Şimdi Ara

Toyota C-HR 1.8 Hybrid alınır mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
177
Cevap
2
Favori
85.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yoruldum be hocam. Gerildim de...


    Yine size de avrupadaki satılan motorun aynı olduğu, türkiyede üretilen chr sayısı ve avrupadaki satış adetlerini, bayilere aylık kaçar adet chr verildiğini , karlılık oranı düşük olduğu için ürettiğimiz araçların ezici çoğunluğunun avrupaya ihraç edildiğini sayılarla yazacaktım. Yani durumun anladığınız gibi ülkemizde bayilere verilmediği için bulunamadığını, dolayısıyla satmıyor değil, satılamadığını yazacaktım. Ki 10 yıldır bu işin içindeymişsiniz. Herhangi nir toyota bayindeki arkadaşınıza sorsanız aynı şeyleri duyacaksınız.


    Yine hesaplama yapıp senede 15.000 km'den fazla yapıldığı takdirde yüksek mtvye rağmen rakiplerine göre çok daha ekonomik olduğunu verilerle açıklayacaktım. Hele bakım maliyetlerinin düşüklüğünden dolayı işletme maliyetlerinin rakiplerine göre çok daha ucuz olduğunu yine verilerle yazacaktım.


    Spor sürüşe cevap bile vermeyecektim zira bu araç için bu talep çok absürd.


    Daha da bir çok konuyu veriler ışığında yazacaktım ama inan ki yoruldum ezbere mesaj yazanlardan. Azıcık araştırılsa gerçekler görülecek ama...


    Ha son bi konuda ortak düşüncemizi yazıp tatlıya bağlayayım. Araç büyük çocukları olan ailelere uygun değil. Benim 2 ve 3 yaşında iki evladım var, aracı çok seviyor, inmek istemiyorlar. Ama çocuklar büyükse bu araç olmaz.


    Daha yeni üye oldum ama bu site beni çok yordu... Kimse verilere önem vermiyor, araştırmıyor, herkes kendince bi şeyler yazıp onu savunuyor. Hiç bana göre değil. Herkes aracıyla mutlu mesut kazasız belasız keyifli sürüşlerine decam etsin.Üyeliğimi siliyorum, bu son mesajımdır.

    Kendinize iyi bakın :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam sen saka mi yapiyosun ? Eylul, Ekim ayinda bayiye gidene subat, mart anca diyorlardi :) 2020 nin basindan beri toyota adam akilli arac vermiyor ic piyasaya. Araci bulup alana kadar kicim cikti, sehirdisindan alabildim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Şaka değil gerçek: 2020'de çoğu firma yeterince araba veremedi piyasaya. Türkiye'ye veya bu modele/markaya özgü bir durum değil.

  • Veremedi dedigin turkiyede uretilen araclar; egea, corolla, clio hep zirvede kaldi. Toyota corollayi veriyor ama chr i veremiyor. Neden ? Yurtdisi satislarina bakarsan cevabi bulursun


    Japon otomobil devinin kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi Toyota C-HR, 2018 yılında dünyada en çok tercih edilen hibrit otomobil oldu. Oldukça tutumlu olan araç dünya genelinde toplamda 202 bin 289 adet satarak büyük bir başarıya imza attı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mandal3534 M kullanıcısına yanıt

    Avrupada satılan versiyonları ne yazıkki aynı değil.

    bizdeki gibi 1.8L FHEV'lerin yanında 2.0 184PS versiyonları da hatırı sayılır miktarda satılıyor. Üstüne PHEV versiyonları da çok satmış. Ve bunların vergilendirmesi hibrit olduğu için çok düşük.



    Datalarla işletme maliyeti hesbaı yapalım isterseniz: Fakat bunu yaparken C-suv'lar kıyaslamayı bırakmamız lazım. Bu arabanın karşılığı tercih kriterlerine göre B-SUV'dur, kimse 3008, Kuga, tiguain alabilecekken gidip CH-R tercih etmez dolayısıyla motor karşılıkları 1.3L altı turbolu motolar oluyor piyasada. MTV farkı da yıllık 2300₺ oluyor.


    Bakım maliyeti olarak, turbo motorlu bir araca göre avantajlarını yazabilir misiniz?

    Kaç bin km ya da yılda bir periyodik bakıma giriyor Türkiye'de? Turbo benzinli bir araçta 15.000km'de bir periyodik bakım var. ve FHEV veya PHEV araçlarla aynı şeyler değişiyor periyodik bakımda.


    Otomatik şanzımanlı bir benzinli araçta fren pedi değişimi genelde 40-50km civarında oluyor. Bu araçta ne kadar sürede bir?

    Başka bir avantajı var mı?





  • 2.0 hibrit makyajla birlikte eklendi. 1 senelik gecmisi var. Yazdigim satislardaki rakamlar tamamen 1.8 122hp


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kia sportagedan gecis yaptim, eksik degil fazlasi var. C suv , c suv ile kiyaslanir. Gel ben sana kendi hesabimi yapayim


    Kia sportage 1.6gdi benzinli 9lt yaktigi kosullarda chr 4lt yakiyor. Ortalama 100km de 5lt farktan yilda 15.000km de 750lt tasarruf demek. Benzinin lt si 7tl den 5250tl tasarruf sagladi. 1300tl mtv farki var, geriye bize 4000tl ye yakin kar kaldi.


    Chr i, b segment sasesi uzerine kurulmus 2008 ile falan karsilastirmak hakarettir. 2008 nere chr nere ? 16inc jantli 2008 in arka koltugunda bobrek tasi dusuruyordum. Chr in karsilastirabilecegin arac golf sasesi uzerine yapilmis vw troc olabilir anca. O da malzemeden kaybediyor zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrica aracin plug in hybrid versiyonu yok. Sen alanen yalan yazmaya basladin. Engelliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaskalı Suikastçi kullanıcısına yanıt

    Ben aracı şehir içinde çok az kullandım. 2500 km şehir dışında yaptım. Pazartesi günü belirttiğim gibi Ankara-İstanbul arası ortalama 103 km/saat hız ile 5,1 lt/100km sarfiyat. Aracı gösterge panelindeki economy kısmından powera hiç sokmadan,rampalarda en ufak bir yüklenme yapmadan (Zira bu zaten gereksiz. Çünkü boşuna gaz basıp boşuna sarfiyat yapmış oluyorsunuz) . Eğer power kısmına geçirirsek aracı bu durumda araç bağırmaya başlıyor,sanki hep bir üst vites istiyormuş şekliyle ilerliyor ve bence hybrit teknolojisinin sarfiyata olan katkısını da yok etmiş oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edmontdante E kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap için teşekkür ederim.

    Makyajlı chr mı kullanıyorsunuz bu arada? Bildiğim kadarıyla pil teknolojisi makyaj ile değişti çünkü. Daha iyi gaz tepkisi var diye aklımda kalmış makyajlı chr ın

  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim.

    Oldukça detaylı bir veri oldu benim için.

    Babam için araç arayışım var.

    Yerden yüksek bir araç istiyor.

    2008, T-Roc ve Chr arasında bir seçim yapacağım. kararsızlık diz boyu :)

  • Mandal3534 M kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    İstanbul da yaşıyorum bende.

    İlettiğiniz rakamlar benim için referans olacaktır.

    Tekerinize taş değmesin...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alaskalı Suikastçi

    Çok teşekkür ederim.

    Oldukça detaylı bir veri oldu benim için.

    Babam için araç arayışım var.

    Yerden yüksek bir araç istiyor.

    2008, T-Roc ve Chr arasında bir seçim yapacağım. kararsızlık diz boyu :)

    C-hr bu iki araçtan da her disiplinde daha iyi bir seçenek .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar ay bekletip araç yok diye 100k zam yedikten sonra asla almam gider daha pahalı araba alırım yinede bunu almam.

  • emrdmr1 kullanıcısına yanıt

    BU ARACA 3 LT YAKTIR SANA CHR I SATIP YERINE ALDIGIM NISSAN QASCAI HEDIYE EDICEM

  • Yeni oranlarla birlikte MTV. 1-3 yaş araligi için 5000 TL Hibrit CHR

    Ben sattım kurtuldum sizde hesabınızı iyi yapın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.