Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.684
Cevap
47
Favori
196.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ani59 A kullanıcısına yanıt
    Disarisi 15 ustu olsun benimde guzel calisacak.ayrica vaillant ydni nesil kombileri bizim eski versiyon nitromixlere gore daha basarili.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ani59 A kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin vaillant kombinelerde otomatik kazan gucu ayarlama var parametrelerde. Bizde o yok manuel ayarlaniyor. Otomatik kazan gucuyle d17 parametresi ortak calisiyor. Eger kobiniz yeni nesil vaillant ise.
    Bart simpson arkadas kombi ve migodaki yaptigi ayarlari da yazarsa iyi olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Hocam grafik okumada sen de bizler kadar, hatta benden daha fazla tecrübelisin.
    Grafikte + / - 0.1C veya 0.2C aralığında çalştığı açık olarak görülmektedir.
    Bu aralık benim için kabul edilebilir bir durum.

    Ancak 1026'dan sonra MiGo farklı tepki vermeye başladı onun için şu an bekleme modundayım.

    Ama şunu da altını çizerek belirtmek isterim ki Vaillantın önerdiği D17:1 olayı dışında benim ASLA MiGo'dan bir şikayetm olmadı.
    Her hava şartında, ısısında, ısı konforum asla siznki gibi oynak ve değişkenlik göstermedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 2 Mart 2022; 2:42:5 >
  • Bu arada MiGo ve E-relax cihazlarının klasik sorunu olan ekran bozulma olayı da benim başıma geldi.

    DemirDöküm ve Vaillant MiGo ve E-Relax'ın yedek parçalarını getirmediğinden, Türk Ticaret Kanunu Satış Sonrası Hizmetler Yönetmenliği Madde 19 ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Gereğince Satış Sonrası Hizmet Verilmesi Zorunlu Ürünler arasında Madde 13.8 hükmünce DemirDöküm'den değişim talebinde bulundum ve 1 hafta içerisinde sorunlu ürünüm yenisi ile değiştirildi.


    Benzer sorun yaşayan arkadaşlar lütfen hakkınızı arayın.



    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX


    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX


    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 1 Mart 2022; 22:46:3 >




  • Yeni versiyon geldi. 2.1.2.1 oldu. App guncellemesi oldugu icin pek bir onemi yok

    Tek degisen grafikteki turkcestirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 2 Mart 2022; 0:19:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Ben halen Sürüm 2.1.1.0 kullanmaktayım.

    Şimdiye kadar gözlemlediğim iyileştirme ve sorunlar;

    1- Daha önce dış hava ısısı düzenli olarak sabit her 4 saatte 1 yapılmakta iken şimdi çok daha sık dış hava ısısı güncelleniyor ki bu da Nitromix'in daha efektif ve aktif çalışmasını sağlıyor.

    2- Otomatik Isıtma Eğrisi sürekli dış hava şartlarına bağlı olarak kendini güncelliyor.

    3- Zaman dilimi İSTANBUL seçili olmasına rağmen proğramda 2 saatlik gecikme var. Örneğin sabah 09:00'da konfor ısısını 23C yaptığımda ve TAHMİN modu açıkken sanki 11:00'de 23C çalışacakmış gibi davranıyor.

    4- Konfor veya gece ısısı hedef ısıya erişmesine rağmen arka planda grafikteki C'yi baz aldığından, hedef ısıya eriştiğini geç algılıyor.

    5- Isıtma Eğrisini OTOMATİK yaptığımda 2.6 oluyor ancak uygulamadan çıkıp tekrar girdiğimde 2.1 olarak çalışmaya devam ediyor. Benim açıdan 1sıkıntı değil ama sonuçta 1sorun.

    Dediğim gibi 1026'yı şuan yeni takibe aldıım. Bunlar ilk farkettiğim iyileştirme ve sorunlar.

    Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    Hocam sizdeki versiyon yeni versiyonun ilk guncellemesi yapilan degisiklik sss de google home ile ilgili bolum kalkti. Bendeki ikinci guncelleme de ise grafikteki ingilizce ibareler kalkti. Baskada zerre degisim gormedim. Hala telefonda internet masina ragmen arada internet yok yaziyor. Grafik okuma halen yarim saat ve illa programi arka planda komple temizleyip acinca guncelliyor grafigi.
    App sedece migonun icindeki yazilimi kontrol ediyor baska hicbir katkisi yok. Geri kalan herseyi 1026 yapiyor. 2,3,4 bende olmuyor. Calistigi surece egri anlik guncellenmiyor ancak 2 hafta gecmesi lazim. Cogu kez sete ulastigi halde 0.2 gecince duruyor. Arka planda felan degil gercek bir sekilde.
    1026 tek guzel tarafi 60 kazandan sonrasi devamli harlamayip 10 dak arayla 10 saniye harliyor ve duruyor. Ama sete ulastigi halde yandigindan 0.3-05 geciyor surekli. Dis idiya bagli olarak sete uladtiktan sonra durma sureleri degisiyor. Daha sete ulasmadan durduguna sahit olmadim Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 2 Mart 2022; 3:38:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim, 4 yıldır sen bu ve buna benzer sorunlar ve çözümleri ile boğuldun durdun.

    Sizler de biliyorsunuzki ben sadece Vaillant'ın önerisi d17:1 de boğuldum. Onun dışında senin yaşamış olduğun sorunlara şahit olmadım. Hele hedef ısıyı geçince çalışmaya devam etmesine hiç şahit olmadım.

    Özellikle ŞAHİT lakabını kullanıyorum çünkü kombi ile birlikle yatıp kalkan şu grupta senin ile birlikte 1elilin parmak sayısından fazla kişi çıkacağını zannetmiyorum.

    Öncelikle şunu belirteyim 1026 geçince ben de belki ümidi ile d17:1 olayına geri döndüm. Vaillant'a 1şans daha vereyim diye.

    Hatırlarsanız d17:1 de asla hedef ısıya erişemiyordum. İlginçtir şimdi d17:1 re geçeli 2gün oluyor, hedef ısıya kazanı aynen bahsettiğiniz gibi sürekli harlamadan, sakin sakin, dönüş suyu ısındıkça, gidiş suyunu düşürerek hedef ısıya eriştiğine şahit oluyorum.

    Dediğim gibi bende, hedef ısıya eriştiğinden çok kısa 1süre daha çalışıp duruyor.

    Hedef ısıyı sizdeki gibi değil +0.5C, +0.2C geçtiğine asla şahit olmadım. Haaa hava o sıra ısındı ise elbette hedef ısıyı +0.5C hatta +2C geçtiğine şahit oldum. Ama asla kar kış kıyamette ki biliyorsunuz İstanbul bu kış geçen senelere göre çok daha ağır ve uzun geçirdi. Halen de öyle, kar olmamasına rağmen dış ortam öğlen saatinde bile +3C yi geçmiyor. Ama asla sizin yaşamış olduğunuz bu soruna şahit olmadım.

    Hatta 2 sene önce sizin için yazın dış ortam +20C lerde iken 1 deneme yapmıştık ve MiGo'nun bende sizinki gibi düşük kazan ısısında çalışmadığını da görmüştük.

    Şu an ben 1026 da d17:1 ile günlük yakıt tüketimini ve ısı konforunu deniyorum.

    Tek yaşadığım sorun;

    Tahmin açık olduğundan sabah saat 09:00 da 23C yap dememe rağmen saat farkından dolayı 10:45 de başlatıyor 23C de ulaşmaya. Normalde 08:00 gibi başlaması lazımdı. 22:00 de Gece moduna geçmesi gerekirken 01:00 da Gece moduna geçiyor. Zaman dilimi sıkıntısı çekiyorum.

    2 günlük 1026 da d17:1 çalışması.

    ÖneMlİ NoT: MiGo, çatısı, üstü dahil 3 tarafı Isıcam Argon Gazlı Konfort camlı salolnla 1, bölümün güneş görmeyen toplamda 8m. radyatörü olan ve radyatöre 5m. mesafede, zeminden 50cm. yükseklikte bulunuyor.








    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • BART SIMPSON B kullanıcısına yanıt
    50 cm de ki sicaklik dalgalanmasi 1.5 metredeki sicaklik dalgalanmasi ayni olmaz. 1.5 metre koyun bakalim ne olacak. Benjm ugrastigim yok. Tek thsla gecis yapiyorum suan migoda +-0.1 calisiyir. Benim icin istikrar o eemli. Daha iyisi i gordugjm icin migoyu beyenmiyorum ve iyinolmasj ic8n ugrastim. Olmasada sorun degil. Sizdeki grafiklerj bende goruyirum bende de oluyor ama an gelir sapitir sizinkide sapitir. Sizin toleransin8z fazla oldugu icin begeniyorsunuz bende tolerans yok. Cunku elimde daha iyisi var. Bu alete 3500 istiyorlarsa daha iyisini yapmak zorhnda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bende bir şeyi teyit etmek istiyorum benim kombi 22 ayarlı program yok 21.9 da alevi kapatıyor migo ekranında alev işareti devam ediyor taa ki kombi ekranında 10 simgesi görünene kadar sonraki durumun migo ile alakası yok sıcak su açarsın eve 3 .5 kişi gelir televizyon ışıklar müzik aletleri çalışır ortam ısısı yükselir herşey olabilir migonun buna yapabileceği bir şey yok velhasıl ben migodan hiç şikayetçi değilim bence görevini layıkıyla yerine getiriyor saygılarımla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kadiremr kullanıcısına yanıt
    Memnunsan ne ala. Sonra hocam sen hakliymissin migo sapitti demeyesin.
    Ben sunu anltmiyorum. Izmirde 15 gun icinde hava 5 derecede olur 18 de olur gun icinde 5 derecede olur 15 derecede. 15 gunun yarisi 5 derece ise yarisi 19 derecede olur. Migo bjna ayak uyduramiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cihazda sorun oldugunu firmada goruyor olmali ki bukadar sık frimware guncellemesi yapmazlar.evde internet tabanli bir suru cihaz var En cok frimware guncellemesi gelen cihaz migo. Bu kis sadece 5 kez geldi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    O zaman maaş Allah diyelim 🙋 Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kadiremr kullanıcısına yanıt
    Endiselenme hocam nazar deymeyecek bir cihaz varsa o da migo dur emin . Ben İnşallah hep bu sekil devam eder demek istiyorum.
    Grafik paylasirken yaptiginiz parametre ayarlarinida yazarsaniz sevinirim.
    Hava disarda dtabil seyresiyor suan bende de bu sekilde tahmin kapalj 0.9 egri sabit kazan 42 yapiyor.
    Disarisj 4-5 derece. Yarin 17 olur is degisrbilir bende

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teknoline2002 T kullanıcısına yanıt
    Parametre de oynama yok fabrika ayarları tahmin açık eğri otomatik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    2 yıldır Vaillant Ecotec Plus kombileyle kullanıyorum, gayet memnunum. Tek şikayetim @bartsimpson arkadaşta da olduğu gibi sete ulaşmak için kombiyi 2 saat geç açması.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vaillant Ecotec Pro 286 /5/3 kombi ve erelax ikilisi.
    Herhangi parametre ile oynama yok. Kombiden 75 dereceye ayarlı kazan sıcaklığı. Tahmin kapalı.
    Ayın 27sinde otomatik eğriye çektim seti yakalayamadı vidyoda göreceksiniz. Eğriyi 0,9a çektim. Dış sıcaklık bu 10 günde en yüksek 5-6 dereceleri gördü. Gece ise en düşük - 5 di.
    Vidyoyi ekleyeyim...







    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ani59 A kullanıcısına yanıt
    0.9 hocam. Bende en verimli 0.9 çalıştı. Kombi sıcaklığı 38-42 derecelerde seyrediyor. Yavaş yavaş yükseliyor tesisat suyu sıcaklığı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tanjuyildizhan67 T kullanıcısına yanıt
    Yalitim cok iyi kombi kapaliyken cok guzel grafik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX

    Tahmin kapali egri 0.9 sabit 42 derece kaza 24 saatlik ve 12 saatlik grafik

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.