Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.683
Cevap
47
Favori
196.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkkabaoglu

    Ben netatmo kullanıyorum mobil uygulamasında bu seçenekler var bizde.
    Migo ve e-Relax de böyle 1 menü yok.
  • Merhaba arkadaşlar,

    @kayıboyu11 arkadaş sayesinde aşağıdaki link ile WEB arayüzden MiGo'ya erişimin olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.
    Kendisine buradan tekrar teşekkür etmek isterim.

    https://auth.migo-thermostat.com/tr-TR/

    Her ne kadar cep ve tablet uygulaması gibi ayrıntılı ve detaylı olmamakla birlikte ileride Netatmo gibi daha geliştirilebilir olacağını düşünüyorum.
    Tabi burada önemli olan ben ve benim gibi diğer MiGo kullanıcıların bu web arayüzünü kullanmaları ve yazılımcılara farkındalık yapmak.

    Eğer MiGo kullanıcılarının da fazla olduğu ve web arayüzünün sık sık kullanıldığı farkındalığını oluşturabilirsek, web arayüzünün daha kullanılabilir olmasını sağlayabiliriz.

    Bu web arayüzünden alınan raporda hangi saat dilimleri içerisinde kombinin kaç dakika, kaç derecede çalıştığını da görebilmekteyiz.

    Web arayüzünün içerisinde "BİZE E-POSTAYLA ULAŞIN" bölümü bulunmaktadır.
    Buraya sizlerin yazacağı destek ve katkılar ile web arayüzünün daha kullanılabilir olmasını sağlayabiliriz.
    Taleplerimizi, istek, görüş ve önerilerimizi buradan yetkililere iletelim, sesimizi duyuralım.

    Böylece MiGo üzerinden, Netatmo web arayüzü gibi daha fazla verilere (Tüketim bilgileri, tasarruf bilgileri, kombi tesisat çalışma sıcaklığı,vb.) ulaşma imkanımız olacaktır.

    Tüm MiGo kullanıcıların desteği ile...

    Teşekkürler,




  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Migo sonunda öğrendi. Böyle iki seçenek geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hassasiyet ayarı yerine en düşük ısıtma süresi geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşım. 4 senedir nitromix kyllanıcısıyım. Sıkıntısız bir kombidir sadece sirkülasyon pompası seslidir. Migo yokken ben nitromixi almanyadan vailantın dış hava sensörü getirip siemens rev24 ile son derece konforlu bir şekilde kullanıyorum. 22.6 derecede milim sapma yapmaz bütün odalar. Her odada danfos var. Aynı zamanda "nitromix parametre ayarı,dış hava sensörü vailantın modülasyonlu ot sini kullanımı üzerine konu açtım dh de" Annemde ise bosc condense 2500 taktım ve modülasyonlu ot siyle. Ultra sessiz bir kombi ve oda sıcaklığına göre modülasyonlu olması sebebiyle kazan sıcaklığı 55 derecede olmasına rağmen hiç bir şekilde ev ıısndıktan sonra 55 dereceyi bulmaz inverter klima gibi düşük devirçalışıyor. Şimdi size sorum şudur. Benim nitromixe bu migo yu alırsam bu bosch gibi oda sıcaklığına göre modülasyon yapacak mı bu benim için önemli. Yoksa benim dışhava sensörü sayesinde gerçek dış sıcaklığı ölçüp parametre ayarlarından ısı eğrisini girdiğimde migodan çok daha etkin çalıştığından eminim. Çünkü internetten almıyor dış sıcaklığı kendi ölçüyor ve ona göre yükseltiyor. Rev 24 de öğrenme modu aktif 4 yıldır 10 numara konfor. Ben sadece istediğim diyelim dışarısı 5 derece kombi otomayik 55 yaptı fakat 45 derece yeterli bu odayı ısıtmaya değip oda sıcaklığına göre modülasyon yapıp kombiyi 45 derece çalıştıracaksa alacağım yoksa benim şuanki sistem 10 numara. Dış hava sensörü takınca parametrelerde ekstra 5 tane ayar daha çıkıyor. Ordan ayarlıyorsunuz kombiyi. Bunu yetkili servis dahi bilmiyor takılmaz dedi. Ben getirttim taktım. Ama annemin bosch kombisi aynı benim dediğim gibi çalışıyor. Teşekkürler aydınlatırsanız sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Hangi birime yazmanız isteniyordu paylaşabilir misiniz? Biz de yazalım bakalım.
    Teşekkürler,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neduda



    Merhabalar,

    Öğrenme modunu gaz tüketimimi arttırdığı için ben hiç kullanmamaktayım ama zaten bu iki seçenek öğrenme modu kapalıyken de çıkıyor. Bu iki seçenek farklı işlevler için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Selam arkadaşım. 4 senedir nitromix kyllanıcısıyım. Sıkıntısız bir kombidir sadece sirkülasyon pompası seslidir. Migo yokken ben nitromixi almanyadan vailantın dış hava sensörü getirip siemens rev24 ile son derece konforlu bir şekilde kullanıyorum. 22.6 derecede milim sapma yapmaz bütün odalar. Her odada danfos var. Aynı zamanda "nitromix parametre ayarı,dış hava sensörü vailantın modülasyonlu ot sini kullanımı üzerine konu açtım dh de" Annemde ise bosc condense 2500 taktım ve modülasyonlu ot siyle. Ultra sessiz bir kombi ve oda sıcaklığına göre modülasyonlu olması sebebiyle kazan sıcaklığı 55 derecede olmasına rağmen hiç bir şekilde ev ıısndıktan sonra 55 dereceyi bulmaz inverter klima gibi düşük devirçalışıyor. Şimdi size sorum şudur. Benim nitromixe bu migo yu alırsam bu bosch gibi oda sıcaklığına göre modülasyon yapacak mı bu benim için önemli. Yoksa benim dışhava sensörü sayesinde gerçek dış sıcaklığı ölçüp parametre ayarlarından ısı eğrisini girdiğimde migodan çok daha etkin çalıştığından eminim. Çünkü internetten almıyor dış sıcaklığı kendi ölçüyor ve ona göre yükseltiyor. Rev 24 de öğrenme modu aktif 4 yıldır 10 numara konfor. Ben sadece istediğim diyelim dışarısı 5 derece kombi otomayik 55 yaptı fakat 45 derece yeterli bu odayı ısıtmaya değip oda sıcaklığına göre modülasyon yapıp kombiyi 45 derece çalıştıracaksa alacağım yoksa benim şuanki sistem 10 numara. Dış hava sensörü takınca parametrelerde ekstra 5 tane ayar daha çıkıyor. Ordan ayarlıyorsunuz kombiyi. Bunu yetkili servis dahi bilmiyor takılmaz dedi. Ben getirttim taktım. Ama annemin bosch kombisi aynı benim dediğim gibi çalışıyor. Teşekkürler aydınlatırsanız sevinirim
    Merhabalar kardeş...

    Nitromix kombim son derece sessiz çalışıyor başta onu bildireyim ama ben 2 sezondur kullanmaktayım.

    MiGo'nun içerisinde zaten DHS duyargası bulunmakta ve internet üzerinden dış hava sıcaklığını öğrenmekte dolayısı ile ektradan takmış olduğunuz DHS gerek bulunmamaktadır.
    Evet dış hava sıcaklığını deperlendirerek iç oda ısısına göre modülasyon yapmaktadır.
    Benim gözlemlediğim ısıtma eğrisini ayarladığınızda örnek olarak kendi değerlerimi vereceğim...

    Benim ısıtma eğrim 0,7 değerinde
    Kombi dışarısı 3C iken en fazla 65C'de yakıyor.
    Hedef iç oda ısısına yaklaştıkca bazen halen 65C'de yanmaya devam ediyor ama alev gücünü tek kademeye düşürüyor. Bazen de hem 60C'ye hem de alev gücünü düşürüyor.

    Burada önemli olan ısıtma eğri parametresi, ne kadar düşük olur ise kombi o kadar daha düşük ısıda yanıyor.

    Umarım sorunuzu doğru anlayabilmişimdir. Yanlışım var ise lütfen yazışalım biz de bilgilenelim.

    Bu arada pek çok kullanıcı Öğrenme Modundan çok memnun ama ben gaz tüketimimi arttırdığından kullanmamaya karar verdim.
    Gerçekten Öğrenme Modu sadece Konfor mu sağlıyor yoksa Konfor ile birlikte tasarruf da sağlıyor mu?
    Benim önceliğim tasarruf sağlaması...

    Ben Servis Moduna girerek kombi kapandıktan sonra da sirkülasyon pompasının 30dk. daha çalışmasını sağladığımdan tesisattaki sıcak su kombi kapansa da 30dk. tesisatta dolaşıma devam ediyor ki bu da iç oda ısısının +0,2C veya +0,3C daha artmasına neden oluyor ama ben zaten bu şekilde olmasını tercih ediyorum.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 26 Aralık 2018; 12:14:3 >




  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    2 ile 7 arasında değerler var. Birer birer artıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neduda

    2 ile 7 arasında değerler var. Birer birer artıyor
    Tamam bende de 2dk. ile 7dk. arasında değer çıkıyor ama bende her zaman TAHMİN Modu sürekli KAPALI.
    Bu parametre ani ısı değişimlerinde (Kapı Pencere odayı havalandırmak için açıldığında)kombinin görmezden gelip, dikkate almayacağı süreyi belirtmek için kullanılan bir parametre. Öğrenme Tahmin Modu ile bir bağlantısı bulunmuyor diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 26 Aralık 2018; 12:18:57 >
  • Anlatıklarınızdan anladığım kadarıyla oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor. Bosch gibi değil. O anlatığınızı benim şuanda da oluyor dönüş sıcaklığına göre modülasyon yapıyor nitromix. Isı eğrisini düşürürseniz düşüksıcaklıkta çalışsın diye bu seferde dışarısı 18 derece olursa kombi 35 de çalışır ısınmaz ev. Mesela öğle anlar oluyor yağmur yağar dışarısı sıcak olur fakat nemli duvar içerdeki ısıyı çeker kombi ısıtmaz evi. Şuan ben bunu tam oturttum servis menüsünde ısı eğrisinden farklı olarak çıkan ayarlarda var onunla kalibre ediyorsun. Kazan sıcaklığınıda 65 i geçmicek şekilde set koyuyorum servis menüsünden dışarısı -5 de olsa 65 geçmez. Dışarısı 20 derece olsa 38 derecenin altına düşmez kazan sıcaklığı.ama ev fix 26.5 derece. Annemlerdeki bosch yaz kış 22.5 derece açıktır. Nezaöan gitsem petekler ya soğuktur yada ılık hiç daha görmedim 55 dereceye çıktığını. Ha nasıl çıkar ben ot yi 23 yaparsam 23 olana kadarçıkar sonra yeniden aralıklı düşükte çalışır. Faturayada müthiş yansıyor. Eğer siz hiç ot nin sıcaklığınla oynamıyorsanız devamlı sabit derecede ise oda sıcaklığında modülasyon yaptığını anlamamız için kombi düşük sıcaklıkta çalışması lazım ısıttıktan sonra evi. Ben ilk aldığım sene kombinin yanında yattım desem yeridir idda ederim servisten daha iyi tanıyorum kombiyi. Sizden ricam sabit sıcaklıkta lazan sıcaklığını kontrol edin 40 45 gibi çalışması lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknoline2002

    Anlatıklarınızdan anladığım kadarıyla oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor. Bosch gibi değil. O anlatığınızı benim şuanda da oluyor dönüş sıcaklığına göre modülasyon yapıyor nitromix. Isı eğrisini düşürürseniz düşüksıcaklıkta çalışsın diye bu seferde dışarısı 18 derece olursa kombi 35 de çalışır ısınmaz ev. Mesela öğle anlar oluyor yağmur yağar dışarısı sıcak olur fakat nemli duvar içerdeki ısıyı çeker kombi ısıtmaz evi. Şuan ben bunu tam oturttum servis menüsünde ısı eğrisinden farklı olarak çıkan ayarlarda var onunla kalibre ediyorsun. Kazan sıcaklığınıda 65 i geçmicek şekilde set koyuyorum servis menüsünden dışarısı -5 de olsa 65 geçmez. Dışarısı 20 derece olsa 38 derecenin altına düşmez kazan sıcaklığı.ama ev fix 26.5 derece. Annemlerdeki bosch yaz kış 22.5 derece açıktır. Nezaöan gitsem petekler ya soğuktur yada ılık hiç daha görmedim 55 dereceye çıktığını. Ha nasıl çıkar ben ot yi 23 yaparsam 23 olana kadarçıkar sonra yeniden aralıklı düşükte çalışır. Faturayada müthiş yansıyor. Eğer siz hiç ot nin sıcaklığınla oynamıyorsanız devamlı sabit derecede ise oda sıcaklığında modülasyon yaptığını anlamamız için kombi düşük sıcaklıkta çalışması lazım ısıttıktan sonra evi. Ben ilk aldığım sene kombinin yanında yattım desem yeridir idda ederim servisten daha iyi tanıyorum kombiyi. Sizden ricam sabit sıcaklıkta lazan sıcaklığını kontrol edin 40 45 gibi çalışması lazım
    Sizi gayet iyi anlıyorum, kendini USTA zanneden ustalar nedeni ile ben de kendi imkanlarım ile çok denemeler yaptım.
    MiGo'dan rapor aldığımda ki raporu her 10dk. bir alıyor, aldığı andaki kazan sıcaklığını raporluyor ama kombinin yanına gittiğimde bazen 45C'de bazen 50C-55C'de çalıştığını da görüyorum. Servis Menüsünden kazan dönüş sıcaklığına baktığımda ise kazan gidiş sıcaklığından 10C-15C daha düşük olduğunu görüyorum.
    Tekrar sizin için kombinin yanından gözlem yapacağım.


    Aşağıda MiGo'nun örnek raporu var. Hangi tarih ve zaman diliminde oda ısısı ve sabit set edilen ısı, kaç sn. kazan su sıcaklık bilgileri...

    Timezone : Europe Temperature Sp_Temperature BoilerOn BoilerOff flow_setpoint
    2018/12/20 02:14:44 19,9 20 0 0 53
    2018/12/20 02:24:44 19,9 20 600 0 53
    2018/12/20 02:34:44 19,9 20 600 0 53
    2018/12/20 02:44:44 19,9 20 580 0 54
    2018/12/20 02:54:44 19,9 20 600 0 54
    2018/12/20 03:04:44 19,9 20 600 0 54
    2018/12/20 03:14:44 20 20 570 30 53
    2018/12/20 03:34:44 20 20 580 0 53
    2018/12/20 03:44:44 20 20 600 0 53
    2018/12/20 03:54:44 20 20 600 0 53
    2018/12/20 04:04:44 20 20 200 400 53
    2018/12/20 04:14:44 20,1 20 430 170 52
    2018/12/20 04:24:44 20,1 20 580 0 52
    2018/12/20 04:34:45 20,1 20 20 580 52


    Rapor DH aktarırken kayıyor... Ben ilk satırı özetleyeyim...

    20/12/2018 saat 02:14:44'de set edilen 20C altına 19,9C indiğinden 53C'de çalışmaya başlamış.
    02:24:44'de 600sn. 53C'de çalışmış...gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 26 Aralık 2018; 13:13:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    @Teknoline2002 bana güzel bir fikir önermiş oldu veya ben öyle zannediyorum...

    Şimdi ben sizin tecrübelerinize istinaden soruyorum....

    Servis Menüsünden kazan ısı değerini max.65C yaparsam...
    MiGo'dan ısıtma eğrisini max.5 yaparsam...

    Isıtma Eğrisi daha töreranslı çalışmaz mı?

    Yani dış ısı artsa dahi kazan su ısısı daha az düşerek çalışmaz mı?
    Isı Eğrisi ne kadar düşük olursa dış ısı değişimine kazan o kadar daha fazla düşüş ile cevap veriyor ise, dış ısı eğrisini 5 yaparak, dış ısı sıcaklığına daha az tepki vermesi sağlanamaz mı?

    Böylece dışarısı soğukken 65C'de çalışan kombi dışarısı ısındıkça ısı eğrisi 0,7 iken 45C değil de 55C-50C aralığında çalışması sağlanamaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 26 Aralık 2018; 14:6:0 >




  • Hocam yoğuşma olayına takılma. Mombi her sıcaklılta yapar. En çok ise giden sıcaklık ile dönen sıcaklıl farkı nezaman çoksa ozaman yapar. Bunu nasıl sağlarsın ya uzun petek metrajın olacak yada oda termostatının çalışma aralığını 0.5 derece yapacaksın çünkü petekteki su soğumadan çoğu zaman kombi devreye giriyor. Bende yoğuşma yapsın diye çok takıldım 50 derece yi geçmesin diye ama gün gelir 50 derece yetmez. Gelelim ısı eğrisi olayına. Isı eğrisi linear bir eğri değldir logoritmiktir. Dış sıcaklık düştükçe aynı oranda yükselmez veya düşmez. Sizin yapmanız gereken dışarısı 15-18 derecede iken kombi 38-40 derecede çalışacak şekilde ayarlamak.Eğer bunu yapmazsan kombi yalıtımsız bir ev ise dışarsı sıcak olduğu halde ev soğuk kalır. Benim ev için konuşuyorum benim evi 22,6 derecede dışarısı 18 derece olduğunda kazan sıcaklığı 38 derece de sabit tutabilirim ama eğer sen ben gündüzleri evde yokum geceleri evde oluyorum dersen dışarısıda 18 derece ise bu kazan sıcaklığı yetmez ozaman işte(ben bu yüzden evde oşayım veya olmayayım evden 2 gün dahi gelmicek olsam derece düşürmem) Bundan sonrasını ısı eğrisine bırakırım fakat son çıkacak kazan sıcaklığını 65 de sabitlerim servis menüsünden. BBende migo yok Rev24+Dış hava sensörü+Danfos Trv var. Migo kullanmıyorum osman beye onu sordum odasıcaklığına göre modülasyon yapıyor mu diye.Eğer yapıyor ise sizin kombi 65 derecede bile ayarlı olsa 0.1 derecelik farkı kapatmak için ilk önce minimumda çalışır baktı değişen yok bişe yok kademeli olarak yükseltir. Bosch 2500 de bu şekil.Ama nitromixte benim gözlemlediğim 55 derecede kombi diyelim ot devreye girdi kombi çalışır 3-5 dakika boyunca baktıki gidiş dönüş sıcaklık farkı kapanmıyor hemen alev boyutunu yükseltir 55 dereceye fixler. Sonra gidiş dönüş fark azalınca alev boyutunu düşürür ama derece 55 tir. Sonra ot kapanmadığı sürece 60 a kadar çalışır ve kombi brulörü kapatır nezaman 55 den 8 derece altına indi 47 derece yine çalışır. Ama oda termostatı oda istenilen dereceye ulaşırsa bu zamanda 55 de kapanır 57 de de kapanır oartık evin durumuna bağlı. Sabit oda sıcaklık ayarlı evlerde çoğu kez bu döngü yaşanmaz. Ama gece 20 derece sabah 24 olsun dersen kazan sıcaklığıda 45 olsun dersen bu iş olmaz. O yüzden ot takılı olan kombi 65 derece olsun demişler sebebi bir an önce ısınsın dursun diye. Uzun lafın kısası odasıcaklığına göre modülasyon önemli bir durum. Annemin evindeki bosch bu şekil dış sensör yok fakat kazan 55 dereceye ayarlı termostat 55 derecelik güç gerektiği zaman onu kullanabiliyor. Ama bu gücü dereceği yükseltmezsen veya kapalı bir peteğ açmazsan gerek duymuyor. Kazan 55 olmasına rağmen petekler ılık veya soğuk.
    Yapacağın tek şey ısı eğrisini dış sıcaklık 18 derecede kombi 38 olacak şekilde max 65 geçmicek şekilde set yapıp. Ot derecesiyle fazla oynama. Unutma en soğuk olan gün kombi fazla yakmaz 1 gün sonra çıkar acısı.1 gün sonra hava ısnır ama senin koöbi daha fazla yakmış. Yağmurlu havada daha fazla yakar. Evi soğuttun mu ısıtasıya kadar çok yakarsın. Onun için kombiyi ve ot ye dokunma bırak kendi haline. Aşırı sıcakluk istemiyorsan yakacağını ot olduğu sürece yakacağını yakar. Altın boş üstün boş veya altın dükkan üstün çatı evde yalıtım yok cephe sayın 3 ise ne yaparsan yap düşüremezsin. Her evin ısınabileceği max değer vardır. Üstüne çıkarsan fazla yakar. Benim salon trv ile 20 ye ayarlı bunu 22.5 olacak dersem fatura %50 artıyor ona göre

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Aynen öğle önemli olan hava ısındıkça kazan sıcaklığını çok düşürmemek ısınmaz yoksa ev

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.
    Doğrudur ancak ben evi radyatör ile ama kış bahçesini yerden ısıtma ile ısıtma durumundayım ve kış bahçesinin ısı yalıtımı nerede ise hiç yok. dolayısı ile 60C-65C aralığından aşağı çalıştır ise kış bahçesini az da olsa imkanımı kaybederim.

    Dolayısı ile kombinin daha fazla kış bahçesi için çalışması için diğer tüm radyatörlere Danfoss TRV taktım, oda ısısı talep edilen ısıya erişince TRV'ler radyatörleri kapıyor ve kombi sadece ve sadece kış bahçesi yerden ısıtma için çalışıyor.

    NoT: 10m2 kış bahçesi için 100m. yerden ısıtma tesisatı döşenmiş durumda. Yoğunlaşmanın daha fazla olabilmesi için tesisat uzunluğu ne kadar fazla olur ise geri dönüş ısısı da o kadar düşeceğinden yola çıkarak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 26 Aralık 2018; 15:33:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayıboyu11

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Belirtilen mail adresine mail gönderdim ama sanırım bu mail adresi kapatılmış. Mail ulaşmamaktadır...

    Delivery has failed to these recipients or groups:
    vaillant-group.com@netatmo.net
  • kayıboyu11 kullanıcısına yanıt
    Osman beyin yolladığı dökümden anladığım kadarıyla benimde çıkardığım sonuç oda sıcaklığına göre modülasyon yapmıyor. 24,5 derece yüksek bir sıcaklık. Öğrenme modu aktif kullanıyorsunuz sanırım yoksa komb kapandıltan sonra petek sıcaklığıyla derece 26 ları bulabilir. Benim ısı eğrim 1,3 dış hava sensörü olduğundan kombinin parametrrsinden yapıyorum. Şuan dışarsı 5 derece izmirde kombi kazan sıcaklığı 57. Rrsimdeki çizelge oda sıcaklığı 20 dereceye göre ısı eğrisi verimiş siz 24 olsun derseniz artırmanız gerekir o oranda ama en iyisi deneme yanılma. Şuan hava soğuk ama ev ısınıyor sizde bu ladar kazan sıcaklığına gerek yok değip 1,3 ü 1 yaparsanız hava ısınır fakat bu sefer ev ısınmaz. Kombi min 38 max 60 olacak şekilde ısı eğrisi secin 60 deteceği d:71 parametresi olması lazım ordan sınırlayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.