Şimdi Ara

Lpg hiç bu kadar avantajlı olmamıştı. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
387
Cevap
2
Favori
25.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Annemin corsa c si lpg kullaniyor.3 ay 2000km once yag degisimi bakimini yaptirdim ve benzin de almistim,tam yarim depoya gelmisti gosterge.Birkac gun once kullandigimda gosterge 1mm sola dogru azalmisti.Tam olarak hatirliyorum 100tl luk almistim yakiti.Babama sordugumda yakit aldinmi diye yoo dedi ,senin dedigin yerlerden lpg aliyorum seklinde cevap verdi.Annem istasyona ugramaz bile sadece kullanacagi zaman kullanir.Yani dediginiz gibi aractaki sistem nerede ise benzin tuketmiyor.Cok hizli lpg ye geciyor.

    Sonuc olarak bizedeki hesap boyle sartlar boyle.Yer istanbul.Belki kitler fark eder veya ayar hatta sicak yaz gunlerinde ilk calistirmada benzinde calisan arac 30sn suren otoparktan cikista coktan lpg ye gecmis oluyor.

    Diyecegim o ki sistem ciddi tasarruf ettiriyor,oyle kr lu tuketim yansimiyor.

    Iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhdmr

    LPG avantajı yok. Tasarruf sitesinde ve kendim hesap yaptım. Site daha güvenilir diye onu yazayım. 8.5 lt ortalama benzini 9.8 LPG diye hesaplıyor. Böylece yıllık 15000 km için 7.000 benzin,, 4.300 LPG yakar diyor ve yıllık 2.700 TL kar edersiniz diyor. Ama kendim 9.8 i LPG fiyatı ve km ile çarpınca 4.300 TL buldum. Yani benzin sarfiyatını hesaplayan yok. Güncel benzin fiyatı ile kılın 16 kuruş yazın 9 kuruş benzin eklemek lazım km başına. Bizzat 8 aylık kendi ölçümümdür. Ortalama 13 kuruş etkiler dersek 15.000 km için 2.000 TL benzin parası eder. Daha bakımı olası arızasını eklemedim ve kalan yıllık 700 lira. Bakım düşünce 650 kalır( Hele ki olası arıza sanayiye git gel derken hiç bir şey kalmaz).



    Yıllık 650 TL için LPG ye bulaşmaya değmez. Artık LPG li araç bakmak hiç mantıklı gelmiyor

    7000 benzin yakar 4300 lpg yakar fazlasıyla saçmalamış site.abartmıyorum bu kış mevsiminde lpg geçmesi aracımın tam 500 metre hesap et bakalım nekadar benzin harcamış.oda ilk çalıştırışta.kontağı kapa 1 saat sonra tekrar çalıştır bu sefer 50 metre bile sürmüyor çünkü regülatör hızlı ısınıp çok geç soğuyor kitimde atiker gold.1000 kilometrede 50 lira benzin harcamadı.bu benim kendi kullandığım aracımın değerleri.abartı falan yok dediklerimde,sen bunu dierekt kullananlara sor her duyduğunada inanma.




  • alpikom A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Mobildeyim diğer arkadaşları etiketliyemedim.



    Site fazla vermemiş kendin çarp ortalama 8.5 yakan kabaca 9.8 yakar. Zaten 1.3 litre fazla vermiş ki bu gayet normal.



    Bu güne kadar LPG li araç kullandım bol miktarda. Mesela en son corolla ş. İçi verisi 7.8 olmasına rağmen kılın 11.4 yakıyordu Bu da 13 litre LPG demekti. Benzin 4 ay boyunca LPG ile benzin deposunu da fulledim 14 kuruş etki ettiğini kendim hesapladım. Bu gün Kü fiyatlarla 16 kuruş yapıyor. Kılın geçen yıl 2 km den erken LPG ye geçmedi. Bu kış daha sıcak 1.5-2 km arası geçer. Yazın en düşük 8.4 gördüm ki bu da 9.6 litre LPG demek benzin etkisi 7 kuruştu şimdiki fiyatlarla düz 9 kuruş ediyor.

    Kendi corolla verim LPG ile yazın 22 kuruş benzini katınca 29kuruş, kılın LPG 32 kuruş benzin katınca 46 kuruş yakıyordu.



    Kimse benzin parasını saymıyor ya da az gibi geliyor. Benzine harcananı da dull depodan full depoya alınca hiçte az olmadığı ortaya çıkıyor.



    Ayrıca örnek verdiğim site LPG ye geçin tasarrufun dibine vurun diyen siteydi.



    Tsi için ise cidden az yakıyor diyebilirim. Abartıldığı gibi 4 litre yakmaz ama atmosferik 1.6 corolla dan önce 1.2 tsi motorlu aracım vardı. Aynı güzergahta corolla en düşük 8.4 yakarken, 1.2 tsi 5.9 yakıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kudret1


    quote:

    Orijinalden alıntı: doblocu_


    quote:

    Orijinalden alıntı: cesmuru


    quote:

    Orijinalden alıntı: ReaperVR


    quote:

    Orijinalden alıntı: doblocu_


    quote:

    Orijinalden alıntı: ReaperVR


    quote:

    Orijinalden alıntı: TSY


    quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Saksıyı biraz çalıştırabilirseniz bence anlarsınız. Nedenleri çok basit çünkü, anlayabilirsiniz, buna inanıyorum.

    saksının antifrizi yok malesef donmuş kendi kendine gece 1.0 tsi araba diye verdiği 100 000 bin için uykusuz kalmıştır. gelip burada terapi yapmaya çalışıyor.

    bırıncısı ben 83bıne golf comfortlıne aldım. ıkıncısı terapıye ıhtıyacım yok sızın gıbı tup derdım yok. asıl terapıye ıhtıyacı olan mercedes alıp tup taktıran adamdır benım gozumde

    83 bine benzinli araba almak, üstelik 1 litre



    60 bine 1.3 multijet var 23 bin lira benzinli arabaya daha fazla bayılmak. Arabada Focus 1.0 ecoboost olsa anlarımda golf 83 bin ve 1.0 motor

    arkadasım sız magarada mı yasıyorsunuz ? 1.0 tsi motor senın 1.3 motoru katlar ıcınden gecer. Onu gectım fiat lineayla golf kıyaslayan adamla zaten tartısmaya gerek yok bırısı elma bırısı armut. egea dizeli kıyasla , focus dızeli kıyasla , a3 , a180 kıyasla neyse dicem de anlamayacagın ıcın anlatmanı mantıgı yok

    ayrıca degerler asagıda bıraz arastırıp kendınde bulabılırsın motorların degerlerını. En cok guldugum nokta 1.0 ecoboostu ovupde 1.0 tsi laf atman

    1.3 multijet motor : 90 hp 200 NM 0-100 :13.8 sec
    1.0 tsi 110 hp 200 NM 0-100 :9.9 sec
    1.0 ecoboost 125 hp 200NM 0-100:10.9 secs.

    Bırak hocam. Bir şey bilmezler ama her şeye yorumları vardır. Hadi onu geçtim. İnsan neden Fiat fanatiği olur Tamam beğenirsin, seversin. Ama Vw kötüleyip linea, doblo övmek nedir? Egea bir tık iyi ama golf veya focusla yarışamaz. 1.3 multijeti performansta yüceltiyor adam ya. Arabaya binmemiş bunlar.

    FCA Group bünyesindeki araçlardan haberiniz yok sanırım. Ferrari'yi tasarlayan adam Doblo'yuda Fiorino'yuda tasarlıyor. Benim ihtiyacımı gören, baa en çok hitap eden araçları 500L ile Fiorino, Doblo. Kaldıkı Doblo'nun şehir içinde V8 kadar olan tüketimini dert bile etmiyorum. Fiorino'yu doblo'nun benzin parasına aldığım için aldım. Araba kendi kendini ödüyor.

    1.3 MultiJET dizel bir ünite. Her ne kadar dizeli sevmesemde siz 1.0 Turbo benzinli arabanızın arkasına bir adet 4.25 karavan bağlayın, üstüne 3-4 kişi arabaya binip bagajı doldurup tatile çıkın. O 9.9 Saniyelik değerler kaç saniyelere fırlıyor, kaç litre yakıt yakıyor benzinli motorcuğunuz görürüz hep birlikte. 1.3 mJET her ne kadar küçük bir ünite olsada arkasına karavan takıp çekmek gibi birçok duruma açık bir motor. Heleki 1.3 mJet @95HP'lik üniteyi ufak bir chip tuning işleminden geçirirseniz ortaya yaklaşık 124 hp, 240 NM gibi bir değer çıkıyor ki benim kullandığım Fiorino'ya bunu koyarsanız o araba yerinde duramaz.

    Golf'ü referans almam ancak Focus 3 daha önce kullandığım ve beğenmediğim bir araç. (Mesajımda Linea'yı övdüğüm kısmı gösterirseniz memnun olurum. 3 kere yazdığımı okudum hala Linea'yı arıyorum.)

    Bu arada evet arabaya binmedim. Henüz bir Volvo XC90, Stelvio gibi bir aracım olmadı ama son 1 senedir 3. Araç olarak hergün 1.6 TDI Caddy ile 150-180 km yol yapıyorum.

    Lpg hiç bu kadar avantajlı olmamıştı.


    Şöyle resminide koyalım.

    @ReaperVR

    Evet hocam,

    1.3 multijet motor : 90 hp 200 NM 0-100 :13.8 sec
    1.0 tsi 110 hp 200 NM 0-100 :9.9 sec
    1.0 ecoboost 125 hp 200NM 0-100:10.9 secs.

    şu değerleri birde uzun yolda yüklü halde denemek lazım. Yükü görünce hangi motor daha çok etkilenecek? 1.3 multiJET'mi yoksa 1.0 Ecoboost ile TSI'mı? Birde bunlara birer karavan yada tekne bağlayalım? Şehir içinde dur-kalk trafikten tut akıcı yoğun trafiğe kadar 1.3 mJET ile çok rahat gidiyorum. herşey 0-100 değil. Ben arabayı sadece tek amaçla şehir içinde kullanıyorum, uzun yola çıkarmıyorum çıkarsamda birşey çekmek gibi niyetim yok diyorsan hayırlı olsun

    Not, Linea nerede geçiyor mesajımda lütfen alıntılayıp gösterin. Arıyorum arıyorum bulamıyorum.

    Hocam bu ülkede kaç kişi karavan kullanıyor yav işimiz yok da karavan mı taşıyacağız tsi araba ile

    Bence caddy ile devam edin ya da linea 1,3 motorla

    Şehirde yaşıyor nüfusun büyük çoğunluğu

    Muhtemelen birkaç yıl içinde - muhtemelen beklediğimden de kısa sürede- güzel, Fio'nun boyutlarına uygun (Burada Fiorino'nun 3.8 metrelik boyu ve 1300 kiloluk ağırlığını düşünürsek mümkün olabilecek en ufak karavan olacak) bir karavan takma niyetim var. Veya ufak bir yat alınıp denize de açılma imkanı var. (Yine boyuna uygun ufak bir tekneden bahsediyoruz. 3.8 metrelik araba ile 10 metrelik bir şey çekmeye niyetiniz varsa o olmaz.)

    "işimiz yok da karavan mı taşıyacağız tsi araba ile"

    Dediğin gibi istesen de benzinli araba ile ölüdeniz rampaları gibi yerlere geldin mi turbo benzinin şehir içi performansından eser kalmaz. Dizel makineler yapısı gereği ağır yük çekmeye daha uygun olduğundan ağır vasıtalarda da dizel motorlar kullanılıyor. Turbo dizel V8 Scania'lar tonlarca yük çekerken Turbo benzinli Tır duydunuz mu hocam? Çok eskiden dizeller evrilmeden önce kullanılsa da artık fosil yakıtlı araçlar içinde birşeyler çekmek söz konusu olduğunda seçenek dizel motor.

    Hala diyorum Mesajımda "LİNEA" geçen yeri "ALINTILAYIN, GÖSTERİN." BU LİNEA NE-RE-DE? Linea iyi gider diye bir yazım var mı? Yok. Daha önce de defalarca yazdığım gibi yeni kasası biraz yürüsede özellikle eski kasası yürümeyen bir araç.

    Ve hocam siz araba alırken "KAÇ KİŞİ KULLANIYOR YAV" diye gidip araba bakıyorsunuz yoksa kendi mantığınıza göre mi? Bak ben 1.3 MJET'i 1.0 TSI motordan yaklaşık 23 milyar daha ucuza aldım, ki aradaki farkla ortalama bir karavanı alıp takabilirsin cebinden para çıkmaz. Karavan bedavaya gelir. Yada 4 senelik (Yaklaşık 20.000 KM /yıl) mazot parası + 4 senelik bakım parası. 1.0 TSI motora 23.000 daha fazla bayılıp sonra litre litre hesap yaparsın yada şehirde kullanacağın bir araç için benim gibi gider Fio'yu alırsın, 1 ay parada vermeden bedava kullanırsın. Yaklaşık 4 yıl boyunca yakmış, yakmamış düşünmezsin. mazot x2 fiyat olana kadar ne yaktığına bakmıyorum bile rahat rahat kullanıyorum.

    Dizel motorun yapısı gereği uzun yolda karavan, tekne çekmek gibi imkanları da yanında geliyor. 1.6 litrelik benzinli Doblo'yu da keyfine haftasonları kullanıyorum, 1.6 litre ve yaklaşık 20 senelik bir teknolojisi olsada sizin 1 litrelik motorların içinden geçecek kapasitesi var, (0-100 değil, 0-180'den bahsediyorum) ancak arkasına 1.3 litrelik mJET'in çektiği karavanı takıp çekebilirmiyim? çekmez. rampaları gördün mü kabus başlar.


    Şehir içinde mJET'in eksiği varmı? teorik olarak 0-100 hızlanmasında 2-3 saniyelik fark o kadar. Peki şehir içinde sürekli 0-100, 100-0, 0-100, 100-0 şeklinde mi gidiyorsunuz? Böyle gidilebilen bir şehir trafiği varsa ben o şehre geleyim. Şu anda arabanın yol bilgisayarı 15 km/h ortalama hız veriyor.




  • 1.2 TSI kullanıcısı olmama rağmen 1.3 multijete laf söyletmem. Herkes konuşuyor ama Fiat bu konuda yani dizel teknolojisinde devrim yapmış, sektöre common rail teknolojisini ilk kez tanıtmış bir şirkettir. Hala dizelde bu teknolojinin üzerine innovative diyebileceğimiz başka bir teknoloji gelmemiştir. Bu motor, gerek performans, gerek tüketim ve gerek sağlamlık açısından zamaninin efsane motoru ve mühendislik harikasıdır. Ülkemizde nice kitleler ( özellikle ticariler) bu motor sayesinde ne kadar ekmek yediler tartışmaya gerek yok sanırım. Dizelde sorunsuzluk deyince ilk aklıma gelen motordur. Bir önceki aracım Opel de bı gün bile teklemedi ve sorun çıkarmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairwolf -- 15 Şubat 2018; 23:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhdmr

    Öncelikle Mobildeyim diğer arkadaşları etiketliyemedim.



    Site fazla vermemiş kendin çarp ortalama 8.5 yakan kabaca 9.8 yakar. Zaten 1.3 litre fazla vermiş ki bu gayet normal.



    Bu güne kadar LPG li araç kullandım bol miktarda. Mesela en son corolla ş. İçi verisi 7.8 olmasına rağmen kılın 11.4 yakıyordu Bu da 13 litre LPG demekti. Benzin 4 ay boyunca LPG ile benzin deposunu da fulledim 14 kuruş etki ettiğini kendim hesapladım. Bu gün Kü fiyatlarla 16 kuruş yapıyor. Kılın geçen yıl 2 km den erken LPG ye geçmedi. Bu kış daha sıcak 1.5-2 km arası geçer. Yazın en düşük 8.4 gördüm ki bu da 9.6 litre LPG demek benzin etkisi 7 kuruştu şimdiki fiyatlarla düz 9 kuruş ediyor.

    Kendi corolla verim LPG ile yazın 22 kuruş benzini katınca 29kuruş, kılın LPG 32 kuruş benzin katınca 46 kuruş yakıyordu.




    Kimse benzin parasını saymıyor ya da az gibi geliyor. Benzine harcananı da dull depodan full depoya alınca hiçte az olmadığı ortaya çıkıyor.



    Ayrıca örnek verdiğim site LPG ye geçin tasarrufun dibine vurun diyen siteydi.



    Tsi için ise cidden az yakıyor diyebilirim. Abartıldığı gibi 4 litre yakmaz ama atmosferik 1.6 corolla dan önce 1.2 tsi motorlu aracım vardı. Aynı güzergahta corolla en düşük 8.4 yakarken, 1.2 tsi 5.9 yakıyordu.

    Saldirilara hazir ol hocam gelirler birazdan.

    Lpg li araclar 200-250 binde rektefiyeye girer oldu.Kisin daha motor isinmadan lpg ye gecen ayarlar yapildigi icin yeter ki az yaksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 16 Şubat 2018; 0:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Saldırı hocam burası forum bilgi paylaşım yeri bende kendi deneyimimi yazdım sıkıntı yok yani :)



    Hocam bir kaç marka dışında LPG li araçlar 70 ile 100 bin km arasında reflektiye oluyor.



    LPG takılı ise alırım ama LPG takılı değilse LPG takmak çokta kar sağlamıyor aslında. Hatta focus 3 sahibi arkadaşta ısrarımla benzin deposunu da her LPG alışında fulledi ve kışın ş. İçi 30 kuruş yakıyorum diyen adam benzini katınca 45 kurul yakıyormuş dedi.



    Herkese iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Klasik tsi kullanicilarinin kendini avutmalari gibi olmus. O yuzden size yanitimiz kisa.



    Tamam siz tsi ile sehir ici 5.9la gezmeye devam edin, biz de lpg ile ekonomi yaptigimizi sanalim. Siz tsi ile 25 30kurus yakin, biz de lpg ile 45 kurus yapip gezelim. Yaw he he nin genis versiyonu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Klasik tsi kullanicilarinin kendini avutmalari gibi olmus. O yuzden size yanitimiz kisa.



    Tamam siz tsi ile sehir ici 5.9la gezmeye devam edin, biz de lpg ile ekonomi yaptigimizi sanalim. Siz tsi ile 25 30kurus yakin, biz de lpg ile 45 kurus yapip gezelim. Yaw he he nin genis versiyonu.





    Gevşek gevşek konuşma arkadaşın yok karşında. Corolla konusunda da ibiza konusunda da fotoğrafılı paylaşmıştım gir her iki konuya da bak aynı yerde ne yaktığımı. Hatta corolla ile en az 8.4 yaktım, ortalama ise 10 yakıyordum. Ama 1.2 tsi ile ortalama 5.9 yakıyordum gir konulara bak bu da sana cevap olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Tamam tamam bakarim sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doblocu_


    quote:

    Orijinalden alıntı: kudret1


    quote:

    Orijinalden alıntı: doblocu_


    quote:

    Orijinalden alıntı: cesmuru


    quote:

    Orijinalden alıntı: ReaperVR


    quote:

    Orijinalden alıntı: doblocu_


    quote:

    Orijinalden alıntı: ReaperVR


    quote:

    Orijinalden alıntı: TSY


    quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Saksıyı biraz çalıştırabilirseniz bence anlarsınız. Nedenleri çok basit çünkü, anlayabilirsiniz, buna inanıyorum.

    saksının antifrizi yok malesef donmuş kendi kendine gece 1.0 tsi araba diye verdiği 100 000 bin için uykusuz kalmıştır. gelip burada terapi yapmaya çalışıyor.

    bırıncısı ben 83bıne golf comfortlıne aldım. ıkıncısı terapıye ıhtıyacım yok sızın gıbı tup derdım yok. asıl terapıye ıhtıyacı olan mercedes alıp tup taktıran adamdır benım gozumde

    83 bine benzinli araba almak, üstelik 1 litre



    60 bine 1.3 multijet var 23 bin lira benzinli arabaya daha fazla bayılmak. Arabada Focus 1.0 ecoboost olsa anlarımda golf 83 bin ve 1.0 motor

    arkadasım sız magarada mı yasıyorsunuz ? 1.0 tsi motor senın 1.3 motoru katlar ıcınden gecer. Onu gectım fiat lineayla golf kıyaslayan adamla zaten tartısmaya gerek yok bırısı elma bırısı armut. egea dizeli kıyasla , focus dızeli kıyasla , a3 , a180 kıyasla neyse dicem de anlamayacagın ıcın anlatmanı mantıgı yok

    ayrıca degerler asagıda bıraz arastırıp kendınde bulabılırsın motorların degerlerını. En cok guldugum nokta 1.0 ecoboostu ovupde 1.0 tsi laf atman

    1.3 multijet motor : 90 hp 200 NM 0-100 :13.8 sec
    1.0 tsi 110 hp 200 NM 0-100 :9.9 sec
    1.0 ecoboost 125 hp 200NM 0-100:10.9 secs.

    Bırak hocam. Bir şey bilmezler ama her şeye yorumları vardır. Hadi onu geçtim. İnsan neden Fiat fanatiği olur Tamam beğenirsin, seversin. Ama Vw kötüleyip linea, doblo övmek nedir? Egea bir tık iyi ama golf veya focusla yarışamaz. 1.3 multijeti performansta yüceltiyor adam ya. Arabaya binmemiş bunlar.

    FCA Group bünyesindeki araçlardan haberiniz yok sanırım. Ferrari'yi tasarlayan adam Doblo'yuda Fiorino'yuda tasarlıyor. Benim ihtiyacımı gören, baa en çok hitap eden araçları 500L ile Fiorino, Doblo. Kaldıkı Doblo'nun şehir içinde V8 kadar olan tüketimini dert bile etmiyorum. Fiorino'yu doblo'nun benzin parasına aldığım için aldım. Araba kendi kendini ödüyor.

    1.3 MultiJET dizel bir ünite. Her ne kadar dizeli sevmesemde siz 1.0 Turbo benzinli arabanızın arkasına bir adet 4.25 karavan bağlayın, üstüne 3-4 kişi arabaya binip bagajı doldurup tatile çıkın. O 9.9 Saniyelik değerler kaç saniyelere fırlıyor, kaç litre yakıt yakıyor benzinli motorcuğunuz görürüz hep birlikte. 1.3 mJET her ne kadar küçük bir ünite olsada arkasına karavan takıp çekmek gibi birçok duruma açık bir motor. Heleki 1.3 mJet @95HP'lik üniteyi ufak bir chip tuning işleminden geçirirseniz ortaya yaklaşık 124 hp, 240 NM gibi bir değer çıkıyor ki benim kullandığım Fiorino'ya bunu koyarsanız o araba yerinde duramaz.

    Golf'ü referans almam ancak Focus 3 daha önce kullandığım ve beğenmediğim bir araç. (Mesajımda Linea'yı övdüğüm kısmı gösterirseniz memnun olurum. 3 kere yazdığımı okudum hala Linea'yı arıyorum.)

    Bu arada evet arabaya binmedim. Henüz bir Volvo XC90, Stelvio gibi bir aracım olmadı ama son 1 senedir 3. Araç olarak hergün 1.6 TDI Caddy ile 150-180 km yol yapıyorum.

    Lpg hiç bu kadar avantajlı olmamıştı.


    Şöyle resminide koyalım.

    @ReaperVR

    Evet hocam,

    1.3 multijet motor : 90 hp 200 NM 0-100 :13.8 sec
    1.0 tsi 110 hp 200 NM 0-100 :9.9 sec
    1.0 ecoboost 125 hp 200NM 0-100:10.9 secs.

    şu değerleri birde uzun yolda yüklü halde denemek lazım. Yükü görünce hangi motor daha çok etkilenecek? 1.3 multiJET'mi yoksa 1.0 Ecoboost ile TSI'mı? Birde bunlara birer karavan yada tekne bağlayalım? Şehir içinde dur-kalk trafikten tut akıcı yoğun trafiğe kadar 1.3 mJET ile çok rahat gidiyorum. herşey 0-100 değil. Ben arabayı sadece tek amaçla şehir içinde kullanıyorum, uzun yola çıkarmıyorum çıkarsamda birşey çekmek gibi niyetim yok diyorsan hayırlı olsun

    Not, Linea nerede geçiyor mesajımda lütfen alıntılayıp gösterin. Arıyorum arıyorum bulamıyorum.

    Hocam bu ülkede kaç kişi karavan kullanıyor yav işimiz yok da karavan mı taşıyacağız tsi araba ile

    Bence caddy ile devam edin ya da linea 1,3 motorla

    Şehirde yaşıyor nüfusun büyük çoğunluğu

    Muhtemelen birkaç yıl içinde - muhtemelen beklediğimden de kısa sürede- güzel, Fio'nun boyutlarına uygun (Burada Fiorino'nun 3.8 metrelik boyu ve 1300 kiloluk ağırlığını düşünürsek mümkün olabilecek en ufak karavan olacak) bir karavan takma niyetim var. Veya ufak bir yat alınıp denize de açılma imkanı var. (Yine boyuna uygun ufak bir tekneden bahsediyoruz. 3.8 metrelik araba ile 10 metrelik bir şey çekmeye niyetiniz varsa o olmaz.)

    "işimiz yok da karavan mı taşıyacağız tsi araba ile"

    Dediğin gibi istesen de benzinli araba ile ölüdeniz rampaları gibi yerlere geldin mi turbo benzinin şehir içi performansından eser kalmaz. Dizel makineler yapısı gereği ağır yük çekmeye daha uygun olduğundan ağır vasıtalarda da dizel motorlar kullanılıyor. Turbo dizel V8 Scania'lar tonlarca yük çekerken Turbo benzinli Tır duydunuz mu hocam? Çok eskiden dizeller evrilmeden önce kullanılsa da artık fosil yakıtlı araçlar içinde birşeyler çekmek söz konusu olduğunda seçenek dizel motor.

    Hala diyorum Mesajımda "LİNEA" geçen yeri "ALINTILAYIN, GÖSTERİN." BU LİNEA NE-RE-DE? Linea iyi gider diye bir yazım var mı? Yok. Daha önce de defalarca yazdığım gibi yeni kasası biraz yürüsede özellikle eski kasası yürümeyen bir araç.

    Ve hocam siz araba alırken "KAÇ KİŞİ KULLANIYOR YAV" diye gidip araba bakıyorsunuz yoksa kendi mantığınıza göre mi? Bak ben 1.3 MJET'i 1.0 TSI motordan yaklaşık 23 milyar daha ucuza aldım, ki aradaki farkla ortalama bir karavanı alıp takabilirsin cebinden para çıkmaz. Karavan bedavaya gelir. Yada 4 senelik (Yaklaşık 20.000 KM /yıl) mazot parası + 4 senelik bakım parası. 1.0 TSI motora 23.000 daha fazla bayılıp sonra litre litre hesap yaparsın yada şehirde kullanacağın bir araç için benim gibi gider Fio'yu alırsın, 1 ay parada vermeden bedava kullanırsın. Yaklaşık 4 yıl boyunca yakmış, yakmamış düşünmezsin. mazot x2 fiyat olana kadar ne yaktığına bakmıyorum bile rahat rahat kullanıyorum.

    Dizel motorun yapısı gereği uzun yolda karavan, tekne çekmek gibi imkanları da yanında geliyor. 1.6 litrelik benzinli Doblo'yu da keyfine haftasonları kullanıyorum, 1.6 litre ve yaklaşık 20 senelik bir teknolojisi olsada sizin 1 litrelik motorların içinden geçecek kapasitesi var, (0-100 değil, 0-180'den bahsediyorum) ancak arkasına 1.3 litrelik mJET'in çektiği karavanı takıp çekebilirmiyim? çekmez. rampaları gördün mü kabus başlar.


    Şehir içinde mJET'in eksiği varmı? teorik olarak 0-100 hızlanmasında 2-3 saniyelik fark o kadar. Peki şehir içinde sürekli 0-100, 100-0, 0-100, 100-0 şeklinde mi gidiyorsunuz? Böyle gidilebilen bir şehir trafiği varsa ben o şehre geleyim. Şu anda arabanın yol bilgisayarı 15 km/h ortalama hız veriyor.

    Hocam özel zevkleriniz var kabul.

    Fakat benzinli tır var mı diye soruyorsunuz😂

    Tsi i tır var mı gibi

    Doblo ile tır ile tsi motoru karşılaştırıyorsunuz



    23 bin ucuza aldım falan demişsiniz misal golf veya Jetta olsun

    Hocam linea ile bu arabalar arasında güvenlik teknoloji sürüş ki en önemlisi yol tutuşu arasında dağlar kadar fark var

    Egea deseniz tamam karşılaştırabilirim belki derim fakat linea ile tsi kesinlikle karşılaştırmam



    Tsi motorlar da da tork yüksektir

    Linea ve tsi jetta olsun bir yokuşta 4 er kişi emin olun geri kalmaz ki 1,2 tsi olsa bile lineayı dikiz aynasında görür

    0 100 de ise emin olun linea çok geride kalır

    Albea neyse linea odur eski dir teknolojisi çok geridedir. Ki fiat üretimini geç te olsa durdurmuştur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uzun zamandır lpgli araba kullanmıyorum ancak kullandığım senelerde(2006-2012) gözlemlediğim bir şey vardı. kışın lpg fiyatları düşer yazın artardı hep. yazım burda dursun yüzdesel olarak hesaplamayı birde temmuz ağustosda yapalım ;)
  • Lpg her zaman avantajlıdır ki. Şimdi benim civic şehiriçi 10 lt lpg yaksa benzin karşılığı 5.5 lt yapıyor. Bu oran yaklaşık hep aynı kalıyor. Şehirdışı ise 8 lt olsa ki olmaz hadi olsun, 4.3 lt civarı benzin karşılığına geliyor o da agresif kullanımda hesabım. Bunu neden görmek istemiyorlar ve itiraz ediyorlar anlamıyorum ben kuruş hesabı yapmayı bırakalı çok oldu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 20 Şubat 2018; 0:0:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault symbol 1.2 20 kuruş yüz güldürüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg her zaman avantajliydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel arac alanlari anlamayanlara cevaben: Para var dizel aldik.

    Nokta.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alp_Tigin

    uzun zamandır lpgli araba kullanmıyorum ancak kullandığım senelerde(2006-2012) gözlemlediğim bir şey vardı. kışın lpg fiyatları düşer yazın artardı hep. yazım burda dursun yüzdesel olarak hesaplamayı birde temmuz ağustosda yapalım ;)

    Tam tersi olmasın o, bilakis yazın Lpg fiyatları düşer kışın artar. Bahsi geçen hesaplamayı yazın yaparsak fark açılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhdmr

    Saldırı hocam burası forum bilgi paylaşım yeri bende kendi deneyimimi yazdım sıkıntı yok yani :)



    Hocam bir kaç marka dışında LPG li araçlar 70 ile 100 bin km arasında reflektiye oluyor.



    LPG takılı ise alırım ama LPG takılı değilse LPG takmak çokta kar sağlamıyor aslında. Hatta focus 3 sahibi arkadaşta ısrarımla benzin deposunu da her LPG alışında fulledi ve kışın ş. İçi 30 kuruş yakıyorum diyen adam benzini katınca 45 kurul yakıyormuş dedi.



    Herkese iyi forumlar

    70bin-100bin arası rektefiye iyiymiş

    15 kuruş benzin farkı ekleme daha da iyiymiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbayram -- 20 Şubat 2018; 6:58:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    O bir tsi kullanicisi :) sasirdik mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • danGerfuLL kullanıcısına yanıt
    Ben tam tersi diye biliyorum. Parasi olan benzinli alir, parasi olmayan dizel lpg alir. Ayni fiyata her zaman daha iyi, daha keyifli bir benzinli secenek vardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.