Şimdi Ara

Huawei HG658c V2 QoS ve Arayüz Erişim Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yakın zamanda Internet aboneliğimi farklı bir adrese naklettim ve orada yaşadığım sorunlar nedeniyle servis sağlayıcısını da değiştirdim. Önceki servis sağlayıcım ile ADSL internet kullanıyordum ama yeni adreste desteklediği için VDSL'e geçtim. Ama hızı arttırmayı bir türlü beceremedikleri için başka bir sağlayıcıya geçtim.
    Velhasıl asıl konulara gelecek olursak;
    Yeni sağlayıcı VDSL uyumlu modem verdi ve onu kullanmaya başladım ancak komşular ortak kullanmak istedi ve abimin ısrarıyla kabul ettim (mecburen).
    Bizim eski AirTies Air5341 modemi Access Point olarak ayarlayıp yeni modeme RJ-45 ile LAN1 portuna bağladım.
    Komşuya kabloyla bu modemi verdik. Ancak internette istikrarsızlık baş gösterdi.
    Sorunu çözmek ya da en azından internet kullanımını kontrol altına almak için yeni modemin QoS özelliğini kullanmak istedim. Modem arayüzünden LAN1 portuna verilen interneti kısıtladım. Deneme amaçlı komşuya verdiğim Air5341 modemine kendi telefonumu bağladım ve interneti kontrol ettim. Ancak işe yaramadığını gördüm, 50-60 Mbps hız aldım. Birden fazla deneme yaptım ama hiçbir şekilde çalışmadı.
    Air5341'in arayüzüne girip o modemin tüm internetini kısmayı düşündüm ama ne yaptıysam da onun arayüzüne ulaşamadım. Normalde 192.168.2.1 ile bağlanıyordum ama Access Point olarak ayarlarken 192.168.2.254 olarak değiştirmiştim ve her iki adresle de arayüze ulaşamadım. Hem kendi HG658c modemime hem de Air5341 modemine bağlıyken sadece 192.168.1.1 ile Huawei modemin arayüzüne ulaşabildim.

    Huawwei modemde QoS ayarının neden çalışmadığını veya AirTies modeme nasıl ulaşacağımı bilen varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler :)







  • Komşularınla ortak net kullanımı "caiz" değil İlahi takdir sorunlar peşini bırakmaz..

    https://sorularlaislamiyet.com/komsuyla-ortak-internet-kullanimi-neden-caiz-gorulmuyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.