Şimdi Ara

Boyun ve Sırt Fıtığı ile Spor Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
30.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi akşamlar.Boyun ve sırt fıtığı olan birisi olarak şu an cildiyede tedavi gördüğüm için yüzme havuzuna gidemiyorum.Bu arada da spor salonuna yazılıp özellikle sırt kaslarımı geliştirmek istiyorum.Ağır bir programda çalışmam mümkün değil zaten.Boyun ve sırt kaslarını geliştirecek bir program ile spor salonunda çalışsam sıkıntı olur mu acaba?Bu hafta birkaç yer ile konuşmaya gideceğim zaten fakat konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilerini paylaşabilirse çok makbule geçer



  • Bunu sakin spor salonlarina birakmayin.. fitik icin ozel hareket gruplari var ortapedi uzmanlari bilir..onlardan katalog isteyin kendi kendinize denemeyin hicbir hareket..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgao2000 T kullanıcısına yanıt
    Evde yapmam için verilen hareketler var zaten fakat fıtıklar sebebi ile çok hareketsiz kaldım ve fazla kilo verdim.Ayrıca hacim kazanmak da istiyorum o sebeple zorlamayacak hareketler ile ilerlemek istiyorum yüzmeye başlayana kadar.Sırt kası için ters mekik ve barfiks öneriliyor mesela fakat bu 2 hareketi evde yapma şansım yok.
  • Selam.Sırt+Bel+boyun olmak üzere 9 tane fıtığa sahibim.Yaklaşık 7 yıllık bir geçmişi var.Semptomlar ilk başgösterdiği süreçte Ankara'da gitmediğim doktor kalmadı.Her biri farklı birşey söyledi ve inanın o dönem psikolojim inanılmaz bozuldu.Derin bir nefes bile alamıyordum omurgam ciğerlerime batıyordu adeta.Sonraları fıtık ve spor ilişkisini çoğunlukla yabancı kaynaklardan olmak üzere yoğun bir şekilde araştırmaya başladım.Bu süreçte fizik tedavi de aldım.(Bende hiçbir işe yaramadı,hatta ağrılarım daha da artmıştı.Yine de ihmal etmeyin benim sonuç alamamış olmam sizde işe yaramayacağı anlamına gelmez.).Gelelim neticeye.İlk olarak sakın moralinizi bozmayın.KONTROLLÜ olarak bölgesel ağırlık çalışmanızı tavsiye ediyorum.Ancak çok önemli bir husus var.POSTÜRÜNÜZÜ KORUMANIZ(Neutral spine).Özellikle serbest ağırlık kullanırken çok dikkat etmeniz gerekiyor.Omurganıza gereksiz yük bindirmekten kaçınmalısınız.Spor geçmişiniz nedir bilmiyorum ancak bir hareketi yaparken doğru forma sahip olmanız çok çok çok önemli.Ağırlıkları yerine koyup-alırken de dikkat etmelisiniz.Kas kütleniz artarsa iskelet sisteminize binen yükü azaltmış olursunuz.Fazla kilolu bireylerin bu bağlamda kilo vermeleri önem arz etmekte.İlk aşamada fizik tedavide verilen hareketleri aksatmadan yapın faydasını göreceksiniz.Aklınıza takılan birşey olursa sormaktan çekinmeyin.Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış=)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Once bir ortopedi ile gorusup daha sonra manuel terapi ile gecirilebilecek seviyedeysee o sekilde spora baslamaniz faydaniza olur. Ben bu isin icerisindeyim, sunu soyleyeyim size inanilmaz kotu antrenorler dolu. Sizin durumunuzu daha kotuye goturebilir yanlis secimler. Fizyoterapist sizi egzersiz icin uygun hale getirdikten sonra bilincli bir antrenorle calisirsaniz yada fizyoterapistin direktiflerine uygun egzersiz modelleriyle ilerlerseniz faydaniza olur.
  • ƒ®ét Ƒ kullanıcısına yanıt
    Ameliyat olmayı düşünmedin mi dostum hiç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırt fıtığı olan arkadaşlar bişey sormak istiyorum.. Ne zamandır sırt fıtığınız var..? Ve ne yapıyorsunuz? Ben yeni öğrendim ve psikolojim altüst oldu.. Yok ameliyatı çok riskli yok bilmem daha neler.. Sizler nasılsınız ve ağrınız sızınız varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam . bende sırt fıtığı var uzun yıllardır. malesef çekiyorum bende, ameliyat riskli diyorlar.
  • A. S... Ben yeni öğrendim kardeş..Müsaadenle bazı sorular sormak istiyorum....yaş kaç kardeş.. Kaç senedir var bu rahatsızlık.. Ve nerede olmuş olabilir.. Bende T8-9 arasında protrüzyon.. Sende hangi disklerde..? Fizik tedavi aldınmı.? Takibini yaptırıyormusun..? Veya ameliyat olan birileri ile tanıştınmı hiç.. Ağrın sızın oluyormu? Ha sormayı unuttum nerede ikamet ediyorsun..? Kusura bakma uzun oldu..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de aynı disklerde. yaş 35. fizik tedavi ile vs geçecek şeyler değil. ağrılar oluyor ve uyuşukluk. sonumuz ne olacak belli değil. ankaradayım.
  • Benim yaş 38.. Kaç senedir var sende kardeş..? Sağlam bir beyin cerrahı ile konuştun mu hiç.. Yani takibi ne durumda.? Ben İstanbul dayım birkaç tane doktor buldum.. Kadir Kotil,, Ahmet Yıldızhan gibi omurga cerrahisinde uzman kişiler.. Ama çok maliyetli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giresun_lu_1981 -- 20 Şubat 2019; 21:2:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç para? fiyat aldın mı?
    kontrol altındamı derken yapılacak bişey yokki,Allaha emanet yaşayacaksın ,kötüye gitmemesi için dua edeceksin sadece.
    bunu herkes yapamaz ameliyatını, cesaret edenlerde sorumluluk sizde herşey olabilir diyorlar.
  • Ameliyat fiyatı 30000 TL. den başlıyor.. Kontrol derken 6 ayda bir MR çektirip veya senede bir durumunu kontrol ettirmen.. Tabiki sorumluluk almazlar ama şöyle bişey var bu işte omurga cerrahisinde tecrübeli ve ehil olmak var, birde tecrübe olmaması.. Yani kötü bir olasılığı azaltmaya çalışıyorsun.. Ne bileyim belki bununla uzun yollar yaşarız,, belki yarın ameliyatlık olacağız.. Allah bilir ama ne kadar dikkatli olursak o kadar süreç uzar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyun fıtığı belirtileriniz neydi , hatırlıyor musunuz acaba? Neyden şikayetçi olmuştunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyun fıtığı değil.. Sırt fıtığı kardeş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ƒ®ét Ƒ kullanıcısına yanıt
    HEPSİNİ OKUYUN
    Merhaba,
    ''ƒ®ét'' Adam çok net açıklamış. Her neyse bende kısaca anlatayım.
    2012 yılında beri boyun bölgesinde C 5-6-7 diskleri arasında bası yani fıtık çıktı. Duş sonrası kafamı havlu ile kurularken bile en ufak yanlış bir hareketimde fıtığa bastırıyordum ve gözümden yaş geliyordu. 2 gün boyunca yatakta düz bir şekilde yatıp iğneler haplar vsvs. ancak ayağa kalkabiliyordum. Her neyse
    2018 aralık ayında evimin yakınlarına 10 numara bir spor salonu açıldı. Bende gitti yazıldım. Yalnız bu fitness işini bilmediğim için 3 ay özel hoca ile çalıştım. Bilmiyorsanız fitness hareketlerini boşa gidersiniz. en az 2 ay partnersiz çalışmayın. Ben hocadan öğrendim hareketleri ve aynı şekilde uygulamaya başladım. Fakat Ben aşırı kas istemiyordum. Sadece 5-10 kilo verip kas kütlesini artırmak için. Üstteki arkadaşında dediği gibi omuriliğe binen yükü kaslara dağıtıyorsunuz. Ayrıca kaslar fıtık bölgesine baskı yapıyor ve fıtık geçebiliyor da. Ben şu anda tamamen iyileştim mi bilmiyorum ama ağrılarım bitti. Manyetik rezonans (MR) çektirip bakmak lazım. Vay bee neler çekiyordum bir bilseniz. Şu an her türlü ani boyun hareketleri yapmama rağmen hiç sorun olmuyor.
    2018 aralık ayında yazıldım. 3 ay özel hoca. Sonra yıllık üyelik derken 11 ay oldu. Her hafta 3 ders olacak şekilde gittim. Ama bunda disiplin önemli. İlk 6 ay bende gözle görülür veya hissedilir değişiklik olmadı. ikinci altıncı aydan sonra spor bende değişiklik yaratmaya başladı. SIRT kaslarımı öyle bir geliştirdim ki boyun ağrım hiç olmadı. SABIR bu işler. Bende pes etmeden devam ettim. Bel ağrım da vardı oda ciddi oranda geçti. Ama şunu unutmayın mesela boyun fıtığından ötürü ilk 6 ay üst omuz çok az veya hafif çalıştım. Çünkü yukarı kaldırdığım her yük omuriliğe biniyordu. Birkaç kez bu yüzden yine bası oldu ve acılar içinde spordan eve gittim hemen. Özetle ağrı olan yere çok yüklenmedim veya çok az yüklendim.

    Özetle ben 11 ayda ciddi kas oranını yakaladım. Bu vesileyle göbeğim vardı 9 kilo verince o da gitti.
    DOKTORA GİDİN AMA SANKİ BANA BU İŞ DOKTORLUK DEĞİL GİBİ GELDİ BANA. 10 KEZ GİTTİM MR ÇEKTİRDİM. NAPSIN ADAM YENİ BOYUN MU TAKSIN. DOKTOR İŞTE. AMELİYAT EDER İLAÇ YAZAR. BENCE DOKTORUNUZ SADECE SİZİ TAKİP ETSİN ÇÜNKÜ ÇÖZÜM KAS ORANINDA. KAS ORANI ARTARKEN VUCÜT YAVAŞ YAVAŞ DEĞİŞİYOR ZATEN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kaanmert -- 20 Ekim 2019; 0:15:19 >




  • bellı haraketlerın dısına cıkmıcaksın yada fızık tedavı merkezde calısıcan
  • Leg press ez bar curl squat ve deadlift harkeetlerinden uzak durmak gerek sirt kasi geliştirmek fitiga fayda etmez birbirlerinden ayrı şeyler. Agirliklara ve duruşa dikkat edin postür çok önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de mekik çekmek iyi değil diyorlar...
  • Sırt fıtığı yaşayan arkadaşlar sorunlarınız ne durumda. Ben zor günler yaşıyorum özellikle sol kaburgalarımı (sinirden kaynaklı sanırım) saran ağrılar mevcut. Tavsiyesi olan varsa çok ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.