Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 - Ana Konu (254. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.270
Cevap
62
Favori
221.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • seabreeze kullanıcısına yanıt
    Twitter dan dellcares yaz. Garanti bittiği halde belki ücretsiz yardımcı olurlar. Bir deneyin hocam
  • thelordof kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam çok sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bataryayı değiştirdim, ölmüştü batarya, yenisini "custom" ayarlarda kullanıyorum (%50 charge start, %85 charge stop), genelde prize takılı kullanıyorum, siz ne tavsiye edersiniz?Böyle iyi mi? Yoksa "Primarily AC use" da mı kullanmalıyım?
  • garantiyi uzatan oldu muydu? Uzatıp servise yollayan tamir olan oldu mu?
  • armegon33 A kullanıcısına yanıt
    Benim alt kapak sökülü olduğundan kullanırken batarya kablosunu söküyorum bundan dolayı 2.5 3 yıldır batarya sağlığı 80 civarında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • armegon33 A kullanıcısına yanıt
    Ben prizde kullandığımdan `Primarily AC Use`da kullanayım diye düşündüm lakin bir sene sonra batarya sağlığım %50’nin altına indi. Araştırdığımda da primarily ac use’da kullanmanın önerilmediğini gördüm. Ben customda 50ye 60 şeklinde kullanıyorum ve bir problem yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cholo kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz şans işi sanırım bu durum. Ben aldığım günden beri primarily ac use modunda kullanıyorum. 2018 Haziran’dan beri pil sağlığı %93. Bu %7 kayıp da ilk kutudan çıkan 130w adaptör yüzünden olmuştu. 180’e geçince düşmedi bir daha.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jacktron kullanıcısına yanıt
    Evet şans faktörü de var tabii. Tercih meselesi İngilizce forumlarda ve yazılarda birçok kişi tarafından 50-60 şeklindeki custom önerilince ben o şekilde kullanmaya başladım ve 1 senedir herhangi bir problem yaşamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam. Antalya içi Dell 7577'yi sapasağlam temizlerim, macun da yenilerim diyen olursa benimle iletişime geçebilir mi? Biraz karmaşık geldi bana ben cesaret edemedim. Isı problemimi çözecek güzel kaliteli bir termal macun ile temizlik yapmak istiyorum.

    Laptop soğutucusu da kullansam sanırım mevsimin de etkisiyle laptop çok aşırı ısınıyor. Dereceleri CSGO'ya gelen update hatası yüzünden oyun içinde görüntüleyemedim ancak klavyenin altını ilk defa elimi yakacak seviyede olduğunu hissediyorum.
  • Fan temizliği ve termal macun değişim işlemlerini gerçekleştirdim üstüne bir de format attım ancak parmak izi ayarlayamıyorum Windows bir hata veriyor ayarlama ekranında. Donanımsal olarak kasayı toplarken hata mı oldu diye düşündüm ama öyle bir şey olsa aygıt yöneticilerinde gözükür müydü sizce? Ne dersiniz?
  • siyamas kullanıcısına yanıt
    Sürücüsünü tekrar yüklemeyi denediniz mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jacktron kullanıcısına yanıt
    Onu hakettim hocam ancak başka bir problem var:

    1. Görev yöneticisini başlatırken CPU anlık %80-90 gözüküyor sonra -%10 oluyor.

    2. Bilgisayar açılırken iki kere Dell logosu gösteriyor.

    Sorunları çözemiyorum :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyamas kullanıcısına yanıt
    İki sorun hakkında da ne yazıkki aklıma hiçbir fikir gelmedi hocam ya. Kusura bakmayın yardımcı olamadım. :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • jacktron kullanıcısına yanıt
    Dell logosunu BIOS üzerinden çözdüm hocam ancak görev yöneticisi durumunu çözemedim. Acaba sizde de öyle mi kontrol etme şansınız var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyamas kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemcide hiç %80-90 görmüyorum ben görev yöneticisinde. Belki yeni formatladığınız için arkada hala bir şeyleri ayarlamakla uğraşıyor olabilir mi cihaz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar.

    Bende aşağıdaki model mevcut. Ram yükseltmek istiyorum. Yükseltme yapan arkadaşlar hangi ramleri taktı acaba? 16gb ram alıp yanına mevcutta olan ram i koysak uyum sorunu yaşar mıyım?


    FB70D128F81C modeli: i7-7700HQ, Nvidia GeForce GTX1050Ti (4 Gb GDDR5 128bit), 8 Gb DDR4 2400 Mhz, 1 Tb 5400 + 128 Gb SSD, 15,6" Full HD IPS Mat Ekran, Linux
  • cl17 2400mhz ddr4 ram aldığınız sürece tam uyumlu şekilde şuanki ramleriniz ile çalışacaktır fakat dual channel özelliğini böylelikle yitirirsiniz. 2x8 veya 2x16 gibi secenekler daha mantıklı olacaktır. Bilgisayarınız daha hızlı çalışacaktır.
    Bu arada cl15 veya 2666mhz gibi secenekleri de kullanabilirsiniz fakat anakart maksimum 2400mhz desteklediği için sadece cebinizden fazla para çıkacaktır. cl15 'de alabilirsiniz fakat eğer üzerinden çıkan ram cl17 ise (mühtemelen cl17'dir) ve üzerinden çıkan ram ile bir arada kullanırsanız yine cebinizden fazla çıkacaktır.
    Tavsiyem biraz yüksek performans isterseniz 2x8gb cl15 2400mhz ddr4 ram olacaktır. Biraz daha ucuz olsun derseniz 2x8gb cl17 2400mhz dd4 ram almanız yönündedir. Markalar ise size kalmış.
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    ana kartlarda mhz değerinin desteklenmesi gibi cl değerininde desteklenmesi durumu var mı? yani benim ana kartım cl17 yi destekliyor cl15 çalışmaz gibi.

    birde dual channell için ramlerin tamamen aynı (cl,mhz,gb değerleri hatta marka) olması mı gerekir?

    bilgisayarda 2x4gb ya da 1x8gb mi var bilmiyorum, bakmadım henüz. 1x8gb var ise cl,mhz ve gb olarak aynı değerlerde bir ram alsam toplamda 16gb olsa verimli olur mu?

    20 sene önce masa üstü bilgisayarıma ram eklerken çip sayısıda önemliydi diye hatırlıyorum. şu anda da durum aynı mı?

    teşekkürler
  • Garantisi bitmeden önce servise göndermiştim, soğutma parçaları ve anakart değişip geldi. Fakat o günden beri elimi ne zaman palmrest dedikleri kasanın üst tarafına koysam veya elimi kaydırsam bir statik elektrik varmış gibi veya bir titreşim varmış gibi orada. Bunu yaşayan var mı ? Gönderirsem garantisi bittiği için sorun değil derlerse servis ücreti alırlar ondan korkuyorum. Boş yere para vermiş olmayayım.

  • Dostlar, garantisi bitik i7 7700, 1050ti, 8gb ram ama ssd olarak 512 nvme upgrade edilmiş cihazın ederi tahmini ne olur? Bilen birisi var mıdır? İlanlara bakıyorum, 5000 diyen de var 7000 diyen de. 7000likler tabi neredeyse 1 yıldır ilandaymış. Abartı onlar. Fikir sahibi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 252253254255256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.