Şimdi Ara

EHLİYET ALMAK NEDEN BU KADAR ZOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
13.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2000 yılından önce ehliyet alanları sınava soksalar yarısı kalır,2000 yılına da gerek yok 2009 da aldığımda sadece cadde de bir tur attık ne geri park ne de başka bişey.Arabayı istop ettirmeden kaldıran vites geçişlerini yapan herkes alıyordu o dönem
  • Dahada zor olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor mu?Güldürmeyin beni.Direksiyon dersleri hariç derslere hiç girmedim.Sınava son 5 gün kala çalıştım 2 gün verdikleri kitabı okudum 2 gün deneme çözdüm 76 aldım.Ehliyeti manuel almak istedim.İnanın hayatımda hiç manuel araba kullanmadım.Direksiyon derslerinde 2 derste kaptım mevzuyu tek seferde geçtim direksiyon sınavını.Herşey kendinizde bitiyor arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt
    ben gerizekalıyım o halde

    zira direksiyondan ikinci sınavda geçebildim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 12 yıl önce almıştım. Engelliyim ama ona uygun bir araçla bile eğitim almadım. Park etme vs doğru dürüst gösterilmedi. Zaten direksiyon sınavında da istemiyordu şu anki gibi. O zaman sanırım daha kolaydı. Ama tabii konu paraysa mutlaka öpüyorlar. Ben eğitimi çok istediğim halde eksik aldım ama araç kullanmaya başlayınca doğru araç kullanmayla ilgili özellikle internetten yerli yabancı kaynaklardan birşeyler öğrenmeye çalıştım; hâlâ öğreniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 26 Temmuz 2018; 17:27:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipli jeton

    Sınavlarda en çok kalınan nokta olan(Kalanların yaklaşık %70'i) paralel parktan dolayı kurslar paso paralel park çalıştırıyor. Tabii hali ile trafikte araba sürmeye fazla zaman harcayamıyorlar. Bunun farkında olan sınav görevlileri de park dışında daha toleranslı davranıyorlar. İki hamlede park edemezsen en fazla 5 dakikan gider. En kötüsü de önündeki arkandaki arabanın tamponunu indirirsin, ya da karşındaki duvara vurursun. Park etme hızındaki kazalarda sadece ufak bir maddi hasar olur en fazla.


    Ama trafikte yapılan bir hatada bu kadar ucuz kurtulamazsın. Sonucu ölüme kadar gidebilir.


    Benim görüşüm nasıl araba park edilirden ziyade nasıl güvenli sürülür ona yoğunlaşılması lazım. Park olayında toleranslar biraz daha artırılmalı, öyle 1 cm ile kaldın denmemeli. Gerekirse 1 hak daha verilmeli. Bu sayede asıl önemli olan güvenli suruş ile ilgili hususlara daha çok yoğunlaşılabilir.
    Yazılanların altına imzami atarım.Eskiden herkes kızardı, iş saati ne işi var bu kurs arabalarının diye.Artik sürücü kursu arabalarının neredeyse hepsi bagajında duba benzeri bişey taşıyor.Paso paralel park eğitimi.Yokusta aşağı paralel park, yokuş yukarı paralel park,yan dururken paralel park.

    Ulan 10 metrelik arabanın da arka tekerlerini diger arabaya hizalasan aynı 4 metrelikte.Kurslar ve sınav, şoför değilde vale yetiştirmeye odaklı resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zor mu zor diyorsan ehliyet alıp insanları tehlikeye atma...
  • Ehliyet olayını çok karıştırdılar haa aralarında bi fark kaldı o fark da çok iyi de oldu çokta güzel iyi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurs arabasının sağ aynası arka tekere bakıyordu. Aynaya bakınca yolu değil arka tekeri görüyorduk. Hocam ayna ayarı bozuk dedim, elleme onu parkta tekeri hizalamak için bilerek öyle ayarladık bozma sınavda da ayarlıyormuş gibi yap elleme dedi. Bu arada ilk paralel park denemem fena değildi.

    Bu arada sınav parkuru yaklaşık 10 km. Bu mesafeyi 35 dakikada almak için hızımızı falan ayarlamamız gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Temmuz 2018; 12:42:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direksiyon sınavında kalinmayacak yerden kaldım. Millet sinyali unutur kalır, parkı yapamaz kalır, yokuşta aracı kaldıramaz kalır. Bense bunların hepsini sorunsuz yaptım. Nereden kaldım biliyor musunuz parktan çıkınca hocaları arabaya almayı unuttum. Oradan kaldım.

    Çok pis koydu bu bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Ağustos 2018; 14:23:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ehliyet kursuna ramazandan sonra yazıldım. Hiçbir teorik derse gitmedim sadece yazılı sınavdan 1 saat önce kitaba göz gezdirdim. Sınava da girdiğim gibi geçtim. Direksiyon dersleri bizim burada 14+2(Sınav Çalışması) gündü ama onların da yarısına şehir dışında olduğumdan gitmedim, ehliyet kursu gittim gibi gösterdi imzaları attım. Daha önceden küçük yollarda otomatik vites haricinde araba kullanmadım. Direksiyon sınavını da rahatlıkla manuel araba ile verdim.

    3 gün önce nüfus müdürlüğünden ehliyet başvurusu yaptım ve ehliyetim de 2-3 saat önce eve geldi. Beklediğimden çok çok kolay oldu ehliyet almak. Herhangi bir sorun varsa alabilirim.
  • Zor değil. Ancak kursa kaydolurken özellikle direksiyon eğitimini ayrıntılı konuşun. Mesela direksiyon sınavından kaç hafta önce eğitime başlıyorlar? Kaç saat eğitim var? Extradan eğitim almak istenebiliyor mu? Direksiyon sınavından geçemezsen ne tür bir uygulama yapıyorlar? iyice öğren ama söyldeikleri çok da doğru olmayabilir. Kurs hakkında tavsiye ve bilgi önemli. Çok sallama kurslar var çünkü. Örneğin sınavdan bir hafta önce eğitime başlayıp, yarım yamalak bir şeyler gösterip öğrenciyi kursa gönderen hayli kurs var. Hiç bilmeyenler için bence kurs hayati derecede öneme sahip. Kursları iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
  • Keske ehliyet almak cok daha zor olsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mümkün olduğu kadar teferruatlı ve zor olmalı trafikte kasaları görüyoruz canımıza kasteden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.