Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 - Ana Konu (251. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.270
Cevap
62
Favori
221.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşlemci Hizi : Intel Core i5 4200U - 1.6 GHz (Turbo Boost Teknolojisi ile Max 2.6 GHz) 3 MB Önbellek
    Ram : 8 GB DDR3 1600 MHz
    Harddisk Kapasitesi : 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
    İşletim Sistemi : LINUX-UBUNTU
    Ekran Karti : AMD Redeon HD 8670M 2 GB Paylaşımsız


    Arkadaşlar merhaba yukarıda yazmış olduğum laptop özellikli cıhazı evimde kullanmış olduğum bir laptop var dell 5547 bundan 7 yıl once almıştım evde ve ofisde kullanıyorum çok nadiren de olsa oyun oynuyorum.ama sanırım artık değişim zamanı geldi forumdaki arkadaşlar bana yardımcı olursa bir konuda fikrinize ihtiyacım var, kullanmış olduğum laptopun pili öldü yeni pil alıcam ve ssd alıcam yaklaşık 800 tl masraf yapıcam yada cıhazı 2000 e satıp doların biraz daha düşmesini bekleyip 4000 bandında bir cıhaz mı alsam vereceğiniz fikirler benim için çok önemli
  • Arkadaşlar merhaba. Termal macun sürmek için açtım fakat kapatırken işlemci faninin oturduğu, anakarta sabit olan 4 pinli soketin içindeki pinlerden birini kırdım. İnternette bulamıyorum, yada ne diye aratacagimi bilemiyorum. Yardımcı olabilecek varmı? Lehim işi elimden gelir bana sadece o 4 pinli plastik malzeme lazım, öylece kalakaldım bilgisayarsız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HerGiyotineBurnunuSokma kullanıcısına yanıt
    Masaüstü olsa bulmak kolay olurdu fakat anakartın parçasına lehimli olduğu için bulmak zor. Ölçülerine göre başka bir parça bulabilme şansınız daha yüksek olur. Aynı parçayı bulmak imkansız gibi bir şey. Donör bir anakart ta kullanabilirsiniz eski laptoplardan. Belki aradığınız parça çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinden iş gelen arkadaşın yardımıyla kırık ayak yerine yeni parça lehimledik. Fakat fan kablosunu ters takmayı denediğim için fanlar kısa devre yapıp çalışmaz oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar malum yaz aylarında olmamız ve benim de Diyarbakır'da olmam sebebiyle laptopum çok ısınıyor. Ekstra soğutucu aldım soğutucumdan memnunum ancak alt taraf hiç ısınmazken tuşların ve üst kasanın olduğu bölüm fazla ısınıyor ve oyunda fbs kaybı yaşıyorum. Termal macun değiştirsem düzelir mi açıkcası fanlarını da kontrol etmedim o yüzden de olabilir mi ? teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazla beraber sıcaklıklar +10-20 derece arttı. Bir daha gaming laptop alanın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Kesinlinkle katılıyorum ilk ve son oldu benim de hocam
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Gaming notebookların soğutma performansı daha iyi olmaz mı hocam neden öyle dedin? Benim notebookta yanıyor ama oyun oynadığım için diye düşünüyorum.
  • vlad the impaler V kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela dell hp asus gibi markaların gaming laptoplarının soğutma performansı iyi değil, o bakır boru tasarımları vs dandik. Ama msi zaten tek işi yahut major işi gaming laptop üretmek olduğu için bu tasarımlar üzerinde özel çalışmış adamlar diğerlerine göre soğutması daha başarılı. Ancak artık yeni çıkan işlemciler o kadar sıcak çalışiyor ki hangisi olursa olsa fark etmez, yanıyor hepsi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Bende 1050 ti 8 gb ram olan model var. 8 gb rami yükselme kararı aldım. Ramleri 4-4,8-8,16-16 kullanmak daha iyi oldugun duydum. Bu laptopta ram yükseltmesi yapan veya anlayan birisi varsa yardımcı olursa sevinirim. 2 tane 8 gb almak istiyorum. Bir kaç sorun olacak. Öncelikler mhz değerleri şimdi takılı olan 4gb ların 2400 olduğu için yeni alacaklarımın da böyle olması zorunlu mu veya çok ta gerekli bir şey mi? Bu ramlarin bir de cl değeri oluyomuş onları anakartın modeline göre mi belirliyoruz yoksa alacağım 2 ram de aynı cl değerine sahip olduğu sürece bir sıkıntı çıkmaz mı? Son olarak yeni ramler geldikten sonra elimde kalan 4+4 gb olan ramlarin satmayı düşünüyorum ortalama ne kadar fiyata satabilirim? Laptopu alalı 2 yıl oldu bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soulfly78 -- 3 Temmuz 2020; 15:49:19 >
  • Yapın kendinize bi sıvı soğutma benim gibi keyfinize bakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma ve batarya şikayetiyle servise verdiğim laptopuma anakart, soğutucu, batarya, adaptör değişimi yapıldı. Boş halde bile fan çalıştıran laptop şuan çalıştırmıyor. Pil ömrünün uzaması için "Öncelikli AC kullanımı" modunu seçmiştim ancak pil çok çabuk yıprandı. Ayda %5 yedi resmen. Şimdi Şarj Başlatmayı %50 ye Şarj Durdurmayı %90a ayarladım. Pil konusunda tecrübeli arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.
  • İyi günler arkadaşlar,

    Dell 7577 1060 qmax modelli laptopumu bataryada kullanmak istediğimde bilgisayar çok ağırlaşıyor. Büyük ihtimal işlemci gücü kısılıyor ancak bunu Windows güç ayarlarından kontrol ettim. Tüm güç ayarları prize takılıymış gibi göstermekte ancak bilgisayarı bataryada kullandığımda çok ağırlaşıyor. Sizce bu durumun sebebi nedir? Nasıl düzeltebilirim?

    Çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan00133 kullanıcısına yanıt
    Batarya da kullandıgınızda yarı yarıya performans düşüşü olabilir bu gayet normal bişey haa demek istediginiz şu ise eger ben denetim masası üzerinden nasıl ayarlıcam derseniz güç seçenekleri üzerinden dengeliyi yüksek sonra sağ alttaki bataryaya iki defa tıklayın en yüksek performansa alın bunları yaptıgınızdan eminseniz eğer nvidia driverı üzerinden batarya boost denen eklentiyi kapatalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkinxda kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam. Benim laptopun ekranı biraz sol yatık. Menteşesini değiştirtmeyi düşünüyorum. Ve bu aralar çok ısınıyor termal macun değiştirmeyi düşünüyorum. Ancak garantiye yollayamam; pek sürem yok ona. Aynı gün teslim alabileceğim bir yer var mı bildiğiniz? İstanbul, Kocaeli civarı.
  • siyamas kullanıcısına yanıt
    macun temizlik işinizi yapabilirim isterseniz, kartalda oturuyorum
  • Hakan00133 kullanıcısına yanıt
    bizim inspiron diğer laptoplar gibi batarya için optimize değil. performans düşüşü işlemciden değil ekran kartından oluyor. adaptörü çektiğiniz anda nvidia otomatik çipin gücünü en aza çekiyor 300 400 mhz civarlarına. bir çözümü var mı bilmiyorum.
  • Antares kullanıcısına yanıt
    çözümü basit hocam açın alt kapağı batarya konektörünü sökün kullanın :) benim pil %79 da neredeyse 3 yıl oldu
  • 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.