Şimdi Ara

Kıl dönmesi ve gss

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu borcu hiçbir zaman odemedim. Çünkü karşılığında aldığım bir hizmet yoktu. Yıllardır sapasaglamdim. Ama son günlerde kuyruk sokumunda inanılmaz bir acı hissettmeye başladım kıl dönmesi denen lanet şeyle olan belirtilerin hepsi vardı. Devletten randevu aldım gittim aldığım cevap bakilamazsiniz gss borcunuz bulunuyor. SGK ya gittim durumu anlattım bana borcunuz şu kadardida biz şu kadarına af getirildi (!) Şu tarihe kadar şu kadarını öderseniz sağlıktan yararlanirsiniz gibi saçmalıklar vizildadi. Bu miktarı odeyemeyecegimi uzun zamandır işsiz olduğumu ve şuan hastanede bakilmam gerektiğini belirtsemde birşey değişmedi. Şuan çok acı çekiyorum zor oturuyorum öyle böyle değil. 01.04.2017 tarihi öncesinden borcum 2253 TL imiş ama bunun 1658 tlsini silmisler kalmış 595 çok comerler valla. 01.04.2017 tarihinden sonrasinda ise bu güne kadar 650 TL birikmiş yani toplam 1245. İndirimli hafifletilmis haline bak. Ve bu parayı istedikleri adama bak cebinde dışarda iki çay icicek parası yok. Bu rakamin ne kadar büyük oldugunu benim gibi issiz arkadaslar iyi anlar. Yada işsiz kalmış. Zor günler.. benden bu parayı istiyorlar ama en ihtiyacım olduğu zamandada bana bakmıyorlar. He üstelik 30.05.2018 tarihine kadar 01.04.2017 öncesi borçları ödemezsem borç eski haline geri gelicekmis yani 2253 TL. Ben bu parayı bir şekilde zorda olsa bulurum tabi Ama neden? Neden ben başkalarına boyun eğmek muhtaç olmak zorundayım. Yüce devletimden yediğim bu kazigi hayat boyu unutmayacağım resmen bana köpekler gibi acılar içinde öl dediler. Yazıklar olsun lan.

    Kıl dönmesi ve gss



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 17 Şubat 2018; 17:27:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Buradaki yanlış işi olmayan adamdan ailesinin maaşı var diye insanlardan para istemek.Gss in savunulacak hiç bir yanı yoktur. Bu sistem kimin aklına geldiyse büyük bir hata yapıldı insanları durduk yere hiç kimsenin borçlandıramaması lazım.Millet işsize yardım eder biz işsize hak etmediği borçlar yükleriz.İnşallah bir an önce bu yanlıştan dönerler
    Şu an Doktoraya başlayacağım. 20 senedir öğrenciyim. Lisans eğitimimin bittiği tarihten itibaren borçlandırılmışım. Bana herhangi bir bildiri uyarı vs gelmedi. 2 sene önce SGK'ya gittiğimde öğrenci olduğum için borcumun olmadığı söylenmişti. Fakat bu sene dişimin ağrısı üzerine hastahaneye kadar gittim. Devlet hastahanesinden faydalanamayacıağım, faydalandığım taktirde tüm ücretin bana ait olacağı söylendi. İşsizim. Yüksek lisans derslerinden, araştırmalardan, makalelerden vaktim olmadığı için çalışamıyorum(Akıl küpü arkadaşlara ithafen).

    Sonuç olarak çenem 2 katına çıkıp konuşamayacak kadar şişmişken , doktor bana muayene edemeyeceğini borcumu ödemem gerektiğini söyledi. Kafamı kesecek derecede ağrıdan duramazken. Hipokratı falan geçtim. Bu durumda ki bir insana bu muameleyi yaptıran ya da yapan sistem yerin dibine batsın. Sonrasında Devlet hastahanesine muayene ücreti ilaç ücreti vs verdim. Apseli olduğu için 2 günde bir gelmemi söylediler. 1 haftada yaklaşık 200 tl harcadım. Daha sonra tavsiye üzerine özele gittim. Kanal tedavisi yapıldı. Şu an sadece özele muayene+ tedavi ücreti olarak 800 tl borçlandım. SGK'dan bana çıkarılan borç 1300 tl idi. Diğer bir komedi ise muayeneye gitmeden SGK'ya gittiğimde 1300 tl indirimli borcumu ödediğim taktirde muayene ve tedavi ücretinin bir kısmının karşılanabileceğini söyledi. Gelir testine girdiğimi ve gelirimin olduğu ifade edildi. Babam asgari ücretle çalışan ve 3 çocuk okutan birisi. Büyük büyük dedelerimden arsalar,hanlar hamamlar kalmış olmalı ki -biz bunları bilmiyoruz galiba- gelirimiz olsun.

    Şimdi kafamda iki soru var.
    Benim rızam ya da onayım olmadan devlet beni neden borçlandırdı?
    Bu borçlandırma artarken evime neden bir bildiri ya da e-devlet sisteminden neden bir mesaj atmadı?

    İhtiyacım olduğunda faydalanamadığım ve borç içinde bırakıldığım sisteme lanet olsun. eğer bir sosyal eylem, yazı , BİMER vs etkinlik olursa her türlü desteği vereceğim.
  • gssye niye ses cıkartıyorsun malum partiye inat oy verenlere sorsana sen gelmiş burada bik bik ötüyorsun niye niye demiyorsun çatmanın anlamı yok anneniz babanız bacınız kardeşiniz dostunuz arkadaşınız oy vermişse onlar böyle olmasını istemiş
  • Hocam geçmiş olsun.

    gelir testi yaptırsaydınız bu borc hiç çıkmayacaktı.

    tabi bunların hiç olmaması gerekir işsizseniz gelirinizi devlet bilip gss borcu çıkarmaması gerekiyor ama bürokrasi yüzünden uğraşmanız gerekiyor.

    devlet sizin kapınıza gelip borcunuzu ödemiyorsunuz durumunuz yok sanırım silelim demiyor malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    Hocam geçmiş olsun.

    gelir testi yaptırsaydınız bu borc hiç çıkmayacaktı.

    tabi bunların hiç olmaması gerekir işsizseniz gelirinizi devlet bilip gss borcu çıkarmaması gerekiyor ama bürokrasi yüzünden uğraşmanız gerekiyor.

    devlet sizin kapınıza gelip borcunuzu ödemiyorsunuz durumunuz yok sanırım silelim demiyor malesef.

    gelir testi yaptırsa maalesef yine borç cıkacak aileden limiti gecerse prim oranı belli
    yeşil kart durumunda olursa prim yok
  • Bildiğin mafya gibi işletiyolar sistemi bak sana şu kadar havadan borç yazdık şu kadarını sildik kıymetimizi bil yoksa borcu getirmezsen tekrar şu fiyata çekecem.

    Bunlar anca mafyada olur. Tam emin değilim ama muayene paranı verip bakılabiliyor olman lazım diye biliyorum? Borcu ödeyemiyorsun muayene paranı ödeyip bakıl aklıma başka bişey gelmedi yani.

    Umarım iyileşirsin.
  • dephyr kullanıcısına yanıt
    banada benzer bir durum olmuştu 2-3 bin lira borcum vardı.

    öğrenci olduğum dönemi düşürdüm geri kalanıda en düşük değil bir üstünden aylık 50 liradan hesapladı 1 sene sonra o borçta gitti.

    en düşük çıkabilirdi arkadaş işsizim diyor yani kaymakamlıkta halledebilirdi diye tahmin ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    banada benzer bir durum olmuştu 2-3 bin lira borcum vardı.

    öğrenci olduğum dönemi düşürdüm geri kalanıda en düşük değil bir üstünden aylık 50 liradan hesapladı 1 sene sonra o borçta gitti.

    en düşük çıkabilirdi arkadaş işsizim diyor yani kaymakamlıkta halledebilirdi diye tahmin ediyorum.

    en düşükte olsa sistem sizi mecbur borca sokuyor ödeseniz de silinse de sistem sürekli gss sorunuyla başbaşa bırakıyor
  • kendi vatandaşından aylık 69 lira haraç istiyorlar suriyelilerde böyle bi durum yok istedikleri zaman tedavi olabiliyorlar. hakediyoruz bu ülkenin hala %50'ye yakını akpye oy veriyor
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Ben zamanında gelir testi yaptırmıştım hocam. Borçların tamamen silinme olayı yalan sadece dusurmusler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GSS de borç çıkmaması diye birşey yok beyler. Nisan 2017 de tek tip prime geçildi sanirim. Ondan önce g1,g2,g3 diye sınıflar vardı 400 liraya kadar çıkıyordu ödenen para , Nisan 2017 itibariyle gelir testi olayı bitti herkese ayda 60 yazılıyor mesela g3 çıkan 400 TL veren adamın borcunu 12 ayda 12x400 yerine 12x60 yaptılar borç takamen silme yok güncelleme var. Bu illetten kurtulmanın yolu yok. Bende bu haraci odeyen en adi namerttir diyordum, suan mecbur borç harç para bulup ödeyeceğim çünkü acıdan oturamıyorum şuan resmen, dahada kötü olacak gibi , özele gitsem içimden geçeceklerini biliyorum muayenesiydi ameliyatiydi yatması kalkmasi GSS fiyatıni katlar kesin. Ulan Suriyeliler ücretsiz bakılırken dusuruldugumuz hale bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz 2012 de gelir testi yaptırmıştık eve memur gelmişti şimdi e devlete baktım kendi adıma, annemin başvurusu gözüküyor G0 (Asgari ücretin 1/3'ne kadar) yazıyor gelir seviyesi G0 olanlara borç yokmuş hiçbir zaman G1 falan yazınca borç yazılıyormuş diye duydum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 16 Şubat 2018; 19:13:2 >
  • GSS yi eleştirdiğimiz kadar bu sisteme musade Eden iktidara ve iktidarı seçen halkı da eleştirmek gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manonofy kullanıcısına yanıt
    Benim eleştirim hem iktidara hem muhalefete al birini vur ötekine. Hicbirini savunacak degilim. Biri işsizin cebindeki ( saçma oldu issizde para ne arasın) daha doğrusu ailesinin parasina göz diker, birisi GSS yi kullanıp adam akıllı muhalefet yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abi şaka gibi . nasıl bir ülke nasıl yönetiliyoruz. sanki herkes robot. kimse ayaklanmıyor, ses çıkarmıyor. işsiz adama borç çıkarmak şeytanın bile aklına gelmez. lan adamın cebinde parası yok bide kullanmadığı sağlık ücreti için adama dünya kadar borç çıakrıyorsun. kaçıp kurtulmaktan başka çaremiz yok. bunlar iyi günler onuda söyleyim
  • Madem işsizdin yani çok vaktin vardı internet başında pünekleyeceğine niye bir gün gidip aile sosyal politikalar bakanlığı 'na il ya da ilçe şubesine gidip gelir testine girse idin zamanında o paraları şuan ödemiyor bile olacaktın ha biz nasıl milletiz hastalanmadım her ay ödemem gereken şeyi ödemedim takkk bir gün hastalık beni buldu şimdi bana devlet bahmiiiyirrr, yani bende işsizim ve koca gün internetteyim artı başıma neler gelebilir ne olabilir ve en az zararla nasıl anlatabiliriz diye çabaladım ve kaç oldu hastaneye çıkıyorum bende çünkü bir zamanlar hastalanmıyordum başıma bir şeyler gelmiyordu ama bu gelmeyeceği anlamına da gelmiyordu o yüzden başımıza gelince değil gelebilire göre adım atsak şuan bu konuyu açmıyor olurduk.. Aile Sosyal Politikalar şubesine gidip gelir testine girin derim ne kadarını kurtarabilirseniz o kadar kardır.. Ve bankamatiklerden ya dawww.turkiye.gov.tr 'den borcunuzu kısmi olarak ödemeye başlayın misal bir 50 100 tl atın kısmi ödeme yapınca borç sistemden düşebilir o zaman doktora gidebilirsiniz ya da hafta içi acile gidin hastaneye oradan giriş yapın benim gss borcum var ödeyemiyorum deyin geri çevirmiyorlar normal danışma bölümüne giderseniz gss borcunuz var diye geri döndürürler veya diğer ihtimal 150 tl özel doktora verin geçende gittim bizim burada bu fiyat ve 30 tl ilaçlar tuttu reflü başlangıcı var imiş bu yüzden doktora çıktım ve özele gittim artı benimde gss borcum var eski borç ama gelir testine girdiğim için artık ödemiyorum 2 sene oldu neredeyse bildiklerim bu kadar ha bunlar başıma gelmeden önce iyi araştırmıştım ileride başıma bir şeyler gelir diye..




  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Buradaki yanlış işi olmayan adamdan ailesinin maaşı var diye insanlardan para istemek.Gss in savunulacak hiç bir yanı yoktur. Bu sistem kimin aklına geldiyse büyük bir hata yapıldı insanları durduk yere hiç kimsenin borçlandıramaması lazım.Millet işsize yardım eder biz işsize hak etmediği borçlar yükleriz.İnşallah bir an önce bu yanlıştan dönerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    3 sene kadar önce gelir testi yaptırmıştım kardeşim benim okudugunu anlıyormusun acaba. Yaptırdım ama yaptirmamış olsaydimda hiçbir önemi yok her türlü 60 TL çıkacak. Bende Ucretsiz GSS olmasi imkansiz evde memur var ama kendi borç içinde yuzuyor kendine yetemiyor zamanında sırf bunun için g2 den borclandirilmistim issizin ailesinin gelirine bakilmasi kadar saçma şey olmaz olamaz. Bunu mantıklı bulan bir insana ben iyi niyetli bakmam. İşsiz, adı ustunde işsiz yahu kardesim parasiz çaresiz yani. Devlet destek olmasi gerekirken işsize ailesinden haraç istiyor birde fıkra gibi vatandaşlara sahibiz. Yahu bir hizmet almamisimki neyi ödüyorum. Üstelik bu zorunlu. Bu zikkimi İsteğe göre yapsalar ben yaptirmayip sonra gelip ben burda konu acsam bı nebze haksız olurum iste. Ama yine haksız olmazdim suriyeliler ücretsiz bakılırken. Araplar bedava bakılırken bana niye bakılmiyor? Cubbelinin lafı geldi aklıma çamışlar o kadar suya giriyorda çamışlara israf olmuyorda banamı israf oluyor yahu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Syberia-1903

    Buradaki yanlış işi olmayan adamdan ailesinin maaşı var diye insanlardan para istemek.Gss in savunulacak hiç bir yanı yoktur. Bu sistem kimin aklına geldiyse büyük bir hata yapıldı insanları durduk yere hiç kimsenin borçlandıramaması lazım.Millet işsize yardım eder biz işsize hak etmediği borçlar yükleriz.İnşallah bir an önce bu yanlıştan dönerler



    Bu işin inşallah maşallah yoktur Suriyeli bile değilsin Paşa paşa ödeyecen senin paran var veya yok önemli değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dephyr kullanıcısına yanıt
    Ödeyip ödemeyeceğimi size soracak değilim ödemeyi de düşünmüyorum.Kendi kendilerine borç çıkaracaklar ben de olmayan borcumu ödeyeceğim öyle mi? Siz paşa paşa ödeyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acile gidersen borcun olsa bile bakılır. tahlil vs de sıkıntı çıkabilir ama en azından durumunun ne olduğunu görmüş olan bi doktor olur muayne ücreti de 6 lira sanırım(onu da hemen ödemiyorsun). tabi doktor bu iş benlik değil bu acil bi şi değil vs diyebilir ama durumunu anlatırsan ve çok yoğun değilse yardımcı olmaya çalışır bence.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.