Şimdi Ara

ARACINIZI SATARKEN DİKKAT EDİN 2 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
112
Cevap
3
Favori
11.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mal sahibi olarak adamın ayağına gidiyorsun
    +çocuğun ile tanımadığın eve gidiyorsun üstelik yemek yiyorsun..
    +Parayı almadan noterde imza atıyorsun..

    bu kadar gerizekalılık ile böbreklerini kaybetmediğine şükür etsin
  • Para hesabınıza geçtikten sonra gönderen onu geri alamaz çağırma olayı falan yok. Hesap sahibi izin vermeden para cikmaz.

    Konu ister gerçek olsun ister uydurma zamanımızda dolandırıcılik yöntemleri o kadar degisiyor ki kimin dolandırıcı olduğunu anlamak mümkün değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi insandan şüphelenmem için kuzu vermesine bile gerek yok evine misafir etmesi yeterli dikkat etmek lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tezgaha bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık noter yetkilisi de uyarıyor paranızı aldınızmı, almdayısanız onay vermeyin bekletelim işlemi diyerek, buna rağmen aldım diyorsa kağıt imzalanıyorsa bence hak ediliyor. Karşı taraf üstüne birde iftira davası açsa kazanır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222


    quote:

    Orijinalden alıntı: erkanrap

    Ya arkadaslae benim de bu alis satis asamasinda kafama takilan bu para alisverisi kısmı oluyor ya satisi once yapan ya da parayi once veren risk altinda. Bu konuda bir cozumu tavsiyesi olan var mi

    Tam noter memuru herseyi hazirlayip imzaya çağırdığında, paranizi aldiniz mi diye sorunca o sirada para verilir, satici sayar ve iki taraf imzayi atar. Noter memuru da gorur bu alisverisi. En iyisi bu.

    Para yüklü miktar ise nasıl sayılacak ki orta yerde ?
  • Kural 1: Satıcı alıcının ayağına gitmez.
    Kural 2: Gerçekten alıcı olan adam arabanın yanına kadar gelir telefonda laf ebeliği yapmaz.
    Kural 3: Parayı hesapta görmeden satış işlemlerine başlanmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 18 Şubat 2018; 22:39:15 >
  • Hikaye biraz gerçekdışı gibime geldi.

    Açıkcası bizim burada (istanbul )MAROTO gibi 2-3 yer var. 3-4 senede bir yeni modelle değiştiririz. Sahibinden arabalar ile aralarında hiç fiyat farkı yok. Güvenli olsun diye hep oralardan alırım. Adamlar önce arabayı üstüme yapar sonra parayı ister.

    Sahibinden alacak olsam bile kuzuyu bırak bana lokantaya götürseler, karısını üstüme yapsa yine güvemem.
  • Güven meselesi ama gel gör ki her geçen gün değişik üç kağıtçılık yolları ortaya çıkıyor..

    Bende bulunduğum şehirden arabamı almak isteyen kişiye elazığa götürdüm ben şüphe edeceğime adam şüphe edip duruyordu. Vay efendim niye ucuz piyasası bu falan filan derken kardeşim benim arabamın fiyatı bu ama yok ben bu parayı buna layık görmüyorum daha fazla vermek istiyorum dersen yok demem dedim. :) Neyse ki sonuç olarak para hesabıma yattı bende noterde devrini verdim döndüm.. Onlar sağ biz selamet..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk


    quote:

    Orijinalden alıntı: behram40

    Hocam,biraz önce birkaç arkadaş fikir teatisi yaptık aramızda.Aracımı satmak istesem nasıl bir yol izlemeliyim dedim.Elden alma,sahte para verebilir,dendi.Ben de, banka hesabıma yatırsın o zaman dedim.O zaman da yatırdığı parayı geri çağırır dedi .Öyle birşey mümkün mü?Yani para benim hesaba geçtikten sonra, iptal edebilir mi?

    Geçenlerde okudum.Ev satmış kişi..Parayı hesabında görmüş onay vermiş..
    Ama sonraki gün para çekilmiş, yok para.

    O şekilde asla olmaz. Olmuş ise, bankacı da işin içindedir. Suç duyurusunda bulunsun. Bankadan parayı direkt alırlar. Bankada, çalışandan alır. Senin onayın olmandan, hesabından para çıkamazlar.

    Ha, bir arkadaşın dediği gibi, önce bir havuza düşüyor. Karşı taraftar para çıktı gözüküyor, ama sana gelmemiş oluyor. O zaman, para geri çağrılabilir. Adam aracı aldıktan sonra, bankaya telefon açıp, yanlış ödeme yaptım, acil iptal edin der. İptal ettirir. O başka bir durum.




  • altai35 A kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim o işte.Provizyonda gözükmesi gibi bir şey.
  • Şimdiye kadar normal bir araba satmadığım için hiç üçkağıtçı tarafından aranmadım. Al-satçı bile aramadı...

    İlana koyarım, 6 ayda 4 kişi arar. Biri alır. Aracın meraklısı alır. O da fizanda olsa gelir bakar. Hiç kalkıp da başka bir yere gitmem. Aynı şekilde, bu araçları ben alırken, araç fizanda olsa ben gider alırım.

    Kupon araba candır. Çalınma derdi de yoktur. Esnaf ayağı çeken ölücüler de yoktur. Araç zaten ölü fiyatına alınır, ölü fiyatına satılır. Meraklısı makul bir pazarlık yapıp alır. Tek derdi var, o da alıcıyı bulmak. Acelen olmayacak.

    Dolandırıcılar arıyor ya güya polis olarak... "İyi günler ben baş komiser bilmem kim." Cevaben: "İyi günler, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı bilmem kim, buyrun?" dedim birkaç kere. Telefonu suratıma kapattı namussuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Navi

    bu işler aslında banka üzerinden yürümeli. devlet zorunlu tutmalı, araç ve gayrı menkul alım satım işlemleri zorunlu banka üzerinden gitmeli. para banka tarafından blokeye alınıp taraflara bir belge verilmeli ve satış noter veya tapuda imza ile tamamlanmalı. hem vergi kaybı da engellenmiş olur.



    şimdiki durum tam bir kaos ve karmaşa. her daim dolandırıcılığa açık. devlet de çıkıyor satıcıya paranı almadan malı devretme, alıcıya da malı üzerine almadan

    parayı verme diyor. tam komedi. o zaman alım satım nasıl olacak? illa herkes bir ton parayı notere tapuya taşımak zorunda mı? böyle ciddiyetsiz iş mi olur? acil bir düzenleme şart. sadece satıcının parayı aldığını sözlü ifade etmesi gibi ilkel bir metod yerine daha modern, çağdaş bir uygulama lazım.

    Kesinlikle hocam bana da hep garip geliyor bu sistem tamamen kişilerin kendi kurduğu cümlelere dayalı ilkel bir yöntem.2 tarafta dikkatli olursa sıkıntı yine çıkmaz tabi ama kandırılmaya tamamen kapalı bir sistem değil.




  • benim araban yokda bu işlerde-- bizde yanlış olmaz abey kuran allah kitap ayet kuran çarpsın diyen yavşaklar genelde dolandırıcı çıkıyor ne kadar çok ağzından vatan millet allah kitap kuran adına söz veren çıksa pislik çıkıyor arkası bunu hertarafda gözlemdelim -- biz esnafız abeee bizde yanlış olmaz allahın adamıyıg böyle salak salak laflar
  • bunun çözümü paranızı elinize veya hesabınıza almadan imza atmayın bukadar basit.
  • Paranızı almadan kesinlikle imza atmayın.


    Benzer olay bir tanıdığa geldi polis adamları buldu.Adamların polise dedikleri şu abi bizim meslekte bu bunla geçimimizi sağlıyoruz.

    Bu tip durumlarda mahkemenin yapacak hiçbir şeyi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan07-36

    Ben de duyduğum korkunç bir yöntemi anlatayım. Bu konudan bile çok daha berbat benim söyleyeceğim. Bir kişiyi bile kurtarsa kardır.

    Siz arabanızı ilana koydunuz diyelim. Adam arıyor. Aracı görmek istediğini söylüyor. Siz de tamam diyorsunuz. Adam sizinle pazarlık yapıyor ve hatta aracı bir ustaya gösteriyor siz şüphelenmeyin diye.

    Anlaştıktan sonra arabayı alıyorum diyor ve size belli bir kapora veriyor. Örnek olarak 60 bin TL'ye sattınız diyelim. 1000-2000 civarı kapora veriyor ve paranın gerisini sonra hesabınıza aktaracağını söyleyip ayrılıyor. Daha sonra telefonla sizi arıyor ve parayı hesabınıza aktardığını söylüyor. Siz bakıyorsunuz kalan para hesapta. Adam bu arabayı kendisi için değil de kardeşi ya da bir arkadaşı için aldığını ve notere kendisinin işi olduğu için gelemeyeceğini ve arabayı aldığı kardeşi ya da arkadaşının notere geleceğini söylüyor.

    Notere gidiliyor ve işlemler tamamlanıyor. Çok iyi arabanızı sattınız ve peranızı aldınız. Ama öyle değil.

    Bir süre sonra kapınıza polis geliyor ve sizi ifadeye götürayor. İlk arayan ve parayı gönderen adam sizi dava etmiş oluyor. Bankadaki gönderici soyadı ile noterde işlem yaptığınız dolandırıcının kardeşim dediği kişinin soyadının tutmadığını fark etmeyip işlemi tamamlarsanız bu olabiliyor. Tek çare parayı geri verip dolandırıcı olarak yargılanıp hapse gurmekten kurtulmaya çalışmak oluyor. Aman dikkat. Size parayı gönderen kişiyle arabayı noterde üzerine yaptığınız kişi aynı kişi olsun.

    Youtube videosunu arkadaş eklemiş,iki-üç yorum yukarıda.Yani ne diyelim dolandırıcılığın böylesi...




  • kimisi de parayı alıp imzayı atmıyor. buna ne demeli?
    alıcı açısından da satıcı açısından da riskler mevcut.

    acaba elden teslim edildi veya havale/eft yapıldı gibi ibare eklemek bir nebze güvenliği arttırır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ResulMert

    ARACINIZI SATARKEN DİKKAT EDİN 2Eft yapıp özür alış iptal dedikten sonra iade talep ettim dedi adamın parası hesabıma geçti.geri yatırcaktım fakat iade talep ettim dediği için iade talep ettiyseniz bekleyin o zaman yazdım ve adamın yatırdığı para 2 gün sonra hesabımda yoktu.adamın forum nicki superms. Ss yi ekledim sonradan yoruma.o mesajlaşmadan sonra 2 gün geçti ve yatan para geri gitti.

    Böyle saçma bir şeyi ilk defa görüyorum. Nasıl yaptın hocam parayı geri alma işini anlatır mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Satması dert, alması dert...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.