Şimdi Ara

rtük'e internet yayını denetleme yetkisi veriliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok böyle bir saçmalık resmen hangi demorkasi ülkesinde var bu tür bir şey ?

    Zaten muhalif yayın yapan tv kanalı klamadı gibi bir şey artık internettede muhalif yanlısı yapılan yayınlaır engelleyecekler

    Yanlış anlamadıysam eğer youtubede falan yayın yapabilmek için lisans alma zorunluluğu geliyor bu lisansa sahip olmayan kanalların yayını mahkeme kararıyla iptal edilebilecekmiş
    https://eksisozluk.com/rtuke-internet-yayini-denetleme-yetkisi-verilmesi--5562871?a=popular



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgilenenüye34 -- 4 Şubat 2018; 16:23:27 >



  • benzin zamlı olur milleti gazlı arabaya mahkum ederler

    interneti kısıtlarlar milleti vpn ye zorlarlar

    gıda zamlı milleti ucuz market arayışlarına zorlarlar

    yemin ediyorum şu akp nin türkiyeye yarardan çok zararı var

    şimdide hurda araba yasasıyla milleti oraya buraya borçlandırma gayretindeler

    akp yi eleştiğrmeden iyi parti ve chp yi eleştirenler art niyetlidir bu kişiler parti fanatikligi yapıyor...
  • Nasil yapacaklar ?

    Cuneyt Ozdemir'in YT kanali var mesela, adam hem CNNTUrk'de program yapiyor, hem 5N1K yayinlarini YT hesabina koyuyor, hem Zarrab yayinlari yapiyor, hem de bazen kafasina gore matrak yayin yapiyor. Simdi bu adam vergiye mi tabi olacak ? Calistigi kanalin vergisi ne olacak ?

    Veya Unsal Unlu.
    FETOculerin TRT'den sutlattigi 30 senelik gazeteci, YT'den ve scope'dan yayin yapiyor, patreon'dan topladigi bagislar da vergiye zaten tabi, oradan kesiliyor parasi.

    Veya Rusen Cakir.
    Tek kisilik yayin bildigin haber kanalina dondu.

    Veya asiri bir ornek verelim, almanya'da yasayan murat isimli arkadas.

    Cokmus turk medyasindan YT ve benzeri sosyal medya alanlarina bir gecis soz konusuydu zaten, ozellike Zarrab davasi boyunca 3 maymunu oynayan "turk" medyasi asil tokadi bu sure zarfinda gerek yt'den, gerek scope'dan, gerek twitter'dan yayin yapan gerce gazetecilerden yedi.

    Normal sartlarda konusturulmayan, yayin yapamayacak insanlar bu platformlardan islerini yaptilar. Mesele bu aslinda.

    Torba yasa gecebilir, ama ne turkiye ne de baska bir devlet Youtube'a, Scope'a, yayin uzerinden vergilendirme yapamaz. YT'nin de diger sosyal platformlarin nasil vergilendirildigi bellidir. Bundan 1 sene once "Google turkiye'ye gelsin vergi kesecem" diyenlerin simdi cikip "gelmen yetmez tum hesaplara ayri ayri vergi kesecem" demesini ne YT ne Twitter ne Scope takar.

    Bunun sonunda da site bazli engelleme cakilir olur biter, YT'yi VPN ile izlersiniz.

    Her ne kadar Turkiye internet konusunda buyuk bir pazar olsa da (bos zamanimiz cok cunku), her market payinda yapilan "kar/zarar" hesabi yapilsa, Google ve digerleri "Degmez bu kadar bas agrisina" deyip kapatirlar dukkani, kimse de takmaz.

    Bundan seneler once "Turkiye'de Iran gibi Ethernet uygulamasina gecilecek" dendiginde bazilari guluyordu, bu konuya davet etmek lazim onlari. Boru gibi buz gibi Internet Ethernet'e donusuyor.

    Wikipedia kapali, scope kapanacak, yt kapanacak, twitter kapanacak.

    Sadece TRT, AHaber yetecek bize.
  • Twitch falan kapanacak desenize. E-spor da bitecek ülkede muhtemelen.
  • Halkın Seçtiği Rtük Halka Güç Kullanıyor Demokrasi Elden Gidiyor Bu Vaziyetten Kurtulmamız Lazım Halkım
  • benzin zamlı olur milleti gazlı arabaya mahkum ederler

    interneti kısıtlarlar milleti vpn ye zorlarlar

    gıda zamlı milleti ucuz market arayışlarına zorlarlar

    yemin ediyorum şu akp nin türkiyeye yarardan çok zararı var

    şimdide hurda araba yasasıyla milleti oraya buraya borçlandırma gayretindeler

    akp yi eleştiğrmeden iyi parti ve chp yi eleştirenler art niyetlidir bu kişiler parti fanatikligi yapıyor...
  • meclis’e sevk edilen torba kanun’un 73. maddesinde lisanslı yayın kuruluşlarının, internet sitelerinden yayın yapabilmek için rtük’ten ayrıca lisans almak zorunda olacağı, lisans almayan ya da lisansı iptal edilen kuruluşların yayınlarının sulh ceza hâkimliği tarafından engellenebilmesi düzenleniyor.



    Yukarı da aslında çok net açıklanmış merak etmeyin youtube,twitch vs etkilemiyor.”Lisanslı Yayın Kuruluşları” yazıyor.Blu tv,puhu tv sansüre takılabilir,takılmayadabilir.Sonuçta isteyen korsan izleyebiliyor hiç yoktan böyle insanlar isteğe dayalı kendi seçimleriyle yasal olarakta izleyebilir.Netflix,Amazonprime video yurtdışı o yüzden onlarıda etkilemez.Bu madde bence Adnan yüzünden yürürlüğe giriyor ama ne kadar suistimal edilir görücez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah belamizi vermiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "SANSÜR" is coming.

    Menderes de yapmıştı benzer şeyleri. Hiç sonundan ders çıkartmıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 5 Şubat 2018; 9:46:29 >
  • 1)yurt dışı alışveriş sitelerinden ülkemizde olmayan ürünlerin siparişini getirirdik, yani ülkede olmayan şeyleri alırdık.

    Sonra işin cılkı çıktı, çocuk bezini, köpek mamasını bile Ali Veli Babalardan sipariş eder olduk; Sonuç: Gümrük vergi muafiyeti, 22 € ya kadar çekildi.

    2)Yurt içinde o kadar tatil seçeneği varken, 'ayy yurt dışında tatildeydik' demek için aslında Türkiye'den farkı olmayan, Yunan adalarına gittik, sonra işin bokunu çıkardık, yazın Yunandan fazla Türk doldu adalar. Yunanistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı 'Türkler çok bonkör, TÜRKLER KİŞİ BAŞINDA GÜNDE ORTALAMA 200-250 € HARCIYOR' dedi, bayrak krizi, gemilere yaptırım vs. deyip eylül ayında feribotları kaldırmadılar bir süre Yunan adalarına. Dahası, limanlarda ki gümrük alışverişlerinin kotasını değiştirdiler.

    ( Haber tarihinde kur 4,15 TL yani bir kişi günde 1000 TL harcıyor. Bu parayla Antalya'nın en kral otelinde zaten 1 gece kalırsın ama Türkiye'de oteller, Restoranlar Türk'e pahalı deyip, aynı parayı Yunan adalarında harcayanlar...)

    http://turizmguncel.com/haber/ceplerinde-akrep-yok-yunanistan'a-giden-turkler-gunde-200-250-%E2%82%AC-harciyor-h32679.html

    3) Bu yurt dışı seyahatlerinde booking.com'u kullanırken, yurt içinde de o kadar seyahat acentesi, tatil sitesi varken, Hollandalı ve vergiden muaf olan booking.com'u tercih edince devlet ona da el attı, yurt içinde ki otellere erişimi kapattı.


    4) Bir kaç Amerika'da uzun süre yaşamış, ekonomiden başlayan abimiz Amerika'daki bu deneyimlerini döndüklerinde eşe dosta anlattı, o ona o ona derken bugün git bakkala, tezgahın altında bir mining bilgisayarı görürsün. Bu ülke ne dolar dalgalanmaları gördü ama bilgisayar parçaları hiç karaborsaya düşmemişti. Şimdi ise Bitcoinciler yüzünden stok yetmiyor, ürün bulunamıyor, bu işleri yapanlar fahiş fiyat çekiyor. Şimdi basında devletin bitcoine el atacağı ama nasıl yapacağı üzerinde çalıştığı haberleri var.

    5) Halil Söyletmez, Enes Batur, Orkun Işıtmak, Ruhi Çenet gibi adamların veya illaki makyaj, giyim kuşam konulu kadın versiyonları da vardır. Adamları izlersin, izlemezsin senin tercihin, ama izleyenlerin bu tiplere mega star muamelesi göstermesi ile ülke radarına sokması, sonra diğer kesimin tıpkı Cem Yılmaz'ın dediği gibi: 'Gösteriye gelen koltuk hesabıyla bilet parasını çarpıp hasılatı hesaplıyor' triplerine girmesi, eline telefonu alanın dışarıda vlogger lık yapmaya çalışması, ileride ne olacaksın çocuğum sorusuna yeni dadanan Youtubelık kavramı. 7-8 yaşındaki çocuğun çektiği videoya 'Arkadaşlar kanalıma hoşgeldiniz' lafıyla başlaması? Dahası 7-8 yaşındaki bu çocuğun video çekip youtube a atması? sosyal medya işinin ne kadar bokunun çıktığının en güzel resmidir aslında.

    Kısacası ülke olarak bir şeyin hemen çapanoğlunu bulduğumuzda bunu kendimize ve ihtiyacımız kadar kullanacağımıza, bokunu çıkarıp, insanların gözüne soka soka ve davulla ilan ede ede, herkese yaya yaya kullandığımız için, ülkedeki otorite de bunun farkına varıp, bunu engelleyici ve düzenleyici uygulamaları yürürlüğe sokuyor.

    İnanın yandaş medyadan daha fazla muhalif medya haber yaptı Adnan Hoca'yı. Akılları sıra hükumete ve yandaşlarına, mesaj verecekti, bakın siz muhafazakar geçiniyorsunuz ama bunlarda öyle geçinen şarlatanlar ayrıca dini alet ediyorlar diye. Haber yapıla yapıla önce hükumetin radarına girdi, sonra da atıştılar. Birileri de diyor ki İnternet yayınlarını vergilendirmek için Adnan Hoca Piyon olarak kullanıldı.

    Hayır kardeşim, Adnan Hocanın ne yaptığını, yayının içeriğini, kedicikleri, aslancıkları bilmiyorlarmıydı? Hemde domuz gibi, sesleri çıkmazdı çünkü kendileri de izliyorlar. Ama senin gibiler doğrucu davutluk yapıp 'Bak senin din dediğini adam nasıl yorumluyor, hükumetin de ses etmiyor' diye ortalığı kızıştırınca olanlar oldu.

    Youtuber denen şahısların sinema sektörüne atılıp, salonlar önünde ki izdiham, 'Yahu bu çocuk kimmiş ki bu kadar tanınıyor' sorusunu ortaya çıkardı sonra ortaya çıkanlar ise ülkenin 15 - 45 yaş arası kesimi internet yayınları ile çorbasını kaynattığını yani pastayı ve vergi ödemediğini gördü.

    Kısacası bu ve örneğini verdiğim diğer konularda devlete ne diye kızıyorsunuz ki? O otorite olarak işini yapıyor.

    Eğer hükumete kızıyorsanız ona da kızmayın, bugün CHP, IYI parti vs. de olsa bu uygulamaları onlarda yürürlüğe sokardı. Yapılan iş vergisiz kazanç elde etmek. Başka parti iktidar olsa buna göz mü yumar?

    Burada kızılacak nokta, hiç bir şeyin ölçüsünü, ayarını, dozunu, miktarını bilmeyen, ve yaptığı bir işi marifetmiş gibi övünerek, milletin gözüne soka soka yapan, görgüsüz toplumdur.

    Sansüre falan bağlamanın lüzumu yok, şunu unutmayın, Feto ile birbirine girmediği sürece,

    Adnan Hocası, Cübbelesi, vs. si sonunda aynı çatı altında yani dinde birleştikleri için kimse kimseyi şikayet etmezdi. Adnan Hoca'da ondan bu kadar rahattı.

    Zaten onların yayınlarına engel teşkil etmemek içinde bu internet dizilerine de bir şey demiyorlar karışmıyorlardı. Çifte standart olmasın, şimdi biz gidip Fi'yi yasaklarsak, bunlar Cübbeliye de laf ederler o yüzden aldım verdim olayı olmuştu.

    Ama dediğim gibi, özgür basın ve onu okuyan okurların sosyal medyada, karşı tarafa Adnan Hoca, üzerinden yüklenince, hükumete 2 defa koz vermiş oldular.

    1. si kendi izledikleri Fi dizisinin içeriği ve Türk aile yapısına olan uygunsuzluğu.

    2. si o yapımın kazandığı paralar + diziyi izlyenlerin çocuklarının meşhur ettiği vlogger ların ve vlogger'ın elde ettiği kazanımlar.

    Şimdi hem sansürlenecek, hemde vergilenecek.

    Yayında ve yapımında emeği geçen herkesin Allah cezasını versin.
  • Yeni ismi de şöyle olur ''Radyo İnternet Televizyon Üst Kurulu (RİTÜK)''

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    MADDE 2 de yanlışın büyük..

    çunki Türkiyede oteller Türkler için hakikaten çok pahalı..
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Günde 250 € yu Yunan Adasında yiyen adam için pahalı olacağını sanmıyorum.

    Kaldı ki Bir turizmci olarak şunu pek emin olmakla birlikte söyleyebilirim ki; Yunan adasında geçireceğin bir tatilin, vizesi, feribot bileti ile, konaklayacağın gün sayısında ki öğle ve akşam yemekleri ile birlikte harcadığın para ile, Antalya bölgesinde ki 5 yıldızlı bir tesisin günlük kişi başı fiyatı birbirine DENK geliyor zaten.
  • dinle pornoyu sentezleyenler için verildi hemen üstünüze çekmene gerek yok bence olması gerekliydi cılkı çıktı...fetoculerin muhalif online yayınını kastediyorsunuz herhalde vah vah..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Şubat 2018; 13:1:34 >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    şimdi günde 250 euro harcayabilen bir kişi ile genelleme yapmakta bayag yanlış..
    yunan tarafında 2-3 euroya bira içebiliyorsunken bodrumda,çeşmede çarşı içinde bir gölgede biraya 30+tl vermek ağır geliyor insana..
    yada bir öğle yemeği hesabı yapalım isterseniz..
    insanlar bundan kaçıyor.

    herşey dahil 5 yıldızlı otele 4+k verip kapalı kalacağıma aynı paraya memleket görürüm diyor

    mesela kış turizminden bahsedelim isterseniz
    geceliği 2 kişi alkol haric hersey dahil 700 tl uludag mı
    6 gece ulaşım dahil 2kişi 2000 tl kahvaltı dahil Bansko yu mu tercih edersiniz?
    sonra efenm instagramda yurt dışına cıktı desinler diye tatile gidiyorlar mış mış ..
  • şu YouTube furyasının önüne geçeceklerse, o aptallıkları bi nebze olsun durduracaklarsa bırakın kurunun yanında yaş da yansın. ben razıyım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Konu turizm yalnız, eğer bunu münazara etmek istiyorsan gezi ve turizm bölümüne gel.

    Uludağ ve Bansko örneğini vermen de saçma zira. Bansko'daki bir işletmenin üzerinde ne kadar bir vergi yükümlülüğü, kira sıkıntısı, turizm tesislerinin ticaret muafiyetleri nedir?

    Uludağ veya bilimum kayak merkezindeki işletmelerin durumları nedir?

    Bir Avrupalının günlük yaşamında ki tüketim alışkanlıkları nedir, tatilde ki tüketime dikkat ettikleri durumlar nedir?

    Bir Türkün günlük kullanım alışkanlıkları veya tatile gittiği zamanki tüketimindeki farklılıklar nelerdir? Bu farklılıkların konaklama yaptığı tesise maliyeti nedir? Fiyatlar da iç pazar, Dış pazar ayrımı neden vardır? Hatta Dış pazar da da Rusya pazarı, Orta Doğu pazarı, Avrupa Pazarı, iskandinavya Pazarı, Amerika pazarı diye 1 otelde bile her millete, bölgeye (zone) göre fiyat farklılıkları neden oluşur?

    Ondan sonra Türkiye'de Türklere oteller çok pahalı.
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    konu turizm değil evet katılıyorum
    ayrıca bir işletmenin ne kadar gideri olur ne vergi verir ne kira öder ne kadar bilmem ne yapar bunlar tüketiciyi hiç ilgilendirmez..
    bu yüzden uludag ile bansko arasında bir kıyas hiç sacma değil..
    uludag ile bansko arasındaki kıyas
    çeşme ile az ötedeki yunan adası ile kıyasın aynısıdır..
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    vergiler, kiralar, diğer ekonomik durumlar tüketiciyi direk ilgilendirir.

    İşletme kar amacıyla kurulmuştur.

    Dolayısıyla ilk önce maliyetini hesaplayacak ondan sonra üzerine karı ekleyip satış fiyatını ortaya çıkaracak.

    sizin söylediğiniz veya dem vurduğunuz olay sanki fahiş kar oranları yüzünden turizm pahalı?

    Hayır, işletmenin üzerimdeki mali yükümlülükler + Türk halkının tüketim alışkanlıkları turizmde iç pazar da fiyatın pahalı olmasına sebep oluyor.

    Çeşmede ki bir otel için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Ancak bir hamburgere 200 TL yazan beach clublar, 33 lük şişe biraya 30 TL yazan cafe barlar, 30 luk suya 10 TL yazan cafeler için bir şey diyemem. Onlar turizm bölgesindeki yeme içme tesisine girer ki, aynı şekilde Çeşme karşısındaki sakız adasında da bu tarz beach clublarda benzer uygulamaları görebilirsin.

    AMa Sakızda 'butik turizm' konseptinde evini otel olarak kullanma belgesi almış otelde tabi ki fiyat ucuz olacak,

    ama Sakız Adasının en bilindik ve en iyi tesisi Olan Chandris Otelde ki fiyat, yine yüksek olacaktır.

    Çeşmeye dönüp Chandris otelle fiyatları kıyaslarsan, Chandris ayarındaki otellerin fiyatı, yine Chandris otelin fiyatıyla uygun olabilir, Ancak Sakız'ın en iyisi Chandris bile şu parayken, Çeşme otelleri uçuk dersen;

    Sakızda bir Sheraton, bir Altınyunus, bir Raddison, Boyalık Beach bulamazsın.

    Yani özetle, senin ilgilendirmez dediğin her konu tüketiciyi ilgilendirir.

    Çünkü elmalarla elmaları mukayese etmek gerekir. Sen ise armut ile elmayı mukayese ediyorsun. Çünkü hiç bir detay beni ilgilendirmez diye teferruata bakmıyorsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.