Şimdi Ara

Ülkede motosiklet yasaklansa yeri var! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
13.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
216 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2007'de Kktc motor ehliyeti 2009'dan beridir de ülkemizin b sınıfı ehliyetine sahibim. yaklasık 1.5 sene motor 3,5 senededir aralıksız b sınıfı araç kullandım. Kktc küçük bir yer olduğundan, istanbul trafiğinden örnek veriyorum. Yaşadıklarım tamami ile gerçektir 2015 civarları şile otobanında otobanın ortasından gece 00:30 suları 90-110 km arası hız ile seyir ederken önümde geri geri aracın geldiğini son anda farkettim anlayamadım ilk başta, verilmiş sadaka varmış dedik 1 hafta sonra bayramlar arefesinde hevesli hevesli yeni arabasıyla yola çıkanları bildiğim için tragiğe çıkmadım. Bayram namazından sonra eve giderken boş yolda kaza yapan , dönemeci kaçırıp arkadaki aracı düşünmeyip hala gerigeri giden çok araç gördüm. Halk otobüsleri , minibüslerin şerit ihlalleri, iş gereği trafiğe girmemek adına Gebze kop denilen bir araç var kaç kere emniyet şeridine girdiğini tahmin bile edemezsiniz. Minübüs olayları efsanedir ailemle normal giderken tak yolun ortasında duran minübüs yolun ortasına atlayan minubüsler minübüsçüler... Birde genelleme yapmak asla istemiyorum gördüğüm kadarı ile dublo , nemo, beeper, connect kulanlara çok rast geldim tekrar soyluyorum genelleme yapmak istemiyorum ama motorcuları sıkıstırdıgına çok rast geldim motor kullanan kişilerin çok azı bence keyfi kullanıyor Paketcisi kuryesi gerçekten risk altında çünkü emniyet şeridinde bile sıkıştırılıyorlar !!!! Ben kendim gözle görmesem inanmazdım bir çarpacagım gidecek Şeytan işi diyen zihniyet oldugu sürece adamlar anlatmıs forumda arkadan çarpan sıkıstırılan düz giden insanı rahat bırakmayan çok yazılar okudum hak veriyorum. Mahallemde yaşlanmış ala cemaat ile namaz kılmaya çalısan tonton bir amca var . kendisine elektrikli tripotor tarzında bir motorsiklet almışlar. Balkonda gördüm yaşlı dedeyi bile park edebilmek yüzünden hızı yüzünden sıkıştırıldı. Ne trafik kurallı ne insana saygı var.. ne kendine yapılsın nede başkasına önce kurallar.
    edit : F
  • Kergit kullanıcısına yanıt
    Trafikte pahalı ve iri bir suv veya D+ segment araçlar sol şeridi diğerlerine haram ediyor senin motorunla alakası bile yok. Ayrıca şoför sandığın çoğu plastik ön camının tamamına bile hakim değilken yılan gibi giden iki tekerleklileri farkedecek yeteneğe sahip değiller bunu da kabul ediyorum. Bunu içselleştirerek yaptığınız çıkarım doğru değil ve bir de yaya konusu var ki o konuda lütfen ne kadar hata da yapsalar yayalarla uğraşmayın her şartta yasal olmasa bile nezaketen yayalara saygı gösterin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle büyük şehirde değil çanakkalede yaşıyorum. bunu neden belirttim bizde öyle emniyet şeridi olan pek yol ok trafikte sıkışık değil haliyle motorcular olarak şeridimizi ortalar gideriz. ben kendimden mesulum beni diğer motorcuların yaptıkları bağlamıyor bu sebeple ben trafiğin tüm kurallarına uyarak sürüyorum.

    başıma gelen en önemli unsurdan başlayarak anlatayım..



    -- Şeritimde arkamdaki araçlara göre konumlanmaya çalışmak yerine genelde tam ortanın az solunda yer alıyorum birileri olurda şeritime tecavüz eder diye.. bu sebepten dolayı 10 15 kez kaza atlattım kollarım yara bere içinde sağ el parmağım kemikten kırıldı senin baban gibi bir tip benim şeridime girip korna çala çala bana çarptı sağ şeritteydim sol şerit bomboştu.. sonrada KAÇTI.. beni kırık parmak ve bir dünya acı ile bırakıp kaçtı.. kameram yoktu hiçbir ceza almadı ancak ömür boyu düzelmeyecek bir serçe parmağım oldu..Suçum ise şeritimde seyretmekti.



    Yukarıda anlattıgım 2009 yılında meydana geldi tam 9 yıldır parmağım hiçbirzaman düz şekilde hareket edemediği için subay okulundan farkedildiği için elendim 3 üniversite bitirmeme rağmen ağır sanayide çalışmak zorunda kaldım denebilir.. bu bir insanın kaderini nasıl değiştirdiğinizi göstermek için yazdım..



    ----Daha sonrasına geçelim.. ekipmanları dizdik öncelikle kaskım mt markaydı gittim arai aldım gittim deri pantolon deri mont derken sanırım bir tempra şahin parasını yatırdım vazgeçmedim dahada pasif sürmeye başladım şeridin sağına geçip tecavüz edenlere ses etmedim peki ne oldu dersin.. bu seferde pasif görünce sözlü şiddet başladı kornaya basıp küfür etmeler şeridimdeyken senin yerin burasımı lan diyip emniyet şeridini göstermeler.. arkadan deliler gibi sıkıştırmalar.. dayanabildiğim kadar dayanmama rağmen bir gün dayanamayıp bana sırf viraja yavas girmişim diye ana avrat küfür eden birisini arabasından indirip karısının yanında bıçakladım.. yetmedi tabi patladım dayanamadım.. davasıyla uğraştım musallat ettim kendime üzüldüm ailemi kahrettim..





    yetmedi pasif sürmek yaramayınca apaçi olayım dedim biraz gazlayım trafik kurallarının elverdiğince kaçak ama atik olayım.. ölümle dans ettim 180 ile dizler yerde viraja girerken önümdeki araç sahibi pet şişe attı tutamadım motoru düştüm.. gözlerimi 18 gün sonra hastanede açtığımda ailemi gördüm perişan oldum.. bitmedi tabi..



    sanırım bende problem var dedim yaklaşık 8 kursa gittim eğitimler aldım güvenli sürüşten tutunda herşeye.. kendimi geliştirmek için su an insan pskolojisi üzerine araştırmalar yapıyorum vs.. ama yine çözüm olmadı yine hergün çıktığımda birileri sıkıştırıyor şeritime giriyor arkadan takip mesafesini korumuyor..





    peki ne çözüm oldu biliyormusun ?



    KAMERA.



    ilk kaskıma taktım 3 ay önce motorumu şekip herşeyi orjinal görünce sen çevreye zarar veriyorsun diyip ceza kesen polis kask değişince tanımadı iyi günler diyerek yanıma gelip kamera çalışıyormu dedi ve çalışıyor diyince ses kesildi ehliyete dahi bakmadan gönderdi..

    sağdan soldan gelip sıkıştırmaya calısanlar kesildi gibi oldu ne zaman kesildi biliyormusun.. ne zaman takip mesafesini ayarlamaya basladılar ? öne arkaya sağa sola yana heryere birer eken h9r kamera aldım ucuza getirip.. hiçbiri çalışmasa bile pili bitse bile heh işte.. ozaman rahatladım.. youtube kanalım yok.. ihtiyacım yada zamanımda yok.. tek takma sebebim öldürülmemek en azından bu korkuyu size aşılayabilmek..





    Motorcular sizin düşmanınız olmamalı.. eğer düşman arıyorsanızda insanları bindiği eşeğe göre değil kafatasında taşıdığı et parçasına göre sınıflandırın..



    korkudan tam 1.5 yıl bisiklete dahi binemeyen ben su son 6 aydır ufak ufak cc yükselte yükselte tekrar motora biner oldum.. yaşım 28 arabada kullanıyorum ancak size tek bir sözüm olucak.. bugün bile isteye çarptığınız yada öldürmek istediğiniz motorcunun kaskı cıktığında içinden babanız anneniz kız arkadaşınız oğlunuz kızınızın yada çok sevdiğiniz bir abinizin çıkması kadar normal birşey yok.. zonguldakta bir babanın tanımadan vurup kaçtığı oğlunun haberini yine kaçarken aldığı bir ülkede kaderden kaçamazsınız.





    selametle..



    Ülkede motosiklet yasaklansa yeri var!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su cevabı attığınızda göre ne aktif araç sürücüsüsünüz, ne motorsiklet sürücüsü tanıdığınız var. Bir de çıkmış motorsiklet sürücülerinin neredeyse tamamı şöyle böyle diyerek ahkam kesiyorsunuz. YouTube üzerinden video izleyerek öğrenilmiyor hayat.



    Sizin gibi insanları ömür boyu trafikten men etmek gerekir ki şu kafa ile başka nesil yetişmesin. Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Neyse, uzun süredir kullanmiyordum demek ki size nasipmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D@rbeli M@tk@p kullanıcısına yanıt
    Doğru olduğu kadar yanlış düşünceniz de çok motor konusunda. Motorcular da diğer herkes gibi trafik kurallarına tabidir burası doğru. Motor kullanıcıları dünyanın her yerinde sadece bizim ülkemize özgü değil kıyıdan,kenardan,aradan,dereden,hızlı,yavaş bir şekilde motorlarını sürerler ve motosikletlerin yapıları gereği bu durum oldukça normal fakat siz farkında olmadan hatta istemeden bile olsa bir araç ile onlara yanlış yapsanız "onlar çok yüksek ihtimalle canlarından olmaktadırlar" acı örneği Barkın Bayoğlu gibi... Boğaz köprüsünde trafik kurallarını hiçe sayıp köprüde durarak üstüne insanlık suçu işleyip köprünün ortasında karısını dövmek için kontrolsüz bir şekilde araçtan dışarı çıkması konuyla hiç ilgisi olmayan bir motosiklet sürücüsünün canına mâl oldu zamanında ve bunun sayısız örneği sürekli gerçekleşiyor en ufak taciz ya da sıkıştırma +60 km/saat üzerindeki her hızda ölümle sonuçlanabilecek kazalara sebebiyet vermektedir. Otomobil sürücülerinde ise bu durum en fazla maddi hasar ile sonuçlanıyor. Durum böyle olunca kendinizden çok karşınızdakini düşünmeniz gerekiyor.
  • Su ve benzeri videolarda layigini bulanlara zerre acimiyorum. ailesi yaninda olan sofore hakla son of a chick dersin? Cok mu kolay?

    https://youtu.be/ZIRMKJQ5r6c
    Bonus
    https://youtu.be/wlSkqjiQZLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 14 Şubat 2018; 23:59:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motosiklet yasaklansa yeri var.Yav he he

    Altında Gti varmış gibi araç kullanan barzolara,ayna sinyal kullanmayan hödüklere bir bak önce.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Athlon 840 Kaveri kullanıcısına yanıt
    Oncelikle terbiyeni takin, sonra okuduklarını anla. Belli bir duzeye gelirsen cevabini alirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamermen


    quote:

    Orijinalden alıntı: msansertekin

    Böyle boş yorum yapmaktan nefret ederim ama sanırım tam sırası:

    Tamam.

    Keske o tamami gercek hayatta duyabilsek.

    Adamın bu yorumundan bile arabasının arkasında malum Tura olan,öğrenci gençlerden nefret eden bi kabadayı olduğu cikarmini yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet şeridinden gidip herhangi bir arabadan kapı açılınca sövenler var. Burada kim haklı?

    Bence otomobil sürücüleri haklı be işin varlan senin emniyet şeridinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi kendinize uydurmayin. Benim 300 ile gittigimi nereden çıkarıyorsunuz, bahsettiginiz bir suç karşısındakini yapmadigi bir suc ile itham etmek iftira suçudur.


    Ben bugun haberlerde bir arabanin 3 tane ilk okul cocugunu ezerek öldürdugunu gorsem sana gelip sen katilsin desem ne düşünürsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 15 Şubat 2018; 0:8:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NextMove

    Kendi kendinize uydurmayin. Benim 300 ile gittigimi nereden çıkarıyorsunuz, bahsettiginiz bir suç karşısındakini yapmadigi bir suc ile itham etmek iftira suçudur.


    Ben bugun haberlerde bir arabanin 3 tane ilk okul cocugunu ezerek öldürdugunu gorsem sana gelip sen katilsin desem ne düşünürsun?

    Sen gitmeyebilirsin orda haklisin ozur dilerim. Ama motosiklete binince arkadasin dedigi moda giren var mi? Var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabada yok, degil mi ? Bu nedenle her bayramda yollarda insanla telef oluyor.

    Buradan nereye varacaksin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NextMove

    Arabada yok, degil mi ? Bu nedenle her bayramda yollarda insanla telef oluyor.

    Buradan nereye varacaksin?

    Arabada dansöz gibi kivraklik olmadigi icin sinir etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir düşünce evet.Ama motorun suçu ne ? Kullanıcılar eksik bilgili geri-zekalı olunca öyle oluyor.O zaman duyarlı vatandaş olup şikayet edicez.Orada burada yazmayla olmuyor.Bu az bilgili geri-zekalı olanlar sadece motorda değil,araçlarda'da var doğrumu ? hele tofaşlarla hareket yapan,makas atan gece vakti son ses gezenlere ne demeli? Yada yolda yayaya yolo vermeyenler ? o zaman arabalarda yasaklansın.Bisiklet sürelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamermen

    Kafasina kamera takan sirf youtubeda izlenmek icin satasacak insan ariyor.
    Kirmizi isikta sey gibi araclarin arasina dalip serit ihlali yapiyorlar, normali aracin arkasinda durmak.
    Otobanda 299la giderken onune 80de giden bir arac ciktiginda yine kuduruyorlar. Normalde motosiklet otoban hiz siniri 100dur.
    Devamli emniyet seridi ihlali yapiyorlar. Buna istinaden babama kalabalik yollarda emniyet seridini 30 40 cm kapatarak gitmesini soyluyorum. Tavsiye ederim.
    Kisacasi motosiklet yasaklansa yeri var.

    birşey başlamışsın birşeyler anlatıyorsun haklı gibi ama sonuna kadar getirip hani o akım derken tokum derlerya aynı onun gibi babama söylüyoyum 30-40cm yakın kapatmasını gitmesini diyoyum çok iyi oluyoyy çok güzel oluyoyy bu nedirya yaş kaç

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca motor almak ve şehir trafiğinden park etme telaşından kurtulmak istedim. Ama son zamanlarda iyice yaygınlaşan bu moto vlogçu tayfa, 16 yaşına basar basmaz altına en dandiğinden motor çeken apaçi ergenler ve bunlar kadar gerzek 4 ve daha fazla tekerli taşıt kullananlar sebebiyle vazgeçtim. Motorculara başlarda hak verirken son 1 yıldır çoğünlukla haksız buluyorum. Arkamdan motor gelirken bile tedirgin oluyorum. Eleman bi sağ aynamda bi sol aynamda beliriyor. Şeritten taşmıyorum. Ortalamış gidiyorum. Korna sellektör yiyorum 125likten. Hayır nereye gidebilecek beni geçince onuda göremiyorum.

    Efendi motorcu 5 snyede belli ediyor kendini. Burada hiçbiriniz duyar kasmayın. Bide bizi farkedin bizi farkedin diye bik bik ötmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuzden kasko sart zaten her an bırı kamıkaze yapabılır mmotorla bide hakım savcıya kalırsan hapıslerde curursun baskası yuzunden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamermen


    quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Motosikletler emniyet şeridi kullanmazsa sizin 200k verip aldığınız arabalarla trafikte x2 zaman geçireceksiniz. Hala kabul müsün?

    Emniyet seridi ihlali zaten yasak pazarlik mi yapıyorsun

    Zoruna mı gitti?
    Hadı şimdi çok benzin yakan arabanla trafikte saatlerce vakit öldürürken motorcuları kıskan ve AĞLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CharlieSelim -- 15 Şubat 2018; 0:58:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    quote:

    Orijinalden alıntı: dreamermen


    quote:

    Orijinalden alıntı: CharlieSelim

    Motosikletler emniyet şeridi kullanmazsa sizin 200k verip aldığınız arabalarla trafikte x2 zaman geçireceksiniz. Hala kabul müsün?

    Emniyet seridi ihlali zaten yasak pazarlik mi yapıyorsun

    Zoruna mı gitti?
    Hadı şimdi çok benzin yakan arabanla trafikte saatlerce vakit öldürürken motorcuları kıskan ve AĞLA

    Aglamayacam degdirecem inadına
    Umarim oyle bisey olmaz da olursa sorumlusu senin gibiler olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 15 Şubat 2018; 1:16:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.