Şimdi Ara

Bu ülkede ikinci el arabanın para etmemesi gerektiğini nasl öğreteceğiz bu millete? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
13.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
139 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araç sayısı az, TL efsanevi şekilde değer kaybediyor.

    2013 model otomatik benzin qashqai kullanıyorum. Şuanda fiyatı 65 civarı ediyor. 2 yıl önce 60 bine falan almıştık sanırım.

    2016 martta gram altın 110 lira iken şuan 160 civarında.

    Yani 60000/110 = 545gr altın

    65000/160 = 406gr altın

    Aslında benim aracım 140gr altın kadar değer kaybetmiş. Yani fiyat artmış olsa da 140*160 dan 23 bin TL civarı bir zararım var.

    2 yıl içinde tl %30 dan fazla değer kaybetmiş.

    Yukarıdaki hesabı iyileştirmek için birden fazla kur kullanabilirsiniz. Ayrıca hayatta satmam aracımı 70 bin bile verseler. 65 e hyundai i20 satılıyor.. Mis gibi C segment crossoverı(qashqaiye kim niye SUV der ki) bırakıp sırf 3-4 sene yeni diye giriş seviyesi B segment hatchback alayım
  • hesabınıza aynen katılıyorum, sıfır araba zaten kontak çevrildiği anda %40 değer kaybeder, biz tl cinsinden değer kazandı zannediyoruz ama aslında değer kaybeden tl, şunu belirtmeliyim ki 2. el fiyatları kaçınılmaz bir şekilde artacak, çünkü sıfır araçlar hem kur, hem ötv nin etkisiyle şu anda muazzam artmış durumda, etrafımdaki kimse sıfır araba almayı mantıklı bulmuyor, tabi bu da temiz 2. el araçlara talep patlamasına neden oluyor, talep çoksa fiyat artışı da kaçınılmazdır, temiz araç bulunamayınca daha az temizlerin diye diye domino taşı etkisiyle fiyatlar artışa geçecek, ötv indirimi vb uygulana olmadığı sürece bu fiyat artışı kaçınılmaz!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle dolar TL karşısında sürekli yükselişte 2013 den sonra zaten önüne geçilemedi. Bu ülkede ikinci el arabanın para etmemesi gerektiğini nasl öğreteceğiz bu millete?
  • arabayı 13.000 e aldım . mazot pompası bozulsa 8.000 lira

    parça parça almaya kalksam 100.000 lira . şimdi anladın mı kardeş .

    önce yedek parça piyasasını düzeltmek gerek .
  • Orta halli sifir araclar 120binden basliyor. 2nci elde mecbur pahalaniyor, vergilere indirim ve duzenleme gelmezse bu fiyatlar artmaya devam eder.
  • Ufak araştırmalarla, birazda zamanla çok güzel 2. el araba bulmak mümkün. Pek çok kişi arabasını satıp model yükseltmek için sattığı için fazla para istiyor. bazıları ise tok satıcı. 2013 model 60-70 binde çok uygun arabalar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayake

    siz ucuza satarak baslayabilirsiniz.



    diger taraftan ulkemizde kisi basina dusen arac sayisi avrupa ortalamasinin cok altinda dolayisiyla hala talebin arza gore cok guclu oldugu bir piyasadan bahsediyoruz, tahmini olarak 25 sene sonra universite ogrencileri birkac aylik harcliklarini biriktirip ayaklarini yerden kesecek bir arac alabilir hale gelecektir.



    kaynak :https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_vehicles_per_capita

    Haklı olabilirsiniz hocam. Listede özellikle Bulgaristan ve Gürcistan'a baktım. Bulgaristan için bu dedikleriniz doğru çıkıyor. Gürcistan için ise hem kişi başına düşen araç sayısı çok az Türkiye'nin de gerisinde, hem de araç fiyatları çok ucuz. Heralde tek istisna olan ülke burasıdır.



    Bence devlet bu ağır vergi tutumundan vazgeçip her sene adım adım vergilerin oranını düşünürse ikinci el araç fiyatlarında da düşüş yaşanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan 0 araç piyasası tamamiyle işletme sahiplerine hitap ediyor. Çünkü şirketlerin aldıkları arabalar, vergi iadesi, ötv indirimi, amortisman vs. diye %30-40 daha avantajlı olabiliyor. Ve inanın 70 binlik araba vergiler dahil 125 bin liraya peynir ekmek gibi satılıyor.

    Dolayısı ile araba piyasası da artıyor ve 2006 model Citroen C3'ü 30 bin liraya alabiliyoruz.

    Ama bir arkadaşın dediği gibi, arz talep meselesi bu. Biz talep ettikçe fiyatlar artacaktır.
  • genckaptan kullanıcısına yanıt
    Çok pahalı hepsi zaten.. İkinci eller bile..
  • Millet arabaya binme meraklısı oldukça fiyatlar inmez
  • euro dolar almış başını gidiyor .... Dün bir otomobil programı izliyorum... 1988 model supra 6500 dolara satıldı... Bizde olsa 26000 liraya falan geliyor...

    Olayın bir diğer boyutu ötv lerden dolayı sıfır fiyatların artasına bağlı ikinci el piyasadaki artış...

    300000 tl ye yurtdışından gelen e200 dizel bir araca 750000 tl istersen ikinci elde de bu şekilde bir fiyat artışı olur...

    Dünya üzerindeki hangi ülke araç üretmeden aracın 2 katından fazla para kazanıyor ???

    Bunlar otomobil falan üretmesin gerek yok... ulan vw mercedes renault bmw bu kadar kazanmıyor = )

    Böyle bir sömürü yok arkadaş...

    Geçen gün çakarlı araç geçiyor yanımdan audi a8 long w12... arkadaş benim paramla alıyorsun ama ben alamıyorum ...

    Şaka gibi ülke...
  • Üretim olmadığı sürece,bu devran böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığa bak. Olmayan birşeyi nasıl öğretmek istiyorsun? Neden ikinci el arabanın para etmemesi gerekiyor? Bu nasıl muhakeme yeteneğidir böyle? Yurt dışında ikinci el ucuz da sıfırı pahalı mı sanki ? Sıfırı ucuz olduğu için ikinci eli de ucuz, bunun neresini anlayamadın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el ev para ediyorda 2.el arabamı para etmiycek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen haklisiniz. Ama sebep hem bizim insanimizin bu konularda bkunu cikarmaya merajli olmasi hem de vergiler. Ekonomi hikaye . Dolar 1 tl de olsa Avrupa ya gore kaziklanacagiz bunu unutmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716


    quote:

    Orijinalden alıntı: genckaptan

    Sifir araba fiyatlari zamlanmadigi zaman...

    hah işte bu zihniyetten dolayı o fiyatlar yüksek
    kardeş , laptop fiyatları da yükseliyor dolara bağlı olarak, hadi 2 bin liraya aldığın laptopu bir sene sonra 1500 liraya satmaya çalış bakalım alan olacak mı?? kimse vermez o parayı, neden? eskiyen malın fiyatı muhakkak düşer , ama araba bu böyle değil, çünkü 2015 model aldığın arabayı, 2018i zamlandı diye 5-10 bin kar koyarak satmaya çalışıyorsun

    laptopla arabayı nasıl aynı kefeye koyuyorsun anlamıyorum laptop 1 sene sonra bir çok oyunu kaldırmayacak yavaşlayacak ama senin 20 yaşında dediğin araç bakımlarını yaptıgın sürece sorunsuz bir şekilde işini görmeye devam edecek laptopa bakımda yapsan bir süre sonra iş görmez olacak 2010da aldığım laptopla suan oyun felan oynanmıyor sadece nete giriyorum onun içinde ssd felan taktım hızlansın diye. ama 98 model toyota corollamı 8 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ve 20binden aşağıyada satmam :D
  • Almanyada

    Astra benzin otm 0km 21bin euro

    Astra benzin otm 2014 12bin euro

    %40 deger kaybi var

    Turkiyede

    Astra benzin otm 0km 103bin tl

    Astra benzin otm 2.el 65bin tl

    %35 deger kaybi var.



    Aslinda o kadar da degerli gitmiyor,

    Sahin dogan toros vb o paralar etmemesi lazim

    2.el 3-5aylik arabaya 0km fiyati cekilmemesi lazim

    Edit: deger kaybetmeyen golf dediginiz araba
    Golf almanyada 0km 1.6tdi 22.775euro
    Golf almanyada 2016 1.6tdi 14bin euro
    %40 deger kaybi

    Turkiyede 0km 121bin tl
    2016 70bin tl
    %40 deger kaybi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 19 Şubat 2018; 12:1:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden aynı böyle düşünürdüm bende lakin bir ülkede fabrika çıkışı 40 binlik arabaları 65-70 bine sattırırsan, aldığın arabanın birini kendine birini de devlete alırsan, ee 20 yaşındaki uçan kaçan sıçan arabaya da 20 bin lira istenir haliyle..ne olacaktı yani başka..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnterStyle kullanıcısına yanıt
    bu sene aldığın araba seneye de teknolojisi eskiyor? beygir gücü düşük oluyor, ncap'te daha yüksek not alıyor makyajlısı...
    kardeşim boşuna zorlamayın, dediğim gibidir mevzu, açın bakın amerikadaki sıfır ve 2. el fiyatlarına, adam kendi para birimiyle 20bine aldığı sıfır arabayı , 10 yaşına gelince 1-2 bin liraya satıyor, çünkü olması gereken o, hem devlet vatandaşı söğüşlüyor, hem de vatandaş birbirini
  • ilk olarak fabrika çıkışı 40-50bin lik arabalar 65-70 e değil. 100.000TL rakamlara satılıyor. sadece ötv %47! 65.000 TL ye c sınıfı sıfır araç varsa hemen alayım ? az söylemişssiniz

    bunun dışın da 2. el araçların pahalı olması. tamamen sıfır araçların ülkemiz de absürt rakamlara satılmasından kaynaklı.

    Örnek vermek gerekirse. sıfır bir hyundai i30 alalım. bugün standart donanımlı dizel i30 fiyatı 113.000TL dir. 2012 yılında 47.000TL ye satılan bu araç 2018 yılında %100 den fazla fiyat artışına ugramış. sebebi malum . yüksek vergiler ve artan döviz kurları.

    Şimdi ayda 3-4.000TL kazanan bir insanın elinde bir birikimi yok ise bu standart C sınıfı otomobili alması çok zor! dolayısı ile sıfır araç alamayacagınız için 2. el almak durumundasınız. ancak bunun farkında olan satıcı da aracını 15.000TL den değil de 20-25.000TL den satışa çıkarıyor. tabi bunu genelde 2. el tomobil piyasını elinde tutan galeriler belirliyor. siz de aracınızı satacaksanız . piyasa araştırmasın da böyle rakamlarla karşılaştıgınız için aracınızı bireysel satışta benzer rakamlara koyuyorsunuz.


    Sonuç olarak sıfır araç piyasası ülkemiz de patlamadıgı sürece . 2.el araçlarda da bir fiyat düşüşü olmaz. ÖTV falan kalkmaz. Bayiler kar marjlarını düşürmez. bu çok çok uzun bir süre daha böyle devam edicek.

    Yanişu an maddi durumu iyi olan insanlar da şikayet ediyor. önceden premium sınıf araç alırlarken şimdi. standart C sınıfı otomobillere premium parası veriyorlar. ZEnginler için ise sorun yok zengin her zaman zengindir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 19 Şubat 2018; 12:1:45 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.