Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 - Ana Konu (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.269
Cevap
62
Favori
221.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BardFortuna B kullanıcısına yanıt

    Diğer laptoplara göre biraz daha farklı tasarım olduğu için tecrübeli birisi olsun demiştim. Kesinlikle youtube videosunu izleyerek halledin. Ben de keza öyle yapacağım. Normalde etraftaki 8-10 vida sökülür ve anakarta ulaşılır. Fakat bu versiyonda tek vida ile upgrade yapılması için yapılan tasarım, anakarta ulaşmakta ekstra efor yaratıyor. Halledilmeyecek gibi değil ama normal bir laptopa göre daha özenli sökülmeli.

    Sol ve sağ fanları farklıdır. Onlara dikkat ederek sipariş verin. Videodan izleyerek doğru fanı bulun çünkü şekli ile yönü zıt. Tasarımı biraz farklı. Videoda fanların söküldüğü kısma dikkat ederseniz 2 vida ile tutulduğunu, sipariş verirken de 2 vida deliği olduğunu göreceksiniz. belki 3'tür şuan ezbere konuşuyorum.

    Bende laptop eğik bir yüzeyde durunca ses artıyor. Bu da milinin kaydığı anlamına geliyor. Gres yağı ile en fazla sürtünme azaltılarak geçici çözüm sağlanır. Mili kaydıysa tek kalıcı çözüm yenisiyle değiştirmek olacaktır.





  • Geçenlerde SSD min arızalandığını belirtmiştim fakat arızalanan M2 girişim miş yeni SSD aldım 1 hafta içinde tekrar SSD yi okumama problemleri ve donma sorunları çıkmaya başladı geçen gün M2 nvme kutusu aldım typ-c usb 3.1 10gbit arayüzlü İleride aynı sorunu yaşayan olursa bilgilendirme amaçlı yazıyorum


    Biostan https://www.dell.com/support/kbdoc/tr-tr/000131221/usb-type-c-bağlantısı-kullanılarak-harici-bir-aygıta-nasıl-önyükleme-yapılır rehberiyle gerekli ayarları yaptıktan sonra Thunderbolt girişi üzerinden kullanıyorum şuanda SSD yi sorunsuz bir şekilde


    bağlantı hızım 1gb/s ile sınırlı tabii ve crystal diskmark çalışırken donma oluyor onun dışında akıcı





  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt

    ben n11. de bi sayfa buldum şuan müsai zamanımda sipariş vereceğim siz ne zaman alıp takmayı düşünüyorsunuz ? benden önceyse haberleşelim belki bana verebileceğiniz püf noktalar olabilir.

  • BardFortuna B kullanıcısına yanıt

    Aynen oyle fani sokup temizleyip, yaglayacaksin, buyuk ihtimalle uzun bi sure daha sikinti yaratmaz, yalniz bu Dell 7577 de o kisimlari ulasip sokmek biraz zahmetli cok dikkat etmek gerekiyor. Dell sade ram, ssd, HDD yi kolay ulasilabilir yapmis, bazi markalarda termal macun degistirmek bile cok kolay Dell in aksine...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armegon33 -- 4 Şubat 2021; 12:31:47 >
  • Iyi sogutma gereken yeni tip ince laptoplarda daha buyuk fan kullaniyorlar, cektigi akim daha yuksek, ve bu fanlar cok daha kolay hizlanip yavasliyor ve iyi bir sogutma sagliyor, fakat bu da bi problemi beraberinde getiriyor zamanla "bearing" kapasitesindeki zorlanma ve stres artiyor, sonucta bu tip sikintilar cikiyor fanlarda "rattling sound" denilen, yeni alinan bilgisayarlarda dahi 1 ay gecmeden ayni sorun olabiliyor. Asus, Lenovo falan artik 12Vluk fanlar kullaniyor, lenovo bu problemi cozmek fanlarin son hizda uzun sure donmesini kisitliyor, Asus sivi metal sogutma kullaniyor bildigim kadariyla...

  • Merhabalar,


    128GB'lık versiyonu olan laptopa sahibim ama artık yetmemeye başladı ve değiştirmek istiyorum. Nvme SSD'ler desteklendiğini okudum ama Samsung 970 Evo plus, Sandisk Ultra 3D, WD Blue arasında gidip geliyorum. Herhangi bir uyumluluk sorunu yaşar mıyım? Almadan önce burada bir sorayım dedim

  • Hayır yaşamazsın. Bütçe yetiyorsa 1tb öneririm. wd blue ile sandisk ultra 3d aynı olması lazım. Haliyle samsung daha iyi ama epey fiyat farkı vardır.

    Alternatif olarak https://www.amazon.com.tr/XPG-ASX8200PNP-1TT-C-Sx8200-3500-3000Mb/dp/B07K1J3C23/ref=sr_1_2?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=Sx8200+Pro&qid=1612563041&sr=8-2


    öneririm. Ama dikkat edin bu amazon yurtdışı stoğundan gelecek.





  • Arkadaşlar aranızda ETS2 oynayanların ısı değerleri nasıl? Daha önce ısı değerlerim daha düşüktü ama son bir aydır 5-6 derecelik artış var. GPU 68-70, CPU 82-87 derecelerde geziyor. Oynadığım başka oyunlarda böyle bir ısı değişimi olmadı. Sizlerde durum nasıl? Bu sıcaklıklar normal mi?

  • sashigrey kullanıcısına yanıt

    ets2 ne bilmiyoruma değerler iyi gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar adaptör almam lazım. Önerdiğiniz bir yer var mi?
    Garantisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Bu bilgisayarımda 16 GB RAM var. Bilgisayar yeni açılmışken ve sadece firefoxta 2 sekme açıkken RAM %70lerde. Bu yüzde 50'den yukarıda olunca bilgisayarın fanları hızlı çalışıyor sanırım. 5 dk'da bir hızlanıp yavaşlıyor, hızlanıp yavaşlıyor. Bu sorunlar neden oluyor, yardım edebilecek birisi var mı?

  • air06saw A kullanıcısına yanıt

    Eger son zamanlarda intel grafik surucusunu guncellediysen ondan oluyor olabilir, windows 10 version 20 h2 de "memory leakage" sorunu olabiliyor, desktop window manager- dwm. exe ye bak devamli tukettigi ram artiyorsa bundan kaynakli olabilir, bu durumda dell sitesinde bulunan grafik surucuyu yukle duzelecektir muhtemelen...

  • Arkadaşlar bilgisayarıma 1 haftadır dokunmuyordum. Kulaklık ve TypeC girişleri çalışmıyor. Sizce neden olabilir

  • Arkadaşlar Sandisk Ultra 3D Nvme ssd alıcam en son buna karar verdim ancak pc'den çıkan ssd NGFF türünden mi? ona göre bir ssd kutusu alıp onu harici olarak kullanmayı planlıyorum. Önerdiğiniz bir kutu var mı? 300 lira filan vermek istemiyorum en kötü aliexpressten

  • Arkadaşlar internetten fani alıp montaja geçtim ama fan 2mm büyük geldi bu yüzden eski vidaları olmuyor sizce üretim hatası mi yoksa yeni sürümlerim hepsi böyle mi ne yapıcam bilemedim. Kendi vidası m2×3 gibi duruyor ama bence eni 2den az daha kucuk diger m2×5ler uymuyor çünkü. Vida yerine bakarsanız arkadaki yeni olan daha geniş bu yüzden oturmuyor tavsiyesi olan varmi ??
     Dell Inspiron 7577 - Ana Konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Merhaba,

    Ben Ocak 2018 de aldım 7577 modelini. i7 7700 + 16Gb + 128SSD + GTx1050Ti modeli.

    3 yıldır kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Sadece SSD kullanıyorum, HDD iptal ettim biostan.

    Oyun vb oynamıyorum, sadece bazı finans programları kullanıyorum.


    İşimi gördüğünden bazı upgradeler yapıp devam etmek istiyorum.

    970 evo plus alacağım SSD için, HDD gerek yok. Sizce en iyi seçim bu mudur?

    ve ram için bir tane daha 16GB eklemeyi düşünüyorum? Daha fazlası için opsiyonum var mı?

    Bunların dışında yapabileceğim pek bir şey yok sanırım ama ikisi bile hız konusunda baya katkı sağlayacak diye düşünüyorum.


    Sizler neler önerirsiniz?

  • BardFortuna B kullanıcısına yanıt

    Hocam nereden almıştınız fanı ?


    kötü olmuş bir kaç milimle kaçması, zımpara tarzı el işçiliğiyle düzeltilir mi acaba


    Ben Aliexpressten aldım gelmesini bekliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BardFortuna

    Arkadaşlar Dell 7577 1060 maxq modeline sahibim sıkıntı şu ki; Sol fandan hafif rölantide çalışırken traktör sesi gibi hırıltılı bi ses geliyor fan hızlanınca kesiliyor. Fanlar genel olarak temiz, içini açıp temizlersem kurtulur muyum ? Kafam rahat etsin diye fanı değiştireyim dedim servis 1200 tl para istedi fan tek değişmiyormuş soğutucu borularıyla yapışıkmış o şekilde değişmesi gerekiyormuş. Ama internette millet bunun fanını tek olarak 100tl ye satıyor. Servis fazla para için beni kandırıyor olabilir mi ? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. video'da sesi umarım duyuluyordur sesi fullerseniz anlayacaksınız.

    Dell 7577 fanı tek parça, kim nasıl söküp takıyor ise kolay gelsin deyim.





  • BardFortuna B kullanıcısına yanıt

    Benimde aynısı başıma geldi.Bi tane vidası yuvaya yetişmiyordu.Çözüm olarak tornavidanın ucuyla plastiği 1-2 mm kazıdım.Şuan sıkıntısız şekilde çalışıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UberJager kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle yalan.Benimde sol fan sürtüyordu ömrü bitmişti.100 liraya fan sipariş edip taktım.Birbirine bant gibi bişeyle yapışık.Dikkatli şekilde söküp takabilirsiniz içiniz rahat olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.