Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.684
Cevap
47
Favori
196.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Estağfurullah, ne haddime herşeyi çok güzel yazmışsınız daha ne diyeyim ki, yeri geldi tartıştık, hem fikir değildik, yeri geldi ortak alınan kararlar ile devam ettik. Sonuçta burası seviyeli 1 tartışma ortamı. 1rinin 1 fikri düşüncesi var ise deneyimini ile birlikte paylaşmalı bizlere ortak olmalı.

    Delinin 1ri kuyuya taş atar, çıkartması da........ misali, ortadan toz ile yok olmamalı

    @jeuneturc arkadaş mesajları kaldırmış yada silinmiş okudum, 1şey diyemeceğim ama kendini başta tanıtıp, yaşamış olduğu deneyimlerini paylaşsaydı bizlere belki daha faydalı olurdu.

    Merak ediyorum forumda Akdeniz Bölgesinde yaşayan ve memnun olduğunu bildiren katılımcılar da oldu, bizlere daha fazla deneyimleri hakkında bilgi verip yardımcı olabilirlerdi.

    Memnuniyet tamamen göreceli, Konfor Isı anlayışımız gibi.

    Ne yalan söyleyeyim arkadaşlar, evet izlemedeyim ve tekrar Çetin Bey'e ulaşmayı deniyorum sizlere net 1 şey söyleyebilmek adına, ama hepiniz biliyor ki, D17:0 modunda benim hiç ama hiç bir şikayetim olmadı, en ılıman havalarda bile düşük kazan ısılarında evi ısıtabildim. Hatta geçen 10 yıl süresince DemirDöküm Kalisto+DHS+OT kullandığım senelerde, yaz başlangıcı ve yaz sonu geçiş dönemlerinde özellikle @teknoline hocamın yaşadığı haklı sorunları ben de yaşadığımdan sıkıntısını tahmin edebiliyorum ama Nitromix+MiGo kullandığım dönem süresince bu sorunları da yaşamadım. D17:0 / Isıtma Eğrisi 1.5 ile sorunsuz hayatımı 3 sezon sürdürdüm.

    Yaşadığım tek sorun D17:1 olması ile başladı.

    Görüldüğü üzere D17:1 mevcut sıcaklığı korumada çok başarılı, ancak konfor ısıyı yukarı çıkarttığınızda işler tam tersine dönüyor. D17:0'da 1 saatte hedef ısıya gelirken D17:1'de 6-7 saatte hedef ısıya gelmekte. İşte bu durumun Çetin Bey, Vaillant TR ve DemirDöküm tarafından görülmesini istiyorum.

    D17:1 Modunda, D09:75C olmasına rağmen, D40:55C'den yukarı çıkmamakta, D41:47C'de kalmakta ve sürekli kesintisiz çalışmaktadır.

    Mantığım D17:1 olmalı diyor ama hayat öyle demiyor.

    NoT: Verilerdeki kazan ısıları biliyorsunuz D09'dan geldiğinden aslında kazan 75C=55C olarak baz alınabilir.




    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    hoocam yol yakınken dön derim d17 1 den. hocam ıkıdır ıcımden gecenleri yazıyorsunuz. huylanmıyorum degil hani.telepatik gucleriniz mi var. gecende dag fare dogurdu bu seferde dellinin tas atması felan
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    hocam su havada kimsede sorun olmaz hava bir isinsin ozaman baslar. onada yapacak birsey yok adamlar yazmis olagandisi hava degisimlerinde egrige mudahale edin diye. daha oncede dedim ogrendigi 15 gunun bir sonrakinide ayni olmasini istiyor. aksacli arkadasta bunu kastedip cikti gitti. 15 gunluk ortalamaya gire egri belirliyor sonraki 15 gun ortalama disindaysa elle mudehale edin diyor. muhtemelen. bu arkadas dd elemani gibi birsey. 18aralikta baglayip bugune kadar buna vakif olamaz ilk kez migo kullanan bir kisi. ustelik ilk bagladigi zaman da normal kullanici gibi degildi teknik agizdan konustu. bak sen cetin bey olmasin bu aksacli jonturk :-)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Hocam, dediğim gibi, D17:0 yaparak anında geri dönüş yaparım ama D17:1 olması gerektiğini, üstüne basa basa, her seferinde tekrar ve tekrar vurgulayan Vaillant TR ve DemirDöküm.

    Evet haklısın D17:1 olması en mantıklı olanı ama bunu Vaillant TR'nin de DemirDöküm'ün de görmeleri istiyorum.

    Çağrı açıldı, Çetin Bey'e de sürekli ulaşmayı deniyorum, gelip kendi gözleri ile görmelerini istediğimden D17:1'de ısırar ediyorum.

    Bu arada Tahmin Modunu da açtım, benim düşüncem Tahmin Modu, bina ısı ataletini öğrenmede etken olabileceğini düşünüyorum.

    Çetin bey'e daha önce D09:75C iken kazanın D40:55C'den yukarı çıkmadığını belirttiğimde sabredin bekleyin çıkacaktır, Isıtma Eğrisini Sabit tutmamız gerektini de sürekli vurgulayan Vaillant TR oldu.

    Forumda gördük ki bazı kullanıcıların Nitromix ve Vaillant kazan modülasyon ayarları zaten servis tarafından d17:1 olarak bizden önce yapılmış ve gördük ki D17:1 iken hiç sorun yaşamayan kullanıcılar bile bulunmakta maaşALLAH dediğimiz. Hal böyle iken niye bizde D17:1 işlemiyor?

    Gelip, görmeleri lazım.




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    tamam ozaman hocam. bende suan d17 0 tahmin kapali farkli olsun ki anlasilabilsin bazi seyler. yanliz servis tarafindan D17:1 olarak ayarlanan kullanici gormedim yada kacirdim.
    yanliz hocam migo bagli degilken kazani d17:1 iken kazani 60 yapip kullanan arkadasimiz oldu ama ayni migo varken ki gibi calismis yani insallah sabriniza deger

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Şu havada kimsede sorun olmaz diyorsun ama D17:1 / Isıtma Eğrisi 3 iken bile 20C'den hedef ısı 22C'ye 9 saattir erişemedi, şuan 21,8C'de geziniyor.
    Ama işin enteresan noktası hedef ısıya eriştikten sonra ve/veya gece ısı ayarım 20C'ye indikten sonra, 20C ortam ısısını zerre sorunsuz, hatasız ve tasarruflu çalışarak sağlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 7 Ocak 2020; 16:27:49 >
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    hicam ben d17:0 kullanan arkadaslar icin dedim sorun olmaz diye bu havalarda. ama daha oncede dedim simdide diyorum cetin beyin hakli cikmasini butun samimiyetimle istiyorum bana gorede mantikli olani bu. ama bende sizin gibi denedim evdekiler üşüdüler bosu bosuna. insallah sabriniza deger.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çatlayacağım, adamların (e-Relax kullanıcılarının) tek derdi HOMEKIT...
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    aynen hocam nasil d17:0 iken nasil migo start verdikten sonra nitromixin gidise gore calisma sekli devreye giriyorsa hicbir devisikliye ugramiyorsa. ayni sekilde d17:1 dada nitromix donuse gore calisma sekli devreye giriyor ve degisikliye ugramiyor.

    ozaman sorarim madem bu alet donuse gore olsaydi neden cizelgede gidise gore kazan gorunuyor. neden migo yokken 60 kazani ayarlasaniz bile 60 kazana ulasamiyor ayni sekilde 50-52 calisiyor sonrasinda 52 yide gormeyip 49 lara dusmesini nasil aciklanabilir.

    yine diyorum yine diyorum butun samimiyetimle migonun sorunu cozulecekse konuya son nokta koyulacaksa, yanilmayi cok istiyorum. osman beyinde hakli olarak sabri tasmak uzere farkindayim bir yandan israr eden yetkili bir yandan gozlemleri ikisinin arasinda kaliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 7 Ocak 2020; 21:24:39 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    hocam diyer erelax konusunda bosuna ugrasmayin. ordan birsey cikmaz. ben gecen sene denedim. beklemekten baska cozum yok. kac gun var egri degisimine sizin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 7 Ocak 2020; 21:34:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Migoyu satan arkadaşlar buraları görmüyor mu ? Demirdöküm servisi anketine düşük not verdiğim için arandım ve söyledim kimseye tavsiye etmiyorum, gerçi olayı anlamadım henüz ama, size güvenerek sorun oldugunu kanıksadım:) burayı almadan okusaydım netatmo alırdım, servisle görüştüm iade de almıyor lar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Peki bu sekilde calismasi tasarruf sagliyor mu? Tam bugun erelax ve kombiyi kullanali 1 ay oldu faturam geldi 177 m3 tuketmisim. Benim grafigimdeki artislarin sebebi sabit 2.7 olmasindan mi ki egriyi dusursem seti gecisleri azalir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duşveötesi D kullanıcısına yanıt
    onunda etkisi azda olsa var. seti nekadar gecerse buseferde set altina gecis uzadigindan tuketimi cok etkilemez. ama migoyu uygun yere koymadiginiz zaman etkiler mesela disa bakan duvar dis kapi yakini. hepsinden onemlisi yalitim. dusunun bende su havada 10 dak bir devreye giriyor yalitimli evde 2 saatte devreye giren var. elbette fark olacak. annemin evi tek cephe alt ust yakiyor ayni sehirdeyiz benim faturam onunkini 4 e katliyor

    sizin burda bakacaginiz konfor tam mi bu m3 e usuyormuyum eger bunlarda sikinti yoksa bedeli olacak.

    birde her evin isinma derecesi var. ben 22.5 degilde 22 yapsam faturam bariz duser. benim evin rezonans degeri 19-20 bunun ustu hani diyorlarya her 1 derece %6 artiriri alakasi yok misliyle artar. ozaman 24 yapayim faturam 50 tl farkedecekse keske yapsam ama en az 200 farkeder. dusun salonu actigim vakit yakitim %60 artiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 8 Ocak 2020; 7:30:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Ne bileyim kardeş ben koptum gidiyorum, yıl sonu ve yıl başı iş yoğunluğu 1 yandan 1 de bunu takip etmedim. Saldım çayıra...
  • duşveötesi D kullanıcısına yanıt
    ben migoyu 2,5 aydır kullanıyorum son faturam aralık ayının 18 inde geldi. o günden bugüne 228 m3 tüketmişim.yaşadığım şehir olan afyonda sıcaklık son dönemde 24 saat içinde 3 derece dahi olmuyor.

    açıkçası benim için şuanda evde küçük çocuğum olduğundan tasarruftan ziyade konfor. set sıcaklığım 23 derece ve 24 saat sabit bu sıcaklığı kullanıyorum. eğri 1.3 te kazan sıcaklığım 60 da sınırlı ve d17:0 ve tahmin açık kullanıyorum. evin 23,1 den 23 e düşmesi, geceleri yaklaşık 1 - 1 buçuk saat, gündüzleri 2-3 hatta bazen 4 saat sürüyor. migo evin ısı düşüşünü algılayıp 23 derecede iken düşük sıcaklıkta kazan yakıyor düşüş devam ederse veriyor odunu. 22,9 dan 23,1 e çıkması yaklaşık 1-1,5 saat sürüyor yine.Bunda da etlen yerden ısıtma olması.

    geçtiğimiz günlerde d17:1 yaptığımda diğer bir arkadaşın dediği gibi 22,9 dan 23,1 e çıkarmak için neredeyse 10 saat çalıştı kombi ama olmadı. bende d17:0 a dönüş yaptım şuan memnunum. set sıcaklığım yüksek ve sabit sıcaklık kullanmamdan kaynaklı yüksek fatura ödüyorum ama dediğim gibi benim için şuan önemli olan konfor.

    Bu sıcaklıkta daha çok şu şekilde tasarruf yapabilirsin diyen arkadaş varsa tabi ki önerilere her zaman açığım.




  • Arkadaşlar tekrar deneyimimi paylaşıyorum, D17:1 / Isıtma Eğrisi 2 / Tahmin AÇIK, ile Gece Modunda 20C konfor ısıyı korumada şimdilik başarılı. (Hedef ısıyı aşsa dahi Tahmin Modu açık olduğundan zaman ile oturacağını düşünüyorum.)

    Bakalım Gündüz Ev Modunda Konfor Isıya, 22C'ye ulaşımı nasıl olacak???

    Ben, Tahmin Modunun, evin ısı ataletini öğrenme ile 1re1 ilişkili olduğunu düşündüğümden Tahmin Modu Açık ilerliyorum.



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX




  • Arkadaşlar ben saat 08:30'dan beri uygulamaya ne IOS'den, ne de web üzerinden erişememekteyim.



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX
  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    hocam son gunlerde sikinti var suanda da var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halil.ozkan kullanıcısına yanıt
    hocam sikinti yok sistemde bu havlarda olma ihtimali yok sizin evde. benim evde setin altina dusmesi 10-20 dak bu havalrada tekrar sete cikmasi 28-30 da. bunlari 45-50 dercelerde basariyor hicbir kisitlama yok dis sicaklik 10-5 arasi en fazla seti 0,1 gecer en dusuk -0,2 duser setten genelde sette ve -0,2 calisiyor suan gunluk 9-10 m3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 8 Ocak 2020; 9:47:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    aynen benimde günlük 10 m3 civarı tüketim. bundan iyisi şamda kayısı diyorum artık. geçen yıl kiradaki evimde şimdi tam bir çöp olduğunu anladığım on-off rf 6001 termostat vardı. 23 e ayarlıyordum 22 de çalışıp 24 de duruyordu. arada 2 derece fark var üşüme hissi olmaması mümkün değil. geçen yıl ölümü gördüğümden bu sene 0,2 derece fark benim için uzun yaşamın formülünü bulmak gibi bir şey.

    Hatta geçen akşam hava baya soğuktu -6 larda falandı. eşimle otururken ev çok çabuk soğuyor dedim. çok çabuk dediğimde 30-40 dakikada 0,1 derece düşüş. hanım hadi ya ne kadar düşmüş dediğinde yarım saatte 0,1 dedim. kafaya oklavayı yiyordum az daha




  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.