Şimdi Ara

Broadway Tekleme Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 1990 model lpg li Broadway araca sahibim. Araç 2 yıldır bende. Geçtiğimiz ay motor boğulması ve buna bağlı olarak tekleme sorunuyla aracı sanayiye götürdüm. Usta ateşleme sisteminden kaynaklı bir sorun olduğunu ve bujilerin ve kabloların değişmesi gerektiğini söyledi. Bujileri ve buji kablolarını kontrol ettiğimde herhangi bir sorun göremedim ama ustaya güvenerek değiştir dedim. Zaten hepsi 50TL tutan ucuz bir malzeme.

    Parçanın değişmesine rağmen sorun hala aynı. Bugün sabah araç yine teklemeye başladı ve 3 defa stop etti. Cikleyi sonuna kadar çekerek ancak toparlayabildim. Sonrasında da araç hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etti.

    Arada bir karşılaştığım arıza ama başıma gelince trafikte beni gerçekten çok zor duruma sokuyor. Üstelik her gün aracı çalıştırmam gerekiyor. Sabah çocuğu kreşe bırakıp oradan işe geçiyorum. Yani araba böyle olunca gerçekten çok zor duruma düşüyorum.

    Takiplerime göre iki ihtimal var.

    1 - Araç motoru boğuluyor ve buna bağlı olarak tekleme ve stop etme sorunu ile karşılaşıyorum.

    2 - Yağmurla havalarda bir yerler ıslanıyor ve buna bağlı olarak tekleme sorunu yaşıyorum. Dün çok yağmur yağdı ama araç kapalı garajdaydı ancak garajda rutubet var, sanırım oda etkilemiş olabilir diye düşünüyorum.

    Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.







  • Birde ek olarak geçtiğimiz ay tekleme yaparken çok zorladım ve pattt diye bir ses geldi. Kaputu açtığımız hava filtresi kapağının patladığına, kırıldığına şahit oldum.
  • bende 96 model tofaş şahin s vardı aynı sorunu yaşıyordum arabayı çok soğuk olmamasına rağmen sabahları 15 dk falan ısıtıyordum yinede tekleme yapıyordu. kendi kendine stop ediyordu. gaz yemiyordu bazen . sonunda bi baktım conta yakmış. 950-1000 lira masraf çıkmıştı.

    o günden beri yağını suyunu haftada 1 kez kontrol edyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.