Şimdi Ara

Khk ile Gemlik Dağ Başına Taşınıyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "Tarsus'daki olayın benzeri birşey mi var da komple şehri taşıyorlar" diye aklımdan geçti ama yine de bilemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon


    quote:

    Orijinalden alıntı: lPaTRoNl


    quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon


    quote:

    Orijinalden alıntı: villager

    villalar oteller çıkacak başka ne bekliyorsunuz

    Belediye başkanının açıklaması ayrı ilgin,deniz manzaralı olacakmış yeni yer,iyide zaten şuanki yeride deniz manzaralı....

    Bu arada deprem riski çok ciddi varsa taşınmalı tabiki de ama akp olunca insan şüpheye düşüyor.

    Deniz manzaralı dediği yer kıyıdan 6 km içeride onuda söylediler mi ?

    Çok merak ediyorum Gemlik halkı belediyenin bu saçma açıklama için ne düşünüyor

    Gemlik halkı her seçimde Akp'yi taltif eden bir kesim. Bursa'da Nilüfer ve Mudanya dışında Akp'ye ağırlıklı olarak oy vermeyen ilçe yok. Normal karşılayacaklardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Gemlik aslında bir seçim öncesinde CHP'li belediyeydi.Ancak adamı karalayarak görevden aldılar.Sonrasında ilçe heyetinden şu anki belediye başkanı seçildi ve sonraki seçimi de kazandı.

    CHP'li başkan Fatih Mehmet Güler idi ve mahkemeyi kazanarak kendini akladı.

    Gemlik'te seçimleri dışardan gelen ve yerleşen nüfus belirliyor ve tabi Bursa'nın zamanında yaptığı temizlikle Gemlik'e yerleşen romanlar.





    Ben Gemlik'de yaşıyorum ve kendi bakış açımla gördüğümü anlatayım.

    Halk arasında uzun süre boyunca Gemlik taşınacak diye bir efsane vardı.Efsane diyorum çünkü böyle bir şeye inanmayan kişi sayısı da hayli vardı.

    Gemlik'de bulunan çoğu bina 1999 depreminde hasar gördü ve çoğu kişi sıva ve boya yaparak hasarı örtbas etti.Daha sonraki yıllarda binaları denetlemek için bir kaç kere heyet geldi.O konuşmalarda konutların yarısından fazlasının hasarlı olduğunu söylediklerini hatırlıyorum.Bu heyetlerin gelip gitmeleri devam etti ancak bir eylem yoktu.Daha sonra tarihini tam olarak hatırlamadığım ama tahminin 2006 yılı sıralarında olan deprem bu sefer problemli olan yapıları daha fazla yıprattı.Yine aynı şekilde sıva ve boyayla yine geçiştirildi.

    Gemlik'te sahilden 1.caddeye kadar olan kısım olduğu gibi sonradan doldurma olduğunu da söylemeliyim.Hatta daha sonra sahili büyütmek maksadıyla yine doldurularak alan yaratıldı.2006 yılı civarında dediğim deprem yeni yapılmış sahili baya yıprattı ve bazı yerler çatladı hatta yarıldı.Aşağıya bakıldığında denizi görebilmek mümkündü.



    Bu bilgiler dahilinde olayı bir kaç açıdan ele almak lazım.

    1)Gemlik'in taşınmasına gerek var mı?

    Açıkçası bu şartlarda var gibi görünüyor.Binaların eski ve hasarlı olması,Gemlik zeminin yumuşak bir yapıda olması ve yerleşim düzeninin olmaması sebebiyle ileride olabilecek bir deprem yerle bir eder.

    2)Gemlik taşınırsa ne olabilir?

    Buna örnek olabilmesi açısından eski suğnipek bölgesinin boşaltılmasını ve şimdiki halini anlatmak olabilir.

    Suğnipek bölgesi Gemlik'in Bursa yoluna bağladığı yerin sağında kalan bir bölgedir.Eskiden buralarda konutlar vardı.Bunun haricinde bölgenin adını aldığı suğnipek fabrikası vardı.Buralarda yaşayan insanlar depremden sonra tahliye edildi.Çünkü bildiğim kadarıyla altından fay hattı geçiyor ve bu nedenle risk olduğu için bölge boşaltıldı.

    Takip eden bir kaç yıl boyunca orası kullanılmasa da sonrasında Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık yerleşkesi yapıldı.Takip eden yıllarda ise şu anki belediye görevdeyken iki tane lise oraya taşındı.Eğer ki orası riskli bölge ise ki öyle böyle bir şeye nasıl izin verildi?

    3) Gemlik'de en kalabalık olan yerlerde bir çivi bile değişmedi.Yatırımların çoğu merkezden uzak yerlere yapılmak zorunda kalındı çünkü gerçek anlamda arsa problemi var.Bu yüzden Gemlik neredeyse 15 sene boyunca yerinde saydı.Halen göç eden sayısı fazla ve tesisleşme konusunda bir şey yapılamıyor.Taşınma söz konusu olursa bu sorun çözüme kavuşabilir.

    4)Otoyol yapılırken zeytin ağaçları söküldü ve elde edilen zeytin miktarında azalma meydana geldi.Şimdi yeni yere taşınırken bunun olmayacağını söylüyorlar ancak böyle bir şey neredeyse mümkün değil.Çünkü her yer zeytinlik desek yeridir.

    5) Gemlik'te son zamanlarda konut fiyatları gereksiz yere şişti su anda evden çıkarılacak insanlara değerinin altında para verecekler ve bu insanlar aynı parayla aynı şartlara yakın ev dahi alamayacaklar.Bu insanların mağduriyetlerini gidermek için yeni yapılan konutları satın almak için öncelik ve kolaylık sağlamalılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklamışsın gemliği taşımanın haklı gerekçeleri var ama taşınan yerlerin park olacağını söyledi belediye başkanı mesele bu gerçekten park mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraglises E kullanıcısına yanıt
    bizim zeytinliklerin bir kısmını 4b arazisi diye bahane edip ceve attılar. Sadece bizim değil bir sürü kişinin böyle ve çoğu kişinin parası olmadığı için kurtaramadı. Gemlik-Armutlu taraflarına bir planları var ama göreceğiz yakında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeytincilere geçmiş olsun ne diyeyim.

    zeytin düşmanlarının ilk icraatı değil bu maalesef son icraatı da olmayacak.

    2023e margarin ağaçları ile gireceğiz bu hızla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lPaTRoNl

    Güzel açıklamışsın gemliği taşımanın haklı gerekçeleri var ama taşınan yerlerin park olacağını söyledi belediye başkanı mesele bu gerçekten park mı?

    Hocam hiç zannetmiyorum. Bu milyarlarca liralık ve ütopik bir karar. O fay hattı Gemlik sahil şeridinden tut Orhangazi-Gemlik yolu boyunca Kocaeli' ve Yalova'ya kadar dümdüz gidiyor. Yani bu işte başka birşey var zira taşımaya konu güney yakası da 1. Sınıf deprem kuşağı yine.

    Ayrıca bu kararın KHK ile yürürlüğe girmesi hepimizin malumu Anayasaya'ya aykırı ama buna gelene kadar yığınla karar ve hüküm var KHK'nın ve OHAL'in esas amacına ters düşen. Görevi kötüye kullanmak ve manipülasyon konusunda şimdiki iktidar level atlamış durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 26 Aralık 2017; 11:5:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zemin arti bir ya da iki kat ve temel kazigi cakarak radye temelle fay hattinin tam ustune bile ev yaparsin. Gerekirse prefabrik de yaparsin. Sehri tasimanin altinda baska seyler var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haydarpaşa limanı Gemlik e tasinacak. Yer hazırlıyorlar. At fava bekle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.