Şimdi Ara

Prefabrike Yapı Sisteminin Mantığı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
79
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Prefabrike Yapı Sisteminin Mantığı Nedir?

    Genel olarak inşaat çalışmaları gerçekleştirirken betonarme yapıların inşa edilmesi veya çelik konstrüksiyon ile inşa edilen yapılar, çok uzun bir süre alan ve inşaat alanında bizatihi yoğun emekle çalışma yapılmasını gerektiren sistemlerdir. Fakat daha hızlı ve kolay bir şekilde inşaat çalışması gerçekleştirilmesi istendiğinde fabrikada ön üretim gerçekleştirilerek yapı alanında montaj işlemlerinin sağlanabildiği prefabrike yapılar pratik bir sonuç ortaya koymaktadır. Özellikle afet bölgelerinde ve mülteci kampları gibi alanlarda konut yapısı, okul, hastane, toplu kullanım yapıları ve aşevi gibi birçok yapının oluşturulabilmesi için bu ürünler tercih edilmektedir. Çadır sistemlerinden güvenli ve koruyucu betonarme sistemlere göre de daha hızlı ve maliyeti düşük olduğu için bu sistemler birçok farklı alanda konut yapıları için tercih edilmektedir.

    Prefabrike Yapı Kullanılma Amaçları Nelerdir?
    Yapı inşaatı alanında fabrika üretimi ile gerçekleştirilmiş parçaların montaj yapılması sayesinde kullanılabilir hale getirilen ve yapının mimari tasarımını bilgisayar üzerinde istenilen şekilde tasarlanabildiği ve üretimin robotlar tarafından şekillendirildiği bir yapı için prefabrike yapı sistemleri kullanılmaktadır. Betonarme veya çelik sistemlere göre çok daha hafif bir ürün olmasına rağmen yüksek bir dayanıklılık sergiler. Deprem gibi risklere karşı sağladığı esneme sayesinde güvenlik oluştururken çok büyük bir yapı en fazla 20 gün gibi bir sürede üretilerek montajı yapılabilir. Kullanılan yalıtım sistemleri ile iklim koşullarına dayanıklılık sağlanırken aynı zamanda da Lojistik avantajına sahiptir.

    Prefabrike Yapı Nerelerde Kullanılmaktadır?
    Günümüzde birçok farklı yapı alanında betonarme yapılar, ahşap yapılar ve çelik yapılar yerine tercih edilen prefabrike yapılar sağladığı avantajlar ve daha uygun fiyatlı bir inşaat sağlaması nedeniyle tercih edilmektedir. Bu noktada özellikle şantiye alanlarında işçilerin konaklaması için, yemekhane için, tuvalet ve duş, sosyal alan ve depo gibi kullanımlar için tercih edilmektedirler. Bağ, bahçe, özel arsalar ve kamp alanları gibi sahil bölgelerinde tercih edildikleri gibi halka açık alanlarda eğitim ve sağlık gibi hizmetler içinde kamu kurumları tarafından tercih edilmektedir. Endüstriyel tesislerde ve özel işletmelerde depo ya da satış noktası gibi amaçlarla da tercih edilmektedirler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.