Şimdi Ara

Intel işlemcilerdeki kritik açık kapatılacak, performans %30 düşecek (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
5
Favori
19.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    Hocam Intel PR çalışanları maalesef algı yönetimi yapmak adına başka şeyler paylaşıyor. O dosya Intel Management Engine ile alakalı eski bir bugla alakalıymış. Bu Spectre ve Meltdown ile alakalı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    O kadar donanım bilgisinden yoksunsun ki aynı saat hızında Haswell'in Lake mimarilerinedn %10-15 civarı daha yavaş olduğunu dahi bilmiyorsun. Zen de Lake mimarilerinden %7-10 daha geride IPC olarak. Yani söz gelimi %8'lik bir IPC kaybı beni haklı çıkartıyor. Türkçe dersine dönecek olursak "Zen'den hatta belki de Haswell'den dahi" demek, yazan kişinin %7-16 arası bir genel düşüşüş beklediği anlamına gelir.

    Kafandan kendince rakamlar uydurarak en başta söylediklerini saptırma peşindesin ama hepsinin ekran görüntüleri alındı, o yüzden boşa uğraşma.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Sen AMD çalışanı değilsen ADAM DEĞİLİM BUNU BU KADAR NET YAZIYORUM.Hatta AMD'ye ingilizce bir mektup yollayacağım seninle ilgili.Maşşalı eleman olup olmadığınısoracağım,eğer değilsen işe alınman için referans verebilirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Herkes ne yazıldığını üç aşağı beş yukarı okuyor. Şurada kimin yazdıklarının diğer arkadaşları aydınlatacağı düşünülerek artılandığı da kimin yazdıklarının "Bu kadar da olmaz" denerek tekzip edildiği de ortada.
  • Johnny Sinsin Teyze Kızı J kullanıcısına yanıt
    Çalışmak isteyeceğim bir şirket. Ancak 10+ saat mesai yapmak çok zor geldiği için kurumsal şirketlerde çalışmayı tercih etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 6 Ocak 2018; 21:35:0 >
  • Performans kaybı pahasına şu an bu açığı kapatabiliyor muyuz peki? Ayrıca, performans kaybına ilişkin kesin bir veri varsa şahsen ödediğim ücretin bir bölümünün iadesi için dava açacağım ve size de aynısını tavsiye ederim.

    En iyi ürünlerin kendilerinde olduğunu iddia eden bu üreticiler güvenliğimiz ile ilgili kriterleri göz önünde bulundurmadan ürünleri piyasaya sürüyor. Kendi çalışanlarına bile yeterince değer vermiyor olmalılar.

    Twitter'da okuduğum bir yazıda bunun bir insider çalışması olduğundan bahsediliyor. Ne derece doğrudur bilemiyorum.
  • https://www.theverge.com/2018/1/6/16857878/meltdown-cpu-performance-issues-epic-games-fortnite

    Hadi gecmis olsun Intel sovalyeleri bugun ekstra mesai yapacaksiniz maalesef

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Richard Parker


    quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    windows 10 da update kapatılamıyor diye biliyorum

    kapatılıyor ,bir reg kaydı girmeye bakar.
    her 4-5 aya bir güncel iso'lar yayınlanıyor.İndirip kuruyorum sonrada güncelleştirmeleri kapatıyorum.
    "kazara" güncellemeler hariç herhalde 11-12 yıldır güncel Windows kullanmam strese gerek yok


    Nereden indiriyorsunuz hocam? iso olarak en iyisi sizin taktik sanırım.
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Hizmetler bölümünden Windows Update bulun sağ tıklayıp özelliklerden devre dışını seçin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutercim

    Açamaz çünkü Linux'un yaptığı ile Windows'un yaptığı arasında bir fark yok.

    İşlemcinin ön belleğinde ana bellekteki verilerin bir kısmının nerede olduğunu gösteren bir tablo var. "Translation Lookaside Buffer" deniyor buna. İşlemci bir veriye ihtiyaç duyuyorsa önce kendi üzerine bakıyor. Orada yoksa bu tabloya bakıyor, eğer verinin nerede olduğu o tabloda yazıyorsa hemen gidip veriyi alıyor. Eğer orada yoksa tüm belleği taraması lazım, o da zaman alıyor.

    Şimdi bilgisayarlarda sistem işlevlerinin yerine getirildiği bir seviye var (kernel denen şey burası) bir de kullanıcı işlemlerinin yerine getirildiği bir seviye (ona da user space diyorlar). Kullanıcı işlemlerinin kernel seviyesine erişememesi lazım. Yoksa her program diğer her programın içerisindeki bilgileri görebilir. Örneğin word dosyanız internet exlorer'da açık olan banka hesabı pencerinizi de okuyabilir, sabit diskinizdeki her tür gizli bilgiyi de. Ama tasarımcılar işlemleri biraz hızlandırmak için bu TLB'nin bir kısmına programların bellekte nerede olduğunu bir kısmına da kerneldeki verilerin nerede olduğunu yazmış. Bu sayede bir program çalışırken (yani kullanıcı işlevlerine ait TLB yüklü olduğunda) mesela diske yazmak gerekirse o sistem işlevini yerine getirmek için tüm belleği yeniden taramanız gerekmiyordu. İşlemci aynı TLB'de gerekli kernel verisinin nerede olduğunu görebiliyordu.

    KAISER denen şey kullanıcı ile kernel arasındaki her geçişte TLB'nin tamamen yenilenmesinden (farklı bir tablo yüklenmesinden) ibaret. İşlemci programa ilişkin bir komut yürüttüğünde user space TLB'sini yüklüyor, kernelle ilişkili bir komuş işleyecekse onu silip kernel TLB'sini yüklüyor. Bu süreç zaman aldığından bir miktar yavaşlama oluyor. Olay bu. Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

    Yamalardan sonra Linux kerneli de MS kerneli de iki TLB kullanacak. Yapılan farklı bir şey değil.

    Açıklamanız gayet net ve herkesin anlayabileceği seviyede. Oldukça yerinde olmuş. Ayrıca MacOsX de aynı şekilde çift table'a geçiş yaptı. Cache optimizasyonu için de çalışılıyor şu anda. Kayıp bayağı bir minimize edilecek. Bazı fanatiklerin abarttığının aksine server tarafında dahi hissedilir farklar oluşmayacak bu durumda.

    Damage Control Team güzel espriydi

    Bu AMD fanları olarak bilinen üyeler neden sürekli saldırı durumunda, saldırganlık halinde? Nasıl bir kin, nefret varsa kus kus bitiremediler kaç gündür. Ya dezenformasyon için tutulmuş para alan troller ya da sorunları var. Kaç gündür yazdıklarının tersi çıkıyor, bir defa çıkıp da evet, dediğim yanlışmış demediler. Sürekli bir kıvırma, sürekli bir saldırma, laf atma... Diyelim ki gerçekten %30 performans düşecek(aslında %3 bile düşmeyecek) bundan insanlar olumsuz etkilenecek ama bunlar %30 düşecek deyip bayram etmeye kalkıyor, zil takıp oynamaya kalkıyor. İnsanların zarar görmesinden resmen keyif alıyorlar. DH yönetimi de bu tür üyelere pek bir hoşgörülü(!) Fi tarihinden kalma kıytırık admin paneline girmek pek zor olmasa gerek. Ya da çok çöktüğü veya bir türlü cevap veremediği için giremiyor da olabilirler, bak o da var. Ama gördüğüm kadarıyla mesaj silme vs. buton olarak var adminlerde, kodlar çok güvenliymiş DH yönetimi...




  • hocam şuan için gözle görülür derece de bir performans kaybı mevcut %3 tende fazla bir performans kaybı (intel kullanıcısıyım)
    bakalım ilerleyen zamanlar neler göstericek beklemedeyiz
    ama windows kısmında sıkıntı yok olay bios up yapınca değerlerde düşme var şu etapta ilerisi muamma

    Intel işlemcilerdeki kritik açık kapatılacak, performans %30 düşecek
    Intel işlemcilerdeki kritik açık kapatılacak, performans %30 düşecek




  • Diğer testlerde durum nasıl? Spesifik bir testte puan düşüşü olabilir ama kullanıma etkisi var mı mesela? Benim bios güncellemesini yapmadım daha windows güncellemesini yaptım, sonuçlar daha da iyi çıkmaya başladı ki 100MHz daha düşük frekans şu anda.
  • Anlamadığım şey şu, açık kapatılırken neden işlemci hayvan gibi yavaşlatılmak zorunda başka yolu yok mu. Yeni işlemcilerimizi alın lan demenin başka yolu mu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam varyasyonları denedim bende ,
    win güncel bios güncel performans düşmekte
    win güncel bios değilse düşmemekte
    win güncel değil bios güncel yine sonuçlarda düşme var
    yani benim anladığım olay biosla alakalı
    ve cinebench , cpuz bench testi aldığımda eski ve yeni puanlarda 3 aşağı 5 yukarı oynama yapmakta ama realbench testine gelince puan düşmekte
    yani şu an için çoğu bench teste hissettirmedi ama asus realbench testinde image editing testinde sıkıntı yaratmakta .
    oyunda ise bir oyunda deneme yaptım bf1 de 3-4 fps drop var
  • ortalığı yangına vermeye henüz gerek yok, windows tarafında yayınlanan patch açığı kapattı mı bilmiyorum ama oyunlarda hiç bir performans düşüklüğü yok, programlarda çok az, farkedilmeyecek kadar bir düşme olabilir. merak eden aşağıdaki videodan izleyebilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tyler Durden

    ortalığı yangına vermeye henüz gerek yok, windows tarafında yayınlanan patch açığı kapattı mı bilmiyorum ama oyunlarda hiç bir performans düşüklüğü yok, programlarda çok az, farkedilmeyecek kadar bir düşme olabilir. merak eden aşağıdaki videodan izleyebilir.





    Algı yönetimi böyle bişey demekki. Meltdown Diğer açıklarla çorba edilip servis edilince müthiş bir bilgi kirliliği yaratılması amaçlanmış sanırım.

    Sana gelince kardeş konuya epey yabancısın. Bu yayınladığın video spectre v1 fixi.

    Performansı düşüren bios update ile gelen spectre v2 patchi.

    Bide Meltdown var onun patchi de salıdan önce çıkmaz diyorlar.




  • Windows up yaparak pek fark yok şuan için asıl bios up yapmak lazım o zaman olayın rengi değişiyo ki daha yeni güncellemeleri beklemekte lazım o yüzden haklısınız hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense teknolojinin kontrolümüzden giderek çıkıyor olması bana Skynet ütopyasına giderek yaklaştığımızı hissettiriyor. Düşünsenize buzdolabının bile mikro işlemcili, kablosuz bağlantılara sahip modelleri çıkmaya başladı. James Cameron'a olan hayranlığım her gün biraz daha artıyor. İlki 1984 yılında bilim-kurgu olarak vizyona giren Terminator film serisi kurgu olmaktan çıkıyor bence.
  • En ciddi otoritelerden biri olarak kabul edilen guru3d'nin ilk yamayı kapsayan windows ve bios güncellemesi sonrası yaptığı testler yayınlandı. İşlemci olarak 5960X ve 8700K kullanılmış. 5960X için sadece windows güncellemesi, 8700K için windows + bios güncellemesi yapılmış.

    Fark genel olarak yüzde 2 seviyesinde. Oyunlarda ise 1080p'de kayıp yok.

    https://www.guru3d.com/articles-pages/windows-vulnerability-cpu-meltdown-patch-benchmarked,1.html&usg=ALkJrhj6VpCIjmBtmqJ-C3hNjfWrEhSNaw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 7 Ocak 2018; 12:35:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    En ciddi otoritelerden biri olarak kabul edilen guru3d'nin ilk yamayı kapsayan windows ve bios güncellemesi sonrası yaptığı testler yayınlandı. İşlemci olarak 5960X ve 8700K kullanılmış.

    Fark genel olarak yüzde 2 seviyesinde. Oyunlarda ise 1080p'de kayıp yok.

    https://www.guru3d.com/articles-pages/windows-vulnerability-cpu-meltdown-patch-benchmarked,1.html&usg=ALkJrhj6VpCIjmBtmqJ-C3hNjfWrEhSNaw

    yanlış bilgi verme insanlara yaptığın ayıp

    bios update felan yazmıyor, testler zaten 04.01 tarihli daha bios patch çıkmamıştı. keşke tarihe bi baksaydın.




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.