Şimdi Ara

Steam’e KDV geldi! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
1
Favori
17.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynen öyle o yüzden nefret ediyorum din tüccarlarından ama onlar gibi olmam olamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35
    Burada kalkıp Steam üzerinden yapılan alışverişlerde ödemenin Türk bankalarından gerçekleşmesinde vergi alınmasında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tarafında olacağım. Yabancı sermayenin Türkiye'de ki ticari faaliyetlerinde vergi versin tabi ki? Yoksa diğer türlü bu durum yabancı sermayeye karşı verilen imtiyazdır.

    Eğer vatandaş olarak buna karşı çıkıyorsa, peki zamanında neden Kapitülasyonları kaldırdık? Yada bir CHP'li olarak kapitülasyonları kaldırdığımız için övünürken, Devlet bu noktada yabancı bir şirket olan Steam'e, yada zamanında booking.com'a yaptırım uyguladık diye neden kızalım? O zaman kapitülasyonu savunmuş oluyoruz farkında değil mi bu insanlar?
    İşte bu noktada insanımız tüketim çılgınlığına yenilip, elinden oyuncağı alınmış çocuk kızgınlığında önüne gelen ilk kişiye çatıyor.

    Ama mantıksal açıdan baktığında evet, DEVLET Yurt dışı iştiraklerin hiç birisine Türkiye'deki faaliyetlerinde İMTİYAZ vermemelidir. Bu Hollanda merkezli booking.com da olsa, Amerika Merkezli Valve de olsa, Katarlı Bein Connect te olsa, Rus LUKOIL de olsa.
    ama kalkıp ta devlet steam'e dokunmasın vergi alınmasın demek, resmen devlet bir yurt dışı firmasına imtiyaz versin demektir.

    Evet yerli, yabancı her kaynaktan vergi alınsın tamam buna amenna; ama alınan vergiler azıcık adil olsun. Vatandaşların hepsinden geliri oranında alınsın. Yurtdışındaki insanların rahatlıkla ulaşabildikleri şeylere devletimiz faiş vergiler koyarak bizim vatandışımızı mahrum bırakmasın.
    Şuradaki insanların pek çoğu vergilere karşı çıkmazdı; bu vergilerin haksız olduğunu düşünmeseydi eğer...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The DayDreamer -- 20 Şubat 2018; 12:56:42 >




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerin çok mantıklı ancak bir de olayın şu kısmı var. Steam Türkiye'de fiziki olarak var olmayan bir şirket. Türkiye'de bir ofisi bile yok. Türkiye'nin ne elektriğinden faydalanıyor, ne suyundan, ne yolundan, ne altyapısından. Devlete zerre yükü yok. Steam sadece ofisi olan ülkelerde ve ana merkezinin bulunduğu ülkelerde vergi vermeli. Ben şahsen tüm online siteler için bunu savunuyorum, sadece Steam için değil. Bence şu an devletimiz üretimine zerre katkıda bulunmadan ortadaki bir kara ortak olmaya çalışıyor.

    Yanlış anlaşılmasın, yarın öbür gün bir Türk şirketine ofis bile açmamış olduğu, fiziken bulunmadığı bir ülke vergi kesmeye kalkarsa ona da karşı çıkarım. Bu tarz sanal alışverişler vergilendirilmemeli. Çünkü o oyunu yapan şirketler zaten var oldukları ülkede her türlü vergiyi ödüyor. O oyunları satan Steam, Origin gibi platformlar da zaten şirketin bulunduğu ülkede vergi veriyorlar. Daha bir de burada niye vergi ödesinler ki? Adam vergi yükümlülüğünü zaten orada yerine getirmiş, biz bir nevi yol keser gibi "olmaz, bana da vereceksin" diyoruz.




  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    Mantıklı görünüyor ancak oyunlara fazladan vereceğimiz para oyun yapımcılarına değil devlete gidecek. Haliyle oyun firmalarını Türkçe oyuna teşvik edecek hiçbir durum yok şu an. Hatta bu zamlar yüzünden Türkiye'de satışlar azalacağı için Türkçe oyun desteği artacağına iyice azalacaktır uzun vadede.
  • Her koşulda ne olursa olsun gözü kapalı devleti savunan arkadaşların anlamadığı konu burada insanlar sadece Steam'e vergi eklendi diye devlete laf atmıyor.

    Eğer Steam ve vergi konusuna bile dini bağlamadan bir dakika düşünmeye çalışırlarsa şu akıllarına gelebilir. Vergi alınmalıdır zaten her ülke alır bu normaldir. Verginin ne olduğuna bakarsak vergi devletin bireyler ve kurumlardan aldığı zorunlu paradır. Fakat verginin amacı vergiler sayesinde toplanan paranın kullanılarak tekrar ülke içinde yaşayan yurttaşlarına hizmet, servis olarak dönmesidir.

    Eğer Steam'den vergi toplanıyorsa devletin Steam'den ve satılan oyunlardan haberi var. Ben Steam'de yaptığım harcamalar için vergi ödüyorsam bu sektörü devletin denetlemesi, kontrol etmesi gerekir. ARAL tek başına sektörde istediği gibi at koşturuyor. Euro, dollar artmadan önce bile bazı çok beklenen oyunları kafasına göre 200+ fiyata satıyordu. O zaman bu kurum denetlenecek.

    Bazı oyunlar 89 TL ile çıkarken bazıları 240 gibi fiyatlar ile çıkıyor. Bunun ayarlanması lazım aynı zamanda bazı arkadaşların dediği ve beklediği gibi Türkçe zorunluluğu bile her oyun için olmasa bile gelmesi lazım. Euro ve Dolların artması ile fiyatlar yükseliyor kabul ama bazı firmalar Türkiye'ye göre ayarlayabiliyor. Aynı zamanda Türkiye oyun piyasası açısından çok bilinmeyen bir ülke belki çoğu firmanın hangi fiyata satıldığından bile haberi yoktur. Eğer devlet el atarsa euro ve dollar'ın yükselmesine rağmen fiyatlarda oynama yapılabilir. Örneğin bugün Amerika'da 2 litre Cola'ın fiyatı 2.37 dolar. Fakat Türkiye'de 2.5 litre Cola 4.45 TL. Neden Cola firma olarak Türkiye'yi tanıyor aynı zamanda içecek firması olduğundan dolayı bazı yasal zorunlulukları bulunuyor. Öyle 2.37 Amerika'da hadi kafamıza göre Türkiye'de 9 TL yapalım diyemez.

    Oyun fiyatlarını denetleme, bir gelişme yapma üstüne ARAL tek başına at koştursun sonra bu işten vergi iste olmuyor ne yazık ki. Vergi alınıyorsa bunun karşılığını görmem lazım. İşte yol yapılıyor, bina yapılıyor demeyin. Çünkü bunlar için gerekli vergi başka yerlerden toplanıyor zaten. Aynı zamanda Türkiye'de bu yaygın bir durumdur devleti savunmak için işte bunu yaptı şunu yaptı derler. Bu tıpkı ağzından din düşmeyen adamın Kur'an'i hiç okumaması gibi siyaset yapan adamın siyaset hakkında bir şey bilmemesinden kaynaklanıyor. Bir devletin zaten görevidir yol yapmak, şunu yapmak. Halkı bu yüzden seçer devleti o yüzden zaten yapması gereken bir şeyi yaptığı için savunmak kadar saçma bir şey olamaz. Bu tıpkı eve televizyon alıp, televizyon açılınca anaa açıldı valla çok iyi televizyon demeye benziyor.




  • Judassem kullanıcısına yanıt
    İyi de senin ülkende senin insanından kazanç elde eden bir şirkete, kazançlarından ötürü vergi alması ama bunu DAR MÜKELLEF kapsamında;

    TAM MÜKELLEF kadar olmasa da vermesi gerekir.

    Sana şöyle söyleyim en basitinden ve en somutundan senin dediğin bu tarz alışverişler vergilendirilmemeli diyorsun ya katılmıyorum Neden biliyormusun

    Türk firması olan ARAL game ticari bir kuruluştur, amacı satış üzerinden gelir elde etmektir, bu amaçla şirket kurmuştur, Bu şirket Vergi Usul kanununa göre TAM MÜKELLEFTİR. Şirket Devlete yaptığı faaliyet yani satış, çalıştırdığı işçi, ofisinin kirası, ithal ettiği ürün üzerinden vergi verirken.

    Bir başka ticari kuruluş olan ve Aral Game ile aynı sektörde olan şirket, hiç bir vergi ödemeden kazanç elde edebiliyor.

    Nerede adalet? Peki, Her şeyde dışa bağımlıyız. Tamam konu oyun sektörü zaten yabancı sermayenin hakimeyitinde olan bir durum ama en azından bunun satın alınması noktasında hizmet veren Türk Şirket ne olacak? Nerede onun hakkı, kim savunacak? Biz böyle yaparsak, yerli tacir ne yapsın?

    En azından ticarette ki rekabet için yabancı şirket te bir mükelleflik altına girmeli ki, Ticaret hukuken devlet otoritesi tarafından dengelenmiş olsun.

    Zaten Ticarette Devletin tek noktası otorite olarak çifte standardı engellemek ve denetlemektir.

    Dolayısıyla senin dediğin nokta da bir yabancı firmanın kendi ülkesinde vergi vermesi kendi ülkesinde ki vergi kanununun kapsamındadır.

    Yabancı firmaya, ne de olsa bu yabancı orada vergi veriyor, ben almayayım dersen, Yerliyi bitirirsin. Burada ki Örnek Aral Game'dir.

    İşte Bu yüzden DEVLET olarak baktığında uygulama gecikmiş ama doğru bir uygulamadır. Bahsettiğin konu için de (yabancı bir şirketin, bir başka ülkedeki faaliyetlerinden vergilendirilmesi - Sadece Türkiye olarak değil, genel olarak diğer ülkeleri de araştırman bilgi sahbi olman için) İşletme okuyan birisinden detay alabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ge4ce

    quote:

    winwin35 @ 19 Şubat 2018 17:54:52

    Burada sorun olan durum vergi gelmesi değildir. Devlet elbette ki şirketlerin Türkiye’de ofisi olmasa ve satışı yurtdışında gerçekleştirse dahi Türk bankalarından yapılan alışverişlere vergi zorunluluğu getirecek.

    Uygulamanın doğrduğu durum şu, halktan toplanan vergiler halka ne şekilde geri dönüyor?


    ya kardeşim dikkat ediyorum da bütün cevaplarında hükümet tarafından yapılmış vatandaşın zararına olan herşeyi destekliyorsun.

    söylesene kaç para alıyorsun aylık bu iş için? kazancı iyi ise ben de yapayım

    Ya size göre de bir işi doğru bulan yandaş hükumetçi paralı bilmem ne.

    İyice cıvıttınız. Her dk iktidara söven yeni bir konu açılıyor kimse size paralı asker demiyor konunuza gelip bi yorum yazdı mı birisi basıyorsunuz yaygarayı. Şu kör muhalifler yüzünden çekilmez oldu forum iyice ekşiye çevirdiniz burayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ÖTV neden yok? ÖTV isteriz. KDV ile ÖTV kankadır ayrılmaz ikilidir!!
  • 2K kullanıcısına yanıt
    Ne Aral'ın çalışanıyım nede hükumetçiyim.

    Ama Aral'dan yaptığın örneklemede atladığın bir nokta var. Oda Aral'ın vergi yükümlülükleri

    Aral Game neci? bir distribütör bir kere serbest piyasa kuru üzerinden ithalat yapıyor.

    Yaptığı ithalatın gümrüğünü ödüyor.

    Sattığı ürün üzerinden kurumlar vergisi ödüyor.

    çalıştırdığı eleman üzerinden SGK ödüyor

    Sahibi olduğu veya kiraladığı ofis, depo vs. üzerinden stopaj ödüyor

    Dağıtım faaliyetinde kullandığı aracın yakıtını alıyor, 1 litre benzinin %50 si vergi.

    Kısacası bu adam TAM MÜKELLEF kapsamında yaptığı her işten vergilendiriliyor.

    Getirdiği oyunun ham ücreti(mesela fifayı 50 € ya, Max Payne i 40€ ya getiriyordur) + € kurundaki maliyeti + vergileri vs varken sen sadece olayı kura bağlayıp, Aral istediği gibi at koşturuyor diyorsun. Aral'ın işi oyunu ithal edip, sana satmak ama bu işin operasyonel kısmında bak kaç tane maliyet unsuru var.

    İşte bu noktada Aral ile Steam arasında da adaletsizlik var ve bu durumda steam, Dar mükellef tanımında Aral'ın vergi yaptırımlarından MUAF olduğu için zaten daha ucuz kalıyor.

    Devlette bu çifte standartı ortadan kaldırmak için DAR MÜKELLEF tanımında alması gereken vergiyi alıyor.

    Ama vatandaş bunu bu şekilde mi yorumluyor hayır, Steam ucuzdu, devlet vatandaşının ucuza ürün almasını engelledi, kendisine haraç gibi vergi üretti oluyor.

    Ama aynı kişi, oturup AKP'ye salllarken, bütün milli ve yerli şirketlerimizi yabancı sermayeye sattı, yerli ve milli değilsin diye sallıyor.

    Bu ne yaman çelişki o zaman?

    Bu arada sallarken derken haklı yani bende aynı fikirdeyim, ama bu noktada aynı fikirdeysem, o zaman yabancı bir şirketin, Türk firmasından da daha imtiyazlı olmasını isteyemem;

    Her ne kadar maddi anlamda bir avantajımı kaybetsem bile.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    Ne Aral'ın çalışanıyım nede hükumetçiyim.

    Ama Aral'dan yaptığın örneklemede atladığın bir nokta var. Oda Aral'ın vergi yükümlülükleri

    Aral Game neci? bir distribütör bir kere serbest piyasa kuru üzerinden ithalat yapıyor.

    Yaptığı ithalatın gümrüğünü ödüyor.

    Sattığı ürün üzerinden kurumlar vergisi ödüyor.

    çalıştırdığı eleman üzerinden SGK ödüyor

    Sahibi olduğu veya kiraladığı ofis, depo vs. üzerinden stopaj ödüyor

    Dağıtım faaliyetinde kullandığı aracın yakıtını alıyor, 1 litre benzinin %50 si vergi.

    Kısacası bu adam TAM MÜKELLEF kapsamında yaptığı her işten vergilendiriliyor.

    Getirdiği oyunun ham ücreti(mesela fifayı 50 € ya, Max Payne i 40€ ya getiriyordur) + € kurundaki maliyeti + vergileri vs varken sen sadece olayı kura bağlayıp, Aral istediği gibi at koşturuyor diyorsun. Aral'ın işi oyunu ithal edip, sana satmak ama bu işin operasyonel kısmında bak kaç tane maliyet unsuru var.

    İşte bu noktada Aral ile Steam arasında da adaletsizlik var ve bu durumda steam, Dar mükellef tanımında Aral'ın vergi yaptırımlarından MUAF olduğu için zaten daha ucuz kalıyor.

    Devlette bu çifte standartı ortadan kaldırmak için DAR MÜKELLEF tanımında alması gereken vergiyi alıyor.

    Ama vatandaş bunu bu şekilde mi yorumluyor hayır, Steam ucuzdu, devlet vatandaşının ucuza ürün almasını engelledi, kendisine haraç gibi vergi üretti oluyor.

    Ama aynı kişi, oturup AKP'ye salllarken, bütün milli ve yerli şirketlerimizi yabancı sermayeye sattı, yerli ve milli değilsin diye sallıyor.

    Bu ne yaman çelişki o zaman?

    Bu arada sallarken derken haklı yani bende aynı fikirdeyim, ama bu noktada aynı fikirdeysem, o zaman yabancı bir şirketin, Türk firmasından da daha imtiyazlı olmasını isteyemem;

    Her ne kadar maddi anlamda bir avantajımı kaybetsem bile.



    Kutulu oyunların dağıtımı, ulaştırması daha maliyetli ARAL için değil Dünyanın her yerinde böyle. Gamestop gibi mağazalar kutulu olarak oyunu satıyor, getirtiyor. Bunu Dünyanın geri kalanı nasıl adeletli hale getiriyor, dijital ve kutulu oyun fiyatını aynı tutarak. Bugün yeni çıkan bir oyun yurt dışında 59 dolarsa ve dediğin gibi bunun taşıması, getirtmesi gibi harcamaları var. Aynı şekilde dijital olarak da 59 dolar'a çıkıyor. Dijital'i daha ucuza çıkartmıyorlar harcaması daha az diye anlayacağın.

    ARAL niye kafasına göre at koşturuyor diyorum çünkü 5 yıllık oyunu bile yüksek fiyatlara satıyor, indirim olduğu zaman direk stok tükendi uyarısını veriyor ki biraz ilginiz varsa ya da diğer arkadaşlar da onaylayacaktır, indirim başladığı anda stok tükendi yazıyor. Yani göz boyamak için yapıyor. Çok beklenen, Türkiye'de satması kesin olan oyunların kafasına göre fiyatını yükseltiyor.

    Bilkom'da Witcher 3'ün Türkiye dağıtımcılığını yaptı ve uygun bir fiyattan çıkardı. Eee dediğin harcamaları Bilkom yapmıyor mu, yapıyor demek ki fahiş fiyatlara çıkmadan bu sağlanabiliyor.

    ARAL elbet ekstra harcamalar yapıyor ve üstüne kazanç edebilmek için koymak zorunda ama fiyatları ortada, yaptığı daha doğrusu yapmadığı indirimler ortada. Zaten konsol oyunlarından lüks vergisi alınıyor. Yani adam evinde konsolunda oturup oyun oynamak için lüks vergisi ödüyor. Durum böyleyken sizin dediğiniz gibi 'adeletli' diye bir kavram yok ortada.




  • aralı savunanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.

    2018 yılında cd li oyun alan kaldı mı ? bu insanlar disk dönme sesi duymak zorunda mı, dijital lisans varken kim cd çizilcek, disk sesi çıkarıcak diye uğraşır ki ?

    zaten adamların 30-40 birime aldığı origin oyununu biz 150 birime alıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aral ın ne kadar adaletli olduğunu steam ilk TR ye geçiş yaptığında oluşan fiyat farklarından ve daha sonra yapılan düzetlmelerden gördük. Kutu/CD sini de ithal etmiyor kendi hazırlıyor artık, cd key in maliyetinide çok merak ediyorum. Ayrıca aldığınız oyunu zaten genelde steam/ubi/origin e eklemeden onayamıyorsunuz (PC için en azından). Rekabet kurumunun araştırmasında dava dosyasında geçen konuşmalardan kimin ne olduğu belli zaten.

    Ama aral vergi veriyor demek yaptığı kazığı haklı göstermez. Ki aral steam de kendi distribütörü olduğu oyunlara direk etki ediyor , rekabet ortamı falan zaten yok. Ben savunulacak bir yan bulamıyorum malesef.

    Babanızın şirketimi tabiki vergi verecek kısmı pek haklı bir arguman olmuyor malesef, zira apple gibi firmalar fiyatlara yansıtıp bize dönüyor sonuçta vergi yine bize biniyor. Ha burada steam kdv yi bize kısmen veya tamamen yansıtmadan devam ederse ayrıca helal olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darksun80 -- 20 Şubat 2018; 16:6:16 >
  • 2K kullanıcısına yanıt
    Bilkom'un ithalat çapı ve ithalat maliyeti ve satış maliyeti ile;

    Aral'ın ithalat çapı, maliyeti ile Satış maliyetini bir mi tutuyorsun?

    Dediğim gibi Aral'ı savunmuyorum içeride yaptığı uygulamaları, piysa daki tekel olmanın verdiği rahatlığı, bundan dolayı başına buyruk olduğunu biliyorum.

    Ama Aral'ın yani yerli distribütörün olduğu bir noktada bu adama devlet KDV, ÖTV , Kurumlar vergisi, ithalat ve gümrük bedeli gibi yükümlülükler varken yabancı dağıtıcının vergiden muaf olmasını da kusura bakma, Yerli beni öpüyor diye yabancı şirketi savunacak değilim.

    oldu olacak, kapitülasyonları geri getirelim tam olsun.

    Çünkü bencillik yapıp, sadece fiyat, tatmin ve şahsi menfaat anlamında yabancı şirketin, DAR MÜKELLEF noktasına bir çok imtiyazından ötürü yabancı şirket satacağı ürün ve hizmeti daha ucuza mal ettiği için, maliyetin üzerine maksimum kar bile koysa;

    Yerli şirketin TAM MÜKELLEF yükümlülüklerinden, aynı ürün ve hizmeti ufak bir kar bedeli ile koyduğunda bile, yabancı şirket daha ucuz kalır.

    Şahsi menfaatlerimizi mi düşüneceğiz, Yerli yatırımcıyı, yerli sermayeyi, ülke ekonomisini mi?

    Tabi bu noktada şu durumu da ayıracağız, AKP devleti seçmeninin çoğunluğunun düzene göre değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olarak soruyorum.




  • Darksun80 D kullanıcısına yanıt
    tamam işte aynı şeyi söylüyorum

    Aral vergi verecek, Steam de vergi verecek.

    Savunulacak durum şu; Yerliden vergi almaya laf yok, ama iş devletin yabancıdan da vergi almasına getirince hemen itiraz.

    Hayırdır, Hüloğğculara kızarken, onlardan farksız olmaya mı başladık. İstediğiniz şey kapitülasyon mu?

    Bu durum sadece Aral Steam olayı değil zaten Mesela booking.com ve Türk seyahat acenteleri de aynı durumdaydı.

    booking.com'un'da Türkiye ile Hollanda arasında ki ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME antlaşmasından bir imtiyazı vardı ve TR'de KDV bile ödemiyordu.

    Üstelik, booking.com Bir Amerikan şirketi olmasına rağmen, Hollanda'nın Türkiye başta olmak üzere bir çok ülkeyle yapmış olduğu bu ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME antlaşmasından yararlanmak için merkezi Hollanda'ya taşıdı.

    Zira Hollanda'da bu işi ticari beklenti içinde yaptı, Ben dış ilişkilerimde ÇİFTE VERGİLENDİRMEYİ ÖNLEME antlaşması imzalayıp bir çıkar elde edeyim, bu çıkardan doğan menfaatlerden şirketler yararlansın diye yine dış ilişkilerde bu antlaşmanın reklamını yapayım, o şirketler gelsin bende şirket kursun, bu şirketlerin evrak dosya masraflarından, ticari faaliyetlerinden ben yolumu bulayım.

    Hollanda'nın kaç tane kendine ait markası var da, Dünyada en ticareti aktif olan ülke olabiliyor Allah aşkına.

    İşte Türkiye Seyahat Acenteleri birliği de bu duruma dur demek için dava açtı kazandı.

    Ama benim vatandaşım kendi şahsi menfaatinden ve bencilliğinden Türsab'a ve o kurumu da AKP'nin yalakası olarak görüp, ucuza otel alıyorduk elimizden aldın diye laf etti.

    Yahu ucuza oluyor da nasıl oluyor düşünüyor musun? adamda vergi yok, DAR MÜKELLEF BİLE DEĞİL ADAM.

    Elin Amerikalısı, Hollanda üzerinden ülkemde milyon dolarları kaldırsın, Türk Acenteci lüks olan turizmde ÖTV, KDV, Komisyon oranı vs. üzerinden vergi üzerine vergiyle boğuşsun. ama booking.com iyiydi olsun.

    Ölünün arkasından konuşulmaz ama Maliyenin ve ekonominin içine eden ilk bakan olan Unakıtan ilk hastalandığında bunun eşi çıktı tv ye 'Rabbim Clevland dedi' diye demeç verdi, o zaman ağır eleştirmiştim, Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz' diyen bir liderin kurduğu ülkenin maliye bakanının rüyasına Rab girip Clevland'ı adres gösteriyor diye. O zaman işte AKP'nin söyleminde değil gerçek anlamda yerli ve milliyi savunmuştum.

    Şimdi işin içine para girdi, bundan şahsi çıkarım var diye, Steam, booking.com gibi firmaları savunursam, o kadının Rabbim Clevland dedi açıklamasında ki ayıba düşmüş olurum.

    Yabancı bir şirket başka bir ülkede ki faaliyetlerinden doğan kazancı, o ülkenin şirketi kadar olmasa da vergi mükellefiyeti altına alınır, alınmalıdır.

    Sonuçta yerli ve milli olmak bunu gerektirir.

    Ama insanlar bencil olduğu için, yaa ne güzel ucuzdu şimdi pahalılaşçak mantığı ile devlete düşman oluyor.

    Devlete vergi koyduğu için kızamazsın, ama devleti idare eden hükumete, senden aldığı vergiyle saray yaptığı için kızabilirsin.

    AMa konumuz iç siyasette verginin vatandaşa geri dönüşü değil,

    Yurt dışı merkezli şirketin ülkemizde vergi muafiyeti. Bu noktada hükumet - devlet ayırımını yapmak gerekir.




  • Araya milliyetçilik duygularına hitap eden cümleler yazarak destek toplamaya çalışıp konuyu sapıttırmayın.Siz sanırım önceki mesajımı tam okumadınız ya da haklı çıkmak adına işinize gelen yerlere değiniyorsunuz. Ben zaten Steam'den vergi alınmasına karşı değilim. Vergi nedir niye alınır yukarıda açıkladım. Eğer oyun piyasası üzerinden vergi alınacaksa ben bu ülkenin vatandaşı olarak bunun karşılığını görmeliyim. Çünkü vergi ödüyorum ve karşılığını görmüyorum. Arkadaşlar zaten ben de dahil bu konuda karşı çıkıyor. Sen diyorsun ki ARAL bilmem ne. İyi de kardeşim ARAL'ın harcaması var tamam oyunlara lüks vergisi konuluyor. Konsol oyunuyla lüks vergisinin ne alakası var.

    Yani senin savunduğun şu mu?

    ARAL zaten gereksiz şekilde vergi ödüyor. Lüks vergisinden dolayı, üstüne bir bu kadar kazanç sağlamak için para koyuyor. Devlette alınan vergileri düşürmek ARAL'ı kontrol etmek yerine dijital oyunlardan da aşırı vergi alınsın diyerek mi adeleti sağlıyor.

    Ya da gereksiz pahalı fiyat çeken bir firma var bunun karşısında daha ucuza satan bir yabancı şirket var. O zaman biz pahalı fiyat çekeni denetlemeyelim ya da ödediği vergileri düşürmeyelim onun yerine yabancının fiyatlard yükselsin vergilerden dolayı.

    Savunduğun buysa zaten benim sana bir şey dememe gerek yok.

    Vergi sadece yerli üreticiyi korunmak için alınmaz, vatandaşlara hizmet olarak dönmek için konulur. Bugüne kadar oyun piyasasında ne gelişme olmuş. Aynı zamanda şirketler nasıl çalışır, nasıl kazanç sağlar bilginizde sınırlı sanırım. ARAL, Bilkom'dan daha büyük. Her yerde var harcaması çok olduğu kadar kazancı da çok. Yani öyle olunca Bilkom küçük şirket daha ucuza getirtiyor tabi diye bir mantık olmuyor. Bilkom, Witcher'i getirdi gayet her yerde de bulunuyordu, her yerde vardı. Firmanın küçük, büyük olması ile alakalı değil işini düzgün yapması ile alakalı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Steam’e KDV geldi!


    Bende bu capsin eski hali vardı. Update gelmiş ve güzel olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kopya iyi ki var la bayağıdır uzaktım kendisinden şimdi solo oyunlar için kopya devam. Bu devirde en baba koruma sistemleri de artık kırılıyor kafam rahat.

    Ha tabi ki bu ek vergi ve alanların toptan .......
  • 2K kullanıcısına yanıt
    Savunduğum durum şu:

    Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 ilkesinden biri olan devletçilik kavramında;

    Yerli bir şirket, bu ülke içinde nasıl ki Kurumlar vergisine tabidir. Yabancı şirkette, Tabiiyeti, menşeyi doğrultusunda Yerli kadar olmasa da bizim ülke sınırlarımız üzerindeki gelirlerinden kısmen de olsa vergi almalıdır.

    Senin eleştirdiğin noktaların hepsi ise;

    Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin idaresinde ki seçilmiş 65. hükumetin ülkedeki vergi sisteminde, vatandaştan aldığı vergilerin karşılığında vatandaşa bunun karşılığını vermemesi. (Bu senin yazın: Eğer oyun piyasası üzerinden vergi alınacaksa ben bu ülkenin vatandaşı olarak bunun karşılığını görmeliyim. Çünkü vergi ödüyorum ve karşılığını görmüyorum)

    Şimdi o zaman, Nede olsa karşılığını görmüyoruz neden hala vergi veriyoruz diye kendimize mi kızalım.

    Aldığımız vergilerle beylere saraylar, hanlar, uçaklar alan ve birde 'İtibarda tasarruf olmaz diyenlere mi kızalım'

    ve arada yahu yabancı şirketler en azından vergiden muaf bari bir şey alacaksak, bu adamınkini alayım, hem işini iyi yapıyor, hemde vergi mükellefiyeti yok o yüzden nispeten daha ucuz diye yabancıya yönelip, yerli sermaye ürünlerine mi kızalım.

    Ne yapalım sen söyle, ama söylediğin noktada hükumet - devlet ayırımını yap öyle söyle.

    senin verginin karşılığını vermeyen AKP Hükumeti, bu noktada eleştirilerinde sonuna kadar haklısın ve istersen bir omuz yanındayım.

    Ama AKP düşmanlığını, Devlet düşmanlığına dönüştürmeye gerek yok. Verdiğim verginin geri dönüşü olmuyor diye devlete düşmanlık beslenmez. çünkü vatandaşlık ödevini yerine getirmemiş oluyorsun.




  • Sanırım o yazıyı 2017 Kasım’da görmüştüm. Yeni bir şey değil yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin yapısı şudur halkı geneli köle ruhludur, kısmen bölünmüştür, cahildir ne tür acılar çekse de ezilse gıkı çıkmaz bu yüzden her kötü şeye layık bu halk açık net.

    En kolay örneği 1 arabaya 3 araba parası ödeyen bizlerin yıllardır gıkı çıkmıyorsa oyunlara %18 ek zam gelmiş kimsenin umurunda olmaz zaten eski kafalar bunu çocuk işi sanıyor.

    Kopya olmasa sanırım ileride oyunda oynayamaz hale gelecekmişiz en azında böyle bir şansımız var kopya ve crack yapımcılarına saygı duyun, evet yaptıkları etik değil ama geri kalmış bu ülkeye en azından gençleri eğlendirmek için hizmet ediyorlar. Ha dersin o kopya işinde ne kötü amaçlar vs. var o zaman sende git 2 işletim sistemi kur diğerinde kopya oyna önlemini al kafan rahat olsun.

    Ve bu hükümet ne yazık ki devlet ve yönetim kavramını ortadan kaldırdı artık devlete düşman ettiler.




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.