Şimdi Ara

Ekran kartı stok saçmalığı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Mining yapanların alayı kaçak elektrik kullandığı için 1. seçenek türkiyede işe yaramaz, isterse 2000w tdp olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdic A kullanıcısına yanıt
    Bu kanıya nereden vardınız da insanları suçluyorsunuz?

    Mining yapan arkadaşlarım var. Hepsi çatır çatır elektrik faturası ödüyor. Adamların faturalarındaki sadece 'dağıtım bedeli' kaç tane evin elektrik faturasını öder.

    Bu açıdan kaçak elektrik kullanmakla suçladığınız insanlar aslında ülkede kullanılan kaçak elektriğin parasını en çok ödeyen kişiler.Ne de olsa gerçekten kaçak kullananların parasını faturasını ödeyen insanlar karşılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 31 Ocak 2018; 12:40:49 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Gördüğümü, haberlerde okudugumu, duydugumu yaziyorum. Büyük çogunlugu kacak kullaniyor, bazı dürüst görunmeye calisanlar da sistemin bir kismini normal, buyuk kismini da kaçakla kullaniyor suphe cekmemek icin, bir süre once rx 460 sattim, adam mining yapacagini soyledi, bu kart mining icin uygun degil dedim bildigim kadariyla, elektrik parasini bile cikarmaz dedim, biraz sohbet ettikten sonra olayin bilinmeyen kismini anladim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdic -- 31 Ocak 2018; 12:46:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdic A kullanıcısına yanıt
    Direk gördüğünüz haricinde büyük çoğunluğu kaçak kullanıyor demek çok yanlış. Dediğim gibi mining yapan birçok tanıdığım var. Bazısı sanayideki iş yerinde, bazısı evinde yapıyor. Bu iş için yer kiralayıp rig farm çeviren bile var. Hepsi de faturalarını ödüyor. Bu tanıdıklarım İç Anadolu ve batısındaki illerde dağılmış durumda.

    Doğu illerinde kaçak kullanım oranı zaten hep yüksekti. Mining de yapan vardır muhakkak.

    Bizler de yıllardır onların faturalarını ödüyoruz.

    Biz bir kere fatura ödemesek sorun olur.
  • Sanayi elektriği kullanıp mining yapmakta bir nevi kaçak aslında. Sanayi için sağlanan elektrik bizim evlerimizdeki elektrikten çok daha ucuz. Devlet onlara imtiyaz tanıyor. Ama sen o elektriği sanayi üretimi için değilde mining için kullanırsan başka işe dönüyor o
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    O konuda teknik olarak bir açık olabilir. Ona bir şey diyemem. Kullandığını ödüyor ama avantajlı olarak sağlanan elektriği amacının dışında kullanmış oluyor. Riglerin tüketimi içerideki makinelerin yanında oldukça az kalıyordur. Ülkemizde faturanın ödenmesi bile bir erdem haline geldi artık.
  • Lanet olsun, r7 260x'den yukarı çıkamadım gitti, bu gidişle 1080p'yi böyle kapatacağız =(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar zamandır bu piyasayı takip ederim. ilk defa böylesine karanlık bir dönem görüyorum. nvidia ve amd mutlaka bir önlem alacaktır diye düşünüyorum bu duruma. tamam dünya kadar ekran kartı sattılar diyelim pazara. ancak bu durumun böyle gitmesi oyun oynayan kesimi pc oyunculuğundan uzaklaştıracaktır. daha şimididen millet oyun konsollarına yönelmenin hesabını yapmaya başladı. pc'ye yatırılan yatırımlar anlamını yitirmeye başlayacak belli bir süre sonra. pc oyunculuğu ölmeye başladığı zaman oyun satışları ciddi manada düşecektir. bunu göze alacaklarını pek sanmıyorum. ayrıca miningte kullanılan kartlar kısa sürede arızalanacaktır. bu konu üzerinde zaten arkadaşlar detaylı açıklamalar yapmış. bu sürdürülebilir bir durum değil. o yüzden mutlaka bir önlem alınacaktır. şu anda ekran kartı piyasası zaten sessizliğe büründü. şu durumlar olmasaydı eğer nvidia yeni seriyi duyururdu. şu an tık yok. arka planda bir çalışmalar var mutlaka. yeni kartları miningcilerin elinden koruyacaklardır.
  • Zorluk seviyesi çok hızli bir sekilde artmazsa veya bir algoritma güncellemesiyle artik ekran kartlariyla mining yapilamayacak yada maliyeti karsilayamayacak seviyeye gelmeden piyasa d-ü-z-e-l-m-e-z.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdic

    Zorluk seviyesi çok hızli bir sekilde artmazsa veya bir algoritma güncellemesiyle artik ekran kartlariyla mining yapilamayacak yada maliyeti karsilayamayacak seviyeye gelmeden piyasa d-ü-z-e-l-m-e-z.

    bitmez. asic minerler çıkıyor ekran kartı olayı bitiyor ama bu sefer başka alt coin çıkıyor.
  • hort olacak ama kendimi tutamadım bu arkadaşın önünde saygı ile eğiliyorum... o kadar doğru konuşmuş ki resmen anlatmak istediklerimi anlatmış. kral adamsın
  • hort olacak ama ekran kartları ucuzlasabile,bu döviz kuruyla alınamaz noktasına doğru götürüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 14 Ağustos 2019; 12:26:20 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.