Şimdi Ara

Akciğer Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akciğer Kanseri Belirtileri Nelerdir?


    Dünya genelinde ve ülkemizde çokça görülen akciğer kanseri genellikle erkekler arasında görülmektedir. Akciğer hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve çoğalması ile kendini gösteren hastalık zamanla vücudun diğer organlarına da sirayet etmektedir. Akciğer kanserine en çok neden olan durumların başında sigara içmek gelmektedir. Sigaranın yanı sıra nargile gibi tütün ürünlerinden de hastalığın arttığı tespit edilmiştir. Bunun dışında akciğer kanseri asbest gibi zararlı kimyasallar nedeni ile de ortaya çıkmaktadır.

    Akciğer Kanseri ve Belirtileri

    Akciğer kanserinin belirtileri arasında solunum yolu enfeksiyonları başta gelmektedir. Akciğer kanserinde belirtilerin ilk ortaya çıkmaya başladığı zamanlarda doktora gitmek daha başarılı sonuçlar elde edebilmeye imkân tanımaktadır. Geçmeyen ve sürekli hale gelen öksürük, öksürük sırasında kanlı balgam görülmesi yaygın akciğer kanseri belirtileri arasındadır.

    Akciğer kanserinde nefes alırken daralma ya da göğüs kafesinde ağrılar da görülebilmektedir. Bunun yanı sıra iştahsızlık ve sürekli kilo kaybı da hastalarda gözlemlenmektedir. Akciğer kanseri hastalarında sürekli bir yorgunluk ve halsizlik de meydana gelmektedir. Akciğer hastalarında üst solunum yollarında sürekli rahatsızlıklar vardır ve genelde bu rahatsızlıklar geçmemektedir.
    Akciğer kanseri zamanla diğer organlara da yayılmaktadır. Örneğin kemik hücrelerine de sirayet edebilen bu kanser kemiklerde ağrılara neden olmaktadır. Bazı durumlarda beyine kadar sirayet edebildiği de görülmektedir. Beynin hastalıktan etkilenmesi neticesinde hastalarda baş dönmesi ve denge sorunları ortaya çıkmaktadır.

    Akciğer Kanserinde Erken Teşhis Önemlidir

    Birçok kanser türünde olduğu gibi akciğer kanseri için de erken teşhis önemlidir. Acıbadem erken teşhis merkezi Türkiye’de 8 dünyada ise 3 farklı onkoloji merkezi ile hizmet vermektedir. Radyasyon onkolojisi ve cerrahi onkolojinin yanı sıra tıbbi onkoloji hizmetinin de verildiği bu kurumlarda çeşitli kanser türlerinin teşhis ve tedavisi sağlanmaktadır.

    Acıbadem erken teşhis merkezinde çeşitli testler ile kansere yakalanma riskinizi tespit edebilirsiniz. Acıbadem erken teşhis merkezinde kanserden korunma, erken tanı ve tedavi yöntemleri bir arada uygulanmaktadır. Acıbadem erken teşhis merkezine acibadem.com.tr/erkenteshis sitesi üzerinden ulaşarak kurum hakkında bilgi alabilir ve hastaların başarı öykülerini okuyabilirsiniz. Kanserden korunmak için erkenden tedbirinizi alın.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.