Şimdi Ara

Diyet Listesi Nedir ve Nasıl Yapılır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diyet Listesi Nedir ve Nasıl Yapılır


    Diyet listesi kişiye göre hazırlanan sağlıklı ve gerekli beslenme listesidir. Kilo almak veya kilo vermek isteyenlerin bir düzene girmek için başvurdukları yoldur.

    Diyet, kelime manası olarak yaşam tarzı demektir. Yani aslında olmaması gereken bir beslenmeyi düzene sokan sistematik bir durumdur. Diyet belli sürelik değil duruma göre belirlenen manası gibi olan yaşam tarzı halini almalıdır.

    Kimler Diyet Yapmalıdır?

    Genel olarak anlaşılan mana da diyeti kilolarından muzdarip olan kişiler yapmaktadır. Normal kiloya sahip olan kişilerin diyete ihtiyacı yoktur. Çünkü zaten olması gereken yaşam tarzına sahiptirler.

    Her bir kişinin vücut yapısı ve metabolizması farklı olduğundan dolayı diyet listeleri aynı olamaz. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere diyet listesi oluştururken yaşına, boyuna, cinsiyetine, kilosuna, aktivitelerine ve sağlık durumlarına bakılmalıdır. Bunlara dikkat edilerek hazırlanan liste ve programlar daha sağlıklıdır. Tabi ki bunlar ile birlikte de diyet listesi belli ilkelere sahiptir.

    Diyet Türleri Ve Amaçları Nelerdir?

    Diyetler pek çok türden oluştuğu gibi aşamalara da sahiptir. Diyet programı süresince hasta sürekli takip edilmeli ve program tasarlanmalıdır. Diyet listeleri sağlıklı ve gerekli enerjiyi karşılayacak düzeyde olmalıdır. Tek başına bir tedavi yöntemi olmadığı unutulmamalı ve ek yöntemler de uygulanmalıdır.

    Ek tedavi yöntemleri arasında egzersiz tedavisi, davranış değişikliği tedavisi, ilaç tedavisi gibi uygulamalar yapılabilir.

    Diyet listelerindeki amaç zayıflatmak olsa da bunu sağlıklı koşullar altında olması önceliklidir. Ani zayıflama ileriye dönük zararları olduğu bilinmektedir. Düzgün bir periyot içerisinde kilo verilmeli ve hasta kontrol altında olmalıdır.

    Diyet Listesi İle Tedavi Nasıl Yapılır?

    Diyette yapılan en büyük hatalardan biri yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı gıdaların tüketilmesidir. Bunun sonucunda hızlı kilo verilmekte fakat hızlıca da kilo alımı gerçekleşmektedir.
    Diyette kilo vermek kadar, elde edilen kiloyu korumak da çok önemlidir. Kilo verme işlemi doğru yapılmaz ise vücutta sarkmalar veya genişlemeler gözlemlenebilir. Bu da kilo vermek isteyenlerin hiç istemeyeceği bir durumdur.

    Diyet listesi ile birlikte doğru şekilde kilo verirken kişinin psikolojik olarak da desteklenmesi gerekmektedir. Bu şekilde kalıcı şekilde kilo verilmiş olunur.

    Diyet listeleri, tedavisi gibi hizmetleri Acıbadem Hastaneleri sunmaktadır. acibadem.com.tr/obezitemerkezi adresinden ulaşabilir ve yardım alabilirsiniz.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.