Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.684
Cevap
47
Favori
196.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Teknoline2002 ustam, siz benden daha fazla tecrübeye sahipsiniz, verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkür ederim. Ancak ben Nitromix'in Modülasyon mantığını kavrayamadım.

    Hedef ısı 21C, ev 20,9C olduğunda kombi devreye giriyor ama set ettiğim max.60C'de. Isıtma Eğrisi 0,5
    Normalde ortam ısısı ile hedef ısı arasındaki fark az olduğundan kombinin daha düşük bir ısıda çalışması gerek miyor mu?

    veya...

    Hedef ısı 22C, ev 21C olduğunda kombi set edilen max.60C'de çalışması normal ama ev ısısı 21,5C olduğunda daha düşük bir kazan ısısında çalışması gerek miyor mu?

    Ben gereksiz yere gaz tüketimi olmasın diye Tahmin (Öğrenme) Modunu kullanmıyorum.
    Tahmin Modunu kullanmam bana gerçekten tasarruf mu sağlar yoksa konfor mu?

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 27 Aralık 2018; 11:31:3 >
  • Konfor ısı 21,5C iken, oda ısısı 21,4C olduğunda Nitromix kombinin max.set sıcaklığını 60C ayarlamama rağmen, gece çalıştığında 60C ile çalışmaya başlamış, 66C'ye çıkmış hatta 90C'yi bile görmüş.Isıtma Eğrisi 0,5

    Kafam karıştı bu nasıl bir Modülasyon mantığıdır...
    1yerde bir hata yapıyorum ama nerede?
    Nitromix'in Modülasyon çalışma mantığını tam anlayamadan MiGo'yu programlamak tasarruf yerine zararruf sağlıyor. Bu mantığı tam olarak anlayıp diğer kullanıcıları da uyarıp bilgilendirmek gerekiyor.

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 27 Aralık 2018; 11:46:9 >




  • Güncel 1 örnek daha...

    Hedef ısı 22C, ortam ısısı 21C ike 72C'de kombi çalışmış ki max.set ısısı 60C olmasına rağmen.
    Ortam ısısı 21,4C çıkmasına rağmen halen 72C'de çalışmaya devam etmiş.

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 27 Aralık 2018; 11:44:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Doğrudur +5C oynayabilir ama ben Servis Modundan D71'den max.set sıcaklığını 60C yapmama rağmen 90C'de çalışmış gözüküyor.
  • Estağfurullah arkadaşlar ben migodan anlamam sizlere soruyorum oda sıcaklığına göre modülasyon var mı diye çünkü içimde uhde kaldı modülasyon özellikli termostat vaillanttaki calormatic 470 uyacak büyük ihtimal ama paraya kıyamadım. 4 yıl önce nitromixi alırken çok ariston ve boscha çok gittim geldim nitromix aldım. Aldıktan sonra diyer kombilere baktım. Allahtan anneme bosch 2500 aldım ultra sessiz kombi ve çalışma yazılımı 10 numara modülasyonlu ot de cabası. Ariston ve airfel özellik abidesi pompası bile modülasyonlu bypass sistemi var. Benim gibi her petekte trv olan evlerde bypass gerekli peteklerin hepsi kesime gittimi pompayı yakarsın başıma geldi allahtan gece uyandım kurtarduk kombiyi. Şunu kabul edelim nitromix 10 yıllık bir üretim geçsmişi olan bir kombi.Demode kalan yerleri ve sesli olması dışında sıkıntısız. Tek eksiği düzgün ot si yok. İstese herşeyi yaptırabilirler vaillanta var ama koymuyorlar. Ülkemizde destek yok. Ben polonya,almanya,ukrayna sitelerinde çok şey öğrendim.ozamanlar servis menüsünü rusca ukrayna sitesinden indirdim. Ukraynada adı Demrad tır.
    Gelelim asıl soruna. Anladığım kadarıyla migo dış hava bilgisini istanbula göre alıyor. Mesela ben izmirdeyim istanbula göre kazanı yükseltiyor. Araştırmalarıma göre vaillantın e relax ile birebir aynı onda bu sorunu çözmek için dış hava sensörüne ihtiyac var demiş servis. Goggle playden yorumlara baktım migo ve e relaxın memnun olma oranı düşük. Programdan en ince ayrıntısına kadar ayar yapma izni vermiyor. Yoksa o ısı eğrisi değeri tek başına bir işe yaramıyor onla birlikte bir iki ayar daha var. Ama bunlara giremiyorsunuz sanırım. Dış sensör takıldığında servis menüsüne 4 tane ek ayar gelir. Ama sizde bu olmadığı için ısı eğrisinden yapacaksınız. Hiç bir şekilde dışardan altığınız ntc olmaz (benim denemediğim kalmadı boşuna uğraşmayın. Tam oldu dersin hava bir soğur kombi anden 80 derece hayallerin söner) adamlar özel yapmış vrc 693. Ama almayın.
    Yapacak tek şey önemli olan kombi dışarısı 18 derece iken kazanı 38 de çalıştıracak eğriği seçmek. D72 den max 65 yap bırak. Set yapılmasına rağmen kombi 90 dereceye çıkmaz. Çılması için internetten hava sıcaklığını -10 olması lazım set yapmamışsan eğer. Diğer türlü kombi kazan sıcaklığj kaç ise en fazla 5 derece üstüne çıkar imkansız 1 derece fazla çıkması. Hatta bende bazen trv ler hepside kesime gittiği zaman kombi çalışır hızlıca derece yükselir heman kapatır. 5 dak sonra tekrar dener eğer setin üstünü 5 derece geçmezse çalışır. Yükselmesine izin vermez yoksa basınç artar ve tahliye yapar. Öğrenme modunu açın bu size tasarruf sağlar. Yoksa kombi 22.5 ayarladınız diyelim bu dereceye geldiğinde kapatırsa petekteki sıcaklık dereceği yükseltir 23 e çıkar veya daha fazlası. Amacımız sabit sıcaklık ve tasartuf ise bu kesin şart. Birde kombi durduktan sonraki pompa çalışma zamanı normal 5 tir bunu iki yapın ki petelteki sıcak su petekte kalsın.(adamlar bunun için kombi tasarryf cihazı yaptılar pompayı durduran 300 tl sizde bu özellik var kullanmıyorsunuz) petek reglaj ayarıçok önemli kombiden sonraki ilk peteğin alt vanası çeyrek tur (1 tur demiyorum dikkat edin) ondan sonrakiler yarım tur artırarak. Son petek sonuna kadar. Trv nin üstündeki numaralar tam derece karşılığı yoktur onun için 2,5-3 max olacak 3 evi hertürlü 22,5 yapar. Eğer petek bağlantınız trv yoksa alt giriş alt çıkış yapın bunu kimse önermez kendini müh veya usta sanan lakin bu bağlantıda ısınmayan petek yoktur. Petek alttan üste tam ısınır. Kombi durdu 10 dak sonra geri çalıştı diğelim kombinin geri dönüş ısısı daha yüksek olduğundan elstra tasarruf sağlanır. Tecrübeyle sabittir denenmiştir ölçülmüştür. İsterseniz İngiliz yapımı iskandinav yapımı filimleri izlerken pteklere bakın nasıl bağlanmış alttaan alta dır.
    Uzun lafın kısası oda sıcaklığına göre modülasyon yapmadığından sizin yerinize olsam dış havayı iptal eder şehre göre 55-65 derece sabit yapar öğrenme modunuda açar o şekil kullanırım. Asıl sorunu nisan mayısta yaşıcalsınız eğer eğri ayarını yapamazsanız. Kazan sıcaklığı yükselmesin diye değer düşürecek sonra da nisan da mayısta kombi bir bakmışın 30-35 çalışıyor. Ben kendi haline bıraktım kombiyi en gazla çılacağı rakam 60 min 38 dışarısı 22 oldumu komple kapar kombiyi dışarısı 21 oldumu çalışır. Bunlar hepsinin ayarı var servis menüsünde ama dış sensör olunca. Sizden olumlu yönler duymak istiyorum almak istiyorum bu ot yi640 buldum bendeki siemensi satarsam yarı parasını çıkarabilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BART SIMPSON

    Doğrudur +5C oynayabilir ama ben Servis Modundan D71'den max.set sıcaklığını 60C yapmama rağmen 90C'de çalışmış gözüküyor.

    Alıntıları Göster
    Benimde durum aynı şekilde. D71 den 50 yapmama rağmen 66C çalışmış gözüküyor fakat kombinin ekranına bakınca 50 51C geçmiyor çalışma esnasında. Verilerde uyuşmazlık var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bide regülasyon motor çalışma süresini 5 den 2 ye nasıl düşüreceğiz peki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neduda

    Benimde durum aynı şekilde. D71 den 50 yapmama rağmen 66C çalışmış gözüküyor fakat kombinin ekranına bakınca 50 51C geçmiyor çalışma esnasında. Verilerde uyuşmazlık var

    Alıntıları Göster
    Doğrudur, MiGo'nun raporlarında uyuşmazlık var.
  • ben kombiye hiç dokunmuyorum ısı eğrisini 1.8 yaptım max 50' derecede çalışıyor bence migo cihazdaki ayarları kendi yönetiyor sizin kombide yaptığınız ayarı algılamıyor
  • Çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karanka38 K kullanıcısına yanıt
    D01 ayarını 2 yapın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün aynı hava şartları altında, farklı tesisat su çıkış ısılarında ve aynı parametreler ile Demirdöküm Nitromix+MiGo Modülasyon testi yaptım.
    Açık ve net olarak söyleyebilirim ki Demirdöküm Nitromix+Migo tamamen tesisat geliş su ısısına bağlı olarak ALEV MODÜLASYON prensibi ile çalışmaktaıdr.

    Aşağıda tüketim verileri ile ilgili bilgileri de paylaşıyorum belki ihtiyacı olan veya bilgi sahibi olmak isteyenler olabilir.
    Test sonuçları tamamen bizim evin tesisatına göre elde edilmiştir, farklı diğer tesisatlarda farklı değerler elde edilebilir.

    AÇIKLAMA : Elde edilen tüketim değerleri 60dk.'lıktır.


    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 27 Aralık 2018; 21:07:59 >




  • Ne kadar dusuk kazan sicakligi o kadar dusuk tuketim sonucunu mu cikarmaliyiz peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle oda sıcaklığına göre modülasyon yok bundan eminim. Diğer forum konularında araştıran arkadaşlar var onlarda araştırmışlar benim dediğim gibi çalışmıyor keşke modülasyonolsaydı. Ozaman yüksek kazan sıcaklığında çalışma sorunu olmayacaktı. İstersen 90 a çıkar o gerektiği güçü kullanıp minimum kazan sıcaklığında çalışacaktı. Alev boyu modülasyonu en dandik kombide var olmasa zaten kazan sıcaklığını sabit tutamaz. İşte bunun için diyorum ki ben nitromix sene olmuş 2019 ama 2000 yılın teknolojisi hiç değiştirmedi kendini. Oysa cihaz herşeye açık bütün iş tek bir gelişmiş termostata bakıyor. Vailantta var ama getirmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekostu E kullanıcısına yanıt
    Hiç alakası yok ben 38 derece kullanıpta ılık havada 10 m3 yakan biliyorum çoğu petek kapalı olduğu halde hatta inanmadım resmini çektirdim sayacın ve evin derecesini. Ev 18 derece. Oda termosttaı olduğu sürece çok önemi yok ben derim sabit kazan sıcaklığı 55 e takın oda 22.5 ayarla 24 saat bu şekil kalsın. Yoksa eşyalarve duvarlar soğudumu çok yakıyor kombi. Hala yakıyorsa kombin ya petek yetersiz,tıkalı,reglaj ayarsız veya yalıtım yetersiz. Kombiyide elletirmeyin servis dahi olsa. Temizlenecek iki filitre var. 1. Dönüş filitresi ikinciside kombinin içinde brulörr giren yerde var siyah onu ilk sene temizle sonrada bakma bile uzun yıllar. Temizlik için fanları felan söktürmeyin. Benim kuralım "çalışan cihazı elleme" teknik servisim ben kuraldır bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 60 dak testleri yanıltıcı olabiliyor. Ben o testin her türlüsünü denedim pompa 1-2-3 kademedeki yakıtlarına kadar denedim. Tam doğru testi yapamazsın. Bilemezsin 50 derecede çalışırken kombi 1 saatte 2 kere devreye girdi 60 da 3 kere girdi. Trv varsa 50 de çalışırken 2 si actı 60 da çalışırken 4 ü birden tam açtı. 50 derece ısınmayan evi nasıl ısıtcaksın yeri geldiğinde onun için diyorum sabit bırakacaksın dereceği veya dış hava ya göre değişsin. Pompa testi sonuçları 1 deykem kombi cabuk stop eder ama çabukta devreye girer. 3 de çok çalışır ama geç devreye girer. Onun için ben kendi haline bıraktım yakacağını yakar kombi ot olduğu sürece çünkü ısındımı duracak bundan eminiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Hocam 60 dak testleri yanıltıcı olabiliyor. Ben o testin her türlüsünü denedim pompa 1-2-3 kademedeki yakıtlarına kadar denedim. Tam doğru testi yapamazsın. Bilemezsin 50 derecede çalışırken kombi 1 saatte 2 kere devreye girdi 60 da 3 kere girdi. Trv varsa 50 de çalışırken 2 si actı 60 da çalışırken 4 ü birden tam açtı. 50 derece ısınmayan evi nasıl ısıtcaksın yeri geldiğinde onun için diyorum sabit bırakacaksın dereceği veya dış hava ya göre değişsin. Pompa testi sonuçları 1 deykem kombi cabuk stop eder ama çabukta devreye girer. 3 de çok çalışır ama geç devreye girer. Onun için ben kendi haline bıraktım yakacağını yakar kombi ot olduğu sürece çünkü ısındımı duracak bundan eminiz
    Merhabalar üstadım. Şimdiye kadar olan dediklerinize katılmakla birlikte kombinin sürekli odayı aynı ısıda tutması için de çalışması taraftarı değilim. En azından kendi evim için belirtmeliyim. Şöyleki;

    Dışarısı şuanda 6C ve ev içi 21C. Konfor ısım 22C ve gece modu 21C ye ayarlı. Evim güney cephe ve gün ışığından yeteri kadar, fazlası ile faydalandığından 21C şuanda bize yeterli gelmektedir. Üşüme hissi olmamaktadır. Bu durumda kombinin 21C'yi sabit tutması için çalışması ne derece doğru. Gereksiz yere doğalgaz tüketimi olmayacak mı? Gerçi kombi 21,1C'ye kadar yanacak ve sonrasında kapayacak ama sonuçta yine de gaz tüketimi gerçekleşecek.

    Sırf gereksiz yere gaz tüketimini önlemek amacı ile Tahmin, Öğrenme Modunu bile kapalı tutuyorum.

    Ama tabiki dediğiniz gibi Modülasyonu tesisat gelen su yerine oda ısısına göre yapsaydı arşüala olurdu.
    Demirdöküm MiGo, Vaillant e-relax gibi akıllı OT'larının böyle bir özelliği olmamasına şaşıyorum veya var da biz mi parametrelerden aktif edemiyoruz.

    Demirdöküm Nitromix tamamen Almanyada Vaillant fabrikalarında blok olarak üretilip TR'de şaseye monte edilen tek kombi. Dolayısı ile kalite olarak ben Vaillant ile eş görüyorum. Servis parametrelerini tekrar gözden geçireceğim belki parametreler ile oda ısısına göre modülasyon özelliği yapılabilir mi acaba?

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 28 Aralık 2018; 12:2:4 >




  • Servis menüsünden sadece aşağıdaki parametrelere müdahale etmemize izin veriliyor.
    Nasıl bir fayda/kazanç elde edebiliriz bilemiyorum.



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX


    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX


    Açıkca Modülasyon çalışma prensibinden bahsedilmiş zaten...


    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 28 Aralık 2018; 12:30:9 >




  • Hocam işte burda trv devreye giriyor. Benim termostat güneş gören oda da. Gündüzleri güneş gördüğü için kombi kapalı kalıyor çalışmıyor zaten güneş sayesinde 26 bile oluyor derece. Sıkıntı burda başlıyor işte bu seferde odanın 22,5 düşmesi lazım ki kombi çalışsın. Çalışmayınca da bu sefe güneş görmeyen odalar 21 hatta 20 lere düşüyor akşama doğru ben 20:30 da eve geldiğimde termostat olmayan odalar 21,5 anca çıkmış oluyor. En çok gazı da işte o anda yakıyor çünkü evin sıcaklık dengesi bozulduğu için bütün odaların trv dengeleri bozulup kombi daha çok suyu ısıtmak zorunda kalıyor ve alev modülasyonu 3 de hatta 4 te uzun süre kalıyor. Aslında oda termostatını en zor ısınan odaya koyup diğer odalara trv koymak lazım. Mümkünse oturulmayan yer olacak holün en soğuk yeri gibi. Çünkü içerdeki her insan odayı ısıtıyor. Hocam anlıcan hiç bir şekilde 4 4lük olmuyor. Konfor oluyor yakıt artıyor yakıt düşüyor konfor azalıyor. Ama oda termostatı en fazla tasaruf yaptıranı. Sadece trv kullandım onda max konfor var ve hiç bir şekilde kombi 2. Alevi geçmez fakat trv lerin hepsi kesime gittiğinde kombi sapıtıyor. Şuan en iyi sistem sizin migo+trv ve öğrenme modu açık kullanmak dış ısı algısı olmazsa olmaz değil 55 ayarla bırak. Eğer gece 20 derece olsun sabah 23 derece olsun dersen kazan derecesini yüksek tutacaksın yoksa dışarısı -5 de çıkaramaz o dereceye. Kombi klima gibi değil benim en soğuk yer olan salonda klima var. 15 dereceden 22 ye yarım saatte çıkarır ama kombi çıkaramaz. Az yakar diye aldım salona inverter klimayı fakat yakıyor. akşam 22 den wabah 8 e 6 kw yakıyor 22 derecede yine en iyisi kombi doğalgaz arkadaşlar. Pen pes ettim kendi haline bıraktım sizlerde öğle yapın. Benim kombi şukadar yakıyor size az gelir.emin olun o arkadaş yakmıyordur tam anlamıyla veya evi tek cephe altı üstü doludur inanmayın. Kullanmadığınız odayı yakmayın emin olun çol farkedecek ben salonu yaktığım an hesap kitap, teknoloji, ayar, parametre hiç biri fayda etmiyor direk %35 artıyor. Bu arada kombinin minimum gücü var ya o ayarı 10 çıkardığınızda petekleriniz anında ısınır ve oda set değerine cabuk ulaşırsınız. Bunuda test edin derim. Vinsmanın min gücü 10 ve az yakan arkadaşlarım var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Hocam işte burda trv devreye giriyor. Benim termostat güneş gören oda da. Gündüzleri güneş gördüğü için kombi kapalı kalıyor çalışmıyor zaten güneş sayesinde 26 bile oluyor derece. Sıkıntı burda başlıyor işte bu seferde odanın 22,5 düşmesi lazım ki kombi çalışsın. Çalışmayınca da bu sefe güneş görmeyen odalar 21 hatta 20 lere düşüyor akşama doğru ben 20:30 da eve geldiğimde termostat olmayan odalar 21,5 anca çıkmış oluyor. En çok gazı da işte o anda yakıyor çünkü evin sıcaklık dengesi bozulduğu için bütün odaların trv dengeleri bozulup kombi daha çok suyu ısıtmak zorunda kalıyor ve alev modülasyonu 3 de hatta 4 te uzun süre kalıyor. Aslında oda termostatını en zor ısınan odaya koyup diğer odalara trv koymak lazım. Mümkünse oturulmayan yer olacak holün en soğuk yeri gibi. Çünkü içerdeki her insan odayı ısıtıyor. Hocam anlıcan hiç bir şekilde 4 4lük olmuyor. Konfor oluyor yakıt artıyor yakıt düşüyor konfor azalıyor. Ama oda termostatı en fazla tasaruf yaptıranı. Sadece trv kullandım onda max konfor var ve hiç bir şekilde kombi 2. Alevi geçmez fakat trv lerin hepsi kesime gittiğinde kombi sapıtıyor. Şuan en iyi sistem sizin migo+trv ve öğrenme modu açık kullanmak dış ısı algısı olmazsa olmaz değil 55 ayarla bırak. Eğer gece 20 derece olsun sabah 23 derece olsun dersen kazan derecesini yüksek tutacaksın yoksa dışarısı -5 de çıkaramaz o dereceye. Kombi klima gibi değil benim en soğuk yer olan salonda klima var. 15 dereceden 22 ye yarım saatte çıkarır ama kombi çıkaramaz. Az yakar diye aldım salona inverter klimayı fakat yakıyor. akşam 22 den wabah 8 e 6 kw yakıyor 22 derecede yine en iyisi kombi doğalgaz arkadaşlar. Pen pes ettim kendi haline bıraktım sizlerde öğle yapın. Benim kombi şukadar yakıyor size az gelir.emin olun o arkadaş yakmıyordur tam anlamıyla veya evi tek cephe altı üstü doludur inanmayın. Kullanmadığınız odayı yakmayın emin olun çol farkedecek ben salonu yaktığım an hesap kitap, teknoloji, ayar, parametre hiç biri fayda etmiyor direk %35 artıyor. Bu arada kombinin minimum gücü var ya o ayarı 10 çıkardığınızda petekleriniz anında ısınır ve oda set değerine cabuk ulaşırsınız. Bunuda test edin derim. Vinsmanın min gücü 10 ve az yakan arkadaşlarım var.
    Verdiğiniz değerli bilgiler için gerçekten teşekkür ederim.

    Sizin durumu şimdi daha iyi anladım. Ben de ise durum çok daha farklı. Bende tüm radyatörlere TRV takmamdaki amaç otomatik reglaj yaptırmak için. Zaten hem kollektörlerden hem de radyatör geri dönüş vanalarından yeteri kadar reglaj da yaptım. Benim tesisattan dolayı kombi uzun süre kapalı dahi kalsa 50C'de kısa bir süre alev modu 3-4 seviyelerinde çalıştıktan sonra hemen 1 alev moduna düşüyor. 60C-65C-70C çalıştırdığımda alev modunun düşmesi elbette zaman alıyor.

    Ben 10m2 yerden ısıtmalı kış bahçemi daha fazla ısıtmak için TRV kullanıyorum. Diğer odalar hedef ısıya eriştikten sonra kapandıklarından kombi sadece ve sadece kış bahçesini ısıtmak için çalışmakta. Kış bahçesi de nerede ise tamamen yalıtımsız olduğundan çok geç ısınmakta.

    Burada bundan sonra benim yapacağım testler kazan ısı derecesinin kaç derece olması gerektiği konusunda olacak.
    Bu hafta 50C ile başlayarak gözlem yapacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 28 Aralık 2018; 12:44:47 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.