Şimdi Ara

i7 3770 takınca sistem açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Büyük ihtimal işlemci bozuk ve ufaktan bana iteklendi ama belki atladığım bir nokta vardır veya çözümü vardır diye danışayım dedim.

    Şuan kullandığım sistem;
    i3 3220
    ecs h61h2-mv v2
    8 ram (4+4)
    gtx 750ti
    240gb ssd
    vs450

    orta yollu işimi görecek bi sistem topladım. işlemci pubg oynarken yetersiz kaldığı için işlemciyi değiştireyim dedim. olacaksa en üstü olsun i7 3770 aldım.
    i7 yi takınca fanlar dönüyor ama görüntü alamıyorum. biosu güncelledim (ecs anakartın allah belasını versin lanet bi bios güncellemsi var). güncellemeden sonra da ayni şekilde sorun devam etti.

    işlemciyi asus h61 anakarta taktım. tam sürümünü hatırlamıyorum. aynı sorunu onda da verdi. (i5 3450 li bir sistemdi)
    tanıdık bi bilgisayarcıya gittim. işlemciyi afox sıfır anakartla denedik yine aynı şekilde çalışmadı.

    işlemcinin üzerine elimizi değdirdiğimizde ısınıyor fakat bilgisayarcı normalden fazla ısındığını söylüyor.
    başka bi tanıdık bilgisayarcıya götürdüm onda da denedik aynı şekilde görüntü alamadık ve o da işlemcinin normalden fazla ısındığını söyledi.

    anakart ve ekran kartı üzerinden ayrı ayrı görüntü almayı denedik.


    işlemciyi aldığım kişi inatla sorun olmadığını söylüyor. her anakart o işlemciyi görmez iyi bi anakart olması lazım diyo.
    daha iki hafta önce elimceki i3 işlemcinin takılı olduğu gigabyte h61 anakarta i7 3770k taktım çalıştırdım.

    varmıdır atladığım bir nokta. yoksa da geçmiş olsun dileklerinizi olsun cana geleceğine mala gelsin temennilerinizi kabul etmeye başlayayım mı







  • İşlemcide fiziksel bir hasar var mı? Başka türlü bozulamaz çünkü.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    görünürde birşey yok. işlemci soketinin kenarlardan baskı yaptığı yerdeki izler dışında başka bir şey yok
  • Hocam yapılacak herşeyi yapmışsınız zaten. Denemediğiniz anakart kalmamış. Sizin anakartın destek listesinde zaten var bu işlemci. Bios güncellemeye bile gerek yok yani. Satan kişi sallamış ne demek iyi bir anakart olması lazım. İyi ya da kötü ayrımı mı var. Destek verip vermediğine bakılır kalitesine değil. Destekte sizin anakartta o işlemci için var. Satan kişi ısrarla sağlam demiş ya sizde ısrarla test edip durmuşsunuz; şimdi direk iade edin bence. Durum orta da yani size sunulacak bir çözümde kalmamış. Ne yapılmasını bekliyorsunuz onu da tam anlayamadım.

    Uyumunu soruyorsanız sizin anakart ile uyumlu.

    Bu linkten kontrol edebilirsiniz:http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Support.aspx?DetailID=1471&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0

    Farklı kartla ile denemişsiniz sonuç hep aynı. Eee daha satıcının iş güzarlığını kapatma amacınız ne ? Verin gitsin hocam uğraşmayın; harcadığınız zamana emeğe yazık.




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    lena del rey arkadaşında dediği gibi işlemci kolay kolay bozulan bi parça değil buna güvenerek denemeden aldım. sahibinden üzerinde birinden elden aldım. hala irtibattayız ama geri alacağını sanmıyorum. bakalım ne olacak. en kötü ihtimal iyi bi anahtarlığım olmuş olacak.
  • Arkadaşa bios için baya yardım ettim burdada bir yardımım olmıcak ama bu yazdıgım yazı ile konun üste çıkacak yardımcı olmak istiyen ve bu işten anlayan biri illaki gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    yardımın için tekrardan çokça teşekkür ederim.
  • işlemciyi aldığınız arkadaşa iade edin. eğer işlemci sağlam filan derse gidip güvenilir bir teknik serviste işlemcinin arızalı olduğuna dair test yaptırıp kaşeli kağıt rica edin. daha sonra kendisine ürünün arızalı olduğunu ve iade almasının sizin kanuni hakkınız olduğunu ve ısrar ediyorsa konuyu yargıya taşıyacağınızı dile getirin. gerekirse gidin dilekçenizide verin 3-5 dk lık iş bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    i7 3770 takınca sistem açılmıyor.


    İşlemcilerinde iç kısmında devreler ve çipler yer alır. Üst plaka bu çipler ısındığı zaman ısıyı atmaya ve çipleri fiziksel etkenlerden korumaya yarar. Kolay kolay bozulmaz ancak işlemci bozulmaz diye bişey de yok. Her donanım gibi bozulabilir. Şimdi satıcının delid gibi bişeyle işlemciye müdahale edip etmediğini bilemezsiniz. Veya kısa devre ya da başka bir sebepten dolayı da resimde paylaştığım iç kısımlardaki çip ve devrelerin arızalı olup olmadığını bilemezseniz. Bunlarında tamiratı yapılıyor. Ancak pahalıya gelebilir.

    Benim tahminim bu çip ve devrelerde sorun olduğu yönünde. O yüzden işlemci arızalanmaz demeyip bi baktırın servise bence. Servisten kastım iyi bir bilgisayarcı ya da özel teknik servis.

    Hatta satıcı size demiş ya; sağlam iyi bir anakart lazım diye !!! Getirsin çalıştığını idda ettiği kartı (kendi kullandığına göre kartı da vardır) takıp bakın, çalışıyor mu çalışmıyor mu ?




  • Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    İade et.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o işlemci en ucuz h61 anakart ile çalışır. iyi anakart lazım demek g.t. ayağıdır. satıcı ürünü geri almamak yada zaman kazanmak için bu tip yalan yanlış laflar söylüyor. adana da filan olsa gidip beraber iade edelim derdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sky_Vision

    işlemciyi aldığınız arkadaşa iade edin. eğer işlemci sağlam filan derse gidip güvenilir bir teknik serviste işlemcinin arızalı olduğuna dair test yaptırıp kaşeli kağıt rica edin. daha sonra kendisine ürünün arızalı olduğunu ve iade almasının sizin kanuni hakkınız olduğunu ve ısrar ediyorsa konuyu yargıya taşıyacağınızı dile getirin. gerekirse gidin dilekçenizide verin 3-5 dk lık iş bunlar.

    O durumda da ben sağlam sattım diyecektir. Tatlı dille aldı aldı almadı her türlü olan bana olsu gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 gün bahane bile belirtmeden iade etmek kanuni hakkınızdır. o kişi size sağlam sattığını ispat edemez. siz alıcı olarak memnun kalmadım, beğenmedim bile demek zorunda değilsiniz. sadece iade ediyorum demeniz yeterlidir. sizi bilmem ama ben o satıcıya bu ürünü güzel güzel iade ederdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcının başkaca sorunlu satışları var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam arkadaşla konuşun bi sekilde iade almalı ya da kendi de denesin 2 tarafta magdur olmasın hele siz, bilmeden satmış olabilir arkadaş sen bozdun ayaklarını gecsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.