Şimdi Ara

İkinci el araçlara garanti zorunluluğu geldi. Ekspertiz raporu verilecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ikinci el oto satışında düzenlemeler yapan yönetmeliği yürürlüğe koydu. Yönetmeliğin önemli bölümlerine, memurlar.net tarafından, aşağıda yer verilmiştir. Yapılan düzenlemeye göre, galerilerin sattığı araçlara 3 ay garanti zorunluluğu getirildi. Garanti sadece motor, şanzıman, tork konvertörü, diferansiyel ve elektrik sistemine kapsayacak. Sekiz yaş veya yüz altmış bin kilometrenin üzerindeki araçlarda garanti olmayacak


    Yetki belgesine sahip işletme tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı satışından hemen önce ekspertiz raporu alınır ve raporun bir nüshası satış esnasında alıcıya teslim edilir. Ekspertiz raporunun ücreti, satış işleminin alıcıdan kaynaklanan bir nedenle gerçekleşmemesi durumunda alıcı, diğer hallerde yetki belgesine sahip işletme tarafından ödenecek

    Yemin ederim iktidarın yaptığı en iyi iş olabilir 17 senede.







  • Güzel icraat. İkinci el araç fiyatlarına 1-2 bin de garanti parası ekler paragözler.

    Vergi indirimi hariç hiçbir hamle yaraya derman olmayacak ama en azından acıyı azaltır belki.
  • galeriden ne garantisi bekliyorsunuz ya

    2bin liralık masrafı 'idareten' 50 liraya yaptıran galeriler bunlar
  • anladığım kadarı ile madde 12 ye göre satılmak üzere 2. el araç ticareti yapan işletmeye sadece --teslim edilen araçları kapsıyor -- yani devir edilmekten bahsedilmiyor.

    zaten şu an devir teslim işlemleri çok pahalı olmadığı için galerilerin çoğu aracı üstüne alıyor sonra satıyor . yani bu yönetmelik sadece konsinye (kelime doğrumu emin değilim ) usulü birinin arabasını getirip dükkanın önüne koyan (satın almadan ) ve satışından komisyon alanları kapsıyor ki bu durum sanırım sadece çok lüks ve pahalı araçlar için yapılıyor zaten o işletmeler için bu yönetmelik sorun olmaz .


    burada sektörün tamamını sıkıntıya sokmadan ufak bir düzenleme yapılmış .
    bunu bilin ve dikkatli olun . tüm galeri araçlarına garanti falan yok ortada.

    küçük ölçekli oto galerileri ise araçları önce noterde üstlerine alıyorlar sonra satıyorlar yani araç sahibi oluyorlar önce, bu durumda onlar bu yönetmelik dışında kalıyorlar .




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.