Şimdi Ara

Kocaeli Dem-al Otogaz'a Gitme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bugün babamın aracını lpg ayarı için sanayiye götürdüm. Bana gene dem-al otogazı tavsiye ettiler.

    (Daha önceki aracımı da oraya götürdüğümde sürekli lpg sigortası yanıyordu. Bilgisayara bağlayamadı gibi oldu, beyin ve tesisat değişecek dediler direkt. Fakat tüp sigortasını yenileyince bir süre hiçbir şey olmadan tüpte gidiyordum. Kıllandım. Başka servise gittim, o bağlanabildi. Enjektör soketi kablosu soyulmuş, kısa devre yapıyor, sigorta yanıyor. Tamir etti kabloyu, 30 lira aldı. Dem-al'a kalsa 1000 lik olmuştum.)

    Neyse, bugün gene gittim. Enjektör soketleriyle oynadı, ısı sensörünü değiştirdi(orijinali 30 lira atiker) , filtre değiştirdi 40 lira, sonra cidden yalandan bir gaz ayarı yaptı. Toplamda 160 lira aldı.. Aldığı parada değilim, yirmi otuz fazla olsun ama adam gibi iş yapsın ben razıyım. Fakaaat;

    Gaz ayarı da şöyle, araç stop edince benzin tablolarına vs bakılmaksızın 2500 devre kadar olan yerleri kafasına göre yarım ms açtı enjeksiyon sürelerini, motorun çalışması normale dönünce "tamam oldu" dedi. 2500 devir sonrasına hiç dokunmadı zaten. Bir de "ısı sensörü kablosu böyle açıkta kalırsa beyin yakar araç" diyerek yolunu da yaptı.

    Tabi onun yaptığı gaz ayarına güvenmedim. İki arka sokakta otomatik kalibrasyon + alt yüklere manuel ayar yaptırdım, tek tek enjektörleri benzine- gaza geçirdi vs. 20 lira aldı. İki defa sordum kaç para diye, 20 lira dedi adam.

    Dem-al'ın böyle yapmasının sebebini biliyorum aslında, sıfır olarak lpg'li satılan araçlar bu adama geliyor. Ben oradayken iki tane opel astra geldi zaten. Adam bunlardan para kazandığı için, normal müşteri umurunda değil, ilgilenme falan hak getire.

    Sonra lpg kötü, normal kullanıcı nereden bilsin o ayarın olmadığını ? Sonra yola çıkacak, bir süre sonra arıza lambası yanacak vs uğraş dur.

    Ustalıktan tüccarlığa geçiş yapma mantığında olan adamlara para kazandırmayın arkadaşlar. Firmalardan kazandıklarıyla devam etsinler madem yetiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 5 Ocak 2018; 14:20:43 >



  • 10 liralık filtreye 40 lira çekip 30 liralık ısı sensörünü değiştirip 160 tl mi aldı sizden? kusura bakmayında bu paraları vermekle hata yapmışsınız.
  • Orada arıza çıkarmak istemedim. Zaten çevremde oraya giden çok insan var. Kaybı daha büyük olacaktır yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.