Şimdi Ara

6s veya 7 almak istiyorum. İkilemde kaldım. Fikirlerinize ihtiyacım var[ALINDI]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır iphone kullanıcısıyım fakat ilk defa hangi telefonu almalıyım, ne yapmalıyım çok kararsız kaldım.. birkaç fikir verip yolumu aydınlatırsanız çok minnettar olacağım.. Yazım muhtemelen biraz uzun olacak aklımda deli sorularım, deli hikayelerim var inşallah bıktırmam sizide :)

    Öncelikle ukraynada yaşıyorum burda telefonlar Türkiye ye oranla biraz daha uygun fiyatlı.

    iPhone 6s 16gb ilk çıktığında gittim büyük bir tereddütle ( standart iphone ekranlardan büyük olmasından, rahat kullanama korkusundan tereddütle) aldım ama çok severek kullandım bir sene kadar. Sonra maalesef bir tartışmada kırdım.. Tamir edilemeyecek kadar kötü durumdaydı arabanın torpido gözüne attım kaldı orda geçen ilkbahardan bu yana.

    O dönemde 6s 32 gb yeni çıkmıştı gittim bir daha iphone 6s 32 space grey bana birde 32 gb gold eşime aldım. ( onunda s7 edge kırıldı tartışmada )

    Bu sefer daha temkinli kullanmaya başladım bir kılıf aldım görmelisiniz tank gibi :) ama bu seferde iş kazası aksilik olacak ya telefonu düşürüp üzerindende transpaletin ön tekeriyle üzerinden geçtim. Hanım çıldırdı tabi haklı olarak. Telefon hafif C şeklini aldı birde ekranın parlak beyaz noktaları normalken siyah ekranlı bir yere geldiğimde bazı yerlerinde gökkuşağı gibi renkler belirmeye başladı hemen ardından.

    Bende bir firmaya gittim ( teknosa gibi) eskisini getir yenisini götür tarzı bi kampanya vardı. 6s 32gb + 100 dolar vererek iphone SE aldım büyük hevesle.

    İlk gece hevesle programlarımı uygulamalarımı kurdum hevesle. Sabah uyandım sms bile yazamıyorum ekran küçük parmak büyük D ye basacağıma S ye basıyorum mesela. Sonra düzeltmeye çalıştım bu 6s ve üzerindeki 3d touchla ne göreyim 3d touch çalışmıyor. Girdim google baktım ki SE de 3d touch yok eski usül düzeltiliyor. Ben alışmışım rahat rahat klavye kısmına basılı tutup düzeltmeye onun rahatlığına..

    Bu ilk hayalkırıklığım oldu bu telefonda. Ekran küçük world of tanks diye bir oyun oynuyorum sigara içmeden içmeye günümün 15-20 dakikası bu oyuna gidiyor sanırım. Oyuna girdim aynı şekil herşey küçük.. 3 ay olacak bu şekilde idare ediyorum.

    Hanımın 6s ini elime aldığımda daha bir ağır daha bir güzel geliyor SE rezaletinden sonra. ( SE kullanıcılarından özür diliyorum benim için tam bir hayal kırıklığı oldu bu telefon)

    Dün tesadüfen bir telefon tamircisinin önünden geçtim girdim içeriye sordum kasasını ekranını 120 dolara değiştiririz dediler gittim arabadan getirdim telefonu meğer içindeki parçalarda ölmüş yapamayız dediler. Şimdi kafaya koydum bir 6s 32gb yada 7 32gb alayım diyorum ama 6s 11.2.5 ile yani son sürümle gelecek yavaşlama durumları vs beni hala cezbedebilir mi? Sıkıntı yaşatır mı? Bu sefer kafaya koydum en az 3 sene kullanacağım. Sıkıntı yaşatırsa 7 32gb daha mı mantıklı sizce? Birde 7 ilk çıktığında haberlerden hatırlıyorum 32gb olanını almayın 64-128gb versiyonlara göre daha yavaş çalışıyor gibi bir iddialar vardı onlar doğru mu?

    6s 32gb 600 dolar
    7 32gb 700 dolar

    Arada 100 dolar fark var.
    ( 6s e daha sıcak bakıyorum sebebiyse eşime eski telefonu tamir ettirdim diyeceğim. Ama yinede 7 daha iyi olur 6s in zamanı geçti 3 yıl idare edemez 11.2.5 veya 11.3 sürümlerinde derseniz mecbur 7 alacağım. )


    Fazla fazla yazdım affedin lütfen. Yazım hatam devrik cümle vs var ise affola 8 senedir yurtdısındayım türkçem biraz zayıfladı maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berira -- 13 Şubat 2018; 17:8:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle geçmiş olsun.7 ile 6s arasında performans farkı şuan için yok denecek kadar az.7 alırsanız ek olarak suya dayanıklılık,home tuşu farklılığı ve fiziki farklılık olacaktır.Dezavantaj olarakta ek kabloya ihtiyaç olması var tabi.Yani bu farklar 100 dolara değer mi siz karar verin.Ama uzun süre kullanacaksınız madem ilerde yine pişman olmamak için 7 alın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.. ek kablo derken ne demek istediniz anlayamadım.. ayrıca fiziki farklılık olarak ne farkı var hocam ? Görünüş olarak aynı gibi geldi bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berira B kullanıcısına yanıt
    Hocam jak girişi yok.Dönuşturucu kullanmak gerekiyor.Fiziki olarak renk farklılıkları ve ufak tefek görünüş farklılıkları var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Performans olarak fark cok az. Eksisi kulaklik girisi yok ama home tusu, suya dayaniklilik, stereo hoparlor ve mat siyahtan dolayi kesinlikle 7 tercih ederdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki iphone 8 ile 7 arasında 150 dolar fark var desem ne dersiniz hocam? Değer mi sizce bütçemi arttırdığıma?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    hocam 7 ile 8 arasındaki farkta öyle 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acikcasi parasal bir sorun yoksa en guncelini alip gecmek lazim teknolojide. 8de kasa cam oldu cerceve biraz guclendi a11 bionic chip geldi. Kasanin cam olmasi riskli hele size fazla dayanmaz sanki ama islemcisi daha hizli ve %25 daha az guc harcadigini soyluyorlar 150 dolar sıkıntıya sokmayacaksa 8 almak en mantiklisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almışken 7 al kardeşim farklar küçük gibi görünüyor ama değer. 8 e gerek yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8'in renkleri falan daha canli ama yerinizde olsam 7 plus veya 8 plus alirdim.

    7 aldim ama arada plus almadigim icin pisman oldugum oluyor.



    Telefonu hizli kullanabilmek ve buyuk telefona alisik olmadigim icin plus almamistim ama gorsel olarak hep cezbediyor pluslar.



    Jak girisi yok evet ama telefonla birlikte hem sarj girisli kulaklik geliyor,

    Hem de ek olarak 3.5 mm jak girisli kulaklik kullanabilmeniz icin 4-5 cmlik bir donusturucu geliyor.



    Tek sikinti ayni anda sarja takip kulaklik kullanmaniz gerektigi durumlarda oluyordu. Onu da 94,80 TL lik 1x2 donusturucu alarak cozdum ben. 6-7 cm lik bir donusturucu oldugu icin seyahat vb gerektigi durumlarda yaniniz almayi unutmuyorsunuz zaten.





    (İhtiyacim olmaz demeyin ben 10 aydir hic ihtiyac duymamisken, 2 aydir online oyun oynuyorum ve telefon sarja takili oynamak zorunda kaliyorum. Kulaklik takmam da gerektigi icin hic dusunmeden o aparati aldim ve sorunsuz kullaniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 13 Şubat 2018; 18:33:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence 7 plus alın

    8 gereksiz

    o paraya 7 plus alınır daha fazla ram pil ekran ve kamera ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumlarınız ne kadar yardımcı oldu tahmin edemezsiniz. çok teşekkür ederim. Aslında gönül istiyor gidip en sonu olan x almayı ama eşim problem çıkarır neden o kadar para koydun diye.



    Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla iphone 8 ile 7 arasında dağlar kadar fark yok.. birde cam olması daha sensitiv yazmışsınız o sebeple 8 i kafamda eledim.



    6s i zaten öneren olmamış gibi

    çoğunlukla 7nin jak girişinin olmaması dezavantaj olarak gösterilmiş. Kulaklık hiç kullanmıyorum..

    Suya dayanıklı olması, home tuşunun dokunmatik olması sanırım avantaj. Yani düğmeye göre daha uzun ömürlü sanırım..



    Şimdi kafama 7 yattı gibi arkadaşlar aklıma takılan birkaç soru daha var.



    1. İphone 7 32gb ile iPhone 7 128gb arasında bir fark var mı hız konusunda vs?



    2. Yani suya dayanıklı demek su geçirmemesi mi demek samsung s7 edge gibi rahatlıkla musluğun altına koyabilir miyim? ( Yapacağımdan değil tabi sadece bilmek istiyorum)



    3. Home tuşunun dokunmatik olması bana pek pratik gelmedi zor gibi. Kullanmadığımdan dolayı mı? Alışınca düğmeye göre daha mı pratik?





    Bunların cevabınıda rica edeceğim sizlerden.. daha sonra gidip bir 7 32gb veya 128gb alacagım.. eşimede 6sin kasası ekranı kalmamış 7 kasası taktılar diyeceğim inşallah information kısmına girmez telefonun :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 7 plus al diyen arkadaşlarım özür diliyorum yorumda size cevap vermeyi unuttum.



    Ram pil konusunda çok haklısınız lakin o canavarında boyutu sebebiyle cebime koyarken cebimden çıkartırken eğilip yamulması veya düşüp kırılma riski büyük. Birde çok yer kaplayacak o sebeple plus olmayan standart almak istiyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berira B kullanıcısına yanıt
    Suya dayanıklı demek o anlamda değil.Apple diyorki bu suya dayanıklı ama su geçirirse hata sende.Yani telefon su geçirmez değil sadece dayanikli diye söyleniyor.Hiz farki olduğunu sanmıyorum.Home tuşu gayet kullanışli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnLocke. -- 13 Şubat 2018; 6:40:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plus alma sakın tam bir takoz taşırsın cebinde. 6s almalısın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iPhone 6s 32gb 15500 grivna( 571$ )

    7 32gb 18000 grivna ( 664$ )



    Arada 100 dolar bile fark yoktu ama gittim 6s aldım hanımıda eski telefonu tamir ettirdim diye eve gelip şimdi kandırdım :)) bundan sonra daha dikkatli olacağım 10.2.1 sürümüyle çıktı kutudan. Sürümde kalmaya devam edersem inşallah bir 3 sene kullandırır... çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berira B kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun.Takintili degilseniz hiç bir fark yok zaten 7 ile arasinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berira B kullanıcısına yanıt
    Yazin yegenimin israriyla telefonu havuza soktum, 2 gun arka arkaya toplamda 1'er saat falan.



    Fotograf ve video cektik bolca.



    Sudan ciktiktan sonra ahizenin sesi biraz kisik geliyordu. Birkac saat devam etti sonra duzeldi. Zaten ilk gun duzeldigi icin 2. Gun tekrar suya soktum :D



    (Havuzun suyundan yapis yapis olmasin diye dusta da yikadim)



    2. Gun de birkac saatte sesi duzedi sorun kalmadi.



    Dokunmatik tus konusuysa basmatikten cok cok daha rahat. Daha hassas ve kolay kullanim sunuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berira B kullanıcısına yanıt
    10.2.1 ile gelmesi harika olmus 11e de bi temmuza kadar bulasmayin kesinlikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Yok hocam takıntım yok şükür:) çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.