Şimdi Ara

Diş teli taktıranlar konuya gelebilir mi ? SS’li (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
8.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çenesinde problem olup , başka tedavi uygulanan oldumu aranızda?
  • Arkadaslar lütfen disleriniz bozuksa tel tedavisi için bir adim atin benim dislerimde bozuktu hatta baya bozuktu simdi sonundayim tedavinin 3sene oldu düzeldi dislerim bana disleri yamuk olan insanlar gerçekten itici geliyor sohbet etmekten kaciniyorum karsinizdakinin tavrini önemsiyorsaniz tel takin derim hala tel takiyorum universiteye geldim gocunmuyorum düzelttiriyorum bizim anamiz babamiz mükemmel genden gelmiyor kendinizi eksik görüyorsaniz ertelemeyin gidin yaptirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bredensiz

    Aman sakın telleri çıkardıktan sonra verdiği damak gibi şeyi ihmal etme. Onu geceleri düzenli takmadığım için dişlerim biraz yamuldu

    Buna dikkat et ben de takmadım ön dişler yamuldu. O kadar eziyet boşa gitmesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim öyle bir dişim yamuk takarım 6 ay düzelir diyorsanız o kadar hafife almayın :D benim de sadece sol köpek dişim yukardaydı altında da bir diş vardı sadece o iki dişin yerine gelmesi 2 yıl sürdü sözde doktorun deyişiyle 1 yıla çıkacaktı. Neyse ki bu ay çıkacak:)



    Ağrı sızı konusuna gelince bu acı eşiği her insanın farklı oluyor galiba çalıştığım yerde benden önce taktıran bi kız hergün ağrıkesici içiyordu konuşurken sürekli ağrıdıgını söylüyodu geceleri uyuyamıyomuş vs. Ben taktırdım sadece ilk bir kaç gün çorba yerken bile ağrıyordu dişlerim. Ekmeğin içini çorbaya doğruyordum onu bile ısınamıyordum. Onun dışında 1 hafta sonra ağrı sızı kalmadı. Sadece ağzın o tellere alışması zaman alıyor 2-3 ay sonra ağzında tel yokmuş gibi rahat oluyorsun. Her ay kontrole gidince teller sıkılır teller sıkılınca yine ilk 2-3 gün ağrı olur ama tatlı bi ağrı oluyor kaşıntı gibi ondan bile keyif alır oldum :D



    Diş teli tedavisinin erken bitmesini istiyorsanız doktorun uyarılarını dikkate alın derim. Ben diş telim yokmuş gibi döner dürüm tost ne yiyorsam ısırarak yedim tedavim ondan dolayı uzadı birazda. Braket kırılınca kafadan 1 ay uzuyor tedavi benim tatldeyken kırıldı birde braket 2 ay tedaviye gidemedim 1 ay da ekstra uzadı kafadan 3 ay işte:) tellerin sararmasını istemiyorsanız güzelce fırçalamanız lazım ince diş teli fırçaları var onlardan alın ve kola kesinlikle içmeyin asitli olduğu için braketi yapıştıran maddeyi sarartıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    Damakta yer açmak için amerikan dizilerinde dalga geçilen aletten takmıştım

    https://youtu.be/KlyXNRrsk4A

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımdaki en büyük pişmanlık diş teli taktırmak oldu. Aklın varsa kaç kurtul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartıldığı kadar bir ağrı olmuyor korkma.Takılırken zaten 15 dakika falan sürüyor hic bir agrı olmuyor.Sıkıntılı süreç sadece teller takıldıktan sonra ki 3 gün ve telleri yenileyince yine 3 gün falan biraz ağrıyor sert şeyleri yiyemiyorsun pek fazla.Diş biraz da şans işi yani teller varken ben ısırarak elma yediğimi bile hatırlıyorum sonrasında hiç bir şey olmadı ama bir arkadaşım kola içtiği için dişinde beyaz lekeler kalmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feda0034

    Hocam Gidiyorsun doktora Ağzına ekşi bir sıvı döküyor Peşine braketleri teker teker takıyor sonra onları ısıtarak tek tek yapıştırıyor en sonunda ince dişini düzeltecek teli brakete yerleştiriyor ve bu işlem maksimum 20 dakikada bitiyor. Hiç birşey hissetmiyorsun o kadar basit bir işlem ki diş fırçalamak senin için daha zor öyle söyleyeyim :)

    Gelelim işin acı kısmına ilk taktığın an dişler çok hızlı bir şekilde yerine oturduğu için ertesi gün tüm dişlerinde aşırı ağrı olacaktır. Fakat ağzın açık olduğunda mesela dişlerin birbirine değmediği sürece hissetmezsin ama birşey ısırmak sana çok acı verecektir. 2 veya 3 gün boyunca çorba ve aşırı sıcak birşey içmemeni tavsiye ediyorum. Sonra zaten alışıyorsun her ay sonra 2 ayda bir kontrollerin oluyor dişlerin pekişmesi süreci vb...

    bozukluğuna göre çene yapına göre lastik verebilir vermeyebilir 1 senede sürebilir 3 senede sürebilir. ( Benimki çekimli ortodontiydi 3 sene sürdü)

    Bu Telleri taktığında Zaman zaman tel yerinden çıkacak zaman zaman braketlerin kırılacak sert birşey ısırırsan eğer..

    Bunların hepsi basit birşey..

    Önemli!!!!!: Diş doktorundan mutlaka Mumsu gibi bir braketin üstüne yapıştırılan birşey var vermezse mutlaka iste ilk zamanlar braketler damakta yara yapabilir üstüne yattığında bu çok işe yaratacaktır.

    Sonuç olarak mükemmel Nizami pırlanta gibi dişlerin olacak şimdilik hayırlı olsun diyeyim..

    Hocam zaten dişklerimde çok yamukluk yok neredeyse hiç o derece. Üst damaktaki dişlerimin arası açık sadece.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dişimin fotoğrafı ilk mesaja eklendi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hedefsınıföğretmenliği

    Hocam kaça taktırıyorsunuz

    Bilmiyorum, haftaya gittiğimde öğreneceğim. Fakültede taktırıcam. 18 yaş altı olduğumdan indirimli olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kurshad

    Hayatımdaki en büyük pişmanlık diş teli taktırmak oldu. Aklın varsa kaç kurtul

    80 milyonluk ülkede kafana göre rakip mi eliyorsun bu kadar alçalma.
  • üp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.5 sene oldu ve 1 hafta sonra çıkıyorlar. sonra komple temizletip bikaç dolgu işim daha varmış.bana 10 bin lirayı buldu beyler..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry


    quote:

    Orijinalden alıntı: kurshad

    Hayatımdaki en büyük pişmanlık diş teli taktırmak oldu. Aklın varsa kaç kurtul

    80 milyonluk ülkede kafana göre rakip mi eliyorsun bu kadar alçalma.

    Sen neyi kastediyorsun be. Ben doktor falan değilim ki dişçiler rakibim olsun. Ne demek istediğini merak ettim bi söyle hele?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhabalar benim yaşım 20 ben 17 yaşında taktırdım ondan öncesinde hacettepe diş fakültesinde sıraya girdim ama geri dönüş olmadı malum ankara çok fazla insan var sırada bende 17 yaşımda özel bir hastaneye girdim benim dişlerimde cok kötü bir durumdaydı alt dişlerimde boşluk vardı üst dişleri ise iki köpek diş yukarıda ön iki kesici diş öne doğru çıkıyordu çok kafama takmıştım ama diş tellerim takıldı benim alttan doğuştan iki diş eksikmiş o yüzden boşlukmuş tam kapanması için üstten iki adet 4 numara diş çekildi yani her iki köpek dişinin arkasındaki birer dişler gitti, velhasıl şuanda çıkalı 6*7 ay oldu diş telinden sonra bir süre plastik braket taktım şuanda çok memnunum çok güzel bir görüntüsü var rahatça gülebiliyorum yani çektiğin herşeye değiyor şuanda bütün dişler dümdüz durumda yani o boşluklarda kapanıyor ve görüntü mükemmel oluyor implant işini diş telleri çıktıktan bi 6/7 ay sonra yaptırırsın çünkü dediğim gibi braket takacaksın birde onu takmazsan diş telinin bir anlamı olmuyor yani kısacası acı felan elbet biraz oluyor fakat herşeye değiyor.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.