Şimdi Ara

Kendinizi Türk hekimlerine emanet eder miydiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çare belli. Hiç ağlayıp zirlamayin. Devletin malı deniz yemeyen keriz kafası olduğu müddetçe durum değişmez.



    Devlet vergiyi azaltacak gereksiz harcamalari kesecek. Gidiyorsun özele aynı kişi birden 180 derece değişiyor. Sorun devlet elini çekecek. Sadece adalet ve güvenlik belediye bile özel olacak tek çare bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok bencil düşünüyorsunuz .
  • "Doların yükselmesinden bana ne, ben ekmeği TL ile alıyorum" şeklinde düşünen, bu gün attığı adımların yarını etkileyebileceğinin farkında olmayan insanlara, performans sisteminin sonucunun 2 dkda bir hasta muayenesi, kalitesiz hizmet olduğu 2009 yılında çekilen kısa filmlerle, yapılan yürüyüş ve protestolarla vb. anlatılmıştı. Bu süreçler sonucunda doktorlar medya ve siyasiler tarafından paragöz kan emici olmakla nitelendirilmişti. Hatta siyasi liderler rey toplamak adına "doktor efendi dönemi bitti" cümlesini sarf edip, doktoru vatandaşın kölesi yapacağız imasında bulunmuştu. Bu gün herşey neden bu kadar pahalı diye isyan etmekle, doktor neden benle ilgilenmedi diye sitem etmek yaklaşık olarak aynı şeyler. Taraf olmayan bertaraf olacağı için söylüyorum toplumun tarafı doktora gününü göstermek adına siyasetten yanaydı. Bu geçmiş süreçte kimse toplum sağlığı ne olur, doktorlar doğru söylüyor olabilir mi diye düşünmedi. Bu gün geçmişte atılan performans sistemi adımının sıkıntılarını çekmekteyiz.
    Mevcut iktidar sağlık anlamında çok başarılı işler yaptı. hastanelerin birleştirilmesi, ilaca ulaşımın kolaylaşması, doktora ulaşımın kolaylaşması, doktorun hem özel hem devlette çalışmasının önlenmesi, teknolojiyle birlikte randevu sistemi gelmesi, herşeyin sgk altında toplanması, kısmen aile hekimliği vb. daha çok şey anlatılır ancak performans sistemi büyük bir yanlıştı.
    Bu gün doktor 2 dk bana bakmadı bile sitem etmekle sonuç değişmeyecek. sonucu kendiniz için değiştirmek isterseniz akıllı ve zengin olmanız gerekiyor. Ülkede standart belli 3-4 adet kuruluş var. 1.si ucuz hizmet ama sayıca çok hizmet üreten devlet hastaneleri. 2.si bazen çok iyi bazen de sıkıntılı olan üniversite hastaneleri. 3.sü ucuz özel hastaneler (muayene farkı 100-200 tl olan yerler)devlet hastanesinden hizmet olark 1 tık iyidir ancak hastadan fazla para almadığı için giderleri devlete fatura etmek adına çılgın gibi tetkik ve uygulama yaparlar. 4. zenginlerin gidebildiği özel hastaneler. hizmet 4.sünde çok iyi ancak muayene 800 tl, basit ameliyatlar 10000 tl, zorrluğuna göre 250bin tlye kadar çıkıyor. sağlık sisteminin özeti bu, devlet hastanesinde iyi bir hekim duymuşsundur ona gidersin veya özelde veyahut üniversitede. Yaptığım şey bir genelleme. Kişisel faktörlerle iyi veya kötü değişir. Ancak genelleme yapacak olursam fakirseniz sağlık sistemi içerisinde iyi bir hizmet alabilmeniz şansa kalmış. ben tercihimi ciddi sağlık durumlarında araştırmamı yaptıktan sonra üniversite hastaneleri tarafında kullanaırım. Hoca muayenesi şeklinde bir seçenek var. Hocalar kabul ederse öğlenden sonra ücretli hasta bakabiliyorlar. Akpnin başta kapatıp sonradan tekrar açtıığı bir uygulama. Bence bu seçenek en mantıklı olanı. Herkes seçimini bütçesine göre değerlendirmeli.

    Şikayet edenler başka ülkede yaşıyor herhalde, bu ülkede her şey parası olana güzel. Paran çoksa ve zenginsen çocuğun iyi eğitim alır, paran çoksa adalet sana daha iyi çalışır. Paran çoksa torpil ve rüşvetle daha iyi işe girersin son olarak paran çoksa iyi sağlık hizmeti alırsın.

    Devran böyle gitmesin istiyorsan görevin büyük, etrafını bilgilendirmen, daha bilinçli bir nesil yetiştirmen ve mücadele etmen gerekiyor. Bir de mesleğinde uzman kişilerin uyarılarını dikkate almak gerekiyor.

    Sonuç reisimizin söylediği gibi efendi doktor pardon doktor efendi dönemi bitti.

    Son bir ek zamanında devlet kurum ve fabrikaları zaman içerisinde zarar eder hale getirilerek özelleştirildi. Şimdi devlet hastanelerne aynı senaryo uygulanıyor. Yarın devlet hastanelerinde hizmet kötü özel daha iyi vb söylemlerle kapanacak-özelleşecek. Bu gün bile insanlar sgklı olmasına, her ay düzenli prim ödemesine rağmen tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için ciddi meblağ ödüyor. Yarın sağlık daha da kapitalist olunca sırtımıza düzenli ödememiz gereken yeni bir yük gelecek.




  • Vallahi ben son gittiğimde içeride değil 10 dakika 3 dakika bile duramadım derdimi anlatamadan "hadi birader işimiz gücümüz var diyerek" 25 30 saniye steteskop ile dinledi sıra randevu almaya girenlerden şikayet etti ki bu benim hatam değil 2.30 saat gık demeden şurada iki dakika girip çıkayım demeden efendi gibi bekledim
    Film, tahlil, sft (solunum fonksiyon testi) istemedi.
    İki hafta önce de gitmiştim gittiğimde de sen küçükken zatürre gibi bir hastalık geçirmişsin izleri var burada demişti ki geçirmedim, neyse 6 7 ilaç yazdı.
    İki gün sonra ehliyet için sağlık raporu almaya sağlık ocağına gittim e-nabızda astım yazıyor sevk etmem lazım dedi, kardiyoloji ve göğüse gönderdiler, bu ilk doktorumun yanındaki odadaki doktor, ikisi de göğüs hastalıkları uzmanı bu arada bir sıkıntın yok ilaç kullanma dedi. Birinden biri yanlış tedavi etti.
    Sağlık bakanlığını ikinci muayeneyi olmadan aradım şikayet ettim. Tahlil muayene sft doktorun takdiri dediler biz karışmayız dediler şimdi hangisine güveneceğiz? Bir tek bu doktor arkadaşlar stresli çalışıyor anlaşılan.




  • Ben 10 dakika ve fazlası kalıyorum, o yüzden Tekirdağ 'a taşının 10 dakika bakan doktorlar var burada..

    Boşuna algı yapmayın yemez millet bunları 2 dakika imiş 10 dakika imiş.. Ahahaa askerlik işlemlerimi yaptırırken doktoruna git muayene ol dediler evrak getireceksin diye adam boyumu ölçtü ayakta sorguladı kilomu ölçtü evrakın yazısını doldurdu o bile 8 dakikadan fazla sürdü neyin kafasını yaşıyorsunuz siz, Uruguay 'dan mı bildiriyorsunuz!!
  • Paranız varsa bu konu isim yapmış doktorlara gidin gerçekten uğraşmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka şansımız yok ki?

    Olsa işini bilene, alanında tahsili iyi olan birine giderim. Dini, dili, ırkı, vatanı, ten rengi önemli değil kanımca
  • Evet ederim ve edicem karaciger nakil operasyonum var o hastanelerdeki doktorlar doktor degil stajyer asil doktor dediigin proflar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsaf lan ülkenin haline bak. Ne kadar kiymet bilmez varliklarsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyiki özel sağlik sigortam var devlet çekilmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada bir birimize ağlayacağımıza bu tarz doktorlarla karşılaştığınızda bimere doktor ismi ve hastane ismi ile birlikte şikayet edin. Hepimiz bunu yapsak zaten hepsi denetlendiğinin farkına varıp ayağını denk alır.
  • Bir yakınım şimdi hatırlamadığım bir hastalık için ameliyat olmaya Amerika’ya gitmişti.Orada ki doktor aynen şunları demiş.

    “Doktorlukta pratik çok önemlidir.Benim bir senede yaptığım ameliyatı sizin ülkede ki bir doktor belki bir günde yapıyordur.Ameliyatını git,kendi ülkende ol.”

    Özellikle Ankara zaten tıbbın da başkenti,özel hastanelere güvenmesem bile Hacettepe’nin doktorlarına gözüm kapalı güvenirim.Doktorlar herkese lazım olabilir,var olsunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doktorunda iyisi var kötüsü var . sefilseniz ve kötü doktorlarla muhatap olmak zorundaysaniz yapacağınız hemen başlık açıp mağdurdaşlarinizla mutlu olmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: At sahibi

    doktorunda iyisi var kötüsü var . sefilseniz ve kötü doktorlarla muhatap olmak zorundaysaniz yapacağınız hemen başlık açıp mağdurdaşlarinizla mutlu olmak.

    Durumum şükür iyi. Kara yapınızı anlamak güç. Bu ülkede sadece zenginler sağlığına kavuşmalı da fakirler ölmeli mi. Herkesin eşit şartlarda imkanlara sahip olması gerekli. Düpedüz saçma bir yorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inanlı kullanıcısına yanıt
    size kalsa zenginide fakiri de ölüyor bu ülkede.



    kendinizi bu ülkenin kollarina birakmayin gidin bence. sonucta benim bahsettigim iyi ve kötüyü bile ayirt etmemissiniz kotü olarak nitelendiren sizsiniz ve fakirlerde doktorun kötüsüne denk gelince ölmez mario oyununda degiliz insan vücududa civcivle bir degil. sacma kelimesini kullanacak kadar alginız kapaliysa konu açma üzülüyorsunuz sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.