Şimdi Ara

Uber ve bütün benzeri uygulamalar taksileri yok etsin! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
0
Favori
14.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
501 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiyede taksicilik = hayvanlık oldu bunun aksini gösterecek istisnalar ile karsılasamadım henüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr12345esk

    Taksicilere gelen yeni güzelliği unutmayın.Artık ötvsiz araç alabiliyorlar hem de 2 yada 3 yıl da bir (tam emin değilim süreden ) satıp yenisini alabiliyorlar.Yani alış satışdan da kazanacak hem de ucuza alacak.
    Belki pahalı arabalar etrafta olur da o zaman düzgün kullanıp da trafiğin anasını ağlatmazlar.Pahalı arabayı çarpmaya kıyamazlar da düzgün kullanırlar.
    Uberi yasaklarlar.Booking paypal yasak.Uber kendisi akıllı firma olduğu için yasal boşlukları kullanıyor.
    Umarım yaygınlaşır uber ama zor duruyor.

    5 sene idi yanlış hayırlamıyorsam . Hatta haber cıkmıstı , vatandas atıyorum adıyamandan taksi plakası alıyor 10.000 yl ye sonra istediği aracı taksı yapıp free free takılıyordu :)

    Baktım sahibindene 10-20 civarı gani plaka var :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonywayt -- 17 Şubat 2018; 22:47:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parayı plaka sahipleri kazanıyor. Yazık bu sisteme. Bence bunun bir şekilde kalkması lazım. Böyle olmuyor yani. Rezalet bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • taksiler ve dolmuşlar kalksın

    uberle devam edilsin
  • taksicilerin tamamını işin içine katmak doğru olmamakla beraber nerde it kopuk iş güç sahibi olamamış insanlıktan yoksun adam varsa ehliyeti oldumu yapıyor bu işi. eğitim şart, her ehliyeti olan taksici olamamalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.r.r.

    taksicilerin tamamını işin içine katmak doğru olmamakla beraber nerde it kopuk iş güç sahibi olamamış insanlıktan yoksun adam varsa ehliyeti oldumu yapıyor bu işi. eğitim şart, her ehliyeti olan taksici olamamalı.

    aynen nerde çakal çukal var bu işte

    dolmuşçularda aynı hepsi çakal çukkal

    taksiciler takım elbiseli efendi görgülü olmalı
  • Uber cok kullaniyorum.



    Eger fix gun icerisinde yonunuz belliyse is ya da okul, TAG uygulamasinida oneririm. Cok uyguna geliyor. Avrupa yakasindan sabihaya 8-9 liraya gittigimi biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki kere taksici dövdüm, birinde ben kendi aracımdaydım, trafikte yani. Diğerinde müşterisiydim.

    Müşterisi olduğum olay; Hastane acilden çıktım, kolumda serum yeni çıktı pamuk var, yanımda annem var. İlaçların hafif sersemliği var üzerimde. Yani tüm bunlardan belli hasta olduğum. Yolun tam üzerinde eczane var, ilaç almamız lazım. Taksici ben durmam, durursam inin parayı verip, devam etmem diye tartışmaya başladı annemle. Normalde böyle bir tartışma dahi başlayamaz ben varken ama dediğim gibi serumdu ilaçtı hastalıktı. Ben gayet sakin el çantam var, içinde 10 cmlik bir çakı var, onu çıkarttım, bunun boynuna dayadım, "hastayım dövemiyorum seni, halim yok, o yüzden ..ne sokarım bunu bekliyceksin iki dakka" dedim Bu eczanenin önünde durdu, Annem indi eczaneye doğru, o sırada bu gerizekalı kapıyı açıp kaçtı arabadan. Bu olay tam semtin taksi durağının önünde oldu. Bu durağın taksisi değil ama. Neyse uzatmıyım, ben araçtan indim, o halimle onu yakaladım, birkaç tane patlattım, taksi durağındakiler aldı elimden. Baktım bindi aracına parasını istiyormuş, kaç para atıyorum 25 lira. Taksi durağındaki elemanlardan biri dediki yalan söylüyor 15 lira taksimetre :) 15 lira verdim gitti. Bende duraktaki taksilerden biriyle geldim eve, zaten 300 metre kalmıştı eve.

    Yani demem odur ki, hasta olmanız, yaşlı, kadın, çocuk falan olmanız önemli değil çoğu için. Yinede bizim semtin taksi durağındakiler çok efendiler.
  • Eniştem yılların taksicisidir. Bu kısa mesafe konusunu ona söyledim. Artık kısa mesafe diye bir şey kalmadı, indi-bindi 10 TL oldu dedi. Ayrıca kısa mesafe almayanlar gerizekalı, bundan kolay para mı kazanılır dedi. Dedim taksiciler uzun yol istiyor. Uzun yola gidiyorsun da ne oluyor, müşteriyi götürdün sonra dönüşte zaten müşteri alamıyorsun ki. Bir de uzun yoldan dönmek İstanbul'da saatler sürüyor. Bunu söylerken Avcılar-Beylikdüzü gibi yerleri örnek vermiştim. Bunu söyleyen adam 06:00-15:00 arası çalışıyor. Plaka ve araç sahibine günde 180 TL ödüyor ve sırası bittiğinde depoyu tamamen doldurup diğer şöfore teslim ediyor. Eğer geriye para kalırsa cebine yevmiye oluyor. Araç ve plaka sahibi sadece sigortasını ödüyor. Böyle adamlar da var. Kendi de bu mesleğin aç gözlü ve it kopuk adamlardan tarafından ele geçirildiğini söylüyor. Uber konusuna da sıcak bakmıyor ayrıca haklı olarak.
  • Biz über vb. gibi uygulamaları desteklersek sıkıntı veren it sürüleri temizlenir, tercih bizim, insan gibi mi muamele istiyoruz yoksa it sürüsünün hakaretlerini kazıklarını mı?

    Uber gibi oluşumlara destek vermeliyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç kere istanbulda dolandırıldım sayısını hatırlamam. Üstelik kaba ve küstahlar sanki dolandırıcılık hakkı adamın. Özellikle İstanbul da çileden çıkıyor insan. Nedenini de anlamıyorum nereye gitsen yolcu bulursun hemen nedir yani niye böyle yaparlar.
    Özellikle de İstanbul gar-otogar taksicileri resmen çeteleşmiş sürü gibiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kéén -- 18 Şubat 2018; 1:10:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara bahçelide öğrenci,arkadaşlarız ulustayız dedik bahçeli metrosuna sür.

    Taksici çakal beşevlerden ara sokağa girdi bizi dolandırıyo pzvnk

    Ben yermiyim oraları iyibilirim dedim düz gitseydin önüne düşecektik.

    Allahtan şehirli piskevit çocu değiliz adamı ortaya aldık attım üstüne 20 tl yolladık.

    Bu uberi hiç kullanmadım nasıl bilmiyorum yeşillendiren olursa sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 18 Şubat 2018; 1:20:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alternatif olması her zaman iyidir, özellikle taksicilerin nasıl davrandıklarını herkesin bildiği şu ortamda.
  • 2 milyon lira ederim olupta beş kuruş vergi vermeyen taksi sahiplerinden bahsediyoruz galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UBER kandir, candir.

    Beni ve ailemi gecenin ikisinde Bostanci'dan evime kisa mesafe diye goturmeyen serefsiz taksiciler varken hepsi batsin beter olsun diyorum. 70 kusur yasindaki annemi saganak yagmur altinda kisa mesafe diye almayan o taksicilerin varsa bir Allah bin belasini versin. IBB'ye sikayet etmistim ama ne olur bilmem. Maksimum 80 kusur TL para cezasi var o kadar.

    UBER ise ben Turkiye'deyken olmayan bir nimetti. Su an kurtuldum, medeniyette yasiyorum. Normal taksi tarifesinden ortalama %30-40 daha ucuz, gidecegin yeri verdigin anda ucretin cikiyor. Bazi arkadaslar pazarlik falan demis. Pazarlik edecek durum yok, ucretin zaten belli. Vergi desen UBER zaten her ulkede vergi veriyor. Sofor %80, UBER %20 alir, uzerine UBER kazandiginin vergisini verir. Kiskanclik falan yapar demisler ama normal taksi ile UBER'in tek farki sari boya yerine normal boyali arac olmasi. Baska bir fark yok. Bir erkek musvettesi bundan dolayi kiskanclik krizine giriyorsa zaten gerizekalidir, psikolojik destege ihtiyaci vardir.
  • Bugün Avcılar'da taksi çağırdım iş yerinin önüne. Taksi gelince taksimetre'de 12 lira yazıyordu.

    Taksimetreyi sıfırlamayı unuttun dedim.

    Adam " yok duraktan çıkınca taksimetre çalışır, sadece uzun mesafede sıfırlanır " dedi..

    O şerefsizi şikayet mi etmeliyim , yoksa normal durum mu ? İlk defa başıma geldi.
  • Arkadaşlar istanbul için konuşuyorum;

    Yanlış anlamayın ama bir insanın taksi şoförü olması için yapacak daha iyi hiçbir mesleğinin olmaması lazım.

    Yani taksi şoförlerinden fazlasını beklemeyin, o adam zaten anca o mesleğe sahip olabildiği için mecburen seçmiş o mesleği. Yoksa istanbul trafiğinde belki de en eziyetli işlerden birini aklı çalışan hiçbir insan seçmez.

    İstanbul gibi bir yerde zaten sokakta yere devrilip ben ölüyorum desen; Allah rahmet eylesin kardeş der geçerler, niye taksi şoförlerinin melek olmasını bekliyorsunuz ?

    İşin diğer tarafı taksilere ve taksi şoförlerine hala bir düzenleme bir standart getirilmemiş olması, Bitaksi ve uber uygulaması yasal bir hale bürünüp bineceğin taksinin önceden puanını yorumunu görebilsen zaten sıkıntı kalmaz, adamları devletin elemesine eğitim vermesine bile gerek kalmaz.
  • uber kullanın, gerekirse 3-5 lira fazla ödeyin ama neye bindiğinizi, kiminle muhattap olduğunuzu bilin, adam gibi muamele görün.

    istanbulun keşmekeşinde bitaksi'den taksi çağırdığınızda bile karakter yoksunu taksiciler yolda müşteri bulursa sizin çağrınızı iptal edebiliyor, gerisini siz düşünün.
  • jrbatu kullanıcısına yanıt
    3-5 fazla odemiyorsun isin guzel tarafi o :)
  • Günahım kadar sevmem kendilerini. Uber kullanıyorum. Geçen birkaç tanesini taksiciler odasına şikayet ettim fakat nato kafa nato mermer .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.