Şimdi Ara

FX 8350, GTX 1050 Ti Sistem Yeniden Başlatma ve O.C. Yapılamama Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sitemde kendini resetlemeler, overclock yapamama ve kasmaması gereken yerde kasmalar var. Tek tek tüm parçalarını degistirdim bilgisayarın. Ekran kartı GTX 1050 Ti MSI 4 GB, anakart Gigabyte A970 DS3P. Tüm bunlar değişti. Değişmeyen parçalar FX 8 core 8350, Calibre 600W PSU, Toshiba 1 TB HDD, Gskill CL9 1333 MHz 8 GB RAM.

    Dostlar,
    HDD'de sorun yok kontrol ettim.
    PC'nin kendini durup dururken resetlemesi, zorlanınca yine aynı resetleme probleminin devam etmesi, anlık donmalar aklıma güç kaynaginda sorun olabilecegini getiriyor ama yine de fikirlerinizi almak istedim.

    Yanlış yere açtıysam affola.



  • İşlemci soğutucunuz nedir? İşlemci sıcaklıkları nedir? Macunu fazla kalın sürmüş olabilir misiniz? Ve bu sorun ne zaman başladı
  • CagriErcan kullanıcısına yanıt
    Termal macunda sıkıntı yok.
    Bilgisayarı 2.el olarak almıştım. Aldığımdan beri süregelen sorun bu. Anakart 95w işlemci destekliyordu değiştirip uygun anakart aldım.
    Sorun kesin çözülür gözüyle bakıyordum açıkçası ama tık yok. Isı anlık olarak hızlıca yükseliyor sonra bi anda düşüyor.
    İşlemci fanında sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Başka neyden olabilir ki?
  • P.R.O.F. kullanıcısına yanıt
    Xigmatek calibre 600 için internette iyi yorumlar görmedim. Anlık olarak donma, yeniden başlama ve oc problemi deyince aklıma ilk olarak şiddetle güç kaynağı geliyor nedense.
  • uzun süre açık kalmalarda veya normal kullanımda sorun yok, Yük binince yapıyor ise muhtemelen power supply olabilir. anlık 5+v veya -12v da sıçralamar yapıyorsa, sistem kilitlenir.. öncesinde çok zorlanmış bir psu ise yapar. benim daha önce başıma gelmişti. emanet psu bulup deneyeceksin veya temiz birtane alman lazım.
  • Oc yapmadan da sorun oluyor mu? Yoksa sorunlar oc yapınca mı başlıyor?
  • Powerini kontrol et sımıntı yoksa işlemciye hava sogutmali fan tak bişeycigi kalmaz amd fx8150 var 5-6 yildir kullaniyom hava sogutmali fan aldim 45-50 dereceyi gecmiyor ayrica am3+ anakart bulamiyorum 5 yil oldu anakart gitti:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEHZADE63

    Powerini kontrol et sımıntı yoksa işlemciye hava sogutmali fan tak bişeycigi kalmaz amd fx8150 var 5-6 yildir kullaniyom hava sogutmali fan aldim 45-50 dereceyi gecmiyor ayrica am3+ anakart bulamiyorum 5 yil oldu anakart gitti:))

    bende satılık anakart var en üst seviyelerden hemde 990fxa-ud3
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.