Şimdi Ara

Bağımlılık Tedavisinde En Etkili Yöntem; İmplant Çip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bağımlılık Tedavisinde En Etkili Yöntem; İmplant Çip


    İlerleyen teknolojik gelişmeler insanların birçok farklı problemine mucize etkisi yaratan çözümler sunuyor. Farklı madde bağımlılıkları ve alkol bağımlılığı ile mücadelede implant çip tedavisi çağımızın bize sunduğu özel bir tedavi yöntemidir. Bu güne kadar madde ve alkol bağımlılığı tedavisinde hepimizin bildiği gibi kapsül, tablet gibi ilaç formları kullanılıyordu. Ancak kronik bir hastalık olarak kabul edilen bağımlılık tedavisinde hastanın ilaç kullanarak tedaviye yanıt vermesi oldukça düşük oranlarda mümkün oluyor.

    İmplant çip tedavisi klasik yöntemlerden farklı olarak hastanın hayat boyu bağımlı olduğu maddeden uzak kalması sağlanıyor. Deri altına yerleştirilen implant çip maddenin etki etmesini engelliyor ve isteği azaltıyor. Farklı madde bağımlılıklarına farklı implant uygulamaları yapılıyor. Şimdi birlikte implant çip tedavisini daha yakından inceleyelim ve aklınıza gelebilecek soruları yanıtlayalım.

    İmplant Çip Nasıl Bir Uygulamadır?

    İmplant çip uygulanan kişide maddenin etkisini göstermesini engelleyen bir tedavidir. İmplant çip tedavisinde hastanın tedaviye uygun olup olmadığını araştırıldıktan sonra ve cerrahi işlemle karnın alt bölgesine implant yerleştiriliyor. Cerrahi işlem öncesinde hastanın vücudunda bulunan madde ya da alkolün temizlenmesi sağlanıyor.

    İmplant çip tedavisi her hastaya uygulanabilen bir tedavi değildir. Genellikle eroin ve alkol bağımlılığında tercih edilmektedir. İki ayda bir implantın değiştirilmesi gerekiyor ve tedavinin en az bir yıl sürmesi öngörülüyor. Peki nedir bu implant çip nasıl bir uygulama süreciyle bağımlılığı engeller daha iyi anlayalım.

    Nedir Bu İmplant Çip?

    İmplant çip denen şey aslında iki yıl boyunca vücutta kalan ve yavaş salınan ilaçtır. Orada saklanan ilaç her gün madde ve alkol bağımlılığına karşı iteği azaltacak, kullanılsa bile etkisini engelleyecek ilaç etkisini hastaya sağlıyor. Yani aslında her gün alınacak ilaç yerine vücuda yerleştirilen belli periyotlarda etkisini gösteren çip ilaçtan bahsediyoruz.

    Bağımlılık olarak bildiğimiz bu kronik hastalıkta tedaviyi engelleyen en önemli şey hastaların tedaviden cayması ve gereken ilaçları kullanmaması. İmplant çip tedavisinde hastanın tedaviden cayması ihtimali ortadan kalkarken kullanması gereken ilaçları da kendisinin almasına gerek kalmıyor. Yani bu implant çip mucizevi akıllı ilaç olarak tanımlayabileceğimiz bağımlılık tedavisinin en yeni ve en etkili uygulamasıdır. Tedaviyi uygulayan NPİSTANBUL Beyin Hastanesi size tedavi süreci hakkında çok daha detaylı bilgi sunacak adrestir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.