Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 - Ana Konu (259. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.270
Cevap
62
Favori
221.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Dell inspiron 7577 8gb 1tb hdd 128ssd 1050ti bilgisayarıma temiz kurulum yapmak istiyorum. Bilgisayarı tamamen sıfırlayın en baştan Windows yüklemek istiyorum. Flasha Windows yüklemesi yaptım fakat sonrasında bios falan çok bilmiyorum. Ayrıntılı olarak anlatabilecek var mı. Yani flash belleği bilgisayara taktıktan sonraki adımlar nelerdir. Teşekkür ederim şimdiden. Daha önce böyle Bi konu varsa link de alabilirim. Video da olabilir. Ben baktım fakat ayrıntılı bulamadım. Arkadaşımda Acer var videodan bakarak ona Windows kurulumu kendimiz yaptık fakat dell biraz farklı sanırım bios kısmı
    Edit: format atmayı başardım sürücüleri de kendi sitesinden kontrol ediyorum. Bios da güncelledim. nvidia geforce experience kurup güncelledim. Ekstra yapmam gereken bişey varsa yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bellek kullanımına baktım %35 görünüyor bu normal midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSgs -- 25 Ocak 2021; 1:12:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurman gereken driverlar: bios(güncel değilse), chipset, audio/ses ve ekran kartı. Başka hiç birşey kurma.

    Bellek 8gb olduğu için %35 normal.

  • incubus İ kullanıcısına yanıt

    Tamamdır. Ekran kartı ve bios güncelledim. Diğerlerini de yapacağım teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incubus İ kullanıcısına yanıt

    Hocam audio/ses ve chipset driver güncellemesini nerden nasıl yapacağımı bulamadım. Dell in kendi sitesinden güncelleme yaptım fakat bunları yapmamış sanırım. Ayrıca aygıt yöneticisinden baktım chipset family lerin sürücü tarihleri 1968 olarak görünüyor :) neden bu kadar eski anlamadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dell sitesinde olmasj lazım.

    Yoksada çok önemli değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incubus -- 25 Ocak 2021; 18:38:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gözünüzü seveyim yardımcı olun :) bilgisayar bazen kasmaya başlamıştı oyunlarda diye format attım fakat değişen bişey yok. Pes 2021, forza horizon 4 ve rise of the tomb raider oyununda düşük ayarlarda bile bilgisayar çok ısınıyor. Isındıkça belli bir süre sonra kasma donma yapıyor. Bu kadar ısınmasını sebebi nedir anlamadım. Isınma klavyenin üst tarafında. Yani tuşların da üst kısmı dediğim yer. Klavye ile ekran bağlantısının olduğu yer çok ısınıyor el değmiyor yarım saat oyun oynayınca. Ama tuş kısmına çok fazla ısı gelmiyor. Nvidia denetim masasındaki ayarlar oyunlarda çok etkili midir. Etkili ise bu ayarlar nasıl olmalı. Bilgisayarı alalı 3 sene olacak. Daha önce çok oyun oynamadığım için sorun değildi benim için ama oyun performansından hiç memnun değilim. Formatta önce pes 2019 vardı o bile kasıyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan ve macun bakımı yapmanız lazım. Birde çok ısınıyor gibi ölçümü net olmayan rakamlar yerine hwmonitör programı kullanarak cpu ve gpu maks kaç derecelere çıkıyor yazabilirseniz throttle mı yapıyor söyleyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incubus İ kullanıcısına yanıt
     Dell Inspiron 7577 - Ana Konu  Dell Inspiron 7577 - Ana Konu

    10-15 dakika forza horizon 4 düşük değerlerde oynadım gpu ve cpu ısı değerleri bu şekilde hocam




  • Kırmızıdan da anlayacağınız üzere değerler aşırı yüksek. İşlemci direk patates olmuş zaten, hem gpu hemde cpu termal throttle'a girmiş. ( sıcaklığı düşürmek için hızı azaltma)

    Aşağıda dört önerim olacak.
    1) macunların değişmesi lazım. Hem gpu hemde cpu bloğu üzerindekilerin. İşlemi siz yapacaksanız, kasayı baya bir açmanız gerekiyor, eski termal macunu temizlemek içinde %99 isopropil alkol gerekiyor.
    2 ) macun temizlenirken kasa içindeki fanlar ve fan hava çıkışlarında ki tozlar temizlenmeli

    3) kaliteli bir laptop altı soğutucusu kullanmanız gerekmekte
    4) İşlemciye undervolt yapabilirsiniz. 3-5 derece arasıda ordan kazanılıyor. Detaylar nette var.


    İlk iki madde tecrübeli değilseniz teknik serviste yapılmalı. Bildiğim kadarıyla yetkili teknik servis bunu yapıyor. Diğerleri sizin yapmanız gereken işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incubus -- 26 Ocak 2021; 1:42:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incubus İ kullanıcısına yanıt

    Öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. İlk 2 işlemi tecrübe olmadığından dolayı serviste yaptırmaya çalışacağım fakat bilgisayarı ilk aldığım zamanlar da ısı derecelerini hatırlamıyorum ama baya ısındığını hatırlıyorum o yüzden acaba sorun ayarla mı alakalı diye düşünmüştüm. Size 2 sorum daha olacak. Kusura bakmayın çok bilgim olmadığından soruyorum. YouTube bazı videolar var fakat videodaki ayarlar hep birbirinden farklı bu konuda

    1- nvidia denetim masasındaki ayarlardan performansı artırabilir miyiz. Yani demek istediğim bir oyunu en düşük seviyede oynarken orta seviyede daha akıcı oynama imkanımız var mıdır. Ve bu ayarlarla ayrıca ısınma sorunu az da olsa giderilebilir mi.

    2- laptop soğutucu için öneriniz var mıdır :) bütçe olarak 200 lirayı geçsin istemiyorum fakat sizin bunu alsan daha iyi olur dediğiniz bir ürün varsa onu da düşünebilir fiyat yüksek olsa dahi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nvidia ayarları ile pek birşey elde edemezsiniz. Ama geforce experienceda laptop power save modu var onu kapatırsanız normalde ciddi bir performans artışı olur( aynı şekilde intel grafik ayarlarında da var aynı ayar onuda kapatmanız lazım)


    Fakat sizin durumunuzda buda etki etmez. Çünkü sizi droplar işlemci yüzünden. Aleti soğutabilseniz sorun yaşamayacaksınız.


    Laptop soğutucu önerim yok, kullanmadığım modelleri öneremem, Ama düzgün bir markanın, tek büyük fanlı yada iki orta boy fanlı modelleri iş görür. Bende bi tane tx vardı idare ediyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incubus İ kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam çok teşekkür ederim ilgin için. Dediklerini deneyeceğim olmadı artık servise götürecez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UgurSgs -- 26 Ocak 2021; 17:19:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Dell 7577 1060 maxq modeline sahibim sıkıntı şu ki; Sol fandan hafif rölantide çalışırken traktör sesi gibi hırıltılı bi ses geliyor fan hızlanınca kesiliyor. Fanlar genel olarak temiz, içini açıp temizlersem kurtulur muyum ? Kafam rahat etsin diye fanı değiştireyim dedim servis 1200 tl para istedi fan tek değişmiyormuş soğutucu borularıyla yapışıkmış o şekilde değişmesi gerekiyormuş. Ama internette millet bunun fanını tek olarak 100tl ye satıyor. Servis fazla para için beni kandırıyor olabilir mi ? Çözüm önerilerinizi bekliyorum. video'da sesi umarım duyuluyordur sesi fullerseniz anlayacaksınız.

  • 1200 tl. inanılmaz.

    Bu işe yasal olarak bir el atılmalı artık.

    Servis çalışanlarını minimum tutuyorlar. Servis işletmemek için fahiş fiyat çekiyorlar resmen.

  • BardFortuna B kullanıcısına yanıt

    fanın borularla bağlantısı olarak 2 vidası var. Yani sizi kandırıyorlar veya yetersiz bilgi ile size bilgi vermişler.

    Kendiniz değiştirin. Veya tecrübeli birinden yardım isteyin. Karmaşık bir yapıda bilgisayar olduğu için tecrübesine güvenmediğiniz kimseye el sürdürmeyin.

    Aynı sorunun tıpatıp aynısı bende de var. Macunla birlikte sorunlu fanı değiştireceğim. Benim de aynı fan problemli.

  • Sol fanın kronik sorun olması çok ilginç gerçekten :D benimde aynı traktör sesi var kasayı hareket ettirince çıkıyor


    fanı söküp yağlamayı deneyen oldu mu? belki işe yarayabilir ben boş olduğum bir süre içinde deneyeceğim

  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt

    Aynen internette fan satılıyor çünkü aklım bi türlü almadı. Ben bil. muh öğrencisiyim çok laptop açtım kapattım el yatkınlığım var internetten izledim açılma videolarını çok bi zorluk göremedim. Bu laptopu açmamış bir kişinin çokta benden iyi yapacağını düşünmedim. Sizce bir sıkıntı yaşar mıyım ? youtube'da 45dk lık açılma kapatılma videoları mevcut onları izleyerek yapmayı planlıyorum. Bir arkadaş temizle içinede gress yağı sür kullan yazın termal macunu yenilerken değiştirirsin fanı dedi öneriniz nedir ? bnde kaliteli bir macun aldım tornavida setim flnda var sıkıntı yok o konuda.

  • rulman gresi ile yağlayın dediler daha iyi sonuç verirmiş denedikten sonra yazarsanız çok sevinirim. Eğer yağlayınca sorun bitecekse orjinal fanı değiştirmek istemiyorum ama 2-3 ay idare edecekse sanırım değiştirmek en mantıklısı.

  • ses gelmeye başladıysa artık çok geç fanı değiştirmeniz lazım. Yağlasanız bile çok kısa sürede tekrar ses çıkaracaktır. Kasayı sokmüşken macunlarıda fanla beraber değiştirmek, kesin çözüm olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incubus İ kullanıcısına yanıt

    bizim ekipten biri sökerse diye bekliyorum en azından nasıl açtığını çıkardığını görmüş oluruz. çünkü internette herhangi bir videosunu görmedim.

  • 
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.