Şimdi Ara

OLED ve QLED KULLANICILARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
10.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Manipulatif videolari ezmeye devam edelim :)

    Sağdaki videoda manipülatif olarak daha karanlık gösterilmeye çalışılan ( üstelik en parlak seviyede olduğu iddia edilen ) Qled tv'nin, soldaki videoda orta parlaklık seviyesindeki görüntüsü, neyin ne olduğunu anlatmaya yeter de artar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 24 Haziran 2018; 3:54:17 >




  • Hocam sen cevap vermeden uyarım, bence hiç muhattap olma. Kendi kendini tatmin etsin, kendi hayal dünyasında yaşayıp dursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qled i kullanmayan bilemez o yüzden oled isteyen oled alsın...

    Birbirinizi kırmanın incitmenin manası yok kimsenin babasının firması değil..

    Güzelse beğendiyse alan kişi olumlu yorumunu yapar tavsiyede bulunur, olumsuz yönü varsa onu da yazar.

    Qled muhteşem bir tv bence de, kullanan biri olarak ben renklerden ve siyah dengesinden çok memnunum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ewarrr kullanıcısına yanıt
    Kaale almayın, he diyin geçin.

    Bir de sol kroşe vurayım , orjinal oynattığı dosyayı bulamadım elemanın, sıkıştırılmış küçük bir dosya bulabildim, bununla bile komedi :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 26 Haziran 2018; 10:8:25 >




  • Kullanici yorumlari ve deneyimleri gercekten cok onemli olmakla birlikte mevcut tartisma konuyu iyice detaylandirmis. QLED in daha üst seviyede görsel dogallik verdiginin kanaatindeyim. Yogun parlaklikta bile detaylari yok etmeden sunabiliyor.



    Iki teknolojiyide uzun suredir inceleyiyorum ve artik muhtesem bir QLED alma zamani geldi diye dusunuyorum.



    Yorumlarda ki bilgi amacli video paylasimlariniz icin cok tesekkurler. Qled hakkindaki dusuncelerimi artik sabitledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavruelf kullanıcısına yanıt
    Bir de şu kameranın ayarlarını ve focus olaylarını öğrenebilsem, saçma sapan yerlere focuslama yapıyor, gözünün önünden bunun 10 katı daha güzel görünüyor. You won't regret bro :)))
  • Qled Max parlaklik, Standart renkler



    Qled Max Parlaklık ışıklı ortam doğal renkler




    Manipülatif Oled videosu Max Parlaklık



    Şimdi de yukarıdaki videolardan bir kareyi karşılaştıralım;

    OLED ve QLED KULLANICILARI


    Resimden gördüğünüz üzere, Oled tv ile Qled tv arasındaki en büyük fark, parlaklık farkıdır. Sağdaki oled tv'nin parlaklık değerlerini Qled Tv'nin seviyesine ulaşamadığından dolayı yaşadığı görüntü ve detayların kaybı, duvardaki yazıların görünmemesine kadar varan kayıplar işaretli alanlarda açıkça görülmektedir. Daha az parlaklık daha az detay demektir. Bunu hemen hemen her karşılaştırmada bire bir sağlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 26 Haziran 2018; 17:28:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Hocam sen cevap vermeden uyarım, bence hiç muhattap olma. Kendi kendini tatmin etsin, kendi hayal dünyasında yaşayıp dursun.
    Hocam eyvallah dikkat ettiysen polemiğe girmedim bile

    Hayatında Oled deneyimlememis biriyle zaten bu kıyasa girmem.

    Internetteki videolarla avunuyorlar.

    Zaten oled video çekimi ile mavimsi görünüyor. Burdan pek birşey çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavruelf kullanıcısına yanıt
    Gidip bir mağazada test videosu ile kendi gözünüzle görün.

    Fikrinizin değişeceğinden eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Birşey demiyeyim dedim ama dayanamadım yine.

    Bilmiyorsan öğren, çok parlaklık iyi birşey değildir her zaman. Fazla parlaklıkta sadece karanlık sahnelerde daha fazla detay alırsın, aydınlık sahnelerde ise çoğu zaman detay kaybına sebep olur.

    Oled lerin parlaklığı ise fazlasıyla yeterlidir.

    Ben mevcut oledimi bile %50 parlaklık ile kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Hahahhahahahahahhahaha 😂😂😂 youtube’dan inceleme yapmak ne güzelmiş ya. Ben de youtubedan otomobil, bilgisayar videolarına bakayım da bi karşılaştırma yapayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serkanhnr kullanıcısına yanıt
    Ne demişler, az konuşma çok iş. Öğren falan ne ya ahah. Max parlaklık ayarı uygulamaya göre değişir, içeriğe göre parlaklık ayarı yapılması gerektiğini sen bilmiyorsun anlaşılan. Hangisinin ne kadar işe yaradığını senin kelimelerin belirlemiyor orda görünüyor :))) Neyse sen takıl öyle kafana göre, kaale alamayacağım kadar saplantılısınız. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdertugrul

    Hahahhahahahahahhahaha 😂😂😂 youtube’dan inceleme yapmak ne güzelmiş ya. Ben de youtubedan otomobil, bilgisayar videolarına bakayım da bi karşılaştırma yapayım.
    Evet ne sandın. Youtubeda bmw ve mercedes videolarına bakıp sanki sürmüş gibi olabiliyorsun.Yani araba alırken youtube'a bakmak yeterlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Bu ney şimdi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanhnr kullanıcısına yanıt
    Samsunlu eleman üste çıkamayınca yüklediğim videolara küfür yazıyor görmüyor musun? Ezikliğin çağ atlamış hali, içerlemiş yazık.
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    Boşver, küfür içeren fotolar paylaşma bence.

    Ceza alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanhnr kullanıcısına yanıt
    Sansürledim, yazan o ben niye ceza alayım görsün insanlar kaliteleri çıksın ortaya.
  • frozensoul kullanıcısına yanıt
    hocam ilk önce manipülatif video olarak verdiğiniz videodan ki sanırım qled le evinizde aynı görüntüyü çekip paylaşmışsınız. Çokta iyi olmuş dediğiniz gibi netteki videonun genel manada manipilatüf durduğunu anladım. fakat aynı videodan kare alıntılayıp ayrıntı fotoğrafı koymuşsunuz oradaki hatanız soldaki Oled sağdaki Q led tv yani ayrıntıyı verebilen Oled tv. zaten sizin yazdığınız gibi olsa videoya manipilasyonlu demek hata olmazmıydı ? ki videoda soldaki görüntüler çok daha iyi. sağdakiler solgun fazla ışıklı.

    Sayfaya yeni bakıyorum güncel oled c9 ve qled 2019 80R modellerine bakarken burada buldum kendimi :D
    Buraya kadar Oled bariz önde düşünüyordum , fakat sizin paylaştığınız ev çekimi karşılaştırma ile bahsi geçen videoda sağdaki qled in ışığının fazla açılarak parlama yapması sağlandığı bariz belli. her yerde ışık parlaması tonsuzluk oluşmuş. Sizin ev videosunda ışık ayarı güzel yapılmış ve siyahlar gayet iyi düzeyde.


    Fakat yinede siyahın tam siyah olması ve netlik anlamında Oled i teknoloji olarak yakalaması imkansız diye düşünüyorum her ledin bireysel aydınlatılması ile genel panel aydınlatılması bir olmaz. Bu bağlamda ekrandaki resime göre ışığın fazla olması gereken yere bölgesel ışık verip diğer kısımları kısan teknoloji ile gelişmiş led tvlerde ekranın genel siyahlığı arttırılıyor. bir link bırakayım bu teknoloji qledlerde var.

    https://www.youtube.com/watch?v=j-mZeKB6qW0&list=PLd95QAnqa62uZXjL58TpHCho9cB7SoVJ9


    Fakat yinede bu oled gibi olamaz. Ama sizin ev videosunda oldukça başarılı. netteki qled videosuna göre çok daha üst düzey duruyor görüntünüz.

    oled de ise durağan görüntülerin iz bırakması , dimming veya yanma ...olayı oledi bence bitiriyor.2019 lg c9 d azaltılmış olsada dimming testlerinde hala yanma var. veya kullanıcılar atmış video bulabilirsiniz,siz c7 yi atmışşsınız yukarıda 1 tık daha iyi ama hala bariz. benim için kesinlikle günümüz için Oledi rafa kaldırıyor. onun dışında netlik, renk, siyahı muhteşem. oledin.
    Local dimming 50 sn deki dairenin bıraktığı izler bariz. olde de.

    https://www.youtube.com/watch?v=Svz2tm_zj88&list=PLd95QAnqa62uZXjL58TpHCho9cB7SoVJ9&index=3&t=0s


    Qled local dimming. tertemiz. sadece objeye verilen aydınlatma burada belli dairenin çapından daha fazla bir alana ışık yayılıyor, panelin diğer yerlerinde ışık minımum. Bu üst segment ledlerde var alt serilerde bu özellik olmadığı için panelin tamamı daha fondan ışıklı ve siyahlar soluyor dolayısıyla tüm renkler soluyor aslında. 7000 serileri öyledir sanıyorum çünki canlılık yok hiçbirinde.

    https://www.youtube.com/watch?v=8P-ySmx5vQQ&list=PLd95QAnqa62uZXjL58TpHCho9cB7SoVJ9&index=4&t=0s

    yanma testi OLED
    4.58 ile 5.05 arasına bakın. sonraki bölümlerde yazı testleri var onlar başarılı. ama kısa süreli. uzun süreli deneyim yok yani 5 dk-10 dk ekranda sabit görüntüde oluşuyormuş. örneğin 10 dk aynı kanal izlediniz başka kanala geçtiniz eski tv lgosu altta kalıyor hayalet ve gitmesi dkkalar sürebiliyormuş. https://www.youtube.com/watch?v=7M2TAYd2ktc

    üstteki oled q led karşılaştırma videoları berbattı qled için kafamda qled , olede göre bariz kötü görüntülü bir led tv oled de yanma olan bir teknoloji olarak oluşmuştu fakat sizin videonuz la qledin orada göründüğü kadar kötü farkın bariz olmadığını anladım. fikrim bugun için Qled yada nanocell yani gelişkin bir model LEd ekran almak olur benim.


    karşılaştırma isteyen 2019 güncel oled ile 2019 güncel üst seri Qled en üst 90R var galiba .burada 80R alınmış. resim video teknoojileri teknik spec herşey var.


    https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c9-vs-samsung-q80r/802/807

    Bu arada ilginç bulduğum bir video. yine soldaki OLED..alt yorumlarda herkes oled iyi demiş ama benmi anlamıyorum bu işten ? yukarda yazdığım gibi oled evt ayrıntı fazla daha keskin net fakat bu videoda ışık her yerde fazla oled tv de ayarlardanmı bilemem ?!
    örneğin 0.44 sn ye ye bakın. soldaki patlamış ışık . 0.52 sn netlik belirgin iyi fakat ışık patlamış gökyüzü yok. dandik makinalarda fotoğraflarda gökyüzü beyaz çıkar aynen öyle. sonda yine adam yerde otururken heryerde ışık patlamış. belki ışığı köklemiştir çeken daha net olacağını düşünerek onu bilemem. intertteki birçok sitede böyle bir şey görmedim.

    https://www.youtube.com/watch?v=3sZ5-6GeFFo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavigüneş -- 4 Aralık 2019; 4:30:36 >




  • Yeni tv alıcam.Ps4 pro ve futbol maçı yayınları için.50 inç samsung ku7000 var şuan ancak onu başka odaya kaydırıp 65-75 inç arası bir tv almak istiyorum.Hatta philips'in ambilight modellerine bayağı tutuldum.Ancak şu panele karar veremiyorum.Oled mi, qled mi.Samsung sağolsun eksileri gidermek için yeni bi atılım yapmış, ama çare olamamış herşeye ve sadece cephe açmış gibi görünüyor.Tavsiyeleriniz neler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.