Şimdi Ara

İşte ‘Diplomat’ çaycı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İzmir'in Konak ilçesinde, iki üniversite bitirmesine karşın iş bulamayan Semih Güler (32), geçimini çay ocağı işleterek sağlamaya başladı. Öğrencilik yıllarında bankacı olmayı hayal eden Güler, mahallelinin 'diplomat' lakaplı çaycısı oldu.

    Önce Muğla Üniversitesi’nde Turizm Seyahat İşletmeciliği Bölümünü bitiren, çeşitli otellerde ve turizm acentalarında çalıştıktan sonra yeni bir bölüm okumaya karar veren Güler, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Güler, “Turizm sektöründe sezonluk işçi alınıyor. Yazın çalışıp, kışın işsiz kalıyordum. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi okumaya karar verdim. Mezun olduktan sonra da çeşitli banka sınavlarına girdim. Sonuç alamayınca polislik sınavlarına hazırlandım. O da olmayınca çeşitli fabrikalarda çalıştım. Ama en sonunda çaycı oldum” dedi.

    EŞİNİN YAPTIĞI BÖREKLERİ SATIYOR

    Bir yakınına ait olan ve bir süre çalıştığı çay ocağını 3 yıl önce devralan Güler, halkla ilişkiler mezunu olan dört yıllık eşi Yasemin Güler’in de kendisine zaman zaman destek verdiğini belirterek şunları söyledi:

    “Ocağın sahibi bana öncülük etti. Önce onun yanında çalıştım. Sonra devraldım. Çalışmayı çok seviyorum. Eşimin yaptığı börekleri dükkanda satıyorum. Çok seviliyor, bana da ek gelir oluyor. Giderlerimi çıkarırsak aylık ortalama 2 bin 500 lira gelirim var. Zamanında çok iş denedim. Özellikle bankacı olmak hayalimdi. Bütün kapılar yüzüme kapandı. Artık tek ekmek teknem burası.”


    Müşterilerinin kendisine, iki üniversite mezunu olduğu için ‘Diplomat’ dediklerini anlatan Semih Güler, “Hocam diyenler de var. Çay ocağını saat 06.00’da açıp 20.00’de kapatıyorum. Başka bir işte bu kadar mesai yapsam herhalde patronun gözüne girerdim” diye konuştu.

    ZEYTİNLİK’İN EN SEVİLEN ÇAYCISI OLDU

    Mahalle sakinlerinin de yakından tanıyıp sevdiği Semih Güler, gerek emekliler gerekse de biraz soluklanmak isteyen esnafa sık sık ev sahipliği yapıyor. 25 yıldır Zeytinlik’te yaşadığını ve çay ocağını hiç boş bırakmadığını söyleyen müşterilerden Ali Haydar, “Emekliyim ve vaktimi burda geçiririm. Kahvesi de çayları da çok güzel. Günde onlarca çay içerim, hiç midem bulanmaz.


    Bazen ayda 500 lira çay parası ödüyorum” dedi. Eczacı Hayriye Kartal Yaycıoğlu da, mahalleli olarak Semih Güler’in esnaflığını çok beğendiklerini vurgulayarak müşterileriyle ilişkilerinin çok sıcak olduğunu kaydetti. Yaycıoğlu, “Semih’i çok seviyoruz. Çayı da kahvesi de börekleri de çok lezzetli” diye konuştu.
    DHA

    http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/iste-diplomat-cayci-2148886/



  • Asla asagilamiyorum ama her sene milyonlarca kisi isletme bitiriyor. Digeri de Turizm isletme



    Yani 2 universite ama rakibin cok oldugu bolumler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Asla asagilamiyorum ama her sene milyonlarca kisi isletme bitiriyor. Digeri de Turizm isletme



    Yani 2 universite ama rakibin cok oldugu bolumler

    bu ülkede yök ne yapar, tamam haklısınız.

    şişmiş bölümleri azalt, ihtiyaç olan bölüm aç, bunu planlamak zor mu??
  • adamın vasfı yoktur.türkiyede eşşeği koysan üniversiteye oda bitirir..adam turizimle işletme bitirmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

    adamın vasfı yoktur.türkiyede eşşeği koysan üniversiteye oda bitirir..adam turizimle işletme bitirmiş

    türkiyede plan program yok!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.