Şimdi Ara

2017 Corolla vs 2015 Jetta (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • corolla da jetta da kullandım. uzun yıllar kullanıcaksın toyota derim. her şeyi dört dört lük araba. vites geçişlerinde biraz öne atmalar olabilir. çok rahatsız etmiyor.
  • Benzinli cvt Corolla için bişey diyemem, o da pek ahım şahım bişey değil ya. Fakat dizel otomatik(!) Corolla o sınıfta sadece hiçbirşeyden haberi olmayan adamın tercih edeceği bir arabadan bir gram öte değil, büyük ihtimalle de en zayıf araç o sınıfta. 3 sene önce 4 gün kiraladım her fırsatta gömüyorum ama gömülmeyecek gibi değil. Arkada şaft tüneli yok, arka diz mesafesi güzel ve ikinci eli iyi, bu kadar. Başka olumlu hiçbir tarafını göremedim, resmen başka bir çağa ait. Şanzımana falan zaten girmiyorum, arabanın süspansiyon konforu bile kötü.

    Megane'ın albenisi, teknolojisi, sürüşü Corolla ile zaten kıyaslanmaz ama Megane alın almayın çok iyidir diye bişey diyemem, çok iyi bir üretim kalitesi yok Renault'un, hatta genelde marka olarak Toyota'yı daha fazla tutarım Renault'dan ama hiç yoksa sırf Corolla almamak için Megane alırım. Fakat genel bir tercih yapacak olsam kampanya fiyatları ile İ30'u düşünürdüm.




  • Neden megane 2017 yada ford mondeo bakmiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Megane 2017 ozellikle HB olani guclu bir secenek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 26 Aralık 2017; 13:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees


    quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    15 Aralık 2016'da "0" km olarak Toyota Corolla 1.4 D-4D m/m Touch tahsis edildi, 39.000 km yaptım, gelecek sene Aralık'a kadar araç bende.

    Bu araç tartışmasız C Segment sedanların içindeki en başarısız araç.

    Corolla almayın da ne alırsanız alın.

    Neden hocam ne gibi eksiklikleri var da direkt böyle söylediniz ?

    Neler yok ki...

    Daha önceki yazdığım bir mesajdan kopyalıyorum

    Aracın motoru sınıfının en yetersiz en zayıf motoru,
    Şanzımanı tek kavrama yarı otomatik, tüm firmalar terk etti artık yarı otomatik şanzımanı,
    Motor o kadar zayıf ki normal dizel araçlar 2000 devirde vites yükseltir bu araç 1. viteste 3000 devire gelmeden vites yükseltmiyor,
    Tasarımı hatalı bu aracın, arka camda sürekli olarak su birikiyor ve bu su rüzgarla akmıyor, ön yan camlarda sürekli olarak öndeki araçtan gelen çamur birikiyor aynaları göremiyorsunuz, bununla ilgili detaylı fotoğrafları burada bulabilirsiniz
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-corolla-tasarim-hatasi--123076426

    Bunlara ek olarak araç yürüyünce kapıları kilitlenmiyor, siz kilitlerseniz inerken açtığınız kapı açılıyor diğerleri açılmıyor,
    Camları kilitlemek isterseniz diğer yolcular gibi siz de açamıyorsunuz,
    Aracın yakıtı azaldığında, lastik patladığında araç sadece uyarı lambası yakıyor ikaz vermiyor ama silecek suyu azaldığında her marşta uyarı veriyor ekranda,
    Araçta multimedya sistem var, koca sisteme 6'dan fazla radyo kanalı kaydedemiyorsunuz,
    Multimedya sistemde mirrorlink özelliği var ama sürümü eski ve güncellenmediğinden akıllı telefonunuzun 2014 model bir telefon olması android 4.1 sürümü olması gerekiyor, şu anda güncel akıllı telefonlarda android 6.0 sürümü kullanılıyor, ios desteği hiç yok
    Aracın dijital kliması kışın üstümü terletiyor ayaklarımı donduruyor manuel ayarlamak zorunda kalıyorum,
    Kontak yarı açık müzik dinlerken direksiyon üstündeki multimedya tuşları da çalışmıyor,
    Farlarım açıkken kontağı kapatınca farlar kapanmıyor illa elle kapatmanız gerekiyor,
    Ayrıca 2017 bitiyor ve Toyota hala dizel otomatik modeline hız sabitleyici takamıyor,
    Sene olmuş 2017 hala 10.000 km'de bakıma çağırıyor Toyota, diğer markalarda artık 20.000 oldu Renault 10 yıldır falan bakım periyodunu 20.000 km'ye çekti, hem çok kısa sürede servisle uğraşmak zorunda kalıyorum, hem de aracın işletme maliyeti artıyor bu sebeple
    Balans bozuksa normal araçlarda yüksek hızda direksiyon titrer, bu araçta ön göğüs, güneşlik... ne varsa zıp zıp zıplıyor, ilk defa göğsü böyle oynayan bir araç gördüm elle sallayınca da fark ediliyor
    Park sensörü yok ama geri görüş kamerası var, çamurlu havalarda kamera da çamur oluyor ve sıklıkla temizlemek gerekiyor, bunda da tasarım sıkıntısı var, gerçi 2 ay önce aldığımız bmw 525 xdrive'da da böyle ama en azından park sensörü de var onda

    Olumlu yanları;

    Araç ekonomik, Ankara şehir içinde bir depoyla full ekonomik kullanımda 860km yol yaptım, yakıt lambası yandı, ortalama tüketimim 1 depo boyunca 5.1lt/100km, normal kullanımımda da 5,6lt/100km civarında
    Aracın yol tutuşu iyi, kopana kadar sıkıntı yok, koptuktan sonra ESP anında müdahale ediyor
    Bagajı geniş, arka koltuk diz mesafesi baş ve omuz mesafesi gayet iyi
    Aracın tasarımı özellikle arka led farlarını beğeniyorum
    İç konsol tasarımı, mavi ışıklar gayet güzel
    Direksiyon iyi, oturuş pozisyonu iyi

    Hocam sizin cevabınızı okuduktan sonra toyotaya girdim elim boş geri eve dönüyorum şu an 😅 O kadar çok - saymışsınız ki gerçekten araca soğuk bakmaya başladım. Ben yukarda da belirtmiştim megane otomatik dizel ve toyota otomatik dizel arasında gidip geliyordum. Bir de 2015 jetta comfortline ve 2015 skoda style paket arasında. Ama 100 bin e toyota ve megane 2017 15 binde alınırken. Konu jetta ve skoda olunca 2015 45 binlere falan geliyor. Bu bakmaya gidip gelme durumundan bende babamda çok sıkıldım ama maalesef karar veremiyor bir seçim yapamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdock9999

    Şanzımanlar hakkında bazı efsanelerden bahsedeyim, birçok kişi sizi bu konuda bilgi kirliliğine boğacaktır, seçimlerinizi hepsini aktif kullanan bir kişiden aldığınız deneyimlere göre yaparsınız.

    1. DSG bozulur: Hayır, 2014 öncesi DSG'lerde mekatronik arızası sık karşılaşılırdı, sert kullanıma dayanamaz ve kendini kilitlerdi. Artık ciddi iyileştirmelerle bu sorunun üstesinden geldiler. VW için konuşuyorum, Skoda, vb. bilmiyorum hangi şanzımanı kulanıyorlar.
    2. Toyota'nın şanzımanı çok hissettiriyor: Evet öyle ama kullanan insan öyle hopluyor çok filan demiyor, vites geçişlerini hissetmek de kötü bir şey değil zaten, değişiyor işte vites kendi kendine. Ancak tabi çift kavramalı veya tam otomatik şanzıman kullanmış bir kişi ilk birkaç kullanımda n'apıyor bu araba diyor, sonra alışıyor, hissetmiyor.
    3. EDC DSG kadar iyi: Ne yazık ki öyle değil, DSG tam otomatiğe yakın tepkileri olan, kararlı bir şanzıman. EDC o kadar kararlı değil, özellikle yavaşlamalarda bazı geçişleri size hissettiriyor, ancak Toyota için söylediğim gibi, sadece ilk kullanımda bunu düşünüyorsunuz, sonrasında zaten bu farkı hiç hissetmiyorsunuz.

    Motor olarak birçok kişi gibi Renault'un 1.5 dci motoru şiddetle tavsiye ederim, performans olarak gerçekten çok iyi bir motor, Toyota bu konuda ne yazık ki sınıfta kalıyor.

    Diğer yandan araçların sessizliği, süspansiyonu, görünüşü araçtan aldığınız hazzı çok etkileyecektir. Şanzımanı, motoru merkeze oturtup bunları görmezden gelmeyin. Aracın yol gürültüsü uzun yol yapanlar için ciddi bir belirleyici olmalı bence. VW kalite hissi ve yol hissi bakımından iyidir, yeni Megane da aslında ona oldukça yakın.

    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Evet dediklerinizde yani toyotadaki otomatik ve jettadaki dsg konuduna katılıyorum. Gittik gördük gerçekten çok kararsız kaldık. Yani 2017 toyota 2017 megane ve 2015 jetta arasında kaldık. Megane a bir önyargımız var açıkcası evet ama genel olarak yorumlara baktığımda megane toyotaya göre daha stabil bir araç anladığım kadarıyla. Ama klasik megane duruşu vardır ya kafada, bizde de tam olarak bu var. Ha bir de corollaların altı alcak gerçekten ama megane buna göre biraz yüksek bir araç genişlik olarak corolla daha geniş bir araç gibi geldi. İç tasarımı renoya göre daha çok hoşumuza gitti. Ama vites konusunda özellikle megane dan bir adım geri galiba. Çok kararsısız yani hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgürwilly

    Yakın zamanda dizel otomatik Jetta' mı satıp İ30 aldım.
    Satma nedenim çok yoğun dolu hasarı olması ve kaskomun olmamasıydı. Bana her şey onu hatırlatıyor :)
    DSG çabuk ısınıyor, kesinlikle zor yolların ve zor şartların şanzımanı değil. Ama muhteşem bir kalitesi var. Geçişleri anlaşılmaz, araç seridir, dengesizliği yoktur. Rahatlığı konforu da çok net tatmin eder sizi.


    Hocam evet jetta gerçekten bu araçlara göre daha konforlu bir araç gibi duruyor. Ama jetta 2015 model 45 000 de toyota 2017 model 10000 de o durumda çok arada kalıyoruz bir yandanda jetta konforu. Bir yandan toyotanın tasarımı. Ancak viteslerde toyotanın tek kavrama kullanması. Bunlar bizi çok arada bırakıyor maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: missisipi_3

    yüksek modelli arabalarda 2 yaş pek bişey ifade etmiyo.illa dsg olacaksa ben tercihimi octavia dan yana kullanırdım. ama diğer arkadaşlarında dediği gibi,megane da fena bi seçenek değil gibi duruyo

    Hocam 2 yaş fark edebilir olması gerekiyor ama şahısta 2 sene duran bir araç olarak değerlendirmek gerekiyor diğeri ise 10 aylık araçlar biri 45 binde diğeri 10 binde ama işte gel gör ki biri toyota biri wolswagen birinde tek kavrama diğerinde dsg. Bu yüzden de çok arada kalıyor maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nizipliyim

    corolla da jetta da kullandım. uzun yıllar kullanıcaksın toyota derim. her şeyi dört dört lük araba. vites geçişlerinde biraz öne atmalar olabilir. çok rahatsız etmiyor.

    O zaman siz beni anlarsınız belki hocam. Bizde daha önce 2013 jettayı 1 sene kadar kullandık. Şimdi toyotayi evet 3 4 yıl rahat kullanmayı düşünüyoruz. Ancak jetta da gerçekten konforlu bir araç toyotaya göre. Toyotada kafama takılan iki şey var. Bir otomatik vitesdeki tek kavrama(bu sadece dizellerdeki otomatikte varmış maalesef) bir de aracın ön kısmı jetta ve megane a göre alçak. Bir yandanda ufak bir şekilde megane kulağımı tırmalıyor tabi. Ama jetta alındığında 2015 ve 45 bin de olacak. Toyota ise 2017 ve 10 000 de olacak. Çok kararsız kaldık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Benzinli cvt Corolla için bişey diyemem, o da pek ahım şahım bişey değil ya. Fakat dizel otomatik(!) Corolla o sınıfta sadece hiçbirşeyden haberi olmayan adamın tercih edeceği bir arabadan bir gram öte değil, büyük ihtimalle de en zayıf araç o sınıfta. 3 sene önce 4 gün kiraladım her fırsatta gömüyorum ama gömülmeyecek gibi değil. Arkada şaft tüneli yok, arka diz mesafesi güzel ve ikinci eli iyi, bu kadar. Başka olumlu hiçbir tarafını göremedim, resmen başka bir çağa ait. Şanzımana falan zaten girmiyorum, arabanın süspansiyon konforu bile kötü.

    Megane'ın albenisi, teknolojisi, sürüşü Corolla ile zaten kıyaslanmaz ama Megane alın almayın çok iyidir diye bişey diyemem, çok iyi bir üretim kalitesi yok Renault'un, hatta genelde marka olarak Toyota'yı daha fazla tutarım Renault'dan ama hiç yoksa sırf Corolla almamak için Megane alırım. Fakat genel bir tercih yapacak olsam kampanya fiyatları ile İ30'u düşünürdüm.

    Gözünüzde o denli mi kötü hocam toyota. Yani bütçe 100 bin olunca ve sedan araç aranıyorsa seçeneklerimiz 2 yaş ve altı olarak jetta 2015 45 bin, aynı şekilde skoda ve 2017 10 bin de toyota ve megane maalesef. Bizi renoda rahatsız eden reno olması direkt sanırım düz mantık ki bu yanlış bir bakış açısı zaten. Toyotada otomatik vitesin durumu ve ön tarafın alçak olması. Jetta ise 2015 olup 45 bin de olması bizi maalesef çok arada bırakıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benzinli otomatik Corolla (1 hafta önce aldığım araç) düşünseydiniz direkt alın derdim ancak dizeldeki şanzımanın konfor anlamında sizi rahatsız etme durumu var arkadaşların dediği gibi. Jetta da Megane da güzel ve sorunsuz araçlar eski bir araç almayacaksınız sonuçta. Şahsi görüşlerim

    Yakıtta Megane, (dış ve iç dizayn olarak bu araçlar arasında en dinamik olanı)
    Şanzımanda Jetta, (artık dizellerinin üretilmediğini biliyorsunuzdur sanırım)
    Araç genişliği (aile aracı olarak düşündüğünüz için) ve parça/bakım fiyatlarında Corolla

    ön plana çıkıyor. Bu araçların 2. el satışlarında da sorun yaşamazsınız. Hangisini seçerseniz seçin büyük pişmanlık duyacağınızı düşünmüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.
  • Jaycees kullanıcısına yanıt
    Benim şahsi aracım da citroen c4 o da dizel otomatik 2013 model... Toyota'nın şanzımanı yarı otomatiklerle aynıdır

    Dualogic şanzımanlı fiat punto'ydu c4'ten önceki aracımız, mcp şanzımanlı c4, c5, easytronic şanzımanlı 1.2 corsa m/m şanzımanlı corolla kullandım hepsi aynı mantıkla çalışan sorunsuz, tam otomatikler kadar konforlu olmayan manuel aracın otomatiklerştirilmiş halidir. Çok da dert değil bu şanzıman...

    Corolla'da esas sorun motor. 1.4 90 beygir motoru, kasalar da ağırlaştıkça performans vermiyor, yokuş aşağı 215km/h gördüm ben bu araçla ama yavaşladıktan sonra hızlanmak, ara hızlanmalar, ilk kalkışta turbo devreye girene kadarki tepkisizlik çok kötü.

    araçta 5 kişi varken rampada kalkmayan araç olur mu, evet toyota ise olur. inanmayan varsa gelsin ankara'daki yokuşlarda gösterebilirim.

    motorun bu zayıflığını yüksek devirde giden şanzımanla ayarlamaya çalışmışlar. aracı ilk aldığım gün şanzıman kaç vites acaba diye 110'la giderken manuele aldım baktım vites 5te... +'ya basınca vites 6'ya geçti. Düz yolda yavaş yavaş hızlanırken 120'ye gelmeden araç 6. vitese geçmiyor, sürekli spor moddaymış gibi yüksek devir çevirmek istiyor (diğer dizel otomatiklere göre)

    Aracın donanım olarak eksikleri çağ dışı. 2018'e giriyoruz dizel otomatikte hız sabitleyici yok! Bildiğin yok, opsiyon falan değil, takılamıyor. Kabul edilebilir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees


    quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Benzinli cvt Corolla için bişey diyemem, o da pek ahım şahım bişey değil ya. Fakat dizel otomatik(!) Corolla o sınıfta sadece hiçbirşeyden haberi olmayan adamın tercih edeceği bir arabadan bir gram öte değil, büyük ihtimalle de en zayıf araç o sınıfta. 3 sene önce 4 gün kiraladım her fırsatta gömüyorum ama gömülmeyecek gibi değil. Arkada şaft tüneli yok, arka diz mesafesi güzel ve ikinci eli iyi, bu kadar. Başka olumlu hiçbir tarafını göremedim, resmen başka bir çağa ait. Şanzımana falan zaten girmiyorum, arabanın süspansiyon konforu bile kötü.

    Megane'ın albenisi, teknolojisi, sürüşü Corolla ile zaten kıyaslanmaz ama Megane alın almayın çok iyidir diye bişey diyemem, çok iyi bir üretim kalitesi yok Renault'un, hatta genelde marka olarak Toyota'yı daha fazla tutarım Renault'dan ama hiç yoksa sırf Corolla almamak için Megane alırım. Fakat genel bir tercih yapacak olsam kampanya fiyatları ile İ30'u düşünürdüm.

    Gözünüzde o denli mi kötü hocam toyota. Yani bütçe 100 bin olunca ve sedan araç aranıyorsa seçeneklerimiz 2 yaş ve altı olarak jetta 2015 45 bin, aynı şekilde skoda ve 2017 10 bin de toyota ve megane maalesef. Bizi renoda rahatsız eden reno olması direkt sanırım düz mantık ki bu yanlış bir bakış açısı zaten. Toyotada otomatik vitesin durumu ve ön tarafın alçak olması. Jetta ise 2015 olup 45 bin de olması bizi maalesef çok arada bırakıyor

    toyota'yı fazla gömmüşler. tamam jetta kadar güzel bir araç değil ama megane'dan kalitelidir toyota kimse kusura bakmasın. toyota kendini 10 senede salarsa megane 5 senede salar. toyota'nın kalitesinin yanına bile yaklaşamaz. 1.4 dizel motor için biraz zayıf tabi ama sonuçta baban kullanacak. yaşlıysa sıkıntı olmaz. toyota zaten avrupa'da yaşlı arabası olarak ün yapmış bir araçtır. şahsen ben jetta'yı tercih ederdim. golf kalitesinde olamaz ama yine de vw sonuç olarak. megane'dan uzak durmanı tavsiye ederim. fransız araçlarında her zaman bir işçilik kalite sorunu vardır. komik bir şekilde toyota da megane da türkiye'de üretildiği halde birine japon işçilik kalitesi, diğerine de fransız işçilik kalitesizliği sirayet etmiş. :)




  • Çok km yapan birisi değilseniz, benzinli otomatik bir jetta düşünebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees


    quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Benzinli cvt Corolla için bişey diyemem, o da pek ahım şahım bişey değil ya. Fakat dizel otomatik(!) Corolla o sınıfta sadece hiçbirşeyden haberi olmayan adamın tercih edeceği bir arabadan bir gram öte değil, büyük ihtimalle de en zayıf araç o sınıfta. 3 sene önce 4 gün kiraladım her fırsatta gömüyorum ama gömülmeyecek gibi değil. Arkada şaft tüneli yok, arka diz mesafesi güzel ve ikinci eli iyi, bu kadar. Başka olumlu hiçbir tarafını göremedim, resmen başka bir çağa ait. Şanzımana falan zaten girmiyorum, arabanın süspansiyon konforu bile kötü.

    Megane'ın albenisi, teknolojisi, sürüşü Corolla ile zaten kıyaslanmaz ama Megane alın almayın çok iyidir diye bişey diyemem, çok iyi bir üretim kalitesi yok Renault'un, hatta genelde marka olarak Toyota'yı daha fazla tutarım Renault'dan ama hiç yoksa sırf Corolla almamak için Megane alırım. Fakat genel bir tercih yapacak olsam kampanya fiyatları ile İ30'u düşünürdüm.

    Gözünüzde o denli mi kötü hocam toyota. Yani bütçe 100 bin olunca ve sedan araç aranıyorsa seçeneklerimiz 2 yaş ve altı olarak jetta 2015 45 bin, aynı şekilde skoda ve 2017 10 bin de toyota ve megane maalesef. Bizi renoda rahatsız eden reno olması direkt sanırım düz mantık ki bu yanlış bir bakış açısı zaten. Toyotada otomatik vitesin durumu ve ön tarafın alçak olması. Jetta ise 2015 olup 45 bin de olması bizi maalesef çok arada bırakıyor

    toyota'yı fazla gömmüşler. tamam jetta kadar güzel bir araç değil ama megane'dan kalitelidir toyota kimse kusura bakmasın. toyota kendini 10 senede salarsa megane 5 senede salar. toyota'nın kalitesinin yanına bile yaklaşamaz. 1.4 dizel motor için biraz zayıf tabi ama sonuçta baban kullanacak. yaşlıysa sıkıntı olmaz. toyota zaten avrupa'da yaşlı arabası olarak ün yapmış bir araçtır. şahsen ben jetta'yı tercih ederdim. golf kalitesinde olamaz ama yine de vw sonuç olarak. megane'dan uzak durmanı tavsiye ederim. fransız araçlarında her zaman bir işçilik kalite sorunu vardır. komik bir şekilde toyota da megane da türkiye'de üretildiği halde birine japon işçilik kalitesi, diğerine de fransız işçilik kalitesizliği sirayet etmiş. :)

    Merak ettiğimden soruyorum.İki aracıda kullandım.Motoruna,vitesine,donanımına göre megane corolladan kötümü?Iç mekan malzeme kalitesi derseniz bence Yeni megane corolladan bir tık daha iyi.Bakım aralığı,servis maliyeti yine megane iyi.Arabanın kendini salması bakıma ilgili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Reno işçilik kısmında gerçekten bir Ww değil fakat toyotanın karşısında ezici bir üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum(iki aracıda az da olsa tecrübe etme fırsatım oldu) belki bir tık toyota daha iyi olabilir(multimedya hariç). Hele motor konusunu mevzubahis etmeye bile gerek yok 2 tane toyota eskitir kanaatindeyim.Benzinli toyotadaki multidrive s rahatsız etmiyor fakat dizeldeki şanzıman maalesef o paraya yakışmıyor. Reno kalite algısı düşük ekonomi maksatlı bir marka ülkemizde fakat Megane renonun amiral gemisi diyebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees


    quote:

    Orijinalden alıntı: nizipliyim

    corolla da jetta da kullandım. uzun yıllar kullanıcaksın toyota derim. her şeyi dört dört lük araba. vites geçişlerinde biraz öne atmalar olabilir. çok rahatsız etmiyor.

    O zaman siz beni anlarsınız belki hocam. Bizde daha önce 2013 jettayı 1 sene kadar kullandık. Şimdi toyotayi evet 3 4 yıl rahat kullanmayı düşünüyoruz. Ancak jetta da gerçekten konforlu bir araç toyotaya göre. Toyotada kafama takılan iki şey var. Bir otomatik vitesdeki tek kavrama(bu sadece dizellerdeki otomatikte varmış maalesef) bir de aracın ön kısmı jetta ve megane a göre alçak. Bir yandanda ufak bir şekilde megane kulağımı tırmalıyor tabi. Ama jetta alındığında 2015 ve 45 bin de olacak. Toyota ise 2017 ve 10 000 de olacak. Çok kararsız kaldık.

    Bu şartlarda tabikide corolla. Uzun yıllar kullanıcaksınız birde aile için doğru tercih olur. Hemde 2017 corolla 15.000 bin se kaçırma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Megane 4 gibi başarılı bir araç varken corolla almak nerden bakarsan bak mantıksızlıktır. Motoru desen yağ eksiltir, iç hacmi desen bagaj dahil megandan ufak, malzeme kalitesi düşük, oto. şanzıman sorunlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmreGLC kullanıcısına yanıt
    yağ eksiltme olayını çözdüler, büyük bir devrim oldu toyota için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda2007


    quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jaycees


    quote:

    Orijinalden alıntı: alcohol06

    Benzinli cvt Corolla için bişey diyemem, o da pek ahım şahım bişey değil ya. Fakat dizel otomatik(!) Corolla o sınıfta sadece hiçbirşeyden haberi olmayan adamın tercih edeceği bir arabadan bir gram öte değil, büyük ihtimalle de en zayıf araç o sınıfta. 3 sene önce 4 gün kiraladım her fırsatta gömüyorum ama gömülmeyecek gibi değil. Arkada şaft tüneli yok, arka diz mesafesi güzel ve ikinci eli iyi, bu kadar. Başka olumlu hiçbir tarafını göremedim, resmen başka bir çağa ait. Şanzımana falan zaten girmiyorum, arabanın süspansiyon konforu bile kötü.

    Megane'ın albenisi, teknolojisi, sürüşü Corolla ile zaten kıyaslanmaz ama Megane alın almayın çok iyidir diye bişey diyemem, çok iyi bir üretim kalitesi yok Renault'un, hatta genelde marka olarak Toyota'yı daha fazla tutarım Renault'dan ama hiç yoksa sırf Corolla almamak için Megane alırım. Fakat genel bir tercih yapacak olsam kampanya fiyatları ile İ30'u düşünürdüm.

    Gözünüzde o denli mi kötü hocam toyota. Yani bütçe 100 bin olunca ve sedan araç aranıyorsa seçeneklerimiz 2 yaş ve altı olarak jetta 2015 45 bin, aynı şekilde skoda ve 2017 10 bin de toyota ve megane maalesef. Bizi renoda rahatsız eden reno olması direkt sanırım düz mantık ki bu yanlış bir bakış açısı zaten. Toyotada otomatik vitesin durumu ve ön tarafın alçak olması. Jetta ise 2015 olup 45 bin de olması bizi maalesef çok arada bırakıyor

    toyota'yı fazla gömmüşler. tamam jetta kadar güzel bir araç değil ama megane'dan kalitelidir toyota kimse kusura bakmasın. toyota kendini 10 senede salarsa megane 5 senede salar. toyota'nın kalitesinin yanına bile yaklaşamaz. 1.4 dizel motor için biraz zayıf tabi ama sonuçta baban kullanacak. yaşlıysa sıkıntı olmaz. toyota zaten avrupa'da yaşlı arabası olarak ün yapmış bir araçtır. şahsen ben jetta'yı tercih ederdim. golf kalitesinde olamaz ama yine de vw sonuç olarak. megane'dan uzak durmanı tavsiye ederim. fransız araçlarında her zaman bir işçilik kalite sorunu vardır. komik bir şekilde toyota da megane da türkiye'de üretildiği halde birine japon işçilik kalitesi, diğerine de fransız işçilik kalitesizliği sirayet etmiş. :)

    Merak ettiğimden soruyorum.İki aracıda kullandım.Motoruna,vitesine,donanımına göre megane corolladan kötümü?Iç mekan malzeme kalitesi derseniz bence Yeni megane corolladan bir tık daha iyi.Bakım aralığı,servis maliyeti yine megane iyi.Arabanın kendini salması bakıma ilgili.

    megane motor olarak, tip olarak kesinlikle daha iyi. 1 hafta kullandım, o motor iyi gidiyor. toyota hiç kullanmadım. ancak okuduğumuz, gördüğümüz yeterli bir referanstır bence. corolla dayanıklı bir araç. fabrikası çok modern (akraba ve arkadaşlarım var orda çalışan). söylenildiğine göre şanzıman kötü toyota'da. reno'nun şimdiye kadar toyota kadar uzun ömürlü, kaliteli araçlar ürettiğini görmedim. bunda da farklı olduğunu sanmam. yoksa şahsen corolla hiç düşüneceğim bir araç olmaz. belki Allah ömür verirse yetmişinden sonra düşünürüm. bence tam bir dede arabası corolla.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.