Şimdi Ara

80 - 100 Binlik arabaları nasıl alıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
0
Favori
10.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle kullandığım araba Hyundai elantra ,ben 20 bine aldım benim araç aynı buradaki gibihttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-otomotik-kilimali-hunday-526187937/detay

    Şahsen aracın otomatik olması, abs`si olması ve güçlü bir motora sahip olması yetiyor gayette şık görüyorum arabamı aylık 4.000 TL maaşım var ama bu araba için anca para biriktirdim 80 -100 bin tllik arabalara nasıl para yetiştiriyorsunuz krediyle alsan borç bitmez. Bir taktiği var mı para biriktirmenin







  • Babam, annem, ve ben kendi işimizin başındayız çok şükür. Gelir için rakam söylemek hoş olmaz ama Passat ve Tiguanı sattık. Şuan ticari araçlar hariç sadece Egea var evde. Hayat otomobilden ibaret değil. Yatırımınızın hepsini otomobile bağlamak da bana pek mantıklı gelmiyor. Gezilecek görülecek çok yer var. Mutluluğu içten yanmalılarda aramayın :)
    Şimdi burda din tartışması yapmaya gerek yok. Ben hiç bir zaman bu konularda pek tartışmam. MS 600 lü yıllardan bahsediyoruz. O dönemdeki tefecilik ve faizcilikle günümüz koşullarındaki faiz aynı şey değil. Hep bu konularda takılıyorsunuz. Ekonomi de bir bilimdir ve 1400 yıllık bir gelişme süreci var. Tamam iman inanış ibadet konularında Kuran bir rehber ama bir bilim kitabı değil. O dönemde haram olan faizin şu an günümüzdeki anlamıyla faizle alakası kalmamıştır. Din öyle emrediyor diye insanları stres altına sokmaya gerek yok. Haram olmayan diye ortaya sunulan kar payı vs adı her neyse onun da şu anki faizden çok bir farkı olmasa gerek. Uzmanlık alanım değil, mühendis kafasıyla ben böyle düşünüyorum. Kendi imanım da ibadetim de dini gereklilikler için yaptıklarım ve yaşam şeklim de sadece beni ilgilendirir. Ok?


    Bunu ne şekilde söylerseniz söyleyin karşıyım. Savaş açmışmış, karşılığını görecekmişiz yok artık.
    Olay da bu zaten. Kafa yapısı yanlış abi, kusura bakmayın. "Kendi düzeninden, inancından insanları anlat biraz da..." Kim abi o insanlar? Yok öyle insanlar. Ben varım. Başkasının güdülecek koyunu değilim ben. Benim düzenim var olmadı ki temsil edebilecek bir kişi göstereyim. Ki var olsa bile, kendi belirlediğim, sonra da görevden aldığım bir kamu hizmetlisini göstermiş olacağım.

    Benim dediğim basit. Çobanın sürüsü olmayın. Allah akıl vermiş, düşünün. Kendinizi geliştirin. Bizim en büyük gücümüz birbirimiziz. Biz birbirimizi kollayalım. Sorgulayalım. Tartışalım. Birbirimizi geliştirelim. O zaman bir kişi ile örnek vermenin saçmalığı ayyuka çıkar. Halkım abi ben. Patron benim. Öncelikle patronun siz olduğunuzu unutmayın. Erbakan kim? Liderin mi? Çobanın mı? Yoksa oy verip başbakan yaptığın, istediğin an o koltuktan alıp kenara koyabileceğin bir temsilci mi? Benim için milletvekili, bakan, başbakan bu olmalı abi. Halkın lidere ihtiyacı olmamalı. Benim bir liderim yok. Düzenimden inancımdan insanlar yok. Ben benim. Bireyim. Birey olarak varlığım bana yetiyor. Kendimi "ben şunlardanım" diye tanımlamıyorum. Birey olarak var olabildiğim için, bir topluluğa aidiyet hissetmem gerekmiyor. Başlangıçta su biraz soğuk, ama girince alışılıyor. Tavsiye ederim. Ben "Beni Ali temsil etsin" derim. Yarın bakarım Ali'nin döt baş ayrı oynuyor. "Bu ne lan Veli temsil etsin bari" derim. Kimseye, özellikle siyasette, hak ettiğinden fazla prim, değer vermem.

    Siyasetçi bir kamu hizmetlisidir. Kamu kim? Sen ve Ben. Siyasetçi hizmetlimizdir yani. Efendimiz değil. Biz efendiyiz. Onlar hizmetli. İstediğim an çekerim fişini. Özetle çoban onlar, sürü biz olmamalıyız. Bu demokrasi değil. Demokrasi, çobanın halk, sürünün siyasetçi olduğu ortamdır. Böyle ortamda da "benim düzenimden bir insan" olmaz zaten. Bizim ortak kararımızla "şimdilik" vekalet verdiğimiz hizmetlimiz olur.

    -----------

    Erbakan için de şarlatan kelimesi ağır kaçmış, haklısın. Düzeltelim: tipik bir çıkarcı siyasetçidir. Diğer herhangi bir siyasetçiden farkı yoktur. Bık bık konuşur, artistlik yapar. Sonra kulağının üstüne yatar. Yatmalıdır da zaten. Demokrasi biraz orta yolu bulma işidir. O yüzden işin doğrusu en baştan artistlik yapmamak, milleti boş yere gaza getirmemek, birbirine kırdırmamaktır.

    Hatırlatayım: "Bu iş kanlı mı olacak, kansız mı olacak?" Kendi sözleridir. Bik bik bik öttü. Sonuç? Öğrencilerinin çocukları villalarına bide istiyor abi. Q7'den inmiyor ablalar. First Lady'miz halkı 25.000 Euro'luk Hermes çanta ile selamlıyor. Öğretmenliği de bu kadarmış Erbakan'ın. Yemeyin beni şimdi. Siz de biliyorsunuz adınız gibi, bu işte bir yanlışlık var. Yeşil sermayeyi büyütmek için kaç kişinin hakkına girmiş bir adam Erbakan.

    Yanlışlık da hangi siyasi cenahtan olduğunuz falan değil bu arada. İster muhafazakar ol, ister devrimci ol, ister ülkücü ol. Kardeşimsiniz. Yanlışlık sürü olmak istemeniz, sizi güdecek birileri aramanız. Güdecek olan sizsiniz. Bu potansiyel sizde var. En az benim kadar zekisiniz. En az benim kadar çalışkansınız. Nedir bu kompleks anlayamıyorum. Patron olma gücünüz de var, donanımınız da var. Şunu anlasanız hepimiz rahata ereceğiz. Siz bunu anlamadığınız sürece de "çoban benim" diyen gelip sizin sütü emikleyecek.
    Ama genelde dini bütün görünen muhafazakarlığını ön plana çıkaran kim var kim yok , Avrupa devletlerine gider gezer , cıbıldak derler ya o kadınların kızların olduğu şehirlere tatile gider roma da Parisde selfiler falan , çalışma konusuna girmeyelim zaten gurbetçilerden biliyoruz , çocukları okuyacağı zaman ateist dolu Avrupa üniversitelerine gönderirler , ama akıllarından hiç İran , Arabistan falan geçmez bunlar için



    Herhalde çok koyu dindar da olsan medeniyet çekiyor bir şekilde

    Doğanın kanunumu desek ne desek



    İşin zevkli yanı da şu yukarı da saydığımız basit denkleme cevap uydurmada üretme de müthiş becerikliler



    Şu Amerika da bi tarikat vardı ya devletin ve ya bilimin sunduğu hiç bir nimetten faydalanmayan , ( okul hastane elektrik vs ) onlar bana baya samimi gelir mesela saygı duyarım



    Ama bizim koyu dindar muhafazakar takılanlar baya garip , faiz , din , haram vs konularında çok iddialılardır

    Ama iş Allah korusun bir yakınına bir şey olduğu zaman hemen hastaneye götürüp gavurun ateisitin yaptığı sağlık cihazlarından faydalanmaya geldiğin de çok iddialı olmuyorlar , koltuk altı kılı 1 karış hans ım ürettiği araba falan da problem değil zaten



    Çok samimi değiller galiba , bizi kandıramıyorlar da en azından kendilerini kandırabiliyorlar



    Son olarak bunun nedeni bana göre örf adet ve törelerinden kısacası benliğin olan Türklükten uzaklaşıp , biraz Araplaşmak gibi geliyor bana



    Çünkü Arapları takip ederseniz yukarıda saydığım örnekler konusunda baya ihtisas yapmış bir millet
    Sözlerinizin çoğuna katılarak nacizane ekleme yapmak istedim;

    Ikinci, üçüncü, dördüncü,... evlerimiz var ve bunlardan kira alıyoruz. Evlerimiz yerinde duruyor ve hatta degerlendiği halde kira alıyoruz. Katlamalı faiz hem de😁

    Toplumun tamamından biraz azı tl ile geçiniyor. Bu furumda dolar, euro, pound, vs tutan da faiz kazanıyor. Üstelik ilginç olan şey; hakkıyla olması gereken tek değer altını tutmak bile faiz oluyor bu durumda. Bu ne garip çelişki.

    Borsa ve kaldıraclı işlemler ise direkt "Ateş seni çağırıyor" durumunda.
  • 4000 TL maaşla en fazla 40.000 TL'lik araç alınır zaten. Aracınız doğru. 80-100000 TL'lik araç için 10.000 TL civarında gelir gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 5500 eşimin 4000 tl civarı toplam 9500 tl gelirimiz var ben bile son aracımı zar zor aldım 87 civarı tabi şimdi 125 bin tl 0ı yani 4000 tl gelirle taş çatlasın 40000lik makine alınabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkesi kendiniz gibi düşünmeyin
    adamın evvelden parası vardır , kaynanası yardım eder , başka bir şey vardır olur yani
    veya önceden aldığı bir şeyden iyi gelir elde etmiştir
    illa aylık gelir ile alınacak diye bir şey yok

    her şey aylık gelir ile alakalı değil
    gözünüzü çevirin etrafa arsalar binalar dükkanlar evler vs.
    bunların hepsinin sahipleri var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 20 Şubat 2018; 7:5:6 >
  • Sirf eve 10 bin lira kredi oduyor babam,istanbul’da esnaf isleri kotu mesela. Isveren olcaksin bu devirde :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay bee gözümüz yok lakin biz yanlış işlerde çalışıyoruz 2200net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz öpücükle alıyoruz. Hahahaha!

    Bence kimse araba almak için hayatından kısmamalı. Çok doğru yapıyorsunuz. Pahalı araçlar alanlar ya çok kazanıyor, ya da hayatlarından kısıyor. Başka açıklaması yok.

    Ev almak için hayattan kısmak mantıklı. Geleceğe yatırım. Enflasyonu garanti yener. Onun üstüne değer kazanmasa bile (ki çoğu ev kazanır), emeklilikte düşecek olan geliri kira ödemeyerek kompanse etme yolu olur en kötü. Araba ise çok mantıksız. Araba insanı özgürleştirmek için var. Kendine köle etmek için değil. Herkes özgürleşeceği arabayı almalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Şubat 2018; 23:50:25 >
  • Yeter nolcak araba işte.3 kuruş bütçesiyle bir yerlerini yırtarak çoluğun çocuğun rıskından keserek pahalı araba alanlara acıyorum.
  • Kredi candır, bu devirde biriktirmeyle pek bişey alınamıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes rahatça alıyor bence sen fakirsin. . Şaka şaka yaklaşık 85000 liralık araca biniyorum ama buraya kolay gelmedim. 11 yıl önce 14000 lira ile başladım, biriktir değiştir, biriktir değiştir buraya kadar geldik. Bunun borcu da ağustosta bitecek inş. İki kişi çalışıyoruz bu arada 11 yılda bir de ev ödendi şükürler olsun. Küçük bir ilçede yaşadığımdan masrafımız azdı ve birazda biz dikkat ettik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    Benim 5500 eşimin 4000 tl civarı toplam 9500 tl gelirimiz var ben bile son aracımı zar zor aldım 87 civarı tabi şimdi 125 bin tl 0ı yani 4000 tl gelirle taş çatlasın 40000lik makine alınabilir

    tüplü mü hocam o da benzin yetiştiremezsiniz yoksa
  • Benim akrabam yaklaşık 5 yıldır Bim'de çalışıyor. Bu 5 yıllık zaman zarfında 35-40 bin TL civarı para biriktirdi. 40 bin TL'de kredi çekti ve 2016 model 1.4 TSI Comfortline 18.000 KM'de Jetta'yı 82 bin TL'ye aldı. Bu arada akrabam bekar.

    Benim babam sağlık memuru 2800 civarı maaş alıyor. Bir de bunların döner sermayeleri var. 1000 TL civarı da oradan geliyor oldu sana 3800 işte yuvarla 4000 TL. Biz 4-5 sene önce 96 bin TL ev kredisi çekerek 130 ve 140 metre kare evi 132.500 TL'ye aldık. Bu arada biz Tokat'ta yaşıyoruz. Bunları niye anlattım. Babamın iş yerinde karı koca çalışan birisi var ve bu çift maaşları ile kirada oturuyorlar. Bunlar babama diyormuş ki; "Biz iki maaşla ev alamazken sen tek maaşla nasıl ev alıyorsun." Babam demiş ki; "Siz bana maaşlarınızı verin ben size ev alayım."

    İşte sorunuzun cevabı yaşantı. Bütçeye göre yaşayıp, bu yolda bazı zorluklara da katlanılırsa alınır. Bizim kredimiz daha bitmedi. Zorluk çekiyoruz, yaşantımızı ona göre yapıyoruz ama sonunda düz yola çıkacağız inşAllah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Etzel_ -- 19 Şubat 2018; 0:28:5 >




  • Evli misini? Değilseniz aile ile birlikte mi yaşıyorsunuz?

    Eğer böyleyse bir matematik yapacam. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sıfata bakıp kendi hesabınızı yapın işte.

    https://www.birgun.net/amp/haber-detay/bakan-hesapladi-42-ay-yemeyin-icmeyin-arac-satin-alabilirsiniz-198191.html

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Etzel_

    Benim akrabam yaklaşık 5 yıldır Bim'de çalışıyor. Bu 5 yıllık zaman zarfında 35-40 bin TL civarı para biriktirdi. 40 bin TL'de kredi çekti ve 2016 model 1.4 TSI Comfortline 18.000 KM'de Jetta'yı 82 bin TL'ye aldı. Bu arada akrabam bekar.

    Benim babam sağlık memuru 2800 civarı maaş alıyor. Bir de bunların döner sermayeleri var. 1000 TL civarı da oradan geliyor oldu sana 3800 işte yuvarla 4000 TL. Biz 4-5 sene önce 96 bin TL ev kredisi çekerek 130 ve 140 metre kare evi 132.500 TL'ye aldık. Bu arada biz Tokat'ta yaşıyoruz. Bunları niye anlattım. Babamın iş yerinde karı koca çalışan birisi var ve bu çift maaşları ile kirada oturuyorlar. Bunlar babama diyormuş ki; "Biz iki maaşla ev alamazken sen tek maaşla nasıl ev alıyorsun." Babam demiş ki; "Siz bana maaşlarınızı verin ben size ev alayım."

    İşte sorunuzun cevabı yaşantı. Bütçeye göre yaşayıp, bu yolda bazı zorluklara da katlanılırsa alınır. Bizim kredimiz daha bitmedi. Zorluk çekiyoruz, yaşantımızı ona göre yapıyoruz ama sonunda düz yola çıkacağız inşAllah.



    Bim’de çalışıp 80.000TL ye jetta almak. Güzel hikaye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JanKlod


    quote:

    Orijinalden alıntı: _Etzel_

    Benim akrabam yaklaşık 5 yıldır Bim'de çalışıyor. Bu 5 yıllık zaman zarfında 35-40 bin TL civarı para biriktirdi. 40 bin TL'de kredi çekti ve 2016 model 1.4 TSI Comfortline 18.000 KM'de Jetta'yı 82 bin TL'ye aldı. Bu arada akrabam bekar.

    Benim babam sağlık memuru 2800 civarı maaş alıyor. Bir de bunların döner sermayeleri var. 1000 TL civarı da oradan geliyor oldu sana 3800 işte yuvarla 4000 TL. Biz 4-5 sene önce 96 bin TL ev kredisi çekerek 130 ve 140 metre kare evi 132.500 TL'ye aldık. Bu arada biz Tokat'ta yaşıyoruz. Bunları niye anlattım. Babamın iş yerinde karı koca çalışan birisi var ve bu çift maaşları ile kirada oturuyorlar. Bunlar babama diyormuş ki; "Biz iki maaşla ev alamazken sen tek maaşla nasıl ev alıyorsun." Babam demiş ki; "Siz bana maaşlarınızı verin ben size ev alayım."

    İşte sorunuzun cevabı yaşantı. Bütçeye göre yaşayıp, bu yolda bazı zorluklara da katlanılırsa alınır. Bizim kredimiz daha bitmedi. Zorluk çekiyoruz, yaşantımızı ona göre yapıyoruz ama sonunda düz yola çıkacağız inşAllah.



    Bim’de çalışıp 80.000TL ye jetta almak. Güzel hikaye

    Dikkatli okuduysanız akrabam bekar. Her ay 1000 TL kenara koysa 1 yılda 12 bin TL yapar. 5 yılı varın siz düşünün. Ailesi ile kalıyor. Ben üniversite de okurken yaz tatilinde 2 ay Bim'de çalıştım. O zaman asgari ücret 900 TL civarı idi. Ben alıyordum 1200 TL. Bim asgari ücretten 300-400 TL fazla veriyor. Şuan Bim'de çalışan bir personel 2100 TL maaş alıyor.

    Araçta Sivas'tan öğretim görevlisinden alındı. Ben sizi bir şeye inandıracak zorunda değilim ama bunları bilin istedim.




  • Kredi.kredi kredi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir noktada bi daha mı gelecez dünyaya diyip alıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talharo123

    Sirf eve 10 bin lira kredi oduyor babam,istanbul’da esnaf isleri kotu mesela. Isveren olcaksin bu devirde :)

    Yine mi sen kendini zengin göstermeye çalışan ilkokullu !



    Anlıyoruz da her konunun altına sonucu zenginliğe nasıl bağlamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Hadi okul ortamı olsa kızlar filan derizde anlarım da burada nickin dışında bir fonksiyonun yok. Uyan !



    Konu sahibi arkadaş en az yarısı peşin kalanı maximum maaşınızın 6-7 katı kadar borçlanarak araba almak en doğrusudur.



    Genelde pololara dizel otomatik full diye 4 teker 1 direksiyona eşine 30 bin kredi çektirip onu peşinat vererek gerisini vw den krediyle alan kişilerle dolu piyasa. Sonra en ufak çizikte burada konversiyon geçiriyorlar. Siz doğru yola bakınız herkesin yolu doğru değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araba almak için hayatımdan kısmam.Eve ayda 9000 TL para giriyor,karı- koca çalışarak.Ayda 1000 TL de kira gelirim var.Ev borcum yok,yazlığım da var.Bindiğim araba 2016 megane sedan icon edc dizel.Eşimde 2009 getz var.Audi almayı planladım bir ara,Ama sonra düşündüm de ne gerek var,araba için krediye girmeye.Her zaman kenarda biraz paran olacak kötü günler için.Bir kere dünyaya geliyoruz istediğim arabaya binmeyecem mi? kafasını da anlamıyorum.Tatile harca,çocukların eğitimine harca o parayı.Işini gören araba en iyi arabadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.