Şimdi Ara

Komünizm,Sosyalizm Halk neden dinizlik olarak biliyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün fabrikada bir arkadaşla tartışırken "bana sen kızıl komünist misin" dedi bende haliyle şaşırarak evet komünis'im her işci gibi dedim, ozaman sen müslüman deyilsin dedi ve bu çocukluğumdan beri böyle neden bilmiyorum ama halk komünizm i dinsizlik olarak görüyor. Suan ki hükümetin kapitalist oldugundan haberleri yok çoğunun.Halk neden bilinclendirilmiyor,okullarda neden bunlar öğretilmiyor, örnek vericek olursak trt1 kanalında 80ler dizisi oynardı orda darbeyi göstermişlerdi 80 darbesini ve elinde komünizm kitabı olan herkezi hapise atmışlardı bununla ilgisi varmı merak etmiyor deyilim. Neticede emperyalizm en cok korktuğu şey sosyalizm dir.







  • önder hoca
    youtube kanalına gir türkçe öğren


    her genellemenin bir çıkış noktası vardır. öyle biliniyorsa geneli öyledir demek ki.
  • SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Evet varan 1 burjuva kesimde geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle öyle görülüyor.Okulları zaten hükümet yönettiği için okullarda böyle şeylerin öğretilmemesi normal bence.
  • Sosyalist ve Komünistler felsefi açıdan Materyalizmin Diyalektik Materyalizm okuluna bağlıdır. Materyalist insanlar Maddi olmayan, bilimsel açıdan ispatlanmayan şeylere inanmazlar. Dini inanca sahip insanlar felsefi açıdan idealizm okullarında kategorilendirilir.

    Dini inanca sahip bir insan Materyalist olamaz, materyalist olmayan bir insan gerçek bir sosyalist/komünist olamaz.

    Şimdi asıl soru şu. Dinsiz olmak suç mudur? Bir kişinin dinsiz olması kötü bir şey midir? Eğer böyle düşünüyorsanız bunun sebebi nedir?

    Sizin içinse asıl soru bu arkadaşınızın sizi patrona/ustabaşına bu komünist, sendikacı diye ihbar edip etmeyeceği ve başınıza iş açıp açmayacağı.
  • Çok haklısın komunizm halkımız tarafından çok yanlış biliniyor öyle ki en ufak bir örnek olarak doğu karadenizli olduğum için şunu verebilirim, bizim oralarda komunist kelimesi "küfür" olarak kullanılır, evet yanlış okumadınız gündelik hayatta pek çok kez bu kelimenin hakaret olarak kullanıldığını duyabilirsiniz özellikle bu bölgelerde.



    Bu insanlara komunist kimdir? Amacı nedir? Gibi sorular sorduğunuzda da komunist komunisttir işte gavurdur gibi cevaplar almanız muhtemel.Maalesef insanlarımız bu konuda çok bilgisiz ve ilgisiz kulaklarına gelen her şeyi doğru kabul ediyorlar.Keşke daha çok araştıran ve sorgulayan en önemlisi de "uyumayan" bir millet olsaydık bunu dilerdim.



    Sözlerimi bitirirken ustadan bir alıntı yapmak istiyorum, çünkü tam da bu konuyu çok özel bir üslupla anlatıyor;



    "Başka ne olabilirim ki, ben bir komunistim.İsteyen ne derse desin, nedir komunist acaba? Bir rüyadır ben bir rüya görüyorum...Birilerine benzemek için söylemiyorum o benim rüyam o benim cennet bahçem, orda insanlar eşit orda insanlar özgür.1 milyar insan açlıktan ölüyor, medeniyet? Emperyalizm ve kapitalizm işte insanoğlunu bu noktaya getirmiştir.Petrol ve doğalgaz boruları kesildiğinde avrupa ne durumda olur acaba, oysa ortadoğuyu kan götürüyor.Ben ne olabilirim başka? Ben demokratım? Ama komunist de demokrattır.Önce birry olmak gerekir, önce insandan yana olmak gerekir!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devlet kapitalist olduğu için en çok korktuğu şey sosyalizm zaten. Devlet bizim için var halkı için var, malesef şuan halk devleti için var insanlarımızın beyni yıkanıyor medya aracılığı ile. Temeline baktığımızda televizyon olayı cozuyor sırf müslüman diye akp ye oy veriliyor. Şuan TV de askeri diziler yayınlanıyor gençlere gaz vermenin 1 numaralı yolu. Resmen devletin kölesi olmuşuz devlet ülkeyi Alibaba nin çiftliği ne çevirmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle olduğu için olabilir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • halkta cahil oldugundan oyle sanmaları olabilir mi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konuyu sildi yöneticiler o yüzden tekrar açtım çünkü çok ciddi bir konu, ülkemizin eğitim sisteminin nekadar kötü olduğunu gösteriyor. Bide kuzey Kore'yi slestiririz beyin yıkanıyor diye halbuki beyni yıkanan biziz, sen sagcisin yok sen solcusun milliyetcisin gibi olgularla kandiriliyoruz haberimiz yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.