Şimdi Ara

ABD küçük çaplı nükleer silah kullanma peşinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı E. Korg. İsmail Hakkı Pekin, ABD’nin açıkladığı “Nükleer Durum İnceleme Belgesi”ni Aydınlık için değerlendirdi
    Pekin, dünyada nükleer silahlara en çok sahip ülkenin ABD olduğunu, elinde bulundurduğu nükleer silahların bugüne kadar çok büyük caydırıcılık sağlamadığını ve bunun ABD yönetimi tarafından da bilindiğini belirterek, etkilerini artırmak için “etkisi azaltılmış nükleer silahlar”ı kullanmak istediklerini kaydederek, “Dünya, ABD’nin yeni nükleer stratejisi ile çok tehlikeli bir döneme girmiştir. Bundan sonraki savaşın nasıl olacağı ve nasıl gelişebileceği konusunda ipucu vermektedir” dedi.
    https://www.aydinlik.com.tr/abd-kucuk-capli-nukleer-silah-kullanma-pesinde-ozgurluk-meydani-subat-2018-1







  • Olaylar yine kuzey koreye bağlanıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa icinde yasayan teroristleri caydirabilecek bir durum olacaktir. ABD secim donemi boyunca, gerek Ted Cruz, gerek Carlson secilirlerse ortadogu'yu "Kumlari gece isildayacak" yere cevireceklerini soyleyerek, ISID'e karsi nukleer silah kullanacaklarini soylemislerdi. Cruz gelmedi ama Trump, daha dogrusu T'nin cevresindeki askeri kanat taktik nukleer silah kullanimi uzun bir zamandir arzu ediyordu zaten.

    Boyle bir durum olmasi durumunda, terroristlerin ele gecirdigi teorik bir Rakka veya Musul, taktik nukleer silahlarla yerlebir edilebilir hale gelecek. Tabi bunun yaninda ulkeler icin de ayri bir etkisi olmasiyla beraber, diger supergucleri de benzer bir noktaya yoneltecektir.

    Taktik nukleerlerin bir avantaji, kullanildiklari zaman geriye radyoaktif etki birakmiyor olusu. "Doga dostu nukleer bomba" gibi bir sey.
  • Taktiksel nükleer silahlarla askeri anlamda daha agresif olduğunu ispat ederek karşı tarafı caydırma çabasının temel dengeyi etkileyeceğini sanmıyorum. Aksine bu çaba tepkiye tepki ile bir ikilem, bir döngü yaratmaya müsait. Stratejik davranan ülkeleri genel jeopolitik amaçlarından alıkoymaz. Sadece taktiksel nükleer silah konuşlandırılmalarını arttırır. Bu garip bir şekilde yeni bir dehşet dengesini hortlatıp dünyanın hayrına da olabilir. Yine de nükleer silahların taktiksel bile olsalar haklı bir kötü ünleri var. Nükleer kullanma konusunda lafını bile etmeyecek kadar çekinceli bir zihniyetin sürmesi büyük savaşlara sürüklenebilecek bir dünyada herkesin sağlığı için elzem görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 14 Şubat 2018; 8:08:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.