Şimdi Ara

Ofis bilgisayarımı 5K iMac ile değiştirdim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
1
Favori
4.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayirli olsun Mesut bey.

    o Maglum soruyu ben sorayim; GTA 5 kaldiriyor mu ? :D

  • Sonuçta ofis ortamı beyler artı sistem ne kadar gözünüze iyi gelmesede max os sisteteminin akıcılığını sadeliğini unutmayın Açıkçası Mesut beyin sisteme alıştıktan sonra windows a daha döneceğini düşünmüyorum sonuçta iş odaklı bir sistem 1-2 sene sonra ram ini gerekirse 16 ya da çıkartabilir msi da ise zaten oyuna devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet çıldırmış galiba. Bu ürünü farklı bir şekilde nasıl inceleyebilirsiniz çok merak ediyorum çünkü bu reklamsa insanlar reklam görmemiş sanırım. Bunun en büyük sebebi apple forumunda bulunan hisseler şöyle arttı, apple iphonedan çok para kazandı, apple şöyle tarzındaki bulunan haberlerin içeriğinin gerçekten boş olması. İnsanlar oraya gelecek nesillerle ilgili sızan yeni bilgileri görmek için, yeni çıkan bir güncelleme varsa neler getiriyor anlamak için, veya yaşadığı bir sorunu çözmek için girdiği için bunları görünce “ejüehüehüeühü reklam bu” diye ağlıyorlar sanırım, birde dediğiniz gibi artı meselesi var.



    Ben şahsen incelemenizi hoş buldum, gayet ortalığı toplamış. Nihai karar videosu da umarım yakın zamanda gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir daha windows'a döneceğini sanmam :D Oyun dışında açmıyorum bile windows'u

  • dr_pc kullanıcısına yanıt
    2 seneden uzun bir zamandir Mac ve 25 yildir PC kullanan biri olarak ben cevaplayayim dedim sorularinizi, hatta tek tek cevaplamaya baslamistim fakat sonra cevaplarimi sildim, sorularinizin tek bir tane cevabi var: Mac'i onyargisiz olarak kullanip deneyimlemeniz gerekiyor. Basta cok bos gelecek, sordugunuz sorular akliniza gelecek surekli, PC kullanmakla ne kadar dogru yaptiginizi dusuneceksiniz surekli. Daha sonrasinda PC kullanirken yediginiz kaziklar akliniza gelecek (hic kazik yemediyseniz ne mutlu size). Ornegin bir anakart alacaksiniz, bozulacak servise gidecek, arizasi gecici duzeltilip servis tutanagina "hicbir problemi yoktu, bakimi yapildi ve kullaniciya teslim edildi" yazilacak ki 3 defa ust uste bozulunca hakkinizi arayamayasiniz. 5-6 ay bilgisayarsiz kalacaksiniz bozulan anakartiniz yuzunden. 5-6 defa anakarti yeniden monte edeceksiniz kasaniza, sivi sogutma montaji ustasi durumuna geleceksiniz. Teknik servislerin kalitesizligini iliklerinize kadar yasayacaksiniz. Kavga dogus anakart en sonunda ikinci el ayni model baska bir anakartla degistirilecek, kullanasiniz gelmeyecek artik topladiginiz ve lanet ettiginiz bilgisayari. Bilgisayari acacaksiniz, bileceksiniz ki bir problem cikarsa omrunuzu yiyecek teknik servislerle ugrasmak. Bunlari yasarsaniz bunlardan sonra Mac kullanmanizi oneriyorum. Isletim sisteminin sadeligi, yazilimlarin uyumlulugu ve problemsizligi, sadelik, butun bunlar onceden bos bir ortam olarak gelirken PC dunyasindaki rezilliklerden sonra PC'yi bir apartman dairesine benzetirsek Mac'i deniz kenarinda tek katli bir villaya benzetebiliriz.

    Sorulariniza gelirsek: Kameranin dusuk cozunurluklu olmasi mi, RAM'in 8GB olmasi mi, SSD olmamasi mi, hepsi eklenebilir seyler. Bir arkadas yorumlarda bir hesap yapti, ayni bilesenlerle bir PC 1000 Lira daha ucuza toplanabiliyor, o 1000 Lirayi PC dunyasindaki rezillikleri yasamamak icin, macOS ortaminin sadeligi ve ferahligi icin, Mac bilgisayarin kalitesi icin Mac bilgisayar fazlasiyla hakediyor. iMac 5K'larda RAM, SSD eklenebiliyor. Kamera da istediginiz kamerayi alip USB uzerinden rahatca kullanabilirsiniz.

    En sonunda Mac ortamina biraz alisinca PC ortami son derece endustriyel ve uyduruk bir ortam olarak gelmeye basliyor ve bir daha hicbir zaman PC kullanasiniz gelmiyor. 2,5 yil once satin aldigim anakartim (ki son derece pahali bir anakartti, Gigabyte Gaming G1 x99 modeli anakartti) iyi ki bozulmus ve 5-6 ay bilgisayarsiz kalmisim diyorum simdi. Yoksa simdi uyduruk PC ortaminda kalmaya devam ediyordum. PC mi? Yok artik, almayayim!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 30 Aralık 2017; 20:32:46 >
  • dr_pc kullanıcısına yanıt
    Tartisma seklinde algilamayin lutfen ama ben de size asagidaki sorulari sormak istiyorum.

    - Satin aldiginiz PC bozuldugunda teknik servise goturdugunuzde bekleme salonunda beklerken Internet kafe sahibi birisi gelip bozuk parcalari para iadesi alarak iade ederken siz surunduruluyorsaniz ve Internet kafe sahibi teknik servis elemanlarina yaranmak icin size satasarak "tabi problem olur, alti ustu bir anakart aldiniz nedir ki, ben 6 tane son model ekran karti aldim" dediginde ne yaparsiniz? Bu durumda PC kimler icin? Bastan beri endustriyel diyorum ya, bence Internet kafe sahipleri icin en idealidir PC. Ucuza PC alinabilecegi icin ogrenciler alsin diyemem, problem cikacagi kesin gibidir, okullarindan kalip PC ile mi ugrassinlar? Calisanlar icin de asla uygun degildir, bozulan bir bileseni calisan birisi aldigi maas durumuna gore cope atmasi hem sinirlerini yipratmamasi acisindan hem de ugrasacagi zaman acisindan cok daha iyi olabilir. Onceki bilgisayarimin anakarti bozuldugunda sinirlerimin yipranmasini, harcadigim zamani vs. dusundugumde anakarti cope atmam benim icin cok daha karli olurdu.

    - PC'de satin aldigimiz parcalarin problemleri icin harcadigimiz zamani ve teknik servisle didismeleri sayarsak PC'nin maliyeti nedir acaba? Tum maliyetleri hesaplarsak, PC neden bu kadar pahali? Yillar once satin aldigim bir ekran kartinda ekranda cikan cizgiler sonunda ekran kartini goturdugumde orda bu problem olmayinca karti cizgileriyle kullanmak zorunda kalmistim, bir gun PC acilisinda (Ingilizce olarak) gelen "Bu ekran karti muhendislik ornegidir, parayla satilamaz" yazisini farkedene kadar! O gun aldim o ekran kartini para iadesi alarak iade ettim ama o zaman bile tartismak zorunda kaldim. Satin aldigim yerler de kucuk yerler degil.

    - Windows'un gunumuze kadar bile duzgun bir stabilite yakalayamamasi mac ile kiyaslanabilir mi sizce? macOS guncellemeleri cok daha seyrek Windows'a gore ama stabilitesi Windows ile asla karsilastirilamaz.

    - Kasli anakartlar ve kaliteli monitorler neden bu kadar pahali? Vereceginiz cevap Mac'lerin neden bu kadar pahali oldugunun cevabidir (iMac Pro'lari ayri tutuyorum). 5k IPS 27 inch ekranli bir Mac'ten bahsediyoruz. 27 inch 5k monitorlerin fiyatlarini arastirmanizi oneririm oncelikle. 5k bulamazsaniz 4k olanlari da arastirabilirsiniz.

    - PC'yi satmaya kalktiginizda oluculer toplanmiyor mu? Makul fiyat da olsa bircok sey sorup kendilerince eglenip vaktinizi harcayip sizi yildirmiyor mu? PC her yonuyle endustriyel ve son derece kapitalist bir ortam, parca saticilari da, ortami da, kendisi de insani uzmekten baska birsey degil kesinlikle.
  • Mac avantajlarını saymak bititremem.Zorunlu Windows kullananları ayırırsam bir daha Windows kullanma işkencesine dayanamam bile.
  • tam reklam olmuş açıkçası :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş madem anlıyon bu işten. ekranı bölerek before ve after yapsana video ile

  • Hayırlı olsun.Duvardaki tablo daha güzel bence.

  • Ee o kadar apple reklamı yapmışsın da dizüstü bilgisayarı harici ekrandan ayırıp taşıyabiliyordun, şimdi eşek kadar imaci alıp mı taşıyacaksın yanında. Ayrıca o kadar paraya çok daha iyi bir AIO PC alınırdı, bundan çok daha iyi olurdu.

  • Bilgisayarınızı değiştirmek yerine kullandığınız masayı değiştirerek dağınıklıktan kurtulabilirdiniz. Ofis çözümleri sunan bir mobilya markası reklamı alıp bu durumdan kurtulabilirsiniz. :)

  • Sebebi neydi ki ?

  • Güvenlik kaygınız var ise, önemli projeler vs. eliniz mahküm applea. Güle güle kullan.
  • yazik olmus, intelin acigini patch ettiklerinde %30a kadar yavaslayacak. bende almayi dusunuyordum ucundan yirtmis oldum.

    eger iade penceresi icindeyse ben olsam kosa kosa geri gotururdum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 3 Ocak 2018; 17:13:31 >
  • Acaba şu anki durumu nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: transverse


    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihbulut95

    Afedersiniz ama attan inip eşeğe binmişsiniz, 3 yıldır MacBook kullanan biri olarak söylüyorum, apple çok abartılıyor. Çoğu kişi sırf hava için o kadar para bayılıyor. Ben de yakında satıp başka bir notebook alacağım. Apple efsanesi eskide kaldı kusura bakmayın, ya da bakın.

    Milyon dolarlık müzik studyosunda miksere windows bağlamaya çalışırsan o bilgisayarı bir tarafına monte ederler. Neyi ne için kullandığın önemli dell xps 13 var, macbook pronun yanında tabletten hallice hissettiriyor.

    görgüsüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr_pc

    Mesut bey merhaba. Uzun zamandan beri hem mac hem de pc laptop kullanan, ancak windows a alışkanlık nedeniyle uzun zamandır iş bilgisayarında mac e geçememiş biri olarak bu video çok ilgimi çekti. ikinci videodan beklentilerim



    -bu cihaz kimler için uygun?



    - O fareyi yarım saatten uzun eliniz ağrımadan kullanabildiniz mi?



    -5k ekranlı 2017 model bir cihazın Hdd ile satılabilir olmasının mantığını açıklayabilecek misiniz ?



    -iMac kendi kamera çözünürlüğü şaka mı? Yoksa apple bir güvenlik önlemi olarak (face id çalınmasın) mı bu kadar kötü kamera koymuş?



    -uygulama yanıt vermiyor uyarısına mac ve windowsda ne sıklık ile karşılaştınız?



    -özellikle win10 ile gelen güncelleme politikası ile mac os güncellemeleri kıyaslanabilir mı?



    -Donanım bileşenlerinin kaliteleri sadece chipset modeli ile mi alakalıdır? Bileşen kalitesi uzun vadede sistem kararlılığını etkiler mi?



    - Fiyatı neden bu kadar pahalı?



    - Mac'in yanında ücretiz gelen işletim sistemi ve uygulamaların fiyatları pc için alınabilir olsa idi ne kadar tutardı?



    -ileride satmaya kalksak aynı paraya aynı zamanda alınmış pc ile bir imac arasında fark olur mu?



    Teşekkürler....

    ben 3200 tl ye aldigim base model imaci bes yil sonra 2100 e satmistim ikinci el piyasasi iyi baya ama cogu apple urununde kronik sorunlar olusuyor mesela benim cihazda monitor ile kasa arasinda bir cam vardi araliktan nem giriyordu cam buhar oluyordu birkac ay da bir cami vantuzla cekip icerden silmek gerekiyordu cogu apple urununde buna benzer kronik problemler mutlaka vardir iphone larda ekran tiklamasi ne bileyim daha da eski imaclerde ekran karti yanmasi bazi macbooklarda ekran soyulmasi filan ayrica mac os denen sey guzel grafiklere sahip ama windows kadar islevsel bir arabirimi yok windows taskbar daha islevsel ram tuketimi de windows a gore daha fazla geriye uyumluluk yok bir de windows yazilimlari daha kaliteli ve kapsamli uretiliyor genellikle kisacasi tavsiye etmiyorum gereksiz ve luzumsuz bir cihaz bu cihazda ne yapilabiliyorsa parayi basinca pc de yapar windows da yapar hele ki su render filan sacmaligina cok guluyorum ayni paradan daha azina daha kuvvetli islemci alacaksin ama daha dusuk gucte cpu sirf mac os calistiriyor ve programin mac surumu calisiyor diye daha iyi render filan yapacak he oldu gulum ben ev bilgisayari olarak bes yil kullandiktan sonra sattim su an pc var evde hp 24es monitor var bes k on k degil ama bu cihazlar kadar estetik ve benim isimi goruyor mac almayi da dusunmuyorum tekrar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 6 Mart 2018; 19:57:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihbulut95

    Afedersiniz ama attan inip eşeğe binmişsiniz, 3 yıldır MacBook kullanan biri olarak söylüyorum, apple çok abartılıyor. Çoğu kişi sırf hava için o kadar para bayılıyor. Ben de yakında satıp başka bir notebook alacağım. Apple efsanesi eskide kaldı kusura bakmayın, ya da bakın.

    ürettiği cihazlar haddinden pahalı.film izlemek, facete takılmak gibi işlemler için macbook alan var.sırf dışarıda havam olsun diye. win 10 prolu bir laptop ise bize para kazandıran bir sistem. çünkü çoğu profesyonel iş yazılımlarımız windows tabanlı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haddinden pahalı demek her ürün için geçerli değil. Örnek vereyim :öğretmen olan eşime 2013 yılında 11 inç air aldık, ilk bir ay parallels ile kullandıktan sonra windowsu açmadı. 5 yıldır bir kez bile "bu yavaşladı, virüs bulaştı vs sebeplerle formatla uğraşmıyorum" hala eski hızında çalışıyor, yenisini bir beş yıl daha almam. Aldığım fiyat 1600 tl idi, dolar bazında 1000 dolar civarı diye hatırlıyorum. Şimdide satsam herhalde 500 dolar eder. Yeterki başımızi ağrıtmasin 500 dolar feda olsun. Emin olun aynı dönemde pc alsak şimdiye yavaşlama sorunu yüzünden yenisi gerekirdi ve ben Enaz 7-8 kez formatla ugrasirdim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.