Şimdi Ara

HTC’den akıllı lamba geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Akıllı telefon sektöründe aradığını bulamayan HTC yeni bir sektöre adım atmak üzere olabilir. Alınan yeni bir patent onayı firmanın çevresini algılayabilen akıllı bir lamba üzerinde çalıştığını gösteriyor.


     


    Yaşlılara yönelik


     


    Firmanın ana akım ev aletleri sektörüne gireceğini söylemek biraz yanlış olur zira akıllı lamba daha çok medikal sektörüne yönelik bir tarzda geliştirilmiş. Kazaların en çok yaşandığı yer olan banyolarda kullanılacak.


     


    Oda çapında algılama yapabilen sensörlerle donatılmış akıllı lamba, bir kişinin düştüğü, yerde veya oturmuş vaziyette uzun süre hareketsiz kaldığı durumları tespit ederek bir problem olup olmadığını anlamaya çalışıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Finger Pow ile powerbank kullanımına yeni bir bakış açısı geliyor

    Aslında özellikle yaşlı insanlar için bu tür sensörler mevcut ancak farklı olarak HTC’nin iki adet sinyal anteni ekseni etrafında dönüyor ve yerdeki kişi hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışıyor. Ayrıca iki adet radyatör ile kişinin yaşam belirtisi gösterip göstermediği de anlaşılmaya çalışıyor.


     


    Göründüğü kadarıyla HTC oldukça gelişmiş bir takip cihazı ortaya çıkarmış. Özellikle yaşlı bakım evlerinde veya yaşlıların kendi evlerinde büyük faydası olacaktır. Bununla birlikte HTC yeni sektörde ne kadar başarılı olur bilemiyoruz.


     


    Aslında HTC Vive teknolojileri ile elde edilen tecrübelerin bu tür alanlara aktarılması firma açısından büyük bir avantaj olabilir. Zira yaşlı bakım veya bebek bakım gibi alanlarda gelişmiş teknolojiler çok fayda sağlıyor. 


     



  • ne yaptın sen htc. hani telefon yapacaktın. hani çok satacaktın. bu günleri de mi görecektik emektar yol arkadaşım.

  • Lamba bile akıllandı ama siz hala...

  • Hep htc almak isteyip ama ya pilinden kıstılar yada başka bir yerlerinden hiç nasip olmadı

  • abi neden bu işlerler uğraşıyorsunuz en iyi olduğunuz konuya yönelsenize ya

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.