Şimdi Ara

Amfi ve Ses kartı hakkında bilgisi olanlar bir baksın. Önerileri bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yıllar sonra gitarımı değiştirdikten sonra amfimi de değiştirmeye karar verdim. İstediğim tonları ve sesleri alamıyordum. Gitarım Schecter Platinum S-II emg 57/66 aktif manyetikli bir gitar. 2300-2600 arası bir bütçem var. Ağırlıklı olarak metal ve metalin alt türlerini çalıyorum. Bu fiyata transistorlu bir amfi almak istemiyorum, zaten beklentilerimi karşılayacağını da düşünmüyorum. Valve amfilere bakıyorum kafa/kabin olarak fiyatları çok uçuk. Kombolara bakarken Laney TI15-112 dikkatimi çekti.

    Youtube da tanıtımlarına bakarken bir şey dikkatimi çekti. Tüm amfi tanıtımların da amfinin önüne mikrofon koyup ordan ses kartına aktarıp sesi veriyorlardı. Ve cidden çok farkı vardı hoparlörden gelen ses ile mikrofonla gelen sesin arasında. Dip ses olsun, basslar olsun, daha canlıydı mikrofonla. Almak istediğim sesleri onlar ses kartı ve mikrofonla alıyordu amfiden.

    Ortalama bir amfi 2300 desek, ses kartı 600 tl, kaliteli bir mikrofon 600 tl e zaten 3500 tl oluyor. Bunun bir de yok noise pedalı yok wah pedalı yok bilmem ne pedalı, oldu sana 4500. Onun yerine ses kartı ve çift referans monitörü ile zaten aynı sesleri ve hatta kat kat fazlasını alabileceğimi biliyorum. Amfiye göre çok yönlü olduğu aşikar ve istediğim her tonu alıp, istediğim tüm efektleri kullanbilmem de bir diğer artısı. Birisi bana 4500 tl ye diğeri 2000 tl ye patlıyor. Durum böyleyken bana amfi olmak çok mantıksız geliyor.
    Sizin de fikirlerini almak istiyorum. Yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltmenizi istiyorum. Eğer amfi almalıysam nedeninizi açıklayıp bir de belirttiğim fiyat aralığında beklentilerimi karşılayacak önerilerinizi bekliyorum.

    Aynı şekilde ses kartı almalıysam nedeniniz ve marka önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Zven Kruspe -- 18 Şubat 2018; 20:59:34 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.