Şimdi Ara

Uber ve bütün benzeri uygulamalar taksileri yok etsin! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
14.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
501 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taksileri kullanmayin, yol tarifi dahi sormayin. Uber iyidir ancak soforu cagirmadan once adini soyadini alin ve sikayet edin. Gerekli islem fazlasiyla yapiliyor.

    Kredi sistemi ile calistiklari icin 12 puana ulasinca ceza kotasi, uber kimligi iptal oluyor diye hatirliyorum. 6 da uyari, 12 de men.

    Neden? Cunku mesafeyi begenmeyen bazi uber soforleri cagriyi iptal edebiliyor.

    Ozellikle gece saatlerinde denk gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulda yaşamıyorum ama şimdiye kadar her gittiğimde uber dışında taksiye asla binmedim
    uberde vitoyu çağırıyorum rahat rahat gidiyorum taksicilere ölüm
  • 2K23 kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da en son taksi plakası 1996'da verilmiş , sonrasında yok , Über korsan değil kesinlikle daha fazla vergi veriyordur.Rastgele 10 taksinin ne vergi verdiğini yazsınlar hodri meydan.Plaka kirası 8000 tl , demek ki en az 25000 ciro yapar bir taksi ne vergi veriyor yok denecek kadar az.

    Matbaa geldi hocam artık ve onları savunan yok çünkü herkes illalah demiş durumda.Über'in yolundan yerli alternatifler çıkacak ve onlar über'den daha iyi olurlar.Rekabetten korkmasın taksiciler , onun yerine hizmet kalitesini arttırsınlar, halkın güvenini tekrar kazansınlar yoksa bitecekler sizde biliyorsunuz.

    http://www.milliyet.com.tr/istanbul-buyuyor-taksi-sayisi-ayni-gundem-1149178/

    Bakın sene 2009 halk neyden şikayetçi

    quote:

    Dün İstanbul’da taksiciler korsan taksiye karşı eylem yaptı. Bizce de “Korsan’a hayır” ama;
    * Güzel havada müşteri kovalayıp, yağmurda adres seçen taksiye evet mi?
    * Yüksek sesle müzik çalıp, sormadan arabada sigara içen şoföre evet mi?
    * İçi leş gibi, kliması çalıştırılmayan, hızlı giden her an yolda kalacakmış gibi bakımsız taksiye evet mi?
    * Turisti kandıran, trafik kurallarını hiçe sayan taksiye evet mi? Görüşlerinizi


    Turistler bile birbirini uyarıyor İstanbul taksileri ile ilgili adamlar tüm ülkeye ve ülke imajına zarar veriyorlar.




  • trafiğin ve talebin yoğun olduğu saatlerde biraz artıyor fiyatlar. Merkezi bir yerde oturuyorsanız, bir sabah 10-11 gibi bir de akşam 5-8 arası deneyin gideceğiniz yer için fiyat almayı. Sakin saatlerde bedava gibi
  • Kısa mesafe almayanların plakasını alın hemen 153 arayın 108 tl geçirsinler plakasına ödemiyorlar falan demeyin seve seve ödüyorlar
  • Genelleme yapmak bana göre genelde yanlıştır ama bunların geneli konu başlığında anlatıldığı gibi olduğundan (ne demek istediğimi az çok anlamışsınızdır) hak vermemek elde değil..
    En mantıklısı ev ya da iş yakınlarında insana benzeyen, insani davranışlar sergileyen bi taksici bulup, telefonunu alıp onunla gidecek geleceksin (yok taksi sırası yok şu sırası vs derdi yoksa)

    Bide fark ettim ki ön koltuğa oturmayacaksın.. Bunların dilinde 'Benle gunşmah istiiiyyyyooooğ'' gibi bir şey
    Şayet takside doblo ve osmanlı tuğrası olanına denk gelirseniz direk inin, nereye gideceğinizi söylediğiniz cümleden itibaren siyasete başlıyorlar vay babam vay..
  • Hayatım boyunca arabasına bindiğim taksiciler hep insan gibi insandı,çok kısa 5 tl lik mesafeler bindiğimde oldu hiç mırın kırın edeni görmedim.Ben de buna şaşıyorum açıkcası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da gitmek istediğim yeri söyleyip taksiye bindim. Mesafe olarak 3 km gibi uzaktaydı. Herşey normaldi ve ilerliyorduk. Ulaşmak istediğim bina göründü ve yaklaşık 600m gibi bir mesafe kalmıştı. Yol çalışmasından dolayı ana yol kapalıydı. Yan yoldan dolaşmasını beklerken taksici durdu ve beni yol çalışmasının başladığı yerde indirmek istedi. Dedim ben o kadar yürüyeceksem neden taksiye bindim? Şuradan dolaşıp bırakıver bi zahmet. Adam kabul etmedi. Yahu parasını vereceğim diyorum, ben oraya girmem diyor. O an başka birisi el etti taksiye, ben beni götür diyorum, taksici dışarıdan el eden adama gel gibi işaret yaptı falan o an. Sinir oldum, parayı fırlatıp indim arabadan. Daha da taksiye binmedim 2 senedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah taksilere binen kalmaz o yüzden uber kullanın scotty kullanın taksimono kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jrbatu kullanıcısına yanıt
    Saate degil de cagirdiginiz yerdeki arac sayisina bakiyor. Arac az ise fiyat katlaniyor, az ise normal tarifeden veriyor.

    Bir de Uber'in guzel tarafi limuzin bile cagirabiliyorsunuz. Ben Katar'a is icin gittigimde limuzin hizmeti vardi. Diger ulkelerde de aracin kalitesine gore hizmetleri degisiyor.
  • Taksiden şikayet edenler hep İstanbullu sanki Ben İzmirde en fazla 10 liralık yere gidiyorum -kaç km eder bilmiyorum. kısa mesafa muhabbeti için 10 liralık dedim - bir kere ık mık yapan görmedim. Bazen okula geç kalıyoruz diye 1.5 km falan gidiyoruz yinede bir suratsızlık görmüyoruz taksicilerden tam aksine genelde güler yüzlü hepsi. Sorun bence İstanbulda
  • Ben uzun süredir minibüs ve taksi kullanmayı bıraktım. En son 10 lira tutan yere 30 lira ödeyerek bindim ve tövbe ettim. Kendi aracımla çıkmadığını zaman metro ya da otobüs kullanıyorum. Çok zor durumda kalırsam uber kullanıyorum. Yakın zamanda babaannem fenalaşınca ailem ambulans gibi kullanmış uber xl hizmetini. Taksicilerin hiçbirisi kabul etmemiş götürmeyi. Uber şoförü aileden birisiymiş gibi ilgilenmiş sağolsun. Taksi ve minibüsleri kimin kullandığı belli değil. Nerede psikopat, saygısız ve kural tanımaz insan varsa taksici ya da minibüsçü. Arada çok düzgün insanlarda var ama maalesef sayıları çok az. Taksi ve minibüslere çok ciddi bir düzenleme ve denetim gelmedikçe ikisini de kullanmam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sektör acilen barzoların elinden alınmalı



    Bu işi hakkıyla yapanların ayrı tutulması imkansızlaşıyor



    Özellikle otogarda ki kısa mesafeye iki katı ücret alan hırsızlar o paralar fitil fitil burnunuzdan gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerden Göğe Kadar Haklısın. Allah Bu Zalimlere Kimseyi Düşürmesin. Uber Yaş Meyve Sebze Haline de El Atmalı.
  • Şu ana kadar dürst taksiciye pek ender rast geldim. Çoğu para üstüne yatıyor. 22 lira tutan yere 25 lira alıp hiçbişey söylemiyor. Ben de haram ediyorum. Bunu bir taksici okuyorsa çok iyi olur. Allah taksiye düşürmesin. Durak taksisi değilse hele yandınız.
  • 15-16 TL de mi kısa mesafe olmuş. Bayadır binmiyorum taksilere vay be.
  • Yurtdışında tanıştığım ve İstanbul'a gelmek isteyen herkese "Sakın taksi kullanmayın." diye uyarıda bulunuyorum. Hatta "Dikkat etmeniz gereken en önemli şey bu." diye de ekliyorum. İnsanları kendilerinden tiksindirdiler. Şimdi kendi boklarında boğulsunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 Şubat günü foruma da yazdım. İnşallah İstanbul taksicileri batar. Alayı düzenbaz ve sahtekar. Kısa mesafe almama, Yenikapı'da rastladığım gibi taksiyi dolmuş gibi 5 kişi doldurup herkesten rastgele sabit para alma, yolu uzatma ve istediğiniz yer yerine ana cadde üzerinde bırakma gibi ne kadar pislikçe muamele varsa hepsini 12 saat içinde günübirlik zamanda bizzat yaşadım. O yüzden dinsizin hakkından imansız gelir diyerek bende Über'i kullanmasam bile fikren destekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne de çok abartmışsınız. gayet güler yüzlü, "iyi akşamlar efendim" şeklinde hitap eden, konuşmak istemeyince susan, konuşunca muhabbet kuran bir çok taksici var. "x yerine gidicem 10 liram var bittiği yerde inerim" dediğimde "o nasıl laf sen tarif et yolu" diyene de rastladım.

    bunun yanında kısa mesafe yüzünden trip atanı, sigara kokanı, gereksiz konuşanı ve susmayanı da gördüm ama yarıdan çoğu iyiydi. hiç öyle "bunların hepsi" diye genelleme yapamaz kimse. hakka girmektir, haddi bilmemektir.

    ek şikayeti de dile getireyim, aynı noktadan (1 metre hassasiyette) aynı noktaya bir taksinin fiyatı 10 ila 16 lira arasında değişir mi? zaten neredeyse 5 liradan açıyor, biri 5 diğeri 11 lira yazmış nasıl oluyor?
  • Uberden 315 tl ceza yedim daha önceden konuyu açmıştım buraya uzun uzun yazmiyacağım üç kişiydik polis çevirdi 3x315=945 tl arkadaşlarımı binmeye zorladığım için cezayı ben ödedim polis yasal olmadığını söyledi. cezayı kyk paramdan ödedim 1 ay neredeyse aç gezdim son paramla gittim ödedim halen krediye borç ödüyorum bu olay bir ay önce oldu istanbulda üç cezayıda ubere gönderdim ve bana geri dönülmedi hiç bir şekilde ne twitirden nede iletişim adreslerinden. ama intikamım acı oldu marmara forum önünde polis çevirmesi vardı fırsat bu fırsat uber çağırdım polisin dibine tabi poliste bütün araçlar gibi uberi çevirdi. ve cezayı bastı yanından gülerek geçtim. uberi telden sildim sanırım 3000 veya 4000 tl ceza yedi adam iyimi oldu bal gibide iyi oldu halen kredi ödüyorum...


    edit: artık bitaksi kullanıyorum gayet memnunum bu arada uber yasal olmadığını bilmiyordum olay anında öğrendim polis vergi ve belge eksikliğinden ceza yazıyor şöföre (vergi ödemiyormuş sanırım uber)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukukturan -- 19 Şubat 2018; 0:27:19 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.