Şimdi Ara

Size göre Mutluluğun sırrı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence geçmişi unutmak ,geleceği düşünmemek ,an'dan zevk almak.Sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • mutluluğun matematiği hakkında konuşmak isterim.

    bana göre mutluluk eğer ki ifade edilebilir bir sayı doğrultusunda anlam kazansa idi bu bir tam değerin bölümü denen hali yansıtırdı. insan ki o bölündüğü değerle aynı vasfı taşır tam pay alır denebilir.

    ....................

    bizim için bizi anlamlı kılacak olan değer yargımıza ulaştığımızda aynı değer bizi tam olarak aynı değer yargısına ulaştırır ve mutluluk denen şey uzak emel olmaktan çıkıp devam edegelen tam sayılara döner.

    ....................

    insan eksilmediği sürece he ulaşmak istediği şeye denk olduğu her an bakımından 1/1 2/2 3/3 .......... vs hallerinde tam mutluluğa ulaşacaktır diye düşünüyorum.
  • Benim için mutluluk ve doygunluk bir şeyler ürettiğim zaman ortaya çıkıyor. Mutsuzluk bizim benzinimiz.
  • Gerçeklerle uğraşmak.
  • Bu formülasyona göre mutlu olmak için insan olmamak gerekiyor. İnsan olarak doğulduysa da insanlıktan çıkmak gerekiyor. Öbür türlü geçmişi ve geleceği düşünmemek mümkün değil çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutluluğun sırrı acıdan geçiyor. Ne kadar acı çekersen o kadar mutlu olursun gibi bir dualitel bakış açısı ile yaklaşmıyorum. Mutluluğun sırrı acı çekebiliyor oluşumuzda.
  • Self destructiondur
  • Hayatın kendisinin acı olduğu bir dünyada mutluluk aramak çok absürt olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şans

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutluğun esas sırrı, neden bu hayatta olduğun sorusuna doğru cevap verip gereğini yerine getirmek, bu doğrultuda bir hayat yaşamaktır.

    Konudaki mutluluğa gelince.

    Mutluluğun sırrı; kendine güvenmektir, maddi ve manevi alanlarda tatmin olmaktır. Sağlıklı bir hayat yaşamaktır. Güzel bir yuva kurmaktır. Evlat sahibi olmaktır. Sevdiğin işi yapmaktır. Para kazanmak ve harcamaktır. Ailen ve sevdiklerinle güzel vakit geçirmektir. İlgili olduğun alanlarda kendini geliştirmektir. Ailene vakit ayırabilmektir. Hobilerini yapabilmektir. Farkındalık sahibi olduğunu görebilmektir.

    Tüm bunlar zaman zaman sekteye uğrar ve mutluluğun kıymetini anlar insan. Hiçbirşey mükemmel değildir bu hayatta. Buna rağmen insanlar çoğu zaman tam tersinin var olduğuna inanmak ister, bunu böyle göstermek ister, sanki herşey dört dörtlük gidiyormuş gibi bir intiba bırakır etrafına. Oysa bunlar bir yanılsamadan ibarettir. Yeri gelir dillere destan olabilecek bir aşk hikayesi bile hüsranla sonuçlanabilir. Yeri gelir insanın hiç aklında yokken bir hastalık onu avcunun içine alır. Yeri gelir insanın en sevdiği ona ihanet eder. Yeri gelir mükemmel diye ifade ettiğiniz işiniz elinizden gider. Çocuğunuz sizi hayal kırıklığına uğratır. Olur yani bişeyler ve siz umutsuzluğa kapılırsınız. İçinizi kin ve nefret bürür, bir isyan haline girersiniz. İşte bu zamanlarda pes etmeyip savaşmak gerekir. Bu halden çıkabilip tekrar mutluluğu yakalayabilmektir işin sırrı. Mutluluk halinin zıttıdır mutluluğu anlamlı kılan. Kolay ve güzel şartları değerli kılan şey zor şartları tecrübe etmekten geçer. İstediğin ve arzu ettiğin herşeye sahip olamayacığını kabullenip, sahip oldukların ve realist bir bakış açısıyla tespit ettiğin ve sahip olabileceğine düşündüğün şeyleri elde ettikten sonra mutlu olabilmektir işin sırrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 5 Şubat 2018; 4:00:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beklentileri min tutmaktır,
    Mutluluk beklentiler-gerçekleşendir.
    gerçekleşen sabit ise hayata çok süper mükemmel olmalı gibi anlamlar yüklemek anlamsız hayat ne ise odur.
  • Iste bunu ben yaptim/basardim diye gurur duyabilecegin bir seyler yapmis olmak. Kucukken hayal ettigim seylerin cogunu yaptim. Donup baktigimda beni en cok mutlu eden bu oldu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgi, sağlık ve para!
  • mutlak mutluluk yoktur. hayatımız kısa mutlu anlardan oluşur. hiç kimse bütün hayatı boyunca mutlu olamaz. milyonlarca dolarınız da olsa,sağlığınız tam da olsa kesinlikle sonsuza kadar mutlu olacağınızın garantisi yoktur. kimse ebedi bir mutluluğa ulaşamaz bence. özellikle günümüz dünyasında bu mümkün değil. sürekli bir şeylerin peşinden ''mutlu olacağız'' inancıyla koşuyoruz ama sürekli karşımıza yeni engeller çıkıyor. yakalamak çok zor mutluluğu,yakalayınca da ya değerini bilmiyoruz ya da zamanla tükeniyor.

    mutlu olmanın formülü nedir deniyorsa eğer bence insanın kafasının rahat olmasıdır. ne para ne mal ne mülk. insan sinirden,stresten,problemden uzak olmalı. halk deyişiyle ''kafası rahat'' olmalı insanın. kafan rahatsa mutlusundur.

    tabi şunu da unutmamak gerekir en büyük sevinçlerde en büyük hüzünlerde elbet bir gün geçer. takılmamak gerekir bunlara. hayatta en mutlu olduğunuz an'ı düşünün ya da en hüzünlü olduğunuz an'ı, geçti elbet öyle değil mi? geçecek tabii ki. sonsuza dek sürmesi beklenemez. o yüzden kafanızı rahat tutmaya çalışın. hayat çok kısa.




  • düzenli gelir, düzenli seks, sarhoş olmak, aşık olmak, dünyayı gezmek, güzel yemekler yemek, çocuk yapmak... uzar gider
  • "Mutluluk en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır" Socrates

    Beklentileri minimum tutma harici yapılan araştırmalarda insanın;1 özgürlüğü 2 bir insana eşe dosta sıkıntısını paylaşacağı insana ihtiyaç duyduğu ortaya çıkmış.
  • Sürekli mutlu olursan, mutluluğun anlamı kalmaz ve değersizleşir. Bu herşey içim geçerli. Sürekli seks yaparsanız veya her gün tatile giderseniz bir süre sonra o şeyden nefret bile etmeye başlarsınız. Sırrını öğrenmemek daha iyi diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ve ilgimi çeken bi soru bu
    Benim fikrimce şöyle; kendin olmalısın ve senin dediğin gibi geçmişi çok takmamalısın mesala ben çok takıyorum istemeden bir de pek değerini bilmiyoruz ama sağlık en önemlisi
  • Çikolata yedikten sonraki andır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hawk1903

    düzenli gelir, düzenli seks, sarhoş olmak, aşık olmak, dünyayı gezmek, güzel yemekler yemek, çocuk yapmak... uzar gider

    Aşık olmak mutluluk her zaman sağlamaz. Duruma göre. Karşılıklı ise dünyanın en mutlu insanı yapar ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.