Şimdi Ara

Oyunlarda çöken pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepinize merhaba. Yaklaşık 2 yıldır bu pc yi kullanıyorum ve şimdiye kadar ne bi çökme ne oyunlarda bi kasma olurdu. Geçenlerde PUBG oynarken aniden pc kendini yeniden başlattı bir daha açtım girdim oynuyorum bi kaç saat sonra yine bilgisayar kendini yeniden başlattı. Sonra aynı sorun diğer yüksek grafikli oyunlarda da olmaya başladı. Pc kaldırmadı deseniz aylardır oynuyorum bu oyunu yani pc nin kaldıramamasından kaynaklandığını düşünmüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa şimdiden teşekkürler.



  • PC'yi en son ne zaman temizlediniz?
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    çok uzun zaman önce (kendim temizleyemediğim için) bir komşumuza temizletmiştim. Şimdi o komşumuz da yok o yüzden kendim de temizlemeyi hiç denemedim açıkçası. Zor bir şey mi acaba?
  • vicfries V kullanıcısına yanıt
    Kasa ise açın bir bakın içine. Tozlanmıştır.. Biraz hava vurmanız gerekiyor.
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Deneyeceğim teşekkürler
  • vicfries V kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıktan ise, işlemci için termal macun yenilemeniz gerekebilir. İnternette bir sürü video var..

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 4 Şubat 2018; 19:55:53 >
  • Isındığından kapanıyor ısındığından

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işlemci fanını ve ekran kartı fanını temizlemelisin
  • Aşırı sıcaklık sonucu sistem kendini otomatik olarak kapatıyor iyi bir olay aslında zarar görmesini engellemek amacıyla yapılmış bir teknoloji.Oyun oynarken ve boşta masaüstündeyken AIDA64 ile sıcaklık derecelerini ölçün ve buraya SS atın sıcaklıkları kontrol edelim.Sıcaklıklarda gözle görülür artış varsa size gerekli yardımda bulunabiliriz.Kendiniz de kontrol edin işlemciniz oyunda 60-70 Derece ( Daha Üstüde Olabilir ) Ekran kartınız 70-80 Derece ( Daha Üstü Olabilir ) derecelerdeyse yada bu dereceleride aşmışsa hemen bilgisayarınızı kapatın ve detaylı temizlik yapın.Bütün fanları çıkartın işlemci fanını ve soğutucu bloğu komple çıkartın çok iyi şekilde temizleyin işlemci yüzeyinde ki ve soğutucu blok üzerindeki eski termal macun kalıntılarını dikkatli şekilde silin daha sonra kaliteli bir termal macun alın ve uygulayın bunu bilmiyorsanız youtube de birçok video mevcut yardım alabilirsiniz.Dediklerimi yaptığınız zaman sıcaklıklarda gözle görülür bir düşüş yaşaancaktır.Ekran kartının fanlarını temizleyin ekran kartınızın garantisi varsa fanları sökmeyin garanti iptal olur ama garantisi yok ise söküp onunda termal macununu yenileyin aşağıda zaten videolar paylaşıcam size onları izler fikir sahibi olursunuz.Yapamam derseniz bakkal bilgisayarcılara gitmekten başka çareniz kalmıyor maalesef..

    Detaylı Sistem Temizleme : Buradan

    Ekran Kartı Temizleme : Buradan

    Ekran Kartı Temizleme 2 : Buradan





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.