Şimdi Ara

Oto ses sistemi hakkında öğrenmek istediklerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracımın ses sistemi üzerinde iyileştirme yapmak istiyorum fakat anlamını bilmediğim bazı kavramlar var. Şu an mevcut sistem tamamen fabrikadan çıktığı halde.

    1- Ön konsolda 2 adet 10cm tweeter, ön kapılarda ise 13cm hoparlör bulunuyormuş. Bunları daha iyileriyle değiştireceğim, 4 tane hoparlör mü almam gerekiyor yoksa yine 2 tweeter 2 hoparlör mü? Tweeter-hoparlör farkına hakim değilim.

    2- İnternette kapılar için Mid takımı tavsiye edilmiş. Mid takım nedir, ne işe yarar?

    3- Kasetçalar teybi de değiştireceğim, baktığım oto teyplerde 4X50W gibi ibareler var. Bu 4 tane 50W'a kadar hoparlörü destekleyeceği anlamına mı geliyor?

    4- Amacım müziği dışarıya dinletmek olmadığı için çok şiddetli sese ihtiyacım yok, mevcut ses sisteminin bir iki tık üstü şiddeti olsa yeterli olur. Fakat kesinlikle temiz/kaliteli bir ses almak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 18 Şubat 2018; 20:52:33 >







  • Merhaba,

    Dostum burada adam gibi kimse yardımcı olmaz fazla bekleme.Bende uzman değilim ama kendi çapımda sana bir şeyler söyleyebilirim.Öncelikle herşeyin ama herşeyin başı teyp gerisi ne olursa olsun hikaye.Bu sebeple önce teyibi değiştir çıkan sesi duy ondan sonra ne alıcaksan al.Bu sabeple alacağın teyte sony,kenwood,alpine,pioneer olmalı.Sonra sesten memnun kalmaz isen diğer aşamalara geçersin.

    2. aşamaya geçmek istedin diyelim Mid takımları için anfi gerekiyor.Ayrıca bass alman gerekiyor onlar çünkü tiz ve mid sesleri veriyorlar bass sesini onlardan alamıyacağın için ayrı bir bas ihtiyacın var.Anfi takıcakmısın sorusuna cevabın evet ise süreç ona göre şekillenir.

    3.Anfi takmaz isen alacağın 2 tane oval kolon ile iyi ses alırsın.Konu senin için kapanır.Sana maliyeti bu işin orta halli tep ile 500-600 Tl olur.Kapılarında kolonlar 13 cm çok küçük onları değiştirmende bi rişe yaramaz iyi ses alamazsın.




  • Ses sistemi kurucam çok net ses ve bas istiyırum midrange kurucam
    Ama reiss le mobass arasında kaldım uzaktanda net duyulmasını istiyorum yardımcı olurmusunuz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.