Şimdi Ara

marantz pm 7005 ve dali ikon 6'dan upgrade etmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar sistemim konuda yazdığı gibi.. marantz pm 7005 ve dali ikon 6 kullanıyorum 3 yıldır. pikabım project rpm 1 karbon. ancak onu değiştirmeyeceğim. sistemden genel olarak memnunum ancak biraz kaşıntı başladı. bu ikisini satıp, bir üst seviye ne tavsiye edersiniz? 30 m2 civarı bi odada 2-2.5m'den dinliyorum genelde. dinlediklerim genelde rock ve elektronik/house vs. müzikler. şimdiden teşekkürler.



  • 30m2 de 2 metreden sanırım odanın tamamını kullanamadığınız bir oturma düzeniniz var bu oldukça büyük bir hacim sıkıntısı yaratıyor olabilir.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Oda birşey mi, geçen bir abinin sitemini dinledim. 40m2 salonun tam köşesine koymuş Marantz ın 7-8bin Euroluk sistemini yanına da Monitor audio Gold signature10. Arkasındaki duvar max 10 cm yanıdaki cam 30cm. Yükseklik yerden 50cm. Sonra bana daha iyisini almak istiyorum dedi :) Gözyaşlarımı içime akıtıverdim oracıkta.. Tüm olumsuzluklara rağmen efsane çalıyordu.
  • Rock ve elektronik için ikon çok kötü bir seçim. Jbl klipsch biraz daha yukarıda opera... Benim aklımda ki markalar bunlar rock dinleyicisi olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    valla evet. açık mutfaklı bi salon. dinleme koltuğu biraz yakın sisteme. bu ikisini satıp üzerine 5/6 bin tl ile ne yapsam diye düşünüyorum.

    amfiyi değiştirmeden bowers- wilkins 704 nasıl bir upgrade olur?
  • lamav4 L kullanıcısına yanıt
    Bence Monitor Audio Silver 300 Amfiniz ile daha çok uyum içinde çalışabilir. Daha açık detaylı aynı zamanda basslar daha etkili olacaktır. Biraz ses renklenebilir ama ben monitor audio nun bu özelliğini seviyorum. Sesi bozmadan daha eğlenceli çalabiliyor.

    marantz pm 7005 ve dali ikon 6'dan upgrade etmek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dinlediğiniz müzik türlerine en çok önerilenlerden biri de Klipsch lakin bende Monitor Audio tercih ederdim açıkcası. O tür müzikleri dendiği gibi eğlenceli ve renkli çalıyor dilene uygun amfiyi yakaladı mı.
  • Eğer amfi yada hop. değiştiricem ikisi birden olmaz derseniz 7005'i değişin. Dinlediğiniz müzik türleri ile marantz'ın alakası yok. Forumdanda okudum kendimde şahit oldum ikon 6 denon 1520 ile sert çalabiliyor. Denon amfi alın. Yada yamaha. Mesela ben 2020ae öneririm. Sonradan ikonları monitor audio silver yaparsınız. Yada klipsch. Rf7 ile 2020ae dinleyeli baya oldu ama hatırımca dirty diana ve give in to me parçalarında oldukça başarılı sistemdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apache Air Fighter -- 1 Mart 2018; 14:50:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ediyorm. dali ikon 6'ları ilan versem hızlıca satabilir miyim sizce? çok temiz kullanılmış için ne fiyat yazmalıyım?
  • lamav4 L kullanıcısına yanıt
    600Euro civarında eder herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün monitor audio silver 300 ile dinledim benim amfimi. Hoşuma gitmedi değil..



    Sanırım alacağım o hoparlörleri. Daha ilerleyen zamanlarda da amfiyi upgrade ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lamav4

    Bugün monitor audio silver 300 ile dinledim benim amfimi. Hoşuma gitmedi değil..



    Sanırım alacağım o hoparlörleri. Daha ilerleyen zamanlarda da amfiyi upgrade ederim.

    İzlenimleriniz nasıl? İkon dan üstünlükleri veya eksileri sizce neler? Bronze serisinin üstü silver, zensor ün üstü ikon olduğundan ikon ile silver birbirine rakip olabilecek benzer segmentte seriler olarak görünüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    ikon 6 muadili opticon 6 1300 eur, monitor audio 2300 eur.

    marantz ile çok sıcak çalıyordu dali. monitor audio biraz daha parladı (istediğim bişeydi) tizler ve baslar daha belirgin hale geldi. elektronik ve rock müzikler de çok daha iyi oldu.

    ama dali'de de vokaller çok iyiydi. jazz ve benzeri şarkılarda da sıcaklığından dolayı çok hoşuma gidiyordu. monitor audio bu müziklerde nasıl olacak göreceğim.
  • Jazz ve rock iki ayrı dünya. Ya tamamen flat ses veren bir sistem ile ikisinide tam hakkını vermeden ama dinlenebilir şekilde dinlersiniz yada birinden birini seçersiniz. İki türdende vaz geçemem derseniz alırsınız monitor audio gibi flat sese yakın uyumlu bir amfi o zaman olay hallolur. Bu iş de marantz ile olmaz. Rock müzik dinleyip elinde marantz olan nadir gördüğüm dinleyicilerden birisiniz zamanında nasıl karar verip aldınız merak ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Apache Air Fighter

    Jazz ve rock iki ayrı dünya. Ya tamamen flat ses veren bir sistem ile ikisinide tam hakkını vermeden ama dinlenebilir şekilde dinlersiniz yada birinden birini seçersiniz. İki türdende vaz geçemem derseniz alırsınız monitor audio gibi flat sese yakın uyumlu bir amfi o zaman olay hallolur. Bu iş de marantz ile olmaz. Rock müzik dinleyip elinde marantz olan nadir gördüğüm dinleyicilerden birisiniz zamanında nasıl karar verip aldınız merak ettim.

    teşekkürler. sizce silver 300 ve marantz pm 7005 jazz ve türevlerinde çok mu kötü çalar?

    ilave olarak kafama takılan bişey var. speclere göre tavsiye edilen amfi gücü monitor audio silver 300 için 80-200w fakat benim marantzı gücü Power Output (8 / 4 Ohm RMS) 60 W / 80 W.

    biraz güçsüz mü kalacak acaba...?




  • lamav4 L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle pm'inizi okudum. Rock da pm7005 olmaz. Hiç bir marantz olmaz. Jazz-vokal-ensturmansal müzik ayrı dünya rock-metal ayrı dünya. Size ara bir dünya lazım. Bu da flat ses. Monitor audio flat amfi ile flat yani düz ses verebiliyor. Düz bir sesde hem jazz hemde rock müzik belli miktar olur. Ancak marantz gibi sıcak çalan bir amfi ile rock olmaz. Size mesela aklıma ilk gelen musical fidelity gibi amfi lazım. Yamaha ve denonda denenebilir silver 300 biraz sıcak çalıyorsa ses dengelenir flat olur. Marantz yerine ingiliz amfileri deneyin ancak güçlü amfi olmaları lazım. Rock müzik hareketlenince düşük güçlü amfiler sesi çamur eder genellikle. Mesela naim hiç beceremez. Yada yamaha denon kısmına yönelebilirsin ancak önce denemeniz lazım. Dac kısmıda yine ingiliz olabilir. Kısaca sesi flat yapın her türden dinleyin tavsiyem bu yönde. Hoparlör seçiminizde zaten buna çok uygun. Kablolamada da vandenhul kullanmayın. Yumuşatır. Audioquest öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam saygılar dali ikon 6 mk2 ile roksan kandy k2 uyumlu olmazmı rock metalde ihtiyacı karşılamazmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tema59

    Hocam saygılar dali ikon 6 mk2 ile roksan kandy k2 uyumlu olmazmı rock metalde ihtiyacı karşılamazmı

    Amfi olabilir. Eğer full rock ve metal dinliyosanız kesinlikle ikiside olmaz. Karışık bir dinlenim varsa monitor audio silver yada rx serisi önerebilirim. İkon onlara nazaran daha sıcak çünkü. Ancak full rock ve metal ise klipsch + yamaha yada denon der giderim. İkon ben rock müzikte kullanmam açıkçası. Ben yaklaşık 5-6 kere farklı yerlerde ikon dinledim ensturmansal ve vokal müziklerde en başarılı sesini verdi. Sizi memnun ediyordur o zaman kesinlikle devam edin. Beklentinize bağlı. Amfiyi alıp bir Rx8 dinlemeye gidin bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ma silver 300'leri aldım. fena olmadı.

    amfi değişikliği var sırada. marantz pm 7005 ile cambridge audio cxa80 ya ad yamaha a-s1100 gibi modelelre yöneleceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar , epos k serisiyle uyumlu stereo amfi hangisi olabilir.? Creek 50 veya 100a olabilir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.