Şimdi Ara

TURKNET Aktivasyon Yapamadığı Hizmetlere Fatura Kesiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar.

    ekim aylarında mevcut 2 internetimizi bu TURKNET e taşımaya çalışmak gibi bir akıl tutulmasına düştük. Allahtan az biraz kafa çalışıp önce birini geçirmeyi akıl etmişiz.

    Hali hazırda yine başka bir alternatif sth da bulunan internetimizi (çatır çatır çalışıyor) bu arkadaşlar hizmet veremiyoruz dediler (yaklaşık 10gün süren macera sonunda).

    Bu forum üzerindende yazdığımda bir temsilci özelden bilgilerimizi istedi verdik gene ilgilenen YOK!!!!

    en son dedikki tamam istemiyoruz. varmı yapılması gereken bir durum.hayır yok denildi. Sonraki ay bize ekim için 18tl kullanım ücreti kesilmiş!!!! neyi kullandıysak.

    İtiraz edildi ve ödenmedi diye biliyordum ben. Bugün muhasebe bana 3 ayrı fatura olduğunu 2 sininde ödendiğini söyleyince nevrim döndü.

    aradım kullanmadığımız faturaları ödemişiz, buna rağmen adamlar hala ödemediniz diyo ve neden fatura çıktığını AÇIKLAYAMIYOR!!!!!!





    Bu firmayı geçiş yapmadan araştıran biri okuyorsa. aman kardeşim uzak dur KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE HERKESTE AYNI OLMAZ DEME. 3 kuruş fazla öde akıl sağlığın yerinde kalsın.


    gerçekten ilgilenecek bir temsilci varsa özelden yazsın.







  • İnterneti aktive edememiş ama sabit telefon tahsisini yapmıştır, o 18 lira telefonun ücretidir. Adamlar güya telefon+internet tek paket sunuyor ama cahil satış elemanları ayrı ayrı abonelik kaydı giriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 8 Ocak 2018; 17:24:46 >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    tek hat üzerinden 2 ses hizmetini nasıl verdiklerini bi açıklasınlar :D
  • WoXeD kullanıcısına yanıt
    Superonline voip yani internet üzerinden sanal telefon, turknet normal pstn superonline'dan turknet'e direk numara taşınamadığı için yeni numara tahsis ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 9 Ocak 2018; 8:40:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    valla hala aramadılar. bu kadar iş ahlakından yoksun bir firma batıp gitmeye mahkumdur.isterse bedava hizmet versin.asla ve asla önermem. asıl işi tv olan dsmart bile bunlardan daha ilgili. evde kullanıyorum tv+internet. interneti telekomdan veriyorlar aynı hesap.internet üzerinden bi arıza bildirimi açtım hız düşük diye. 60larda geziniyordu sonra 80 oldu 1ms 103mbiti görene kadar 3 gün boyunca özür dileriz rahatsız ettik tekrar deneyelimmi diyerek aradılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.